Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Világmegfejtõs - filozofálgatós - idézgetõs - elméletgyártós

- - - - -

• Please log in to reply
1040 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ez azon alapszik, hogy õ azt gondolja, hogy én azt gondolom...Megbeszélés nélkül egyszerûen nem lehet más stratégia...Feltöltött kép

Pontosan így van ahogy mondod.

A sebesség mindent megold.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
igen ha mondjuk látják a lámpa fényét akkor az MJani-féle megoldás a jó.
Hétfõn rákérdezek ahol hallottam

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts

És ezt nem kell megbeszélni egymással?

Ez azon alapszik, hogy õ azt gondolja, hogy én azt gondolom...Megbeszélés nélkül egyszerûen nem lehet más stratégia...Feltöltött kép
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Lökd meg a kecskét!! :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 posts

Csak akkor kapcsolják fel/le a lámpát, amikor elõször járnak ott, másodszorra, harmadszorra már nem. Azt nem kötötte ki a feladat, hogy kötelezõ kapcsolgatni a lámpát.

És ezt nem kell megbeszélni egymással?
"Soha ne félj kimondani azt, amirõl egész lelkeddel tudod, hogy igaz." Márai Sándor

www.szaguldoviragok.hu

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts
Nem akarok okoskodni de úgy látom M. Jani már megoldotta és én ugyanzat leírtam néhány sorral fentebb....
na de egy hasonló jelzem én tudom a megfejtést...de ez is marha jó
Egy játékot játszunk, ahol van három ablak, amik el vannak függönyözve. 2 ablak mögött egy-egy kecske van, 1 ablak mögött pedig egy vadiúj autó. Természetesen nem tudjuk, hogy melyik mögött van kecske és melyik mögött autó. A játék három lépésbõl áll:
  • Tippelünk valamelyik ablakra
  • A játékvezetõ nem mondja meg, hogy mi van mögötte, viszont felfedi a két maradék ablak közül az egyiket, mégpedig egy olyat, ami mögött kecske van (ha mindkettõ mögött kecske van, akkor választ közülük, de nem tudjuk, hogy vajon muszáj volt az általa felfedett ablakot felfednie - mert a másik mögött autó volt - vagy pedig szabadon választhatott a kettõ között).
  • Most látunk két elfedett ablakot (és egyet ami mögött egy kecske kérõdzik jámboran). Lehetõséget kapunk, hogy megint tippelhessünk ezen két ablak közül bármelyikre és az általunk választott ablak mögötti dolgot (kecske vagy autó) fogjuk megnyerni
Mit tegyünk, melyik a legjobb játék? Ragaszkodjunk az eredeti tippünkhöz? Vagy válasszuk inkább a másik ablakot, azaz változtassuk meg a tippünket? Vagy teljesen mindegy?
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 posts
A kérdés jó....:chin:
"Soha ne félj kimondani azt, amirõl egész lelkeddel tudod, hogy igaz." Márai Sándor

www.szaguldoviragok.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts
de ha nem kommunikálhatnak akkor honnan tudja az egyed hogy akkor kell kapcsolnia vagy sem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 posts
Az én teóriám a következõ.
Minden rab folyamatosan össze vissza kapcsolgathatja a lámpát, egyetlen egy idõpontot kivéve, mondjuk pontban délben.
Aki elsõ alkalommal van kint az felkapcsolja, aki nem az nem kapcsol.
Így pontosan meg lehet számolni a délben felvillan fények számát.
Na? :chin:

www.szaguldoviragok.hu

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,416 posts
sztem a 99. napig senki nem csinál semmit (a napokat ugye tudják számolni, és a 99. napig nem lehet mindenki kint), kivéve, ha valamikor valaki már nem elõször megy ki, akkor ugyanis felkapcsolja a lámpát, vagy ha felkapcsolva van, felkapcsolva hagyja.

Tehát ha a 100. napon kivitt emberrel együtt mindeki volt kint, akkor az illetõ azt látja hogy nem ég a lámpa, ergo õ az akinek szólnia kell. Ha fel van kapcsolva, akkor nem õ, és kussol (merthogy még van aki nem vt kint).

De ez csak az elsõ 100 napra megoldás, kellene valami a többi napra.
Meguntam az aláírásom....

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts
Tényleg??? ÉgõFeltöltött kép

Én is ezt írtam.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Mi van akkor, ha az elítéletk, azt találják, ki, hogy ha ugyanazt az embert viszik ki a lámpához, aki már volt egyszer az nem nyúl a lámpához
így csak azt kell számolgatniuk, hogy hányszor változott a lámpa, tehát fel, vagy le lett kapcsolva? Én ezt csinálnám, még ha nem is beszélhetnék a többiekkel....Feltöltött kép

Én is ezt írtam.

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts
Mi van akkor, ha az elítéletk, azt találják, ki, hogy ha ugyanazt az embert viszik ki a lámpához, aki már volt egyszer az nem nyúl a lámpához
így csak azt kell számolgatniuk, hogy hányszor változott a lámpa, tehát fel, vagy le lett kapcsolva? Én ezt csinálnám, még ha nem is beszélhetnék a többiekkel....Feltöltött kép

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
erre én is gondoltam... de nekem ez túl egyértelmû, hogy mindig kapcsolják...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Csak akkor kapcsolják fel/le a lámpát, amikor elõször járnak ott, másodszorra, harmadszorra már nem. Azt nem kötötte ki a feladat, hogy kötelezõ kapcsolgatni a lámpát.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts

Látják a lámpa fényét vagy nem? Mert ha látják akkor könnyû.

sajnos szerintem ettõl nem könnyebb(akárhányszor kivihetnek egy csávókát, akár egymás után is)... mi az elképzelésed?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

kifejtenéd ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

Mérik a fogyasztást és így látják, hogy mikor, hányszor kapcsolódott fel a villany, aztán átlépnek a téridõkontinumo...stb.
...

nekem is ez jutott eszembe, de ha monduk az elsõ elítéltet viszik ki 100x?
Ha megtudom a megoldást tuti beírom:D

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

Hányadik leszel,ha megelõzöd az utolsó?
Hányadik leszel, ha megelõzöd a 2.-at?

Hogy elõznéd meg az uccsót?
Második....

Én is a fogyasztással kezdtem variálni...hány wattos az izzó?:D