Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Világmegfejtõs - filozofálgatós - idézgetõs - elméletgyártós

- - - - -

• Please log in to reply
1040 replies to this topic

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 posts
"Nincs,aki ne lenne elég erõs ahhoz,hogy ártson."
Seneca

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Tedd, hogy haragodat legyõzze a szeretet; a benned élõ rosszat a jóság; az önzésedet a nagylelkûség; a hamisságodat az igazság. Mert a gyûlöletet soha nem fékezheted meg gyûlölettel. A gyûlölet egyetlen orvossága a szeretet.

Buddha

A szép mindenütt jelen van, csak kevesen veszik észre!

Konfuciusz

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
meg akartam védeni valakit.
megfejeltek, eltört az orrom. most szilveszterkor.

nem arról van szó, hogy bátor vagy-e vagy sem, hanem ott és akkor mindenki mérlegeli hogy mit veszíthet. és lehet, hogy nem éri meg neki.

nekem megérte. még igy is.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Egyrészt egyetértve Galuskával, másrészt nem.
Én két alapvetõ problémát látok (plusz hatmilliegyet, de ezt ne most...). Egyrészt tényleg már-már kóros - és itt a fórumon is kiválóan megfigyelhetõ - a "legyél te is bazinagy indivídum" (úgy, hogy "egyedi", "extravagáns" cuccokat vásárolsz...) jelenség. Másrészt nem is a gyávaság, hanem ami sokkal rosszabb: a közöny.
Csak eszembejutott: verték a port a "médiába'" tavaly (is), hogy má' ott tart az egészségügy, hogy nincs vér senemnincs. És ez többször, több híradó(nak nevezett kabaréban). Vér azért nem volt/nincs mert nem megyünk el adni! A vér nem terem, nem jön csövön Cseszkóból és fóliasátor alatt infralámpázva sem lesz több... Sajnos erre már egyre kevesebben eszmélnek, a legtöbb ember még akkor sem, amikor éppen a mûtõben fekszik és várná a megfelelõ vércsoportot - ám könnyebb hangosan hõzöngeni (és itt megint szoros párhuzam az élet megannyi egyéb területével), mint csendben, névtelenül tenni valamit valamely "ügy" érdekében.
"In idem flumen bis non descendimus"

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 posts
köszi:) igyekszem:)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

"Aki sokat gyûjt,sokat veszthet."
Lao-ce

Dit!
Nagyon jók az idézetek - és a macskusz is naaaaagyon aranyos!;)
"In idem flumen bis non descendimus"

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Egyetértek galuskával, engem a trolimegállóból "vezettek" el öten mikor tini voltam és aztán a haverom kapott párat és kiraboltak minket, senki sem tett semmit..csak néztek:(
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
Ha már nem csak idézgetni lehet, de elméleteket is gyártani, filozofálgatni, hát tessék:

