Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Világmegfejtõs - filozofálgatós - idézgetõs - elméletgyártós

- - - - -

• Please log in to reply
1040 replies to this topic

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

"Régen, ha meg akartuk nézni a lányok fenekét, le kellett húzni a bugyijukat.
Ma meg, ha meg a karjuk nézni a lányok bugyiját, szét kell húzni a feneküket."

Nagy igazság, ment is aláírásba....:D

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
"Régen, ha meg akartuk nézni a lányok fenekét, le kellett húzni a bugyijukat.
Ma meg, ha meg a karjuk nézni a lányok bugyiját, szét kell húzni a feneküket."
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
http://matula.hu/ind...e&rel=50&id=615

egy kis összeesküvés elmélet

(és sztem nem politika hisz mindkét oldal kap rendesen, pusztán tények és összefüggések és feltételezések)

ha mégis annak számít akkor sorry
Autist Team:)

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
„A tutaj hasonlatával világítom meg a Tant, szerzetesek, amely átkelésre szolgál, nem megõrzésre való. Hallgassátok meg, véssétek jól emlékezetbe, elmondom.
– Igen, urunk – válaszolták a szerzetesek tisztelettudóan a Magasztosnak. A Magasztos így beszélt:
– Szerzetesek úgy van ez, mint amikor egy ember hosszú útra kel, és széles, megáradt vizet talál maga elõtt. Az innensõ part csupa veszély és félelem, a túlsó part biztonság és nyugalom, ám nincs hajó, amelyen átkelhetne, vagy híd, amelyen átjuthatna a túlpartra. Ekkor az az ember így gondolkozik: „Ez itt széles, megáradt víz. Az innensõ part csupa veszély és félelem, a túlsó part biztonságos és nyugalmas, ám nincs hajó, amelyen átkeljek, vagy híd, amelyen átjussak a túlpartra. Legjobb lesz, ha most nádat, fatörzseket, ágakat, leveleket gyûjtök, tutajjá kötöm össze, és a tutaj segítségével, kézzel-lábbal ügyeskedve, épségben átkelek a túlpartra.” Így ez az ember nádat, fatörzseket, ágakat, leveleket gyûjtene, tutajjá kötné össze, és a tutaj segítségével, kézzel-lábbal ügyeskedve, épségben átjutna a túlpartra. A vizen átjutva, a túlsó partra érkezve, így gondolkoznék: „Ennek a tutajnak nagy hasznát vettem; ennek a tutajnak a segítségével, kézzel-lábbal ügyeskedve, épségben átjutottam a túlsó partra. Legjobb lesz, ha most ezt a tutajt a fejemre téve, vagy hátamra véve indulok tovább utamra.” Mit gondoltok szerzetesek: ha ez az ember így tenne, helyesen járna el a tutajjal?
– Semmiképpen sem, urunk.
– Hát hogyan járna el helyesen a tutajjal ez az ember, szerzetesek? Ha a vizen átjutva, a túlsó partra érkezve, így gondolkoznék: „Ennek a tutajnak nagy hasznát vettem; ennek a tutajnak a segítségével, kézzel-lábbal ügyeskedve, épségben átjutottam a túlsó partra. Legjobb lesz, ha most ezt a tutajt kihúzom a szárazra, vagy pedig vízre bocsátom, és tovább megyek utamra.” Ha ez az ember így tenne, helyesen járna el a tutajjal.
Ugyanígy, szerzetesek, a tutajhoz hasonlóan tanítottalak benneteket a Tanra, amely átkelésre szolgál, nem megõrzésre való. Hogyha megértettétek a tutaj hasonlatát, a helyes tételeken is túl kell lépnetek, nemhogy a téveseken.”
(Majjhima-nikáya 22
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
--Aki nem repdes a kezével, annak nem nõnek ki a szárnyai.
--Az öregek jobban tisztában vannak az idõ múlásával. Nemcsak azt tudják, õk bármelyik pillanatban meghalhatnak, hanem azt is, hogy te is bármelyik pillanatban meghalhatsz.
--Azért, mert a halak nem beszélnek, még nem biztos, hogy véleményük sincs.
--Igaz, hogy talpraesett vagy - de azért ne sokat ugrálj!
--Az emberek elõször minden elképzelhetõ hülyeséget kipróbálnak, és csak utána lesznek - kényszerûségbõl - normálisak.
--Én mindig okos vagyok, te pedig mindig õrült vagy. És mindegy, hogy ki az az én, és mindegy, ki az a te.
--Mások hülyesége annyira nyilvánvaló, hogy emiatt nem vesszük észre saját hülyeségünket.
--Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
--A rágógumi lehetõvé teszi, hogy járjon a szád, és mégse fecsegj ostobaságokat.
--A szeretet mindent legyõz. De benned emberére talált!
--Ahhoz, hogy jók legyünk, le kell gyõznünk önmagunkat. Én ha nem is gyõzök, a legtöbbször azért kihozom döntetlenre.
--Aki aludni akar rajta, annak a tegnapi újság is ugyanolyan jó.
--A barátokban sosem csalódunk. Akikben csalódtunk, azok a volt barátok.
--Ha nagy leszek, reklámkép leszek. Egy reklámképnek mindig jó kedve van.
--Nem tudom, hogy bolond vagyok-e, vagy sem. De két kezelõorvosom már megbolondult.
--Sose légy túl jó ahhoz, aki rossznak tart. A rólad alkotott kép megváltoztatása nagyobb kínokat okoz, mint amennyi örömet a jóságoddal szerezhetnél.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
"és megterem bennünk
a haragok egyensúlya
a béke"

