Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Világmegfejtõs - filozofálgatós - idézgetõs - elméletgyártós

- - - - -

• Please log in to reply
1040 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

raboshoz: görögdinnye, elvileg nem látják hogy fel vagy le kapcsolják éppen a villanyt, tehát nem ok amit MJanival írtatok. Valami más kell h a megoldás legyen.

Ismered a rejtvényt?

A sebesség mindent megold.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

ez is helyes, ehhez hasonló, ha az egyiket meggyújtod mindkét végén, a másikat ezzel egyidõben az egyiken... ha leégett az elsõ (30 perc), akkor meggyújtod a másiknak a másik végét is, majd ha az is teljesen elfogyott, akkor lesz 45 perc

viszont the_d megoldása annyiból jobb, hogy egyenletes hõeloszlást a tiéddel ellentétben:D

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts

Gyertya: Egymás mellé fekteted a 2 gyertyát, ellenkezõ irányban a végeikkel. Meggyújtod, és amikor találkoznak (30 perc) elfújod. És ezt megint eljáccod. Vagy ez így nem jó?

ez is helyes, ehhez hasonló, ha az egyiket meggyújtod mindkét végén, a másikat ezzel egyidõben az egyiken... ha leégett az elsõ (30 perc), akkor meggyújtod a másiknak a másik végét is, majd ha az is teljesen elfogyott, akkor lesz 45 perc

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Gyertya: Egymás mellé fekteted a 2 gyertyát, ellenkezõ irányban a végeikkel. Meggyújtod, és amikor találkoznak (30 perc) elfújod. És ezt megint eljáccod. Vagy ez így nem jó?

dejó

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,416 posts
raboshoz: görögdinnye, elvileg nem látják hogy fel vagy le kapcsolják éppen a villanyt, tehát nem ok amit MJanival írtatok. Valami más kell h a megoldás legyen.

Az ablakos (kecske+autó) pedig félremagyarázós. Ugyanis a logika szerint az eredeti 33-33-33%os megoszlás. Ha B-t akarjuk (rögzítjük 33%on), és a mûsorvezetõ kinyitja A-t, akkor annak a 33%a átszáll a C-re (mert A 0%), így annak 66% esélye lesz. De ez kamu. Mert B-t is és C-t is rögzíthetnénk 33%on. Tehát A-B-C 0-50-50. Meg különbenis 0% hogy van autó mert mindig csalnak:)

medve: Zoomastagnak igaza van, a sarkon van de nem a hó miatt hanem mert ott lehet csak D->K/Ny->É irányban menni és ugyanoda érkezni.

Meguntam az aláírásom....

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
nem... mérés nélkül is meg lehet oldani, és egyébként a Timex-et is ki lehet hagyni:D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
ööö, leméred, és leégeted a 3/4-ét?
vagy két végérõl égeted, az elvileg fél óra, majd beállítod a Timexedet, hogy csörögjön 15 perc múlva?

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
nem vagyok jó találóskérdésekben, de Görögdinnye gyertyás feladatát megoldottam! jíííháááá!

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts
Vegyük úgy hogy tök sötétben kell lemérned

napos idõben napóraként használod

:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
napos idõben napóraként használod

Izomtéridõninja-geológus!

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts
Hogyan tudunk 2 darab egyenként 1-1 óra alatt elégõ gyertya segítségével lemérni 45 percet?
Vagdosni nem lehet...
Na ez után nincs több a tarsolyomban, mindent olyan gyorsan kitaláltokFeltöltött kép
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
ha nem lát semmit, akkor lehet, hogy marhára szakad a hó.
akkor a sarkon volt valahol.
Jegesmedve=fehér, fekete orral.
Lövés után valszeg piros is van rajta...

Izomtéridõninja-geológus!

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts

100 elítéltet visznek egy lakatlan szigetre.....

akkor szabadon engedik mindet.

Itt a megoldás! Minden rab minden a 99.kapcsolást követõen bemondja, hogy õ a 100. Mindenkit elengednek, tehát tök mindegy, hogy te mondod, vagy más...

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Pontosan 10 kilóméterre van kelet felé attól a helytõl ahonnan elindult és a maci szerintem barna volt, egy kis fekete foltal a fején.

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts
egy vadasz elindul delnek, es megy 10 kilometert. mivel nem lat semmit, elindul keletnek, es ismet megy 10 kilometret. meg mindig semmi, igy eszaknak indul, es megy 9,9 kilometert, amikor pontosan elore (eszaknak) meglat egy medvet. celoz, lo, talal. a medve 100 meterre (gy.k.: 0,1 kilometerre) volt. mikor odaer, latja am, hogy ez pont az a hely, ahonnan indult. (vegig szigoruan az adott iranyban halad!)
no es akkor a kerdes: milyen szinu a medve! Feltöltött kép

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
Szerintem én maradnék az eredeti tippnél, mert lehet, hogy azért kaptunk új lehetõséget, mert azt az ablakot tippeltük elsõre ami mögött kocsi van?

Görögdinnye, olyan van amire 1az1be van megfejtés? Olyat írj

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts
Tudok még ilyen feladványokat, és M. Jani én is le tom vezetni oda vissza, pedig BTK-s vagyok. S-etleg egy másik hasonló??

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

na de egy hasonló jelzem én tudom a megfejtést...de ez is marha jó
Egy játékot játszunk, ahol van három ablak, amik el vannak függönyözve. 2 ablak mögött egy-egy kecske van, 1 ablak mögött pedig egy vadiúj autó. Természetesen nem tudjuk, hogy melyik mögött van kecske és melyik mögött autó. A játék három lépésbõl áll:

• Tippelünk valamelyik ablakra
  • A játékvezetõ nem mondja meg, hogy mi van mögötte, viszont felfedi a két maradék ablak közül az egyiket, mégpedig egy olyat, ami mögött kecske van (ha mindkettõ mögött kecske van, akkor választ közülük, de nem tudjuk, hogy vajon muszáj volt az általa felfedett ablakot felfednie - mert a másik mögött autó volt - vagy pedig szabadon választhatott a kettõ között).
  • Most látunk két elfedett ablakot (és egyet ami mögött egy kecske kérõdzik jámboran). Lehetõséget kapunk, hogy megint tippelhessünk ezen két ablak közül bármelyikre és az általunk választott ablak mögötti dolgot (kecske vagy autó) fogjuk megnyerni
Mit tegyünk, melyik a legjobb játék? Ragaszkodjunk az eredeti tippünkhöz? Vagy válasszuk inkább a másik ablakot, azaz változtassuk meg a tippünket? Vagy teljesen mindegy?

Ez egy igazi világmegfejtõs feladvány. Le tudom vezetni úgy, hogy megérje tippet váltani és úgy is, hogy teljesen mindegy, hogy változtatunk-e.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

na ja csak akkor bukó, merthogy alapban a foglyok nem kommunikálnak 1mással...

és ha csak egy van amelyik nem gondolatolvasó :) -márpedig eliteéltek közt azért nem mind agysebész...

Az az õ bajuk. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts
na ja csak akkor bukó, merthogy alapban a foglyok nem kommunikálnak 1mással...

és ha csak egy van amelyik nem gondolatolvasó :) -márpedig eliteéltek közt azért nem mind agysebész...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való