vagy majd a teremben?
Jelentkezz be Regisztrálj
Világmegfejtõs - filozofálgatós - idézgetõs - elméletgyártós
Posted 2006. April 06. - 14:47
vagy majd a teremben?
Posted 2006. April 06. - 14:20
charon te mint biológus(iljics is írjon ha érdekli)
mit gondolsz, arról hogy a kezdõ lökés nem véletlen volt, hanem fesõbb erõ, és a szabályrendszer sem kialakult, hanem tudatos tervezõmunka?
Az "intelligent design" egy divatos dolog, de nem állja meg a helyét.
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Posted 2006. April 06. - 12:37
Posted 2006. April 06. - 10:30
Posted 2006. April 05. - 20:37
nagy, intelligens, érthetetlen, teljesen más, mint a miénk
a hagyományos értelemben vett kommunikáció kizárva, mert nincs semmi kapcsolat
semmi sem definiálható
felsõbb erõ: külföldön már elég nagy divat lett, ez az un. intelligent design elmélet, és valóban sok minden készteti az embert arra, hogy elképzelhetõnek tartsa. csak az a baj, hogy az ember annyira kicsi és annyira kevés ideig él, hogy nem tudja felfogni mit jelent évmilliárdok alatt lépésrõl lépésre "kikísérletezni" valamit. szóval részemrõl inkább az evolúcióelmélet
Posted 2006. April 05. - 20:02
A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt.
Posted 2006. April 05. - 18:53
de ez a macskás dolog hmm...
Posted 2006. April 05. - 13:43
Posted 2006. April 05. - 13:04
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
vendég_Charon_*
Posted 2006. April 05. - 13:01
vendég_Charon_*
Posted 2006. April 05. - 12:05
mit gondolsz, arról hogy a kezdõ lökés nem véletlen volt, hanem fesõbb erõ, és a szabályrendszer sem kialakult, hanem tudatos tervezõmunka?
vendég_Charon_*
Posted 2006. April 05. - 11:32
vendég_Charon_*
Mármint nem hiszem hogy irányítana mindent.
Mostanában a "kezdõ lökés"-rõl és a rendszer szabályairól szoktak sokat vitatkozni.
Posted 2006. April 05. - 11:24
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2006. April 05. - 11:05
Posted 2006. March 29. - 12:39
Felsõbb erõ: nem mondom hogy nincs, mert én is gondolom hogy lehet, de nem "hiszek" benne. Mármint nem hiszem hogy irányitana mindent.
Posted 2006. March 29. - 06:58
Tudod felsõbb erõ, ilyesmik!
Szóval amíg abban sem vagyunk biztosak - a tudomány mai állása szerint - hogy itt mi történt, addig csak fejtegetni lehet.
A kémia részben igazad, van, bizonyára létezhet szilícium, szelén (ez volt valami filmben is) alapú élet, de mivel egy univerzumban, netán naprendszerben élnek? velünk ezek a lények, vagy akármik, így hasonlóak is lehetnek.
Posted 2006. March 29. - 01:35
1. ha a szénalapú szervezeteknél tartunk, akkor pl ha a szilícium lett volna az alapja a földi életnek (van is belõle sok itten, nem is tudják mért nem történt így), ami ugye 90%ban helyettesíteni tudja a szént, sõt, olyan dolgokat is tud amit a szén nem, akkor máris más lenne az egész.
2. az ismert elemek határa most 116 körül jár. Tegyük fel hogy a perrendszer teljes, és nem hagytak ki elemeket. Akkor a méret miatt kiesik egy rakat (és a nem ismert elemek csak nagyobbak lesznek), mert eccerûen nem kötnek annyira univerzálisan bármihez, akkorák. A maradék fele fém, ami szintúgy speciális. Mondjuk marad 9 elem, ami simán lehet életalkotó: Bór, szén, nitrogén, oxigén, szilícium, foszfor, kén, arzén, szelén. És ezek nem földi körülmények között másként viselkednek (pl az oxigén/nitrogén is lehet folyadék vegyületben, még itt is, és a foszfor is stabilabb ha nem a földi légkörben van, pláne vegyületeiben).
De a RNS is olyan dolog, hogy kicsi az esélye hogy mégegyszer odáig fejlõdik az élet nulláról (a DNSrõl ne is beszéljünk)
Várom az ellenvéleményeket, építõ kritikákat.
Ja meg még egy: ha valaki látta az eredeti "the Thing" címû filmet (1980as évek...nem a modern "lény"-re gondolok), akkor megérti mit mondok. Ott mikroélõlények vannak....amik fel tudják építeni bármely földi életformát, másolással. Szal pl a vér minden része egy élõlény, csak jól van szervezve, hogy összeállhasson emberré, vagy mássá. Nem bizt hogy ez így érthetõ, ha valaki kéri elmondom részletesen.
Posted 2006. March 28. - 22:34
Posted 2006. March 28. - 19:22
startrek
szal sztem ha olyan giganagy az univerzum akkor vkinek kell lennie rajtunk kívül
ferengieknek, vulkániaknak, klingonoknak, 8472-es fajnak, meg a borgnak is
vagy valahogy másképp
Nemtom ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon elegem van azokból a filmekbõl, ahol a nem földi életformák humanoidok vagy állatszerûek. Mi késztetné arra a fizikát/biológiát/kémiát, hogy ugyanazt 2szer megcsinálja? Mér lenne pont szénalapú az élet máshol? Mért kellene hogy (általunk hallható)hanggal/(általunk látható)fénnyel kommunikáljanak amikor azak csak a hullámskála 20%át teszik ki? Mért kellene hogy legyen keringési rendszerüka mikor nagyon sok más út van?Szertintem ezeknek van a legkisebbvalószínüsége.
Én is biztos vagyok hogy van valahol valami, tehát nem vagyok arra kiváncsi hogy egyedül vagyunk-e. Viszont arra kiváncsi vagyok hogy milyenek, mi szerint mûködnek.
Posted 2006. March 28. - 16:38
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Sign In
Create Account

Back to top