Régóta foglalkoztat, hogy vajon miért nem segítenek az emberek bajba jutott társaikon. Konkrétabban azokra az esetekre gondolok, amikor valaki valamilyen bûncselekmény áldozatává válik éppen és ennek számos szemtanúja van, mégsem tesz senki semmit. (Édesanyámat egyszer megpróbálta egy oláh ci... akarom mondani egy román állampolgárságú roma kizsebelni a metrón, ám mivel édesanyám ellenállt, hát végül fellökte és elsétált. Kb. 20 életerõs férfi(?) nézte végig a jelenetet. No comment.) A jelenség általános.
No mármost azt szokták mondani, hogy az emberek közömbösek, de ez szerintem erõs kozmetikázása a valóságnak... Mondjuk ki nyíltan: az emberek GYÁVÁK. Így, csupa nagybetûvel, gyáva sz***k, félnek. (Vajon milyen veszély fenyegetne 3-4 határozottan fellépõ férfit egy tetves tovaj, garázdával szemben?) Miért gyávák? Mert a bátorság, mint emberi erény nem sikk, nem propagálják. A bátorság igen sokszor önfeláldozó, míg manapság mindenkinek egyéniségnek kell lennie, leginkább persze azáltal, hogy megvásárol valamit...
Ha egy fiatal beszámol egy hasonló esetrõl otthon, szinte 100%, hogy a féltõ szülõk azt mondják: ne keveredj bele, ne szólj bele, még bajod lesz, jól tetted, hogy nem keveredtél bele, stb. Én a fiamnak, ha elér egy megfelelõ kort, azt fogom mondani, hogy ha egy nõ/öreg/gyerek segítségre szorul, még akkor is segítsen, ha kicsi az esélye, mert embert/férfit szeretnék nevelni belõle, nem egy beszari mobiltelefonhuszárt.
Emlékeztetnék, hogy az Angliát megrázó, gyerekek által elkövetett gyermekgyilkosságban az volt a megdöbbentõ, hogy a tettesek (egy 10 és egy 11 éves) nyilvános helyen, több tucat felnõtt/kamera szeme láttára hurcolták el/bántalmazták, kínozták áldozatukat és senki nem tett semmit. Csak ezután juthattek el egy elhagyatott helyre, ahol végezhettek 4 éves áldozatukkal.
Következtetésem: a bátorság mint erény ma már alig létezik, (holott történelmi múltunk éppen predesztinálna rá) hasonló esetekben nõk elébb segítenek, mint férfiak.
Hol rontottuk el ennyire? Szóval, bevállalós, kemény tökû DH-sok, frírájderek, ti mit gondoltok? Valóban gyávák vagyunk? És jól van ez így? TE segítenél? (Tudom, ez utóbbit nehéz így megítélni, a monitor mellett, más a való világ, de mégis.)
Hogy miért ide írom: Bármelyik DH-s, frírájder tisztában vele, hogy bármikor súlyos sérülést szerezhet. Jóval komolyabbat, mit egy átlag utcai lökdösõdésben. Ezt mindenki bevállalja. Máshol is lehetne ennyit. Szerintem.
u.i.: jelentem, én egyszer léptem, ámbár nimbuszomat kissé homályosítja, hogy a metrón „helyretett” csávó egy tökrészeg, handabandázó, hitvány testalkatú, alacsony, kreol bõrû emb.. akarom mondani élõlény volt. (Szóval itt nemigen volt kockázati tényezõ, persze az alapos kézmosás szükséges volt az elsõ adandó alkalommal.) Egy mellport kapott, és összecsuklott, mint a colstok, hogy azután már Kõbánya-Kispestig saját mocskában fetrengve utazzon... De mondom, késes fazonnal pl. még nem álltam szemben. Az érdekes lehet...

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 posts
"Aki sokat gyûjt,sokat veszthet."
Lao-ce

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég
Egy hallhatatlan a "Highlander"-bõl:

"It's better to burn, than fade away."
magyarul így mondta a fõgonosz: "Jobb elégni, mint elhervadni."

A másik kedvencem a Star Wars ból, mittudoménmellikrész:

"It's pointless to resist, my son."

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 posts
"Semmi sem fejleszti ki gyöngeségeinket inkább,mint ha hatalomhoz jutunk"
Eötvös József

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
mindenki k*csög csak én vagyok hajóradar.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
"A legtöbbet az árul el az emberrõl, hogy miként bánik azokkal, akik nem lehetnek semmilyen szempontból a hasznára."
/Landers/

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Olyan jó volt látni, mikor a fõnököm kigördült a harmadik új BMW-jével. Tudom, hogy milyen keményen megdolgoztam érte! (ismeretlen)

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
a tudás hatalom ,de a pénz mégnagyobb...
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 posts
"...ha valaki elmegy,az azért van,mert jönni fog helyette valaki más,és újra rám talál a szerelem..."

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
"Az otthon nem ott van ahol az ember lakik,hanem ott ahol megértik."

"Egy nõ akkor szép, ha egy FÉRFI ragyogtatja"

"Minden kis viaszgyertya
megtanít bennünket arra,
hogy érdemes egy kis fényért,
melegért tövig égni, mert a
kis dolgok fénye az, amely
széppé, meleggé teszi az életet."

„Bármely ember tévedhet, egyedül csak az ostoba tart ki tévedésében.”

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Végigolvasva az utóbbi pár postot, valamint tekintetbe véve az emocionális félteke orientáltságomat a racionálissal szemben, úgy döntöttem, kirekesztem magamat e topikból...:)

Utoljára idéznék egy zen mestert: "A tudás tévedés."

Amúgy meg a kurva nénikéteket és dögöljön meg a lovatok!!!:)

Azé' szertelek benneteket ám...

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
zOrg:

teljesen egyetértek az olajos elméleteddel, nagyon valószínûnek tartom hogy már létezik az a technológia ami kiválthatja a robbanómotorokat

csak nem érdeke a világ vezetõinek addig, amíg van olaj
hisz abban van a pénz, a pénz meg hatalom:-)
Autist Team:)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
nem, 'egyszerû fizika', kinematika-dinamika témakör.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"