Papp Márió
"In idem flumen bis non descendimus"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
kérek mindenkit, hogy a topic címéhez kapcsolódóan haladjon a beszélgetés.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

boorze

boorze

vendég

• fórumtag
  • 80 posts
ez egy vicc.... hol a rejtett kamera???
Az ember társas állat!! S minnél nagyobb a társaság annál nagyobb állat!!

:bananadan:bananadan:bananadan:bananadan

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
nhunor:
1 hónap pihenõ.

987

987

vendég

• fórumtag
  • 119 posts
http://hu.wikipedia....iki/Anarchizmus

"anarchizmus minden külsõ hatalom és erõszak nélkül, tisztán az emberek szabad, egyenlõ, szolidáris, együttmüködõ együttélésén alapuló önkéntes szervezettség."

Na valahogy így gondolom én is csak nem tudtam megfogalmazni.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
boorze:
3 nap 'pihenõ'.

Se jobboldali, se baloldali politizálást nem tûrök.

1. Személyeskedõ - vagy bármely embercsoport tagjának - az emberi méltóságát sértõ hozzászólások. Nemzeti, etnikai, vallási, kulturális, nemi és faji alapú elõítéleteknek és megkülönböztetéseknek - akár burkolt formában is - hangot adó megnyilvánulások. A fentiek megszegése akár azonnali kizárást eredményezhet (lásd moderálási alapelvek). (...)

3. Bárminemû politikai állásfoglalást tartalmazó, illetve ilyen célból létrejött megnyilvánulások. Valamelyik aktuális politikai csoport (kormánypárti vagy ellenzéki) érdekeit képviselõ online magazinok tartalmi anyagainak linkelése.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
"Amíg erõ van a lábamban futni fogok, mert a földön tanultam meg járni, s így hozzá tartozom.
Amíg erõ van a karjaimban úszni fogok mert vízben kezdõdött az életem, s így hozzá tartozom.
Amíg játék lakik a szívemben, kerékpározni fogok, mert a gyermekkor boldog szabadsága él e két kerékben. És a játék örök
(X2S életérzés)"

yasec honlapjarol

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
(szerintem õ)

http://hu.wikipedia....iki/Anarchizmus
(én elgondolkodtam rajta, azért)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Mad002

Mad002

vendég

• fórumtag
  • 57 posts
Persze, hogy...

Ki írta?
"Csak az Itt, csak a Most
A máskor, a máshol nincsen"

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 posts
Nem tudom, hogy ide illik-e, de nesze nektek :)

Hazugság

Elfutott
Hátra csupán
Egy riadt tekintetet hagyott
Féltõ gondoskodást
Gondoskodó féltést
Elkárhoztatott
Örök meg-nem értést
Közelben szeretni
Távolról gyûlölten
Fájó szavakkal
Valamit keresni
Tudott csupán
El nem mondott titkok
Sötét örvényében
Kishalként vergõdve
Iszapos mélységben
Kínzó gondolatok
Kusza hálójában
Békességet soha
Nem lelt hazájában
Ostoba ámítást színlelõ
Mosollyal
Hamisan kacagó
Álcázott
Gondokkal
Álarca egyszerre lehullott
Hirtelen
S tükörbe nézve
Elképedt
Minden felfordult
Megmozdult a világ
Hatalmas hegyláncok
Omlottak alá
Gyönyörû ligetek
Váltak pusztasággá
Éneklõ madarak
Szürke kõszobrokká
Emberek feledték anyanyelvüket
Rokonok keresték testvéreiket
Anyák nem ismerték fel
Saját gyermeküket
Bölcsek vesztették el
Bölcsességüket
A tükör megrepedt
A szilánkok tüze
Arcára vetõdött
Szikrázva
Szemében
Egy könny a földre hullott
Melybõl zöld növényke sarjadt ki legott:
A remény hajtása
Az igazság gyökerével

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

[...]Bár a szerelemrõl nem értek egyet, mert igenis van létezik. Nálunk van ha kell valakinek.

