Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tour de Pelso Balaton Maraton | Siófok
Indította
zsola_
, 2004. május 26. 10:53
Írta 2006. március 10. - 10:17
Á, azért nem olyan egyszerû a dolog a gyakorlatban, mint itt a klaviatúra mellett. Az utakon mindig máshogy van! A legkörültekintõbb szabályzást is megfejeli a valóság. Mert mi az, hogy "döglött sor", vagy: betartani a kreszt (a teljes betartás pld. egyenlõ lenne Mo.-on a oúti szakág végével), de bizonyos dolgokat, bizonyos csoportoknak nem, ami viszi a többit is magával (egyesek szeretnek ilyenkor semmit sem betartani), meg hogy 35-ös boly lesz, stb. Szóval jól át kell ezt gondolni és "összebeszélni". Mert pld. nem biztos, hogy lesznek spontán módon ilyen bolyok, mint a fentiekben szó volt, mivel a legtöbb indulót elkapja a hév, hogy õ most az élbollyal teker 40-es átlagot, csakhogy ez a legerõsebb hobbistáknak is max 100km-ig megy (ld. tavalyi TdP hozzászólások). Aztán szétszakadnak és össze-vissza mennek. No ezt kell elkerülni és a végén még sprintelni... :-)
summa summárum: lényeg, hogy aki indul az min. a 30-as átlagot mindenképp tartsa, és mindenképp figyeljen a szabályokra meg egyébként is, mert mégha az autós is a hibás, egy baleset elszenvedõjét ez nem vigasztalja.
summa summárum: lényeg, hogy aki indul az min. a 30-as átlagot mindenképp tartsa, és mindenképp figyeljen a szabályokra meg egyébként is, mert mégha az autós is a hibás, egy baleset elszenvedõjét ez nem vigasztalja.
Írta 2006. március 10. - 08:15
A KRESZ betartása szerintem mindenkinek az érdeke!! Ezzel szerintem most sem lesz gond!
Kösz a linket! Müküdött!
Voti úgy legyen!
Kösz a linket! Müküdött!
Voti úgy legyen!
Írta 2006. március 10. - 00:09
Köszönöm Prohi!
Minden világos és nagyon nagyon jól hangzik bocs a nehéz felfogásomért!
Pötty a 35-öt én sem egyedül gondoltam (de szép is lenne), szerintem megint együtt fogunk menni mint a Küllõszaggatón...
Emptytrash remélem addig még talizunk Almádiban és tudunk menni együtt felkészülni...
Minden világos és nagyon nagyon jól hangzik bocs a nehéz felfogásomért!
Pötty a 35-öt én sem egyedül gondoltam (de szép is lenne), szerintem megint együtt fogunk menni mint a Küllõszaggatón...
Emptytrash remélem addig még talizunk Almádiban és tudunk menni együtt felkészülni...
Írta 2006. március 09. - 23:05
Sziasztok!
Ma megerõsítette az együttmûködési szándékát az autókersekedés tulajdonosa a fõdíj ügyében! Úgy néz ki, talán tényleg összejön a kocsi a sorsolás fõdíjának!
emptytrash-nek: http://www.tourdepel...e/nevlap200.pdf remélem megnyitódik még a régi helyen.
Ez meg csak úgy lehetséges, ha elõre mennek a kocsik és megvárják az emberüket ott.
Balaton keresztúrnál a tervek szerint fél órávl az élmezõny után kb.:30 km/h-ás átlagnál lassabbakat a "belsõ" útra irányítjuk és Balatonberény után Somogy és Zala megye határánál lesz újra azonos az útvonal, így a forgalmat a 7-es fõúton a B.szentgyörgyi körforgalomnál csak fél órán keresztül kell korlátozni. (a belsõ út 300 m-rel rövidebb és nem emelkedik) ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy a kocsik nem tudnának elõre jutni, ha a mezõny után indulnak el.
A többi dologról felesleges újra beszélni, de megteszem, mert úgy látom nem egyértelmû: A rajtszámmal rendelkezõk haladhatnak a fõúton, de az élmezõny kivételével mindenkinek be kell tartania a KRESZ szabályokat!! Nincs bolyozás a "döglöttsoron", hanem egymás után, esetleg lánctalpban -így ketten egymás mellett- lehet haladni.
Jó felkészülést
Prohi
Ma megerõsítette az együttmûködési szándékát az autókersekedés tulajdonosa a fõdíj ügyében! Úgy néz ki, talán tényleg összejön a kocsi a sorsolás fõdíjának!
emptytrash-nek: http://www.tourdepel...e/nevlap200.pdf remélem megnyitódik még a régi helyen.
Jól emlékszel majdnem mindenre: az élmezõnynek teljes zárás - motoros rendõrökkel, ha nem szakad szét az élmezõny akkor 2-4 motoros rendõr a 8-ból hátrébb segíti a kicsit (1-3 km/h-val) lassabban haladókat, ill a "saját" motoros rendezõink segítik a többiek biztonságosabb célbaérését. Azt egy helyen sem említettem, hogy a forgalom be lesz engedve az élmezõny végéig. Keszthelynél az élmezõny (40km/h) és a 35 km/h-val haladók között kb. negyed óra lesz a különbség. Ezért csak Keszthely után a frissítõnél tartom megengedhetõnek, hogy a kísérõkocsik "beálljanak" a résztvevõk mögé.Hmm... Én nem egészen erre gondoltam. Eddig arról volt szó, hogy az elejének lesz rendõri zárás, akik lemaradnak azoknak (ha jól emléxem 27 v 28km/h-ig) motoros kisérõk, de oda már be lesz engedve a forgalom is. .....
Ez meg csak úgy lehetséges, ha elõre mennek a kocsik és megvárják az emberüket ott.
Balaton keresztúrnál a tervek szerint fél órávl az élmezõny után kb.:30 km/h-ás átlagnál lassabbakat a "belsõ" útra irányítjuk és Balatonberény után Somogy és Zala megye határánál lesz újra azonos az útvonal, így a forgalmat a 7-es fõúton a B.szentgyörgyi körforgalomnál csak fél órán keresztül kell korlátozni. (a belsõ út 300 m-rel rövidebb és nem emelkedik) ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy a kocsik nem tudnának elõre jutni, ha a mezõny után indulnak el.
A többi dologról felesleges újra beszélni, de megteszem, mert úgy látom nem egyértelmû: A rajtszámmal rendelkezõk haladhatnak a fõúton, de az élmezõny kivételével mindenkinek be kell tartania a KRESZ szabályokat!! Nincs bolyozás a "döglöttsoron", hanem egymás után, esetleg lánctalpban -így ketten egymás mellett- lehet haladni.
Jó felkészülést
Prohi
Írta 2006. március 09. - 14:29
35-ös átlag?!
Májusban még jelentkezek, hogy mit sikerült magamból kihozni!
Persze csak ha kell majd még egy ember.
Májusban még jelentkezek, hogy mit sikerült magamból kihozni!
Persze csak ha kell majd még egy ember.
Írta 2006. március 09. - 13:56
Egyetértek Pcycle-el, 35 már igen komoly átlag (nekünk) ilyen távon. Fõleg egyedül. Nekem eddig a legjobbam 30km/h volt egyedül ezen az útvonalon. Idén a 33km/h a cél, de ha olyan rohadt meleg lesz mint tavaly, akkor nagyon össze kell szednem magam, hogy ez meg is valósuljon. Meg ugye még az sem biztos hogy ott tudok lenni :-), de benne lennék egy 35ben, ha össze tudunk szedni egy minimum 5 fõs bolyt.
Írta 2006. március 09. - 10:40
Minél többen vagytok és minél jobb a kommunikáció, annál élvezetesebb lesz a tekerés, és ami még fontosabb biztonságosabb. Az autós ha lát egy bolyt már kisebbségben van és nem akar feltétlen leszorítani, bedumálni és -dudálni. Persze láttam már oylat is, hogy egy komplett 80-as bolyt elõzött ki egy idióta lakott területen...
Nagyon sokat jelent az összetartás, ha valaki éppen jól érzi magát, nem kell ugrálni, rángatni a sort, mert 30 km után esetleg neki is jól fog esni, ha "megvárják". Persze mindez nagyjából azonos felkészültségi szintnél mûködik. A 35 feletti átlag 200km-en már nem könnyû egy hobbistának jól felkészülve sem, de 33-35 közötti elérhetõ bolyban, ha nincs nagyon nagy szél, nagy esõ, vagy nagy hõség.
Nagyon sokat jelent az összetartás, ha valaki éppen jól érzi magát, nem kell ugrálni, rángatni a sort, mert 30 km után esetleg neki is jól fog esni, ha "megvárják". Persze mindez nagyjából azonos felkészültségi szintnél mûködik. A 35 feletti átlag 200km-en már nem könnyû egy hobbistának jól felkészülve sem, de 33-35 közötti elérhetõ bolyban, ha nincs nagyon nagy szél, nagy esõ, vagy nagy hõség.
Írta 2006. március 09. - 09:42
Hmm... Én nem egészen erre gondoltam. Eddig arról volt szó, hogy az elejének lesz rendõri zárás, akik lemaradnak azoknak (ha jól emléxem 27 v 28km/h-ig) motoros kisérõk, de oda már be lesz engedve a forgalom is. Eddig max 35km-en keresztül tudtam egy 40-45km/h-s bolyban tekerni és nem is tervezem most sem tovább sõt valószínûleg az elsõ emelkedõn leszakadok . Írtam is, hogy 35-ös tempó van tervben. Kerékpárútra viszont nem szeretnék menni, akkor inkább jöjjön mögöttem saját autó. Az elején amikor még együtt van mindenki természetesen nem kell, de ha már lemaradtam és esetleg motoros sincs a közelben, akkor jó lenne...
Ha így sem szabad akkor sorry...
Ha így sem szabad akkor sorry...
Írta 2006. március 09. - 07:57
Sziasztok!
Az élmezönyt hajszolni? A fene se akarja!! Jól akarom érezni magam?
Persze!!
Csak ha már lehetöség van arra, hogy a lehetö "legrövidebb úton" teljesítsem
a távot ( a föuton ) akkor már azért megmozdul bennem, hogy a lehetö legjobban menjek! Kisérökocsin gondolom Voti azt értette, hogy valaki elöre megbeszélt
helyen várja majd a kajával. Erre már én is gondoltam! Éppen ezért kellene egy kicsit "összeverödni"!
A rajtnál a csoportosítás pedig nagyon jól hangzik! Bár a nezevési lapot nem tudtam megnézni mert nem élt egyik link sem!
Ha betudnád linkelni Proha azt megköszönném:)
Az élmezönyt hajszolni? A fene se akarja!! Jól akarom érezni magam?
Persze!!
Csak ha már lehetöség van arra, hogy a lehetö "legrövidebb úton" teljesítsem
a távot ( a föuton ) akkor már azért megmozdul bennem, hogy a lehetö legjobban menjek! Kisérökocsin gondolom Voti azt értette, hogy valaki elöre megbeszélt
helyen várja majd a kajával. Erre már én is gondoltam! Éppen ezért kellene egy kicsit "összeverödni"!
A rajtnál a csoportosítás pedig nagyon jól hangzik! Bár a nezevési lapot nem tudtam megnézni mert nem élt egyik link sem!
Ha betudnád linkelni Proha azt megköszönném:)
Írta 2006. március 08. - 22:44
Én szívesen csatlakoznék egy kb. 35km/h csoporthoz és egyenlõre úgy néz ki lesz egy "kisérõkocsim" is, csak még abban kell reménykedni, hogy ne kelljen dolgoznom aznap. Egyenlõre úgy néz ki nem kell...
Az idén, és a jövõben a várható egyre nagyobb létszám miatt nem valószínû, hogy az egyéni kezdeményezésû kísérést engedélyezni tudjuk, legalábbis az elsõ ellenõrzõ pontig v. a keszthelyi frissítõig nem.
Az élmezõny mögött, ill. a legvégén lesz szervízkocsi, a kisebb technikai problémákat ott lehet majd orvosolni. A kettõ között, a defektet egy belsõ cserével mindenki meg tud oldani (pech, ha szingód van, de ragasztás nékül 35 km/h-val, éles kanyarvétel nélkül azzal is haza lehet érni), a láncszakadást meg úgyis csak megfelelõ eszközzel és pótlánccal lehet megjavítani.
Javaslom, hogy a kísérõk a rajt elõtt 10 perccel induljanak el és Keszthely után a frissítõnél várakozzanak, hiszen addigra kialakulnak kisebb-nagyobb csoportok és onnantól már megoldható a kísérés.
Ha a kísérõk elõre mennek a keszthelyi frissítõhöz, akkor meg tudják oldani a frissítést a földrõl, frissítõtáskával, tehát meg sem kell állni az élen haladóknak. Más külföldi maratonokon sincs kísérés és a frissítést is megoldja mindenki saját maga - sok cucc cipelésével vagy megáll egy pillanatra bespájzol és uccu a többik után. biztos, hogy több tíz bringás áll meg frissítõt felvenni, velük azt a csoportot ahonnan kiálltak könnyen utol lehet érni, de kizártnak tartom, hogy 200 kilit frissítés nélkül bárki kibírjon, pláne a május végi átlaghõmérséklettel tervezve (28 C), szerintem 1x biztos, de inkább 2x meg fog állni mindenki.
Pcyclenek igaza van az élmezõny nem gatyázik, hanem hajt!
Viszont nem kell mindenkinek az élmezõnyt hajszolni, még képzeletben sem.
Ezért is tesszük fel a nevezési lapon a kérdést: Tervezett teljesítési idõ, átlagsebesség. Megpróbáljuk a résztvevõket, már a rajtnál "kategóriák" szerint igazítani. Így mindenki könnyebben talál társat, csoportot az együtt- tekeréshez.
A külföldi rendezvényeken -igaz 1000-1500 résztvevõnél több induló esetén- nem egyszerre indítják az összes résztvevõt, hanem 250-500-as csoportokban 5 percenként! A jövõ nálunk is ez lesz. csak akkor le kell teljesen záratni a 7-es fõutat. Amint végig elkészül a sztráda, megvalósítható lesz.
Szerintem a Balaton Maratont hasonlóan kellene felfogni, mint a Balaton-átúszást. A teljesítése a legfontosabb, és az, hogy érezd jól magad!
Jó felkészülést!
Prohi
Írta 2006. március 08. - 17:00
Én szívesen csatlakoznék egy kb. 35km/h csoporthoz és egyenlõre úgy néz ki lesz egy "kisérõkocsim" is, csak még abban kell reménykedni, hogy ne kelljen dolgoznom aznap. Egyenlõre úgy néz ki nem kell...
Írta 2006. március 08. - 10:48
Kösz az infót Proha!
Amit viszont Pcycle vetett fel, az nagyon megfontolandó!
Májusig készüljön fel mindenki képességeihez mérten ( egyénileg vagy ahogy tud),
aztán össze lehetne verödni, mondjuk próbaképpen akit érdekel és lehetne tesztelni,szervezkedni a nagy eseményre!
Mindenki képbe kerülne, hogy mit bir és nem lenne csalódás a végén.
A biztonságról nem is beszélve, ha többen vagyunk nagyobb a