Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Világmegfejtõs - filozofálgatós - idézgetõs - elméletgyártós

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1040 hozzászólás a témában

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
én azt szeretném mondani, hogy egyesek szerint az egyén nem vonható felelõsségre a cselekedeteiért. õ csak úgy cselekedett, amilyen õ, és arról, hogy õ milyen, nem tehet. ergo hogy mit csinál, arról nem tehet.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Jó topik, csak kérdés, mennyire lesz szétoffolva, s válik majd kissé "üzenõfal 2."-vé!
Azért reméljük a legjobbakat.

zOrg, tök jó volt az az idézet, amit behúztál ide!

Szerintem az egész életünk egy nagy tanítás és ahhoz, hogy megtapasztaljuk a nirvánát, vagy megismerjük önmagunkat nem kell feltétlenül elmennünk a sivatagba, vagy a hegyek tetejére meditálni. Nincs jobb tanítómester életünknél!

A második nagy igazság pedig az, hogy a világ a mi saját tükrünk.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
"A hegyen annyi zent találsz, amennyit oda magaddal viszel."

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
"Ha nem érdekel, hol vagy, nem tévedhetsz el."

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
" Minden nap jó nap."

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
Wass Albert: Te és a világ - Vágy és öröm

Minden vágyadnak eleget tenni: ez az emberi élet legnagyobb mûvészete. Akinek sikerül, az boldog. Ehhez azonban fontos, hogy kevés vágyad legyen.

A vágy az emberi lélek növényzete. Gyökere van, szára, és csúcsán idõnként kivirágzik az öröm. Minden gyökérnek az a célja, hogy virágot hozzon. Azonban a jó kertész gondosan ügyel kertjének növényzetére. Csak olyan növényt enged meghonosulni benne, melynek virágai szépek és illatosak. Vagy melyek kellemes ízû gyümölcsöket teremnek. Dudvát, gyomot nem tûr meg maga körül. Olyan növények gyökerét sem ülteti el, melyek fejlõdéséhez a kert fekvése és éghajlata nem alkalmas. Melyeknek kivirágzásához esélye nem lehet. Így tesz az okos és jó kertész.

Légy tehát okos és jó kertésze a lelkednek.

Örvendj a hóvirágnak, az ibolyán és a búzavirágnak. Az erdõ csöndjének. Ha egyedül vagy: annak, hogy egyedül lehetsz. Ha nem vagy egyedül: annak, hogy nem kell egyedül légy. Vágyódj arra, amit a holnap hoz, és örvendj annak, ami ma van.

Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
Euripidész örökérvényû mondása:
"Õrült, aki halni vágy, még a rút élet is szebb, mint a szép halál."
Kung Fu-Ce:
"A bölcs mindent magában keres, a balga mindent másokban."
"Ha erõd kevés, akkor félúton kidõlsz, de ne feküdj le, már az út elején."
Valluvar:
"Más kárán tanul az okos, a saját kárán a bölcs."
Ennek a mondásnak az eredeti változata még így hangzott:
"Magam kárán lehetek okos."

És AKI még többet szeretne:
http://www.sztaki.hu...len/idezet2.htm

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
alvás ügyben: tudományosan elfogadott, hogy 8 óra az átlagember biológiai szükséglete. akkor van szükséged több alvásra, ha fizikailag, vagy szellemileg nagyon intenzív munkát végeztél. ha nincs mit kialudni és mégis sokat alszol, annak a motiváció hiánya az okat, azaz, hogy nincs igazán miért felkelni, vagy egyszerû megszokás. a lustaságot is megszokod egy idõ után, pont mint a koránkelést (jajistenem munkába kell mennem)
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Az igazat megvallva már régen szerettem volna egy ilyen topikot nyitni. Nem találtam megfelelõ címet sem hozzá, és afelõl is kétségeim voltak, hogy mûködõképes lenne-e egyeltalán.

Gyakran nem is megfejteni, megoldani akar valamit az ember, csak kikívánkozik belõle egy gondolat, vagy egy közelmúltban olvasott/hallott idézet, szólás, bölcsesség. Van valami eufórikus abban, mikor a saját meg nem fogalmazott gondolataidat, melyekrõl esetenként nem is sejted, hogy benned lappanganak, szembesítik veled.

Szóval nagyon örülök ennek a topiknak és megfogadom (magamnak), hogy valahányszor bejövök a fórumra, "hozok" valamit ide.
Nézzétek el, hogy sokszor nem tüntetem majd fel az eredeti szerzõt, de nem akarok senkire semmilyen színû szemüveget feladni az olvasáshoz.

Akkor íme az elsõ:

"A tudás tévedés, a nem tudás eltévedés."

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nem is a pénzre gondolok mint megdolgozott.. mármint arra is persze, de most inkább az hogy van egy alap gyári autója, és azt megcsinálja különlegesre.
ezért pl én szememben egy igéyensen megcisnált népautó többet ér mint a gyári akármilyen miller autó....
de én hülye vagyok szal nem érdekel ebben más mit gondol:D én így vagyok vele(azért mert eleget dolgozok énis egy autón... megvenni egy drágát, hát:D) szal nem is elitrõl beszélgek csak úgy ahogy van;)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
a megdolgozhat szón van a hangsúly:-)

mert a pofátlanul gazdag emberek nem munkával keresik a pénzt...(hanem kapcsolatokkal)
Autist Team:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ebben igazad van:)
csak zolle is inkább azt látja elitnek úgylátszik ami elérhetõ, és amiért meg is dolgozhat egy nomrmális ember:)

legalábbis én így vagyok vele.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
yep @conor

@thez:

persze, igen, végülis elit. szal igazság.
csak aki tudja hogy nem fog venni több 10 millióért autót venni, annak egy pár 100e-s autó is elit, és szép tud lenni....

én legalábbis így gondolkodom, és pont ezért nem látok semmi szépet egy k.drága autóban. és nem is favorizálom õket.
:)

szóval azért kérdés, hogy mit nevezünk elitnek.

ha a tehetõsek emberekre gondolok, akkor az a kérdés, hogy honnan nézve tehetõs.

egy hajléktalannak az is tehetõs, aki egy egész rúd szalámit tud venni pl.

de annak meg az, aki új autót tud venni stb..

szal zolle megmondta mit tekint õ elitnek, cruxos pedig az 'abszolút' (ami mindenhonnan nézve az) elitet linkelte.

szerintem úgy nagyjából ez az amit hozzá tudok tenni.

/és most egy jó példát láthatsz, hogy hogy kell a filózást nem ott folytatni, ahol elkezdõdött ;)/

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
http://www.albinobla....com/flash/epic

nagyon durva.......érdemes végignézni mert elgondolkodtató
hosszú de megéri....

:-/
Autist Team:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
mert egy ott LINKELT dologra volt reakció.ott indult, ez lett.

utólag ezért már felesleges morogni.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
és a vita miért nem itt kezdõdik?
mert azért lehet érezni, hogy mi az, amit a másik nem fog szó nélkül hagyni..
...akkor miért nem itt megy a reakció?

rohadt zavaró ami a linkelõben folyik ilyenkor :(
itt meg tán el is olvasnám.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
mert a vita hevében senki sem kezd el ide irogatni, hogy egyszerre két szálon menjen.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
azt nem értem, hogy noha a linkelõ már az elmúlt napokban többször is felpörgött pl az e**etem témától (nem merem kiírni ne kezdõdjön elõrõl :)), volt már egészségügy meg minden, akkor ez a topic miért pang?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az élet vagy igazságtalan, vagy unalmas.
lehet választani.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
LL: najo, nem:) bárki aki nomrális módon alszik, vagy akár még picit többet is:)