Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Világmegfejtõs - filozofálgatós - idézgetõs - elméletgyártós

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1040 hozzászólás a témában

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Egy lakatlan szigeten van-e infláció?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
A Nõk okosak, a Föld pedig banán alakú.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Weöres Sándor: A teljesség felé (Good read.)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
"..aki egyedül unatkozik, az társaságban is unalmas ember..."

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
"A tökéletes ember üres, mint
a falon vágott ablakrés - mégis
tõle kap fényt az egész szoba."

(Csuang Ce)
"In idem flumen bis non descendimus"

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 hozzászólás
http://www.camino2.freeweb.hu/
érdemes a vendégkönyvbe beleolvasgatni...

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.844 hozzászólás

Andrew: a netes lehetõségeknek még nem néztem utána. De én is úgy fogom majd csinálni, hogy beírom a keresõbe, majd az elõjövõ lehetõségeket böngészem végig.

Köszi a tippet :) ilyet találtam, hogy camino.lap.hu megint csak a szám jár.. ehh.. meg ilyet is találtam: http://homepage.mac....bier7/index.htm

No, magamba vonulok, és nem kérdezek hülyeséget..

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Dit: szerintem megy ez egyedül is. Én a bicajos verzión töröm a fejem már egy éve. Most ott tartok, hogy minden ezzel kapcsolatos irodalmat elolvasok.

Könyvet kérem szépen, igen.

Andrew: a netes lehetõségeknek még nem néztem utána. De én is úgy fogom majd csinálni, hogy beírom a keresõbe, majd az elõjövõ lehetõségeket böngészem végig.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 hozzászólás

Na, helyben vagytok. Valami ilyesmi emelkedett stílusra számítottam...és bejött...
De ez a világ rendje. ;) Minden a saját ritmusában fejlõdik.

Edit: ez a Cuelho könyv még most is kapható??? Én most olvastam el tõle az "El Camino"-s könyvet, az is jó nagyon.

Bruce: a pontos-t úgy értettem, mint predesztinációt. Én ebben hiszek.

Nati: mostanában sorra jelennek meg a Coelho könyvek,szerintem lehet kapni valamelyiket,a napokban tervezek egy kis bogarászást az egyik nagyobb könyváruházban,és ha találok valamit biztosan megveszem,egy-két nap alatt elfogyasztom:)és utána megkaphatod ha gondolod:)a Camino-val kapcsolatban pedig csak annyit,hogy egy barátnõm idén nyárra tervezi az utat,és az ötlet hogy ez végül is megvalósítható arra ösztönzött,hogy elgondolkodjam én is azon hogy megtegyem e...? most úgy néz ki hogy nekivágok...nem vele mert õ a férjével megy,de talán megy ez egyedül is...

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.844 hozzászólás
Juteszembe, ha már itt került szóba, az El Camino-ról vmi használható fórum/oldal van vhol esetleg?

Most néztem meg Tolvaly Feri bá' El Camino c. dvd-jét.. hááát... felejthetõ alkotás, nekem vmi hitelesebb kellene

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Na, helyben vagytok. Valami ilyesmi emelkedett stílusra számítottam...és bejött...
De ez a világ rendje. ;) Minden a saját ritmusában fejlõdik.

Edit: ez a Cuelho könyv még most is kapható??? Én most olvastam el tõle az "El Camino"-s könyvet, az is jó nagyon.

Bruce: a pontos-t úgy értettem, mint predesztinációt. Én ebben hiszek.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
LL, Kislust, Kala és a többiek:
Ez tényleg sokkal inkább az autós topikba menjen - ha akrtok rajta tovább pörögni...

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
Valami autóstopikhoz van szerencsém?
A fenébe ;-)
Szuvorov:
"A gyorsaság szükséges, a sietség káros."
"Ez a "gyorsaság" mostanában normális, vagy csak én vagyok türelmetlen?"
Bár ez az utóbbi egy internetes szolgáltató szolgáltatásának sebességére vonatkozik.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

szerintem meg ne küld, mert lehet, hogy te (bár ha jóltudom neked nincs jogsid, innentõl kezdve e-speculating, vagymi..:))

így van. de közvetlen környezetemben Tesó-ra ráillik, amit írtam. és a izéééé hajlam bennem is megvan(?).

egyszerûen nem értem azt az életszemléletet, hogy ÉN tudok, akkor ÉN csinálhatok amit akarok mások nem léteznek, legalábbis ÉN szarok rájuk..nem így van, az autózás a városban sokszereplõs játék, igenis mindenkinek felelõssége van a többi felé

ez is így van. továbbra is azt írom, hogy nem ráállsz a 150-es tempóra városban, aztán meneküljön a többi, hanem látod hott ott vannak, van korményod van féked.. érted.

arról persze nem is beszélve, hogy mi a fene értelme van annak, hogy ha épp nem szüléshez sietsz, akkor nyomjad neki a városban?

Sok dolgot nehéz megmagyarázni az életben. (hisz filozós topic :)) egyszerûen, mert jó?!

természetesen nem arról beszélek, hogy "vakon" be kell tartani a táblákat, de legszívesebben elvenném azok jogsiját, akik a városban jaszkariznak..

a jaszkarizás is egy pontosítandó fogalom szvsz. Hogy nálad mit is jelent, meg nálam.

egy szuzukiba belecsapódsz egy bömösel, akkor az elõbbi totálkáros lesz, utóbbin ki kell cserélni a lökköst(lsd Császár Elõd)

Volt szerencsém egy szuzukiban ilyen-szerû balesetben részt venni. majd' egy éve. azóta se fizeti ki a szájba......tt biztosító a fényképezõgépemet. És még ma is félve ülök be az autókba. Szóval megkockáztatom, hogy ezen részérõl több személyes tapasztalatom van mint neked ;)

akkor egyik topicba se illik?:-) mondtam én már hogy no komment :-)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

(...)az tényleg csak egy utópia, hogy az emberekben kialakul egy társadalmi felelõsség, és néha a saját piszlicsári "érdeküket"háttérbe tudják szorítani..??