Nem tudom, hogy merjek-e kérni.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
Jorus: nagyon frankó.
;-)
"Hol van az idõs emberek jelene, ahol nem õk voltak a vén hülyék, ahol nekik voltak álmaik, õk forgatták a világot. Hova leszünk mi? A mi eszméink, a mi hitünk, a mi jelenünk? Mit számít, ha küzdesz, ha sodródsz, ha nyersz, ha vesztesz?"

Nem pont ez a téma de talán egy picit.
A pszichiátrián ahol dolgozom 2 szint van az elsõ,ahol már a teljesen leépült emberek vannak(teljes ellátásra szorulók,etetés,pelenkázás,fürdetés...szinte ösztön-lények) és a második emelet,akik még "mindezek elõtt" állnak.
Önellátásra képesek.
A tudatuk még részlegesen ép.
Ha próbálod felhívni a figyelmüket,hogy ugyanezen sors vár rájuk,ha nem változtatnak az életmódjukon (alkohol),akkor hitetlenül legyintenek.
-Á,dehogy! Velük,ez? Kizárt dolog.
Pedig sajnos a gyakorlat mást mutat.
13 éve dolgozom és nem egy-két emberke került vissza az elsõre (hozzánk),akiknek ezt annak idején pedzettük....
EZ VAN.
A tanulság jelen esetben elmarad.
:-(

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Kicsit elsüllyedt ez a jó kis topic.

Ez is egy ars poetica:

"Képzelj el egy kártyapartit, aminek a végén meghalsz. Akár nyersz, akár veszítesz, a vége ugyanaz. Hiába érsz el bármit a partiban, boldogságot, pénzt, sikert, úgyis csak egy öregember leszel, valaha volt álmokkal. Ha azt kérded, hogy akkor mégis mi értelme van így az egésznek, és ki kérte ezt nekem, akkor a partnerek már mondják is: mániákus depresszió, szedj gyógyszert, menj orvoshoz! Meg, hogy keresd meg a kártyapartiban az értelmet, az apró csodákat. (A galamb leszarta azt a kis darab tetõt - megindító; és vajon holnap esik-e a hó?) Például találd ki, hogy neked arra áll fel, ha 4 piros 6-os van a kezedben, gyûjtsd õket, meg aztán nézd, hogy milyen szép a pikk bubi kardja, ezek az apró csodák, észre kell õket venni! Te vagy a hülye, ha szerinted mindenki más az. Hiába nem érted, hogy hogy tud mindenki ilyen önfeledten, elvakultan, vérre menõen harcosan játszani egy tét nélküli, halálos meccsen.

Mert minden változik, és elmúlik. Az autók a szemem láttára lesznek elavult roncsok, a dalok, a házak, a kirakatok. Az eszmék, amikért annyian lelkesedtek, felvillantak, majd eltûntek; a hitek, amikért sokan mentek tûzbe, hol vannak? Az eszmék, az ideák, a jelen. Hol van az idõs emberek jelene, ahol nem õk voltak a vén hülyék, ahol nekik voltak álmaik, õk forgatták a világot. Hova leszünk mi? A mi eszméink, a mi hitünk, a mi jelenünk? Mit számít, ha küzdesz, ha sodródsz, ha nyersz, ha vesztesz?

Tudom, én vagyok a furcsa, de már megyek is vissza, gyûjtöm a bubikat, csak kijöttem pisálni, és közben összefirkáltam a wc-t."

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts

"Egyedül születünk és egyedül távozunk, a barátság, a jóság, a szerelem, mindez csak a gyengéknek való."

lor: "egoista dekadencia"
;-)
ON:
„Ne dühöngj amiatt, ami nem jön, ne örvendj amiatt, ami nem történt meg! A türelem meghosszabbítja a barátságot, és megsemmisíti a megtörténtet…”
(ismeretlen óegyiptomi elbeszélõ)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
"Egyedül születünk és egyedül távozunk, a barátság, a jóság, a szerelem, mindez csak a gyengéknek való."

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer