Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Világmegfejtõs - filozofálgatós - idézgetõs - elméletgyártós

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1040 hozzászólás a témában

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás

Egy éjszakát tölt együtt a pap, a kertész és az ügyvéd.
Másnapra az ügyvédet gyilkosság éri.
Ki volt a tettes?

savanyugabi: nem, de a megoldás is ilyen kaliberû marhaság.:D

Débé, bocsi, ezek szerint félreérthetõen írtam le.:)
Tehát a megoldás nem jó.

Meg fogtok ütni, ha elmondom a megoldást.:D

ÉN tom, de még nem akarom lelõni a poént, viszont köze van a virágokhozFeltöltött kép
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás

Azaz, zoozoo már volt fogoly a szultánnál (gabi: vesz egy golyót és kinyittatja a másikat, ergo a kezében nyitatlan golyó az élet kell hogy legyen). De ezt már balatonon ittapirosholapirosnál is láttam. Vaskos fukszos kevéshajú uriember rátenyerelt egyik pohárra (piros ugye rég nincs semelyik pohár alatt), felemlte a másik kettõt és mondta: ezek alatt nincs, tehát a kezem alatt lévõben van. Brazil meg nem tudott mást mint elfogadni:)

Igen, a golyósnál csak ez a megoldás lehet, de mi van a csajossal? Kendõbe vannak bugyolálva??Feltöltött kép
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

Másnapra az ügyvédet meggyilkolják.
Ki volt a tettes?

meggyilkolJÁK , többes szám , tehát mind2en?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
dzson lennon, s bûnsegédje elvisz preszli

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Másnapra az ügyvédet gyilkosság éri.
Ki volt a tettes?

savanyugabi: nem, de a megoldás is ilyen kaliberû marhaság.:D

Débé, bocsi, ezek szerint félreérthetõen írtam le.:)
Tehát a megoldás nem jó.

Meg fogtok ütni, ha elmondom a megoldást.:D

Izomtéridõninja-geológus!

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Hehehe, a szobakiadós jó, de csak egy apró nyelvi malõrön múlik... ;)

Mert ugye van a kiadott 30 pénz, amibõl levonunk 3-at, amit szétosztott az 5 visszaadandó pénzbõl és marad a kérdéses kettõ. De azt nem a 27-hez kell hozzáadni, hanem mint a 3-at is, kivonni kell és így máris 25 pénz marad, ami jó, mert ugye 30-5=25.
Yooo...

A többire adjatok megoldást!
-fölakasztós
-legszebb csajos
-hõség-síelõs (bár ez tuti valami gagyi baromság :D)

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás
Kalaius, nem tudom mit szedett a tag, de én is kérek :D

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás
Csilláros-gyilkosra szerintem az a megoldás, hogy egy jégtömbön állt a remete nõ. Lehet, hogy ez csak azért jut az eszembe...mert szerintem máris ku..va hideg van és mert utálom a telet...?

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Három utazó betér egy fogadóba egy hosszú út végén. Megkérdik a fogadóst, hogy mennyiért adna nekik szobát. A fogadós felajánl nekik egy szobát fejenként 10 forintért. A három utazó ezt elfogadja, és kifizeti a 30 forintot a fogadósnak, majd nyugovóra térnek.

Kicsivel késõbb a fogadós elgondolkodik, és rájön, hogy egy kicsit sokat kért a szobáért, merthogy elromlott a kondi. Odaad 5 forintot az inasának, hogy adja oda a három utazónak. Az inas elgondolkodik: vajon hogy osszon szét 5 forintot 3 felé? Úgy dönt, hogy nem töri tovább a fejét, és 2 forintot zsebre tett, a többit odaadta a három utazónak.

Na most, ugye a három utazó fejenként 10 forintot fizetett a fogadósnak, akitõl végül egy-egy forintot visszakaptak, így 9 forintot fizettek fejenként. Ez eddig 9x3, azaz 27 forint. További 2 forint van az inasnál. Ezzel összesen 29 forint. De vajon kinél van a kezdetben szereplõ 30 forinthoz az utolsó 1 forint?

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Lerövidítettem a történetet(a lényeg benne van)... de ez egy nagyon gazdag házaspár, villa meg minden:D amit Te mondasz, arra rájöttek volna...
ja, és nincs ablak a fürdõszobán(nem írja, szóval elhanyagolható)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Milyen könyv az ilyen? Mióta van a fürdõszobában csillár? Hány kilós az asszony, hogy a csillár elbírja?
Két tuti tipp; a fürdõszobaablakba súlyos tárgyakat cipelt, azokat átkötötte kötéllel, a kötelet, mint egy csigán, átvezetette a csilláron, majd hurkot vetett a nyakára, majd addig piszkálta egy partvissal a csomagot a párkányon, míg azok átbuktak, õ meg felemelkedett a magasba. A másik tipp, alacsonyabb belmagassághoz kitalálva; hurok a nyakra, nagyon rövid kötél, aminek a másik vége a bokáihoz van kötve, majd felugrik, egy kézzel szorítja a hûûû de stabil csillárt, a másik kezével átveti rajta a rövid kötelet, majd elengedi a csillárt.

Én kérdésem; napokig utazol szörnyû hõségben, kietlen tájakon, már mindent sárgának és kéknek látsz. Aztán beérsz a dzsungelbe, és érzékszerveidet annyi inger éri, hogy megfájdul a fejed, csak bolyongasz a csillogó útvesztõkön. Belépsz egy ajtón, és hirtelen 0 fok alá esik a hõmérséklet. A síelõk vidáman integetnek. Hol vagy?

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Itt egy elég jó(szerintem): A férj hazamegy, és halottan találja a feleségét a fürdõszobában egy csillárra akasztva. Halála ejti a rendõröket. Az eredeti elmélet az volt, hogy öngyilkos volt, de ezt elvetették, mert nem volt semmilyen bútor közvetlenül a test alatt vagy a közelében: a WC kb. 1.5méterre, a fürdõkád, és a pezsgõfürdõ a padlóba süllyesztve. A gyilkosság lehetõsége is fennállt-sok ellensége volt- de nem találták nyomát az erõszakos behatolásnak, és a nõ remeteéletet élt, soha nem fogadott látogatót. Emellett a férj-az egyetlen lakótárs- azt állította, hogy miután az éjszakát szüleinél töltötte és hazatért, a fürdõszoba ajtaját belülrõl zárva találta, és be kellett törnie.
Szívós õrmester gyanakodott a férjre, de semmit sem tudott bizonyítani. A vizsgálat felmentõ ítélettel zárult, így a férjre felesége életbiztosításából milliókat tett zsebre.
Az õrmester halála napjáig hitte, hogy a férj valahogy benne volt a felesége halálában, vagy legalábbis elrejtette felesége öngyilkosságának bizonyítékát.
A könyv mondja: A feleség valóban öngyilkos lett. Hogyan követte el az öngyilkosságot?
(Tudom a megfejtést is.)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

ez is helyes, ehhez hasonló, ha az egyiket meggyújtod mindkét végén, a másikat ezzel egyidõben az egyiken... ha leégett az elsõ (30 perc), akkor meggyújtod a másiknak a másik végét is, majd ha az is teljesen elfogyott, akkor lesz 45 perc

én is erre gondoltam... csak nem akartam korán lelõni a poént.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
de csak elveszi, nem nyitja ki, pontosabban mielõtt kinyitja, mondja, h ebben a halál van, ergo, a másikat kérem, a szultán meg jó esetben fenn akarja tartani a jóhiszemû, szerencse alapú eljárás látszatját, így talán szabadon engedi
de ez a kaki a találós kérdésekben, h nagyon nem életszerûek és ennyi erõvel lehetett volna az is, h megérkezett rásszel króv a proof of life-ból és megmentette

az elsõnél azt sem tudom, mi a kérdés :) megnézi mind a százat, majd a végén rábök egyre és reménykedik, h az másnak is tetszik? figyeli a szultán bugyogóját, és amelyikre a legjobban gerjed, az a nyerõ :)

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás
Azaz, zoozoo már volt fogoly a szultánnál (gabi: vesz egy golyót és kinyittatja a másikat, ergo a kezében nyitatlan golyó az élet kell hogy legyen). De ezt már balatonon ittapirosholapirosnál is láttam. Vaskos fukszos kevéshajú uriember rátenyerelt egyik pohárra (piros ugye rég nincs semelyik pohár alatt), felemlte a másik kettõt és mondta: ezek alatt nincs, tehát a kezem alatt lévõben van. Brazil meg nem tudott mást mint elfogadni:)
Meguntam az aláírásom....