Igen, ez abszolút utópia ebben az országban.
(Kicsit elkanyarodtunk a topik címétõl, nem...?)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

de ha már ott van a segged alatt x lóerõ, normális futómû, meg persze fék és olyan kedved (lehetõséged-helyzeted) van, akkor hadd kûld már el városon belül is...

szerintem.

szerintem meg ne küld, mert lehet, hogy te (bár ha jóltudom neked nincs jogsid, innentõl kezdve e-speculating, vagymi..:))tökéletesen vezetsz, ura vagy az autónak mindig, de a kezdõ/félõs/idõsebb autósok lehet, hogy nem, és esetleg olyat csinál, amibõl utána már nem tud kijönni...
(azt halkan jegyzem meg, hogy ezek a városban is nyomom ezerrel fiatalok nem sokszor végeznek dobogós helyeken különféle intelligencia teszteken)

egyszerûen nem értem azt az életszemléletet, hogy ÉN tudok, akkor ÉN csinálhatok amit akarok mások nem léteznek, legalábbis ÉN szarok rájuk..nem így van, az autózás a városban sokszereplõs játék, igenis mindenkinek felelõssége van a többi felé

arról persze nem is beszélve, hogy mi a fene értelme van annak, hogy ha épp nem szüléshez sietsz, akkor nyomjad neki a városban? Ez megint az ÉNközpontú gondolkodás...sokkal nagyobb a hibalehetõség, sokkal zajosabb, sokkal több károsanyag keletkezik, sokkal nagyobb stresszt okoz a többikenek, stbstb...
természetesen nem arról beszélek, hogy "vakon" be kell tartani a táblákat, de legszívesebben elvenném azok jogsiját, akik a városban jaszkariznak..a baleseti statisztikák szerint szinte sosem azok sérülnek meg/halnak meg, aki nyomták neki, hanem a vétlen fél..töbek között pl azért is, mert ha mondjuk egy szuzukiba belecsapódsz egy bömösel, akkor az elõbbi totálkáros lesz, utóbbin ki kell cserélni a lökköst(lsd Császár Elõd)

az tényleg csak egy utópia, hogy az emberekben kialakul egy társadalmi felelõsség, és néha a saját piszlicsári "érdeküket"háttérbe tudják szorítani..??
Van állásom...:bananadan

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
az x lóerõ, amiatt lényeg mert mondjuk elõzés szempontjából nem mindegy, hogy mennyi tartalék van a gépben.

a frissjogsis vandálgyerekek, akik azthiszik hogy õk most biza tudnak, nyugodtan törjék csak össze magukat. _elhagyatott_ kis utcákon, de annyira hogy úgy kelljen õket kiskanállal.. ;)

"akik" miatt én "védekezni kezdtem" az a "megfelelõ" autóval, nem 1000km-eres tapasztalattal rendelkezõ sofõrök.
és "aki" nem amiatt közlekedik úgy-ahogy hogy a plázacicáját lenyûgözze.
persze, õ is hibázhat... de ki nem?
holnap a villám is belédcsaphat... kitudja? :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
önveszélyes kategóriát könnyebben kimeríted, nekem 1x sikerült a közveszélyesbe is belecsúsznom, rossz passzban voltam kicsit,na
sztrítrészinget megfogalmaztad, bár saját meglátásom szerint tök mind1, milyen kocsival; Trabival is próbálkozhatnak,nem az számít a dolog megítélése szempontjából,de...
amíg én is a városban lakom, addig ne küldje ott senki,akár x lóerõ van a segge alatt,akár kevesebb de sztem ezzel mások is így vannak
kimegy a ringre v bármilyen kifutópályára,ott orrvérzésig réjszingelhet.

Párhuzamba állítani a terepkerékpározással lehet, de azért elég távoli a kettõ,már csak a társadalmi megítélése alapján is.A kerékpározás azért mindenek felett 1 sok testmozgással járó,környezetkímélõ (relatíve,az autózáshoz képest) sport, míg az,h pár,fõként friss jogsis lézengõ eleresztett ritter az utcákon akarja kiélni magát... :-/

Na most zuhi.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

ha már módosítgatunk;
amúgy a kérdésnek tényleg volt némi köze ehhez,h
vajh ezt a sztrítrészing dolgot ésszel autókázásnak tartod-e?

nyugodtan válaszolhatsz õszintén, nem szoktam meglepõdni :)

szorrí ezt csak most vettem észre.
újabb kérdés :) mit nevezünk sztrítrészingnek?
amikor az iylen 1.2 , 1.4, 1.6 esetleg véletlenül valami keményebb vassal /és természetesen sztrítrészing matricával, meg lemezszárnynal, neonnal/ kigördülnek a srácok, gyorsulgatnak egyenesben, probálgatják az autó és a saját határait meg probálják egymást leelõzni?
mert ha igen, akkor az nem _feltétlen_ ésszel autózás.

de ha már ott van a segged alatt x lóerõ, normális futómû, meg persze fék és olyan kedved (lehetõséged-helyzeted) van, akkor hadd kûld már el városon belül is...

szerintem.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
akkor még alapabbra fordítom a kérdést.

mi számít ön és közveszélyesnek? ;)

elvakult fejjel meg bringázni se nagyon szabad, sõt szinte semmitse :)