Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Világmegfejtõs - filozofálgatós - idézgetõs - elméletgyártós

- - - - -

• Please log in to reply
1040 replies to this topic

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
itt kifejtenéd?
vagy majd a teremben?:D
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

charon te mint biológus(iljics is írjon ha érdekli)
mit gondolsz, arról hogy a kezdõ lökés nem véletlen volt, hanem fesõbb erõ, és a szabályrendszer sem kialakult, hanem tudatos tervezõmunka?

Az "intelligent design" egy divatos dolog, de nem állja meg a helyét.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Off: kösz, utánanézek.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Dignek;
Paul Davies - Isten gondolatai

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
nekem szimpi a solarisos masszabolygó elgondolás is ;)
nagy, intelligens, érthetetlen, teljesen más, mint a miénk

a hagyományos értelemben vett kommunikáció kizárva, mert nincs semmi kapcsolat
semmi sem definiálható

felsõbb erõ: külföldön már elég nagy divat lett, ez az un. intelligent design elmélet, és valóban sok minden készteti az embert arra, hogy elképzelhetõnek tartsa. csak az a baj, hogy az ember annyira kicsi és annyira kevés ideig él, hogy nem tudja felfogni mit jelent évmilliárdok alatt lépésrõl lépésre "kikísérletezni" valamit. szóval részemrõl inkább az evolúcióelmélet

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Juhbeles kotonról: van egy fiatal házaspár ismerõsöm, akik vallásukból eredendõen csak természetesen védekeznek. Azaz sztem sehogy, mert 28 évesen jön a 4. gyerek. Lassan csak leszoknak a szexrõl... :D

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
régen jug belet használtak koton helyett, azt még értem.
de ez a macskás dolog hmm...
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

A macskában is el tudsz bújni végülis.

ehhhe :D

de most komoan?! kíváncsi vagyok.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
sanyi? :-)
Feltöltött kép

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Részemrõl nem az a lényeg, hogy ki lökte be, meg, hogy van-e szabályrendszer, hanem, hogy ki a király ;)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
charon te mint biológus(iljics is írjon ha érdekli)
mit gondolsz, arról hogy a kezdõ lökés nem véletlen volt, hanem fesõbb erõ, és a szabályrendszer sem kialakult, hanem tudatos tervezõmunka?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
LOL!!!! Micsoda beteg állat vagy Jorci :D

Mármint nem hiszem hogy irányítana mindent.

Mostanában a "kezdõ lökés"-rõl és a rendszer szabályairól szoktak sokat vitatkozni.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
A macskában is el tudsz bújni végülis.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
régen állítólag a konvexitást "macskával" magyarázták. én "bújocskával" tanultam. macskával hogyan lehet?!

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,416 posts
Elég nagy ez a világyegyetem, hogy ne itt éljenek.....és tudják, hogy mi történt, csak lehetett volna elõnyösebben is csinálni.

Felsõbb erõ: nem mondom hogy nincs, mert én is gondolom hogy lehet, de nem "hiszek" benne. Mármint nem hiszem hogy irányitana mindent.
Meguntam az aláírásom....

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Mondjuk nekem már a fejlõdésre más elméletem van, illetve, nekem nem szimpatikus az evolúció elmélet.
Tudod felsõbb erõ, ilyesmik!:)
Szóval amíg abban sem vagyunk biztosak - a tudomány mai állása szerint - hogy itt mi történt, addig csak fejtegetni lehet.
A kémia részben igazad, van, bizonyára létezhet szilícium, szelén (ez volt valami filmben is) alapú élet, de mivel egy univerzumban, netán naprendszerben élnek? velünk ezek a lények, vagy akármik, így hasonlóak is lehetnek.

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,416 posts
Nem akarok nagyon kiokosítos lenni, de (lévén vegyészmérnökpalánta):
1. ha a szénalapú szervezeteknél tartunk, akkor pl ha a szilícium lett volna az alapja a földi életnek (van is belõle sok itten, nem is tudják mért nem történt így), ami ugye 90%ban helyettesíteni tudja a szént, sõt, olyan dolgokat is tud amit a szén nem, akkor máris más lenne az egész.
2. az ismert elemek határa most 116 körül jár. Tegyük fel hogy a perrendszer teljes, és nem hagytak ki elemeket. Akkor a méret miatt kiesik egy rakat (és a nem ismert elemek csak nagyobbak lesznek), mert eccerûen nem kötnek annyira univerzálisan bármihez, akkorák. A maradék fele fém, ami szintúgy speciális. Mondjuk marad 9 elem, ami simán lehet életalkotó: Bór, szén, nitrogén, oxigén, szilícium, foszfor, kén, arzén, szelén. És ezek nem földi körülmények között másként viselkednek (pl az oxigén/nitrogén is lehet folyadék vegyületben, még itt is, és a foszfor is stabilabb ha nem a földi légkörben van, pláne vegyületeiben).

De a RNS is olyan dolog, hogy kicsi az esélye hogy mégegyszer odáig fejlõdik az élet nulláról (a DNSrõl ne is beszéljünk)

Várom az ellenvéleményeket, építõ kritikákat. :)

Ja meg még egy: ha valaki látta az eredeti "the Thing" címû filmet (1980as évek...nem a modern "lény"-re gondolok), akkor megérti mit mondok. Ott mikroélõlények vannak....amik fel tudják építeni bármely földi életformát, másolással. Szal pl a vér minden része egy élõlény, csak jól van szervezve, hogy összeállhasson emberré, vagy mássá. Nem bizt hogy ez így érthetõ, ha valaki kéri elmondom részletesen.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Ugyanazt nem csinálja meg kétszer, de az alapanyag ugyanaz _feltehetõleg_ csak más körülmények alakították.

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,416 posts

startrek :)
szal sztem ha olyan giganagy az univerzum akkor vkinek kell lennie rajtunk kívül
ferengieknek, vulkániaknak, klingonoknak, 8472-es fajnak, meg a borgnak is
vagy valahogy másképp

Nemtom ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon elegem van azokból a filmekbõl, ahol a nem földi életformák humanoidok vagy állatszerûek. Mi késztetné arra a fizikát/biológiát/kémiát, hogy ugyanazt 2szer megcsinálja? Mér lenne pont szénalapú az élet máshol? Mért kellene hogy (általunk hallható)hanggal/(általunk látható)fénnyel kommunikáljanak amikor azak csak a hullámskála 20%át teszik ki? Mért kellene hogy legyen keringési rendszerüka mikor nagyon sok más út van?Szertintem ezeknek van a legkisebbvalószínüsége.

Én is biztos vagyok hogy van valahol valami, tehát nem vagyok arra kiváncsi hogy egyedül vagyunk-e. Viszont arra kiváncsi vagyok hogy milyenek, mi szerint mûködnek.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
amíg a fõnököm azt hiszi, hogy jól megfizet, addig úgy csinálok, mintha jól dolgoznék...

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...