bravóMOHAMMED...
Jelentkezz be Regisztrálj
Világmegfejtõs - filozofálgatós - idézgetõs - elméletgyártós
Írta 2006. május 19. - 21:58
vendég_nhunor_*
Írta 2006. május 19. - 19:45
vendég_nhunor_*
"Mindenki, aki a zsidók barátja, hozzájuk fog tartozni sõt közülük lesz egy..."
Írta 2006. május 19. - 19:42
"Meg fogok halni. Nem is oly sokára.
S ez olyan könnyû szédülettel tölt el,
Mint ifjúkoromban – kezdõ dohányost –
Az erkélyen reggelente leszívott
Elsõ néhány slukk. Ez azóta elmúlt,
Persze, ahogyan elmúlt annyi minden.
Hovatovább csak egy maradt velem,
De az igen, Istennek hála érte!
A szem mohó, éhes kíváncsisága,
A nézés gyönyöre, hogy minden látvány
A maga más-más módján színöröm:
Egyforma szép a szurok és csurgatott méz,
És egy kazánház tekergõ csövei
Burkolva üveggyapottal és sztaniollal.
Vagy egy tengerszem türkizzöldje kék fenyõk közt
És a levegõ üveghitege. Egy eldobott
Üres cigarettásdoboz céltalan zörgõ
Összevissza szálldogálása az út betonján
a változó szél szeszélye szerint. A mosoly
egy besüppedt ínyû fakó banyácska arcán,
egy szemzugában sárga gyantacseppként megülõ könny,
valamint a feszes húsú ifjú leány
csöppnyi tokája, fogainak kimutatott fehérje,
mibõl, bár csak egy kissé, túl sokat mutat,
ám ez nem baj: a szépség
fûszere és forrása – a hiba.
De nemkülönben a munkásasszonyok visszeres lába,
És a piacon a halárúsnõ pontyvértõl és harcsanyáltól
Iszapos, félig elfagyott, szederjes, lilás keze –
Mert az angyal a részletekben lakik."
Írta 2006. április 17. - 21:34
Írta 2006. április 17. - 14:09
P.D., ugye?
Ugyan nem az emlékezetes stuff talin, hanem pár edzésen, volt barátosném révén.
Persze, csak ha nem csal az emlékezetem.Talán az akkori keród is beugrik, sárga Mali? Rég volt az az idõszak
Írta 2006. április 17. - 12:44
Kukorica: randomgenerátorral sorsolom ki a megeendõ szemeket.
Ja, kalaius: ismerjük egymást? Csak mer tod a nevemet (tudom megnézhetted az adatlapomon is).
Írta 2006. április 17. - 09:43
gojokat meg nem tudom ki akart irtani régen, mikor a zsidóknak nem is volt hazájuk akkor..
Írta 2006. április 17. - 09:25
ugyanakkor bizonyos török források arról írnak, h õk bizony idejöttek felszabadítani távoli rokonaikat... (kis sarkítással)
meg aztán egy birodalom terjeszkedését ne keverjük össze a hittérítéssel
a keresztény valláson kívül melyik terjesztették még ennyire erõszakosan és szervezetten, a kizárólagosságra törekedve?
fõtt kukoricát írógépszerûen
Írta 2006. április 17. - 09:25
A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt.
Írta 2006. április 17. - 08:56
A középkorban is ez volt, hogy amikor a keresztények odamentek téríteni, és elegük lett az arabokank, akkor dzsihádot csináltak. Az arab nem pogánynak hívja a nem arabokat, hanem máshitûnek (és a zsidók is). A keresztény pogánynak vagy hitetlennek hívja a nem keresztényt.
én úgytudtam hogy hitetlen kutyának hívtak/nak mindenkit aki nem az õ vallásukat követi;)
tévednék?
és valami goj-okat pusztítsunk dolog volt a másik.. azokért nemkár;)
Írta 2006. április 17. - 00:49
Amit Dénes ír Mohamed hitérõl, az viszont igaz. Elviekben, persze, mielõtt mindenki hozná a különféle fanatikus terroristák merényleteit ellenpéldának.
Írta 2006. április 17. - 00:14
a késõ "középkorban" nem volt jellemzõ, hogy keresztények a szentföldre mászkáltak volna hittéríteni hadseregestül, ellenben a törökök nem gyõztek itt héderezni nálunk, szóval jónak mondodValahogy vártam ezeket a beírásokat.
Nem azért ítam amit írtam mert hobbim hülyeségeket írni.