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
de ha már elvett egyet, nem kurvára mindegy, mi van a másikra írva??

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás
A másodikra szultánosra annyi, hogy veszi az egyik golyót és azt mondja, hogy ebbe tuti a halál van írva és kinyitja, tehát a másikban az élet van, ki sem kell nyitni.
"Nice boys don't play rock and roll"

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás

Ismered a rejtvényt?

emléxem rá, csak a megfejtésére nem.

Nesztek másik: A szultán elhatározza, hogy megkegyelmez egy rabján. Azt mondja neki, hogy ha a hárem 100 lányából egy igazán csinosat választ, akkor szabad, és viheti a lányt is. Minden lány egyszer vonul el elõtte, és rá kell böknie hogy ezt kéri. Ha nem elég szép, lefejezik. Mi a taktika?

Meg másik: Hasonló szabadonengedõs szitu, csak itt a szultán azt mondja, hogy két golyó lesz másnap amikor találkoznak a (szultán) kezében, mindegyikben egy cetli. Egyiken a "halál", másikon az "élet" felirattal, és választani kell, értelemszerû következményekkel. De a szultán gonosz, ezért mindkét cetlire a halál van írva amikor találkoznak. A fogoly is tudja hogy a szultán gonosz, és hogy mindkettõre halál van írva, mégis kiszabadul. Mi volt a taktika? (A fogoly nem csák norrisz, nem úgy szabadul hogy lerúgja a szultán bal agylebenyét és átugrik a falon.:) )
Meguntam az aláírásom....

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Ezt a rabosat, amikor hallottam (sok éve), akkor úgy volt, hogy:
Még az odavezetõ úton közlik velük /ahol még komunikálhatnak/, a tényállást, így tudnak stratégiát kialakítani. A lámpát is látják.
A kérdés az volt, hogy mi legyen a módszerük, ha ki akarnak jutni?

Az egyszerübb az, hogy csak akkor kapcsol villanyt, amikor elsõ alkalommal van kint. Bent pedig kaparásznak a falon. Ez addig jó, amíg nem vaksötétben, kátyús, udvaron kell sétálganiuk :)

A másik, meg; Mindenki kap egy számot és annyiszor kapcsolja fel amennyi a száma.
A cellafalon, meg szintén jegyzetelnek.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Elõvettem megint az Út a vadonba c. filmet. Ilyeneket beszélnek benne:

"Chris McCandless: Megyek Alaszkába.
Wayne Westerberg: Alaszkába? Vagy Alaszka városba? Mert ott vannak piacok. A városban. Nem Alaszkában.
Chris McCandless: Nem, öreg. Alaszkába. Ott leszek kint a semmiben, basszus. Teljesen egyedül. Se egy kurva óra, térkép, se kérdés, se semmi. Semmi. Csak egyszerûen ott akarok lenni, a természet ölén. Hatalmas hegyek, folyók, égbolt, vadállatok. Ott a semmi közepén, tudod? A vadonban.
Wayne Westerberg: És mit csinálsz, mikor ott vagy? Ott vagy kint a vadonban, mit csinálsz ott tök egyedül?
Chris McCandless: Csak élsz, ember. Csak élsz, abban a pillanatban, azon a különleges helyen és idõben."

"Sok mindenen mentem keresztül, és most azt hiszem, megtaláltam azt, ami a boldogsághoz szükséges. Egy csendes és elszigetelt vidéki élet a lehetõséggel, hogy hasznos légy az emberek számára, akikkel könnyû jót tenni, és akik nincsenek hozzászokva a segítséghez. Dolgozz olyannak, kinek hasznára válhat. Majd pihenj, járd a természetet, olvass, zenélj, és szeresd szomszédaid. Ez az én elképzelésem a boldogságról. És még, mindezek mellett, téged társnak, és talán gyerekeket. Mi mást kívánhatna egy férfi szíve?"
(Tolsztoj)

még több idézet:
http://kritikustomeg...d.php?fid=20687

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"