Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Világmegfejtõs - filozofálgatós - idézgetõs - elméletgyártós

- - - - -

• Please log in to reply
1040 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Még egy kis matek? Milyen magas lesz két európai nõ, ha az egyiket a másik nyakába ülteted?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,381 posts

Hogyha ...

hagyjuk

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts

csak egy megoldás van. az, amit leírtam.

Hogyha használjuk a 'HA' szót, akkor tuti nem egyféle megoldás van. Erre céloztam :)
Pölö. Ha a norvég hallal eteti a macskáját, vagy ha a halak jobban szaporodnak a kék szín láttán, akkor..., vagy ha a ló legjobb társalgó partnere a hal, vagy ha stbstb.
Feltételes módba teszed az egészet, innentõl kezdve rengeteg variáció lehetséges a ha szó után, nem csak kizárólag egy megoldás van.
"Nice boys don't play rock and roll"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ha már logikai kérdések, mi a legkisebb egész szám, ami 2-vel osztva 1 maradékot ad, 3-al osztva 2-t, 4-el osztva 3-at, 5-el 4-et...(és így tovább)...és 10-el 9-et? :)

Rendelkezésre álló idõ 1 perc. :D

Idõn belül megfejtve.

A sebesség mindent megold.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,381 posts
...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ha már logikai kérdések, mi a legkisebb egész szám, ami 2-vel osztva 1 maradékot ad, 3-al osztva 2-t, 4-el osztva 3-at, 5-el 4-et...(és így tovább)...és 10-el 9-et? :)

Rendelkezésre álló idõ 1 perc. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,381 posts
dante milyen szépen, tömören összefoglalta a mondandómat. :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

jobban végiggondolva... 2ik állatnak lehetne bármi, az ötödiket nem határozták meg, szóval végülis.. :)

Pontosan. :) Hibás a feladatkiírás. Ha hozzáírnánk, hogy mindegyik csak egy állatot tart, s ezek közül az egyik biztosan hal, akkor már jó lenne.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,381 posts
észérvek:

1.a feladvány szerint az öt csóka minden kérdéses paraméter tekintetében különbözik. a pontokba szedett információk alapján mindegyikõjük ház/állat/ital/cigi/szín adatokat ki lehet sakkozni, egy kivétellel: a németnél nem lesz állat. a többi négyhez tudsz állatot rendelni, mert meg is van adva négy állat (kutya, macska, madár, ló)
2. a kérdésben szerepel a hal, így kijelentettétek, hogy a német tart halat. ez azért nem teljesen jó válasz, mert a feladat megfogalmazásában nem volt arról szó, hogy bárkinek is lenne hala. nincs erre vonatkozó információ a leírásban. a hal szó egyik pontban sem szerepel. lehet, hogy senki sem tart halat.
4. csak egy "lyuk" van az adatokból összeállított táblázatban, ahová a kérdésbõl kiindulva, feltételezésre alapozva betettétek a halat.

ezért nem teljesen jó a válaszotok. "a német tart halat" csak részmegoldás.

ha a "német tart halat" válaszra reagálva vki azt mondaná, "a német sündisznót tart", nem tudnátok cáfolni.

/mod: és ez a megoldás is feltételezi, hogy mindegyiküket csak egyféle ital/cigi/állat/szín jellemzi./

fordítsuk meg a dolgot: bizonyítsd be, hogy ötük közül vki tart halat!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
jobban végiggondolva... 2ik állatnak lehetne bármi, az ötödiket nem határozták meg, szóval végülis.. :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Van egy csomó megoldás. Persze, az én beteg gondolatvilágom kell ahhoz, hogy erre jussak. A feladat elolvasása után 10 másodperccel beugrott egy megoldás. Ez a lusta módszer, ha nincs kedvem gondolkodni. Szerintem meg a svéd tart halat, a kutya mellett remekül megfér (macska mellett mégiscsak necces lenne), a német meg mondjuk leguánt tart, de ez lényegtelen. Cáfoljátok meg. Nincs a feladat keretfeltételei között, hogy csak egy állata lenne bármelyiknek is, csak az, hogy azonost nem tarthatnak. Az állításom nem mond egyet a 4 alapfeltételnek és a 15 állításnak, s csak ez számít.

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts

pont a lényeget nem érted. csak egy megoldás van. az, amit leírtam.

Szeretem az észérveket :D Azért olvasd el még párszor a feladványt, hátha leesik ;)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,381 posts

Oké, én is rajzolgattam :)
A 2%-ról meg annyi, hogy Einstein arra a korszakra mondta ezt az arányt, amikor kitalálta a feladatot.
Kisherceg: ilyen "ha" alapon lehetne mondani kb egycsillió féle megoldást.

pont a lényeget nem érted. csak egy megoldás van. az, amit leírtam.

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts

Én így csináltam mint ahogy írtátok páran, hogy táblázat.

Oké, én is rajzolgattam :)
A 2%-ról meg annyi, hogy Einstein arra a korszakra mondta ezt az arányt, amikor kitalálta a feladatot.
Kisherceg: ilyen "ha" alapon lehetne mondani kb egycsillió féle megoldást.

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts
ezt ismeritek? Kész elmebaj
én még sajnos nem jutottaam végig az elsõ ütközeten.
http://www.riddle.extra.hu/
Ha valaki próbálkozik itt nem szólna..mert a mostani feladvány konkértan az õrületbe kerget
Egyébként gratuálok mindenkinek az Einsteinhez... én már lusta voltam végig csinálni, de mire jó a fórumFeltöltött kép (én nem vagyok a 2%ban)
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
szerintem meg a 2% az, amit Kisherceg írt, hogy rájönnek erre;)

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts

Nekem is német jött ki, de a megoldásod érdekel :)

Én így csináltam mint ahogy írtátok páran, hogy táblázat.
http://kepfeltolto.hu/i/?305063&t=img

De a 2% én is erõsnek tartom, nem volt annyira nehéz.
langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
érdekes feladat, német nekem is kijott. és végigondolva télleg csak ha valaki tart akkor...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,381 posts

Megoldás:
- Norvég: víz, macska, Dunhill, sárga (1.ház)
- Dán: tea, ló, Blend, kék (2.ház)
- Brit: tej, madár, Pall Mall, piros (3.ház)
- Német: kávé, HAL, Prince, zöld (4.ház)
- Svéd: sör, kutya, Blue Master, fehér (5.ház)

azt azért vágjátok, hogy ez így nem oké?

szép mátrixot rajzoltatok, de a feladat megfogalmazásában nem szerepelt hal. egyedül a kérdésben volt róla szó. így tehát a helyes válasz:

HA ötük közül vki tart halat, AKKOR az a német.

nem vagytok benne a 2%-ban.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Valszeg igaza volt. Hasraütésszerûen a Föld népességének kb. 2%-a beszél csak magyarul.

Hú és még egy, ez ku..va jó nem hagyhattam ki. Még nem tom a megoldást
Ezt a feladatot Einstein írta. Azt mondta, hogy az emberek 98%-a nem tudja megoldani. Te a 2%-ban vagy?