Igaz ami igaz, amit most csinálnak dzsihád néven, az borzasztó és undorító. De nézzen szépen mindenki a Koránban utána hogy mi is az a dzsihád. Olyankor hívják össze, ha a vallást megtámadták, és addig atrt amíg a veszteséget megtorolják. Manapság sajnos nem ez a helyzet, de igaz ami igaz, a keresztény az egyetlen térítõ vallás.
A középkorban is ez volt, hogy amikor a keresztények odamentek téríteni, és elegük lett az arabokank, akkor dzsihádot csináltak. Az arab nem pogánynak hívja a nem arabokat, hanem máshitûnek (és a zsidók is). A keresztény pogánynak vagy hitetlennek hívja a nem keresztényt.
Nem azt mondom a kereszténységrõl, hogy rossz, hanem hogy tözrténelmi szükségeszrûségbõl lett ilyen, és ez kellett európának ahhoz hogy olyan erõs legyen mint amilyen.
Uh nem akaork senkit leszólni, de az hogy "pusztuljon, aki nem az õ vallásukat követi. vagy mi volt itt a középkorban" nem valami helytálló.
az én családom 1453-ban száguldott magyarországra menekültként, nem is tudom, miért
hitetlen gyaur vagyok, nem máshitû, éljen a negativizmus
most már elég volt ebbõl
Írta 2006. április 16. - 21:28
Igaz ami igaz, amit most csinálnak dzsihád néven, az borzasztó és undorító. De nézzen szépen mindenki a Koránban utána hogy mi is az a dzsihád. Olyankor hívják össze, ha a vallást megtámadták, és addig atrt amíg a veszteséget megtorolják. Manapság sajnos nem ez a helyzet, de igaz ami igaz, a keresztény az egyetlen térítõ vallás.
Nem azt mondom a kereszténységrõl, hogy rossz, hanem hogy tözrténelmi szükségeszrûségbõl lett ilyen, és ez kellett európának ahhoz hogy olyan erõs legyen mint amilyen.
Uh nem akaork senkit leszólni, de az hogy "pusztuljon, aki nem az õ vallásukat követi. vagy mi volt itt a középkorban" nem valami helytálló.
Írta 2006. április 16. - 11:58
nem akartam így, ilyen formában leírni de itt a pont.hm...õk csak vallási alapon szeretnének minél nagyobb életteret maguknak, valóban nem akarnak téríteni, max. pusztuljon, aki nem az õ vallásukat követi.
vagy mi volt itt a középkorban
Írta 2006. április 16. - 11:57
hm...õk csak vallási alapon szeretnének minél nagyobb életteret maguknak, valóban nem akarnak téríteni, max. pusztuljon, aki nem az õ vallásukat követi.Keresztények módjára????.....hmmmm......sem a zsidó, sem az arab vallás nem hittérítõ vallás: minrkettõ asszondja hogy vannak akik nem ebben az istenben hisznek, és õk is kellenek erre a világra (komolyan, ne nevessetek, aki nem hiszi nézzen utána. A dzsihád nem a más vallások ellen szólna hanem a saját vallásnak ártók ellen - de mivel csak a keresztény hittérítõ, ezért ne csodálkozzon senki). Úgyhogy a keresztények asszem más mentalitás (történelmi szükségletbõl kifolyólag: semelyik más vallásnak nem kellett több tíz kultúrát erõsen összetartania).
vagy mi volt itt a középkorban
most már elég volt ebbõl
Írta 2006. április 16. - 11:56
iróniáról hallottál? ez pont egy ilyen volt..Keresztények módjára????.....hmmmm......sem a zsidó, sem az arab vallás nem hittérítõ vallás: minrkettõ asszondja hogy vannak akik nem ebben az istenben hisznek, és õk is kellenek erre a világra (komolyan, ne nevessetek, aki nem hiszi nézzen utána. A dzsihád nem a más vallások ellen szólna hanem a saját vallásnak ártók ellen - de mivel csak a keresztény hittérítõ, ezért ne csodálkozzon senki). Úgyhogy a keresztények asszem más mentalitás (történelmi szükségletbõl kifolyólag: semelyik más vallásnak nem kellett több tíz kultúrát erõsen összetartania).
illetve hallottál a goj-okról?
kellemes húsvétot!
Írta 2006. április 16. - 11:44
Írta 2006. április 16. - 04:35
keresztények módjára rendezni ezt az ügyet."
ismeretelen
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2006. április 15. - 08:11
"Gondolkodom, tehát vagyok." ezekszerint amikor alszom nem is létezem? mert akkor nem igazán szoktam gondolkodni.
Miközben alszol az agyad attól függetlenül "jár" pl. álmok.
Tehát az idézet helytálló.
Írta 2006. április 14. - 23:30

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére