Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Világmegfejtõs - filozofálgatós - idézgetõs - elméletgyártós

- - - - -

• Please log in to reply
1040 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Én azt nem értettem sosem, hogy miért Széchenyi a legnagyobb magyar... (sztem nincs is ilyen :) ) Ezt a hazafias érzés erõssége dönti el, vagy az, hogy ki mit tett hozzá országának épüléséhez? A reformkor elõtt nem volt divat a nemzetiesség, Árpád mégis elbirtokolt itt pár telket, amin István meg komoly társadalmi-politikai változásokat indított el :) És a korszakból Széchenyi ilyen mértékû kiemelése sztem kicsit a többi gondolkodó,politikus és mûvész súlyának csökkentése, nem? (fõként Kossuth) Végül, amirõl már nem tehet, hogy mennyi botrány fûzõdött a nevéhez egy, már egészen más lelkületû korban.
http://szechenyi.lap.hu/
Megéri átnézni pár oldalt, az útirajzai ( ezt õ honosította meg nálunk ) érdekes olvasnivalót jelentenek.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
"Valami érthetetlen kapcsolat van a barátság és a csillag között. Miért csillag a barát? És miért barát a csillag? Mert olyan távol van, és mégis bennem él? Mert az enyém, és mégis elérhetetlen? Mert az a tér, ahol találkozunk nem emberi, hanem kozmikus? Mert nem kíván tõlem és én sem kívánok tõle semmit? Csak azt, hogy legyen, és így, ahogy van; és õ van, és én vagyok, ez kettõnknek tökéletesen elég? Nem lehet rá válaszolni. Nem is kell. De, ha nem is lehet, barátom iránt mindíg azt fogom érezni, hogy csillag, a világegyetemnek rám ragyogása."
Hamvas Béla
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Ha annak minõsült volna, törölve lenne. ;)

Nem arról van szó egyébként, hogy semmi olyasmit nem lehet írni, idézni, linkelni, amiben a politika egy kicsit is jelen van, akár finom utalás formájában, stb. (Lásd Gyurcsányos vicc a Világökörségekben.) A lényeg, hogy ne legyen a fórumon politizálás. Vagyis, hogy a felek/oldalak, akármik kifejtik a véleményüket az aktuálpolitikai hírekkel, történésekkel kapcsolatban. Ez is mindössze azért minõsül nem kívánatosnak, mivel ez egy bringás fórum. Teccikérteni.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,844 posts
"és ezt most így hogy?"

Tornóczky Anita.

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 posts
_d, szerintem ez totál belefér a filozófálgatásba, attól függetlenül, hogy ki van kormányon. Így ez nem minõsül politikának.

boorze

boorze

vendég

• fórumtag
  • 80 posts
Idéztem, méghozzá a legnagyobb Magyartól.
Az ember társas állat!! S minnél nagyobb a társaság annál nagyobb állat!!

:bananadan:bananadan:bananadan:bananadan

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,416 posts
sztem nem politika topik......nagybetû nélkül kicsit korrektebb lett vna
Meguntam az aláírásom....

boorze

boorze

vendég

• fórumtag
  • 80 posts
Minden nemzetnek olyan kormánya van aminõt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor az a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor a nemzet ALJAS vagy MÛVELETLEN." -- Gróf Széchenyi István
Az ember társas állat!! S minnél nagyobb a társaság annál nagyobb állat!!

:bananadan:bananadan:bananadan:bananadan

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 posts
" Minden ember meghal,de nem minden ember él igazán."

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
Nem kemény az burce,csupán annyi,hogy ez a való világ.
:-(
Lakhelyemen még annyira is lusták az arcok,hogy keressenek valami szórakozóhelyet,inkább befészkelik magukat a buszmegállókba és ott "pezsegnek"-mondjuk olyan "jóízlés határát súrolóan".
Bár szvsz, AZT jócskán túllépve.
Pesze az Általd felsorolt dolgok nagyrésze bizonyos fokig passzív tevékenység,dehát csodálkozunk,hogy bukott rendõr barátunk update kiadványai toplistás helyre tornázták fel magukat.
A médiával pedig a legjobban lehet ugye manipulálni az embereket(tudom közhely).

Tehát: miután a buliból hazajöttem a haverokkal (persze elõtte plázáztunk) és néhány óra netezés után már kihúztam a fülembõl a zenét szolgáltató kábelt,akkor éppen itt az ideje,hogy vizuális élvezeteknek is átadva magam lecuppanjak a TV elé,ahol elmémet kitárhatom az üdítõen ható (és persze mindig független) információk befogadására.
Majd jótékonyan álomba szenderülök.
Álmomban pedig megváltom a világót.
Mert persze,ki más,ha nem én???

Az egyes szám elsõ személy ne tévesszen meg senkit.
És aki véletlenül magára ismer,az se' sértõdjön meg.
A hasonlóság csakis a véletlen mûve lehet.
;-)
3X1 B6-tal kibírható.
:-(
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Az a kemény, hogy iwiw-es adatlapok 'mit csinálok szabadidõmben' rovatának vezetõ tevékenységei: bulizás, netezés, vásárlás, barátokkal lógás, zenehallgatás, tv nézés.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts
A jó tehén nem szarik csak tejel.

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 posts
" Soha nincsen késõ,hogy az ember tegyen valamit a múltja érdekében."

John Barth

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts

Euripidész: Õrült, aki halni vágy, még a rút élet is szebb, mint a szép halál.

Ez nagyon tetszik!
;-)

ON:
"Valójában semmit sem birtokolsz, csak õrzöl egy darabig.
S ha képtelen vagy továbbadni azokat, akkor azok birtokolnak téged.
Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd markodban,
mintha vizet tartanál.
mert ha megszorítod, eltûnik. Ha kisajátítod,
tönkreteszed.
Tartsd szabadon, és örökre a tiéd marad."

Anthony de Mello
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 posts
Euripidész: Õrült, aki halni vágy, még a rút élet is szebb, mint a szép halál.

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 posts
"Ami nem öl meg az megerõsít"

"Soha ne add fel! Soha! Soha! Soha! Soha!"
Winston Churchill
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
"A halálon kívül mindent túl lehet élni."
;-)

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 posts
"Ahol több az érzés,több a szenvedés is."

Leonardo Da Vinci

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
"És azt is meg kellett értenem, hogy a szenvedés, a csalódás és a bánat nem arra való, hogy nyomja a lelkünket, hogy érzéketlenné és értéktelenné tegyen bennünket, hogy megfosszon méltóságunktól, hanem hogy megérleljen és megvilágítson."
(Hermann Hesse)
"In idem flumen bis non descendimus"

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
Több, mint 1000 éve egy helyen, a Kárpát-medencében élni. Minden megpróbáltatás, akadály, nehézség ellenére kitartani... Érdek nélkül hûnek lenni történelmünkhöz, õseinkhez, gyökereinkhez, hagyományainkhoz. Nyíltan felvállalni magyarságunkat minden körülmények között, minden színtéren.

Röviden szerintem ez jelenti a magyarságot.
Iustinianus 2005.10.22

( forum.index.hu - Zsidó kisebbségi feladvány )