Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tour de Pelso Balaton Maraton | Siófok

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
1137 replies to this topic

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts

Fú, gratula a fõnyereményhez! Ügyesen összehoztad!
Végülis chipes idõmérésre lehet majd számítani, vagy marad a régi jó stopperóra?

Szeva Pötty!

Ne igyunk elõre a medve bõrére....! egyenlõre a szóbeli megállapodás történt meg, a kivitelezhetõ és a számukra is elõnyös konstrukcióról. Ha felhívsz elmondom a részleteket is.

Igen úgy néz ki, hogy chipes idõmérés lesz, ellenõrzõponttal útközben.

Prohi

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Fú, gratula a fõnyereményhez! Ügyesen összehoztad!
Végülis chipes idõmérésre lehet majd számítani, vagy marad a régi jó stopperóra?

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Azt azért nem lehet elvárni senkitõl, hogy két külön szak (mtb oúti) versenynaptárát egyeztesse, már az is nagy eredmény lenne, ha csak oútin belül is meg tudnának eegyezni, és nem lenne az, hogy egyes hétvégéken 3-4 verseny van, aztán meg 3 hétig semmi.
Azért az a 10m Ft útlezárás már bûncselekmény!!:-( Kb. ebben is lehetne támogatni a kerékpársportot a rendõrség, meg az önkormányzatok részérõl. Modnjuk elvenni azt a sok nullát az egyes után, úgysem jelent semmit...

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts

Na ha mégis megjelenek egy össztelóssal, nem kell nagyon meglepõdni, majd meglássuk még.

Gyere csak, szeretettel várunk! Nem az a lényeg, hogy milyen bringával jössz, hanem, hogy teljesítsd a szintidõt! Persze, ha komolyabb babérokra törsz akkor inkább oi-val gyere!:)

Kérlek, hogy a montisok körében propagáld egy kicsit a TdP-t! Aki akar még így is odaér Szilvásváradra. 6-8 óra alatt (montival) ledöngetitek a távot, megbíztok valakit (pl. rajtszámátadásal) az esetleges nyeremények átvételére, azt uccu neki irány az újabb derby! Legalább "bemelegítetek":scared: a másnapi viadalra!

Prohi

u.i.: És a kisorsolásra váró díj sem utolsó!!!!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Kedves Dante!

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen! Bocsi ez csak egy szólás, ne vedd komolyan....., de a TdP nem 28-án, hanem 27-én van, tehát nem azonos napon, csak azonos hétvégén!

Na igen, durvus lenne. Hát sajnálom a dolgot, igazad van, Nekik is lépni kellene az ügyben, különösen, mert a montis maratonszezon nagyon késõn (májús végén, nemá!) kezdõdik (bulifutamokat nem számítunk :) ) Na ha mégis megjelenek egy össztelóssal, nem kell nagyon meglepõdni, majd meglássuk még. ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts
Mindenkinek!!!

Hosszú egyeztetés után, a szóbeli megállapodást sikerült megkötni egy siófoki gépkocsi márkakereskedéssel arról, hogy a TdP-n a teljesítõk részére a sorsoláson egy szgk* lesz a fõdíj, részvételi számtól függetlenül!!

A díj feltételeirõl, részletekrõl az egy hét múlva induló új honalpon olvashattok!
A honlapról lehetõség lesz on-line nevezésre és ha minden jól megy március 1-jétõl (a banktól függ) on-line bankkártyás fizetésre is.

A szgk márkáját csak akkor hozom nyilvánosságra, ha megkötöttük az elõzetes szerzõdést!

Prohi

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts

Én úgy mennék egy ilyenre, de miééééért kell mindig a magyar MXC kupafutammal egy idõpontra tenni? (szilvásvárad maraton) Ezzel a országútizó montisok igencsak jelentõs táborától estek el! :(

Kedves Dante!

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen! Bocsi ez csak egy szólás, ne vedd komolyan....., de a TdP nem 28-án, hanem 27-én van, tehát nem azonos napon, csak azonos hétvégén!

Egyébként igazad van, miért kell azonos hétvégén rendezni??!

Az érveinkbõl:
1. 1991-tõl kezdve 4 évig küzdöttünk mire az akkori MKSZ-tõl elnyertük ezt az idõpontot. Mi 11 éve -az idén 12. alkalommal- rendezzük május utolsó hétvégéjén a Balatont megkerülõ rendezvényünket.

2. A pályázatokon úgy tudunk nagyobb összegû támogatást elnyerni, ha a turisztikai elõszezonban rendezzük a TdP-t. Ha korábban csináljuk a Balatonba még nem lehet fürdeni (kísérõk v. az elõtte lévõ és másnap, ha egész hétvégét itt tölti valaki), késõbb meg már a forgalom növekedése nehezíti a rendezést (útvonal-biztosítás), mivel vége az iskolának.

3. 2004-ben érdeklõdtem a szilvásvárad maraton rendezõjétõl, hogy õk miért erre a hétvégére tették a szilvásvárad maratont: Válasz: Õk a Pünkösdhöz igazítják! - megnyugodtam, hiszen a Pünkösd az "vándorol", mi meg mindig május utolsó teljes hétvégéjén rendezünk (rendeztünk eddig).
Tavaly szintén egy idõben volt, most már a Nemzeti parkok nemzetközi napja a rendezés "szimbóluma", igaz az május 24., de a 28-a nekik közelebb esik 24-hez, mint 21-e. Kíváncsi leszek 2008-ban és 2009-ben mikor rendezik majd? (2008 május 25-e, 2009-ben május 24-e a vasárnap) Ja, 2004-ben máj.23-a volt vasárnap.

Így nagyon nehéz kiigazodni, egyeztetni, de majd próbálkozunk tovább!

Egyébként nagyon sok országútis is montizik, azokat meg õk veszítik el. (igaz ez kisebb szám)

Prohi

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts
Kedevs emptytrash!

Jól értetted! Csak nem hivatalos mez, hanem rajtszám és a fõúton a kerékpárosokra vonatkozó szabályokat kell majd betartania az élmezõnytõl leszakadóknak!:)

Prohi

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Én úgy mennék egy ilyenre, de miééééért kell mindig a magyar MXC kupafutammal egy idõpontra tenni? (szilvásvárad maraton) Ezzel a országútizó montisok igencsak jelentõs táborától estek el! :(
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts
Hello Proha!
Akkor ha jól értettem:
- ha "véletlenül" lemaradnék a fõmezõnytõl, de le vagyok regisztrálva és van rajtam "hivatalos" mez akkor mehetek a fõúton végig,
csak a fõútra vontatkozó szabályokat kell betartanom?
Bocs ha kicsit nehéz a felfogásom, de biztosra szeretnék menni,
mivel tapasztaltam az északi parti kerékpárút minõségét! :mad:
És sajnos ennek tükrében tudom, hogy "rendesen" nem lehetne körbetekerni a Balatont,:(
ha az idõ fontos!
Üdv

GuruZo

GuruZo

vendég

• fórumtag
  • 87 posts
Sziasztok

Mi is nekivágunk a Budapest-Split 2006 csapatával / Tamás meg én tuti / ennek a 200 km-nek .
Februárban lesz a brigádnak megbeszélése és akkor beszéljük meg a tömegesen :) való részvételt amit jelzünk is a szervezõség felé ahol is igénybe szeretnénk venni a felajánlott kedvezményt.

Nagyon várom a megméretetést mert ekkora versenyen még soha nem vettem részt .

Köszönet a szervezõ , szervezõknek , hogy pártolják a kerékpár sportot és számunkra ilyen szuper dolgokat hoznak létre !!!!!!!!

KÖSZÖNJÜK

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Köszi!
Ahogy a tavalyi eredménylistát nézem szépen összeálltak kisebb bolyok, gondolom a motorosok egy-egy ilyen kisebb bollyal fognak menni akik 35-ös, 33-as, 30-as, stb átlagokat mennek? És ha jól értem akkor az utolsó motoros 27 km/h-val megy.

kismaszat

kismaszat

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!

Hááááát, ha ezt összehozzátok, akkor le a kalappal!! Sok sikert hozzá!
2003-ban és tavaly is nagyon jól éreztük magunkat. Rajtunk ill. rajtam nem fog múlni, harmadszor is részt veszünk a Pelson.

Üdv:

kismaszat

ui: én terjesztem a híreket, remélem a többiek is ezt fogják tenni!!!

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts
Hali Voti!

Az elmúlt évhez hasonlóan mindenki aki rajtszámmal rendelkezik haladhat majd a fõúton, de csak az élbolynak + 5-10 perc lesz teljes útlezárás. A többieknek kötelezõ a kerékpárosokra vonatkozó szabályokat betartani (kivéve: a sebességkorlátozást és a fõútra kerékpárral behajtani tilos táblát)!

a tavalyi vélemények közül egybõl ollóztam ezt össze:

Na, most van idõm:

Szervezés: 100ból 99 pont. Szinte tökéletes, az elmúlt 3 éve Magyar országúti versenyi közül egyértelmûen a legjobb. ...
...Az kísérés jó volt, a rendõ motorosok értették a dolgukat(élvezték is), a kísérõ kocsik is jók voltak,...
.....Köszönöm a lehetõséget!!!...

Az egész topikot a legkönnyebben a TdP honlapjáról a fórumoldal gombbal érheted el.

Az biztos, hogy a tavalyi 4 helyett 8-10 motoros rendõrrel fogjuk biztosíttatni az útvonalat és tervezzük, hogy mintegy 10 "saját" motoros-rendezõ fog az útvonalon haladni, segítve a résztvevõk biztonságos célbaérkezését:) . Persze a táv második felében az élmezõny és a 25 km/ó-val haladók közötti kb.: 75 km es távhoz képest nem sok, de a szembejövõ autósok legalább 5-7 percenként találkoznak rendezõ motorossal is. Az útvonal úgy volt és lesz kialakítva, hogy a keresztezõdések 95%-ban nekünk legyen elsõbbségünk, de az autók erõsebbek -ezt ne felejtsük!! (Nem szeretnék olyan sírkõfeliratot látni, hogy "Neki elsõbbsége volt!")
Továbbá lesz néhány felvezetõ gépkocsi, 1 mentõ, 1 orvosi kocsi, 1-2 szervizkocsi, 1 záróbusz. (a saját motoros rendezõ nem rendõr, nem állíthatja meg ill. nem irányíthatja forgalmat, de a szembejövõk figyelmét felhívhatja a kerékpárosk jelenlétére.)

A 200 km teljes útlezárásának az engedélyeztetés kb.: 10.000.000,- Ft-ba kerülne, de akkor még nics biztosítva az útvonal!!:(

Ebbõl kiindulva azoknak akik "csak" a táv teljesítése, saját maguk legyõzése miatt jönnek a rendezvényre, javasoljuk, hogy az északi parton vegyék igénybe a kerékpárútat. Végig ki lesz jelölve a kerékpárúton is a haladási irány, ráadásul a frissitõállomások is a kerékpárúton lesznek (persze olyan helyen, ahol a fõút is néhány méterre van).

Jó felkészülést!

Prohi

u.i.: Nem szeretném elkiabálni, de az általam megrendezett mintegy 25 országúti kerékpáros rendezvény egyikén sem fordult elõ eddig közúti baleset (versenybaleset az volt néhány)! Ez persze a résztvevõkön is múlik!!! Remélem, hogy az idei TdP-sem lesz baleset.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Eszerint a 27km/h-nál gyorsabbak mehetnek a fõúton? Lesz valami bizosítás azoknak is akik nem az élbollyal mennek, hanem mondjuk 28-as átlaggal? Azért kérdem mert nem voltam még a pelson és így érdekelne, de az biztos hogy nem leszek az élbolyban:), a kerékpárút meg nem érdekel.

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts
Sziasztok!

Bocsi mindenkinek, máris hibásan, kicsit összekeveredve írogattam és így kimaradt egy sor a Balaton Maraton nevezési díjaiból.

Helyesen:

Nevezési díjak / emblémás Kerékpáros mez 6.000,- Ft/db elõnevezés esetén:

2006. március 10-ig 3.500,- Ft/fõ / 50% kedvezménnyel 3.000,- Ft (kedvezménnyel nevezõnként csak 1 db mez rendelhetõ - helyszínen átvehetõ)

2006. márc. 11-ápr. 14-ig 4.500,- Ft/fõ / 25% kedvezménnyel 4.500,- Ft (kedvezménnyel nevezõnként csak 1 db mez rendelhetõ - helyszínen átvehetõ)

2006. ápr. 15-máj. 12-ig 5.000,- Ft/fõ / 6.000,- Ft (több is rendelhetõ - helyszínen átvehetõ)

2006. május 13- 24-ig 5.500 Ft/fõ / 6.000,- Ft+ postaköltségért rendelhetõ az emblémázott mez

helyszíni nevezés:
2006. május 25-26-27-én 6.500,- Ft/fõ / 7.500,- Ft/db a készlet erejéig.

Szeretnénk azt is megvalósítani, hogy aki az emblémás kerékpáros mezben teljesíti a távot az a célba érkezés után valamekkora (1.000 -1.500-2.000,- Ft) összeget visszakapjon a nevezési díjából. Persze ez még csak terv, és a mezre kerülõ szponzorok hozzáállásán múlik!

Prohi

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts
2006-ban május 26-27-28-án kerül megrendezésre a Tour de Pelso!

A rendezvénysorozaton belül a következõ programok lesznek:

26-án:
A "Balatoni Városok" általános iskolái részére Közlekedésbiztonsági vetélkedõ ( KRESZ és kerékpáros ügyességi versennyel)

27-én (szombat):

XII. Balaton Maraton (Balaton Radmarathon) 200 km

Az élmezõnynek végig Fõúton

Túrázóknak (27 km/ó alatt) az északi parton ajánlott a kerékpárúton - Szintidõ - 10 óra(20 km/ó átlagsebesség)

Nevezési díjak / emblémás Kerékpáros mez 6.000,- Ft/db elõnevezés esetén:

2006. március 10-ig 3.500,- Ft/fõ / 50% kedvezménnyel 3.000,- Ft (kedvezménnyel nevezõnként csak 1 db mez rendelhetõ - helyszínen átvehetõ)

2006. márc. 11-máj. 12-ig 4.500,- Ft/fõ / 25% kedvezménnyel 4.500,- Ft (kedvezménnyel nevezõnként csak 1 db mez rendelhetõ - helyszínen átvehetõ)

2006. május 13- 24-ig 5.500 Ft/fõ / 6.000,- Ft+ postaköltségért rendelhetõ az emblémázott mez

helyszíni nevezés:
2006. május 25-26-27-én 6.500,- Ft/fõ / 7.500,- Ft/db a készlet erejéig.

V. Tihany Túra 76 km - kerékpárúton és kerékpárbarát útvonalon

V. Panoráma Túra 25 km - kerékpárúton és kerékpárbarát útvonalon

28-án (vasárnap):

XVI. Pelso Kupa 100 km Siófokon 20 kör, 5 km-es körökkel.

nevezés:

1. A Balaton Maraton résztvevõi automatikusan indulhatnak.* Külön nevezési díj részükre nincs!

*max. induló 150 fõ - Balaton Maraton résztvevõibõl 1-100 célbaérõ, de csak a 33 km/ó átlagot elérõk indulhatnak!!!

2. A Balaton Maratonin nem idulók részére max. 50 indulási helyet tartunk fenn! Nevzési díj: 2500 Ft/fõ

Akár már 25 km kerékpározással is nyerhetsz egy személygépkocsit!!!*

* 2006. május 27-én a Balaton Maratonin vagy a Tihany Túrán vagy a Panoráma Túrán az indulók a teljesítés után a távjuknak megfelelõen a célban 25 km-enként 1 db sorjegyet kapnak, azaz 200 km - 8 sorsjegy, 76 km - 3 sorsjegy, 25 km - 1 sorsjegy. A sorsjegyre/jegyekre rá kell írnod a rajtszámodat! 8 db, közjegyzõ által lepecsételt urnába lehet bedobni a sorsjegyeket (saját belátásod szerint pl. 8 sorsjegynél: egybe az összest vagy mindegyikbe egyet vagy az egyikbe többet a másikba kevesebbet és némelyikbe egyet sem – ez csak rajtad múlik). Véletlenszerû sorrendben egymás után sorsolunk az urnákból. Az utolsóból sorsoljuk ki a fõdíjat!

A sorsolás tervezett FÕDÍJa egy SZEMÉLYAUTÓ**

A résztvevõi létszámtól függõen a tervezett fõdíjak:

**2500 fõnél több (2501) induló esetén egy személyautó (értéke min. 1.500.000,- Ft)
2001 - 2500 fõ indulása esetén egy robogó (értéke min. 500.000,- Ft)
1501 - 2000 fõ indulása esetén egy versenykerékpár (értéke min. 300.000,- Ft)
1001 - 1500 fõ indulása esetén egy MTB (értéke min. 200.000,- Ft)

1000 fõ alatti indulók esetében hagyományos sorsolás a díjak lesznek, összértékük kb.: 1.000.000,- Ft

A legnagyobb esélye annak lesz aki, akik a legtöbb sorsjegyet dobhatják be az úrnába! pl.: aki a 200 km-t teljesíti vagy egy család 3-4 fõvel teljesíti a Tihany Túrát. Minden csak rajtatok múlik! A megfelelõ számú induló az egész rendezvényen és a kiválasztott táv teljesítése is!

A részleteket az új honlapon tudhatod meg!
A 2006-os honlap indításának tervezett ideje 2006. január 20.

C15D

C15D

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

De lesznek a Tihany Túráról is képek, csak abból még nem kaptam meg mindet.

Prohi

Ja, már 110 képet sikerült felrakni!

Lehet rossz helyen keresem, a Tihany túra képeit, sehol nem találom.
Ebben kérem a segitségedet.

Üdv. C15D!

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts
Elküldtem mindenkinek a megrendelt és kifizetett TdP emblémás pólót!

Amennyiben nem kapná meg szerdáig (08. 10.) a pólót valaki -azok közül aki megrendelte, kérem, hogy jelezze a tour.de-pelso@axelero.hu mailen.

Türelmeteket köszönöm!

Prohi

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts
Végre!!!

Elkészültek az utángyártott emblémás pólók! A komáromi 6 induló a gyártónál Komáromban ma át is vette azokat. Természetesen a többieknek amint megkapom továbbítom postai úton. Köszönöm a türelmet és a gyártó nevében is elnézést kérek a csúszásért!

Hír a 2006-os TdP-rõl!!

Jövõre már emblémázott egyedi kerékpáros mezt készíttetünk!! Akik idõben fognak nevezni -novembertõl lehet majd- önköltségi áron juthatnak a mezhez*!!

*pontos informácíót majd a versenykiírásban, novembertõl!

Prohi