Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Világmegfejtõs - filozofálgatós - idézgetõs - elméletgyártós

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1040 hozzászólás a témában

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

2) azért no comment, mert én nem avgyok Kala. ha 100 emberbõl 99 véleménye ellenkezik az enyémmel, akkor nem bizonygatom 10oldalon keresztül az "igazamat".

plusz: a Subaruban ülve gondolkodnál ezen?

azért, mert kala próbálja elmondani, hogy mit hogy gondol, ne bántsátok má'

és amúgy igen. nem csak subiban, bármelyik kocsiban, amikor vmi 'keményebbet' akarsz menni, mindig és mindig el kell ezen gondolkodni, higgadtan kell csinálni, nem szabad elvakult fejjel!

és hogy ne csak offoljak, el lehetne filózni azon, hogy mi az ésszel élés, ésszel autózás :)

ésszel élés pl. amikor nem vagyok ön- és közveszélyes?
ésszel autózás ugyanez?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
rendszerint mindkettõ.
de azért nem csak e két tevékenységbõl állnak mindennapjaim.
amúgy fordíthatod így is, ha történetesen így akarod,de magyarul van,szal akár annak is veheted,ami ténylegesen kiírva vagyon

ha már módosítgatunk;
amúgy a kérdésnek tényleg volt némi köze ehhez,h
vajh ezt a sztrítrészing dolgot ésszel autókázásnak tartod-e?

nyugodtan válaszolhatsz õszintén, nem szoktam meglepõdni :)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

sehol nem volt az, h ki feljebbvaló, ezt honnan kanalaztad ide?

és azért,mert ez egy fórum és 1 topik , ahol ütköztetve volt két szemben álló vélemény,nem konkréten TE mint LL voltál a címzett csak amennyiben te képviseled azt az álláspontot, miszerint ész nélkül száguldozni mekkora nagy poén lakott területen.

ha beülsz a "SUBARUBA" (csupa nagybetû ám!) akkor úgy érzed, rád nem vonatkoznak a szabályok, nem kell felelõsséggel lenned mások iránt?

inenn kanalaztam. vagy csak én fordítom úgy hogy = feljebb való?

"ész nélkül száguldozni"

olvasol is vagy csak írsz?

Lehet ésszel és ész nélkül élni.
Lehet ésszel és ész nékül bringázni.
Lehet ésszel és ész nélkül autózni.

Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
ugyanakkor nem szeretném, ha személyeskedésbe csapna át a dolog és ellened való támadásként vennéd azt, h neadjisten másként gondolkodom a dologról,mint te, szal ha ezen múlik, akkor hagyhatjuk a témát, úgy néz ki,nincs esélye,h kultúrált módon beszélgessünk róla

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
sehol nem volt az, h ki feljebbvaló, ezt honnan kanalaztad ide?

és azért,mert ez egy fórum és 1 topik , ahol ütköztetve volt két szemben álló vélemény,nem konkréten TE mint LL voltál a címzett csak amennyiben te képviseled azt az álláspontot, miszerint ész nélkül száguldozni mekkora nagy poén lakott területen.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
akkor megválaszolom cica:
~4szer ültem eddig Subaruban, azt se épp hosszú távon és természetesen anyósülésen.
nem, nem vagy feljebb való. (bezzeg ha lenne diplomám )
de nemis írtam sehol se hogy én feljebbvaló vagyok bárkinél.
sõt tán azt se írtam, hogy nem vonatkoznak rám a szabályok.
az hogy vonatkozik-e és hogy betartod-e az meg már teljesen más történet.

ha te reagálsz valaki postrjára akkor mérnem privit írsz neki? mint most nekem?
na ezért.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
nem, amit én írtam,az megint csak 1 kérdés, tündibündi, neked ;)

amúgy ha csak Bruce-nak szólt,akkor miért nem priviben tetted fel?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

ha beülsz a "SUBARUBA" (csupa nagybetû ám!) akkor úgy érzed, rád nem vonatkoznak a szabályok, nem kell felelõsséggel lenned mások iránt?

cicamica tudsz olvasni?
én a subaruval kapcsolatban egy _kérdést_ tettem fel.
amiben semmiféle állítás nem volt.
és nem tõled kérdeztem, hanem bruce-tól. és tudom, hogy bruce érti is a kérdést. hogy te nem, az biza magánügy..

amúgy amirõl te beszélsz az az aucsi, bémvé, mercsi

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

2) azért no comment, mert én nem avgyok Kala. ha 100 emberbõl 99 véleménye ellenkezik az enyémmel, akkor nem bizonygatom 10oldalon keresztül az "igazamat".

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

arról van szó hogy ezek az arcok mittomén hol szoktak dzsemburizni, de a lágymányosin jönnek mennek meg a hungárián, oké hogy 2*4 sáv, de az hogy szlalomoznak az autók közt az nemoké, meg az se hogy felkenik a másikat a szalagkorlátra, és megjegyzem erre már volt példa.

szélsõség part tú:

nemtudom.. valahogy "volt alkalmam" efféle szlalomhoz, dehát aki ilyet csinál, az tuti meghal.
btw
Szerintetek amikor ti zúztok a hegyen, és majd' elcsapjátok a turistát, majd lefelé még röhögtök is hogy há' a láma, akkor a gyalogos nem ugyanúgy godnol rátok, mint ti a városban száguldozókra?
de úgy is kérdezhteném, hogy az teljesen törvényes/legális, hogy ti ott bringáztok? nem? ciki.
Most jön az, hogy de ha te elcsapod bringával, akkor azt túléli. vagy nem.

Lehet ésszel és ész nélkül élni.
Lehet ésszel és ész nékül bringázni.
Lehet ésszel és ész nélkül autózni.

Jorci: észkérdés.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

1) mi az, hogy ne mondja meg neked senki, hogy hogy közlekedj?
ez nagyon helytelen hozzáállás, amikor áthágod a szabályokat!

/vmi olyasmi, hogy gyalogos kolbászol a bringaúton, te mondod neki, hogy ne itt tessék, erre õ azt mondja, hogy más ne szóljon bele, hogy õ mit csinál/

2) no comment? ez fórum, ne csak oszd az észt, és közben mondd, hogy ne szóljanak hozzád!

mondom ezt békésen, megbeszélõs szándékkel!

plusz hozzáfûznivalóm:
az a rövid ideig tartó relatív kis öröm sokkal nagyobb szenvedéssel /életre megnyomorulás, halál/ áll szemben a másik oldalon. /nagy driftelések, 'nem adta ki' esetek/

1) ehez egy mondatot fûznék, de lehet inkább "magánba".
de amúgy igen, néhány témába kicsit szélsõségeseka nézeteim.

/és változtat valamin a gyalogos? hja, legközelebb még el is lök/

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
arról van szó hogy ezek az arcok mittomén hol szoktak dzsemburizni, de a lágymányosin jönnek mennek meg a hungárián, oké hogy 2*4 sáv, de az hogy szlalomoznak az autók közt az nemoké, meg az se hogy felkenik a másikat a szalagkorlátra, és megjegyzem erre már volt példa.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Leslie: nem arról volt szó, hogy 30-as táblánál ne menj 50-nel, mert megölsz vkit. Értelemszerûen, ahol lehet, ott az ember normális tempóban halad. Éjszaka Erzsébet híd simán 120. Sehol senki, ha megbasz a rendõr rábasztam, így jártam. Arról volt szó, hogy ha mondjuk a nagy szabadásérzetedben elütsz valakit ne adj' Isten, és utána felkötnek anyádék kerítésére, akkor tökre meg leszel sértõdve.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

kõvezzetek meg. de erre tisztelettel szarok rá.

amíg rendõr halad a városban 100al, mert kihûl a vacsora (megklönböztetõ jelzés nélkül)
amíg a mazsolák, majdnem elütnek bringával, amíg a hétvégi soförõk 120al seggbeverik a suzukikat, addig tisztelettel nekem senkinem szabja meg hogy hogy haladjak.

no commentar, please.

1) mi az, hogy ne mondja meg neked senki, hogy hogy közlekedj?
ez nagyon helytelen hozzáállás, amikor áthágod a szabályokat!

/vmi olyasmi, hogy gyalogos kolbászol a bringaúton, te mondod neki, hogy ne itt tessék, erre õ azt mondja, hogy más ne szóljon bele, hogy õ mit csinál/

2) no comment? ez fórum, ne csak oszd az észt, és közben mondd, hogy ne szóljanak hozzád!

mondom ezt békésen, megbeszélõs szándékkel!

plusz hozzáfûznivalóm:
az a rövid ideig tartó relatív kis öröm sokkal nagyobb szenvedéssel /életre megnyomorulás, halál/ áll szemben a másik oldalon. /nagy driftelések, 'nem adta ki' esetek/

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
"Minden, ami formát ölt: illúzió."

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
Ha már könyv:
http://www.fokuszonl...911797516107371
Néhány napja olvastam.
Nekem nagyon tetszett.
Ajánlom MINDENKINEK,igaz:nem "könnyû" olvasmány.

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 hozzászólás
"...Csak akkor érthetjük meg az élet csodáját,ha hagyjuk,hogy a váratlan megtörténjen..."ez a sor Paulo Coelho: a Piedra folyó partján ültem,és sírtam- címû könyvébõl való,nem egy nehéz olvasmány ,de tele van életigazságokkal,és én megmondom õszintén nem tudom letenni:) ajánlom mindenkinek,aki eljutott élete során oda,hogy elgondolkodott azon,hogy jó úton jár-e,a helyes utat követi-e? a saját életét éli-e...? én most itt tartok...

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
Bizony jó ideig a sors kezében vagyunk és még akkor is, amikor azt hisszük, hogy mi irányítjuk a dolgokat. A sorsot úgy is hívják, hogy szerencse. Szerencsés helyre születik valaki, szerencse folytán kerül kapcsolatba különbözõ emberekkel ésatöbbi ésatöbbi. A "gép" mindíg kidob valamit, a kérdés az, hogy azt a valamit elfogadjuk, vagy várjuk a következõt. aztán lehet, hogy nem lesz következõ.
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Nem-nem, minden vallás nélkül, van egy ilyen bölcsész csoport.

Hogy érted, hogy pontos okból? Mert ami egy embert meghatároz, szerintem: 40% gén, 40% neveltetés, kiskori környezet (pl szülõk hozzáállása) és 20% iskolai nevelés.

Ezek közül az elsõ kettõrõl nem tehet, de a harmadikról se nagyon...

Persze nem értek egyet azzal, hogy ha valaki bunkó, akkor õ nem tehet arról, és nyugodtan maradjon olyan, csak megemlítettem mint 'érdekes teóriát', mert szerintem elgondolkodtató... és mi azért vagyunk itt, hogy kicsit filozofáljunk :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Most kikre gondolsz egész pontosan? A keresztényekre? Vagy ezt a nézetet nem vallásos emberek vallják?

Szerintem mindenki pontos okból lett olyan, amilyen és igenis felelnie kell önmagáért, a tetteiért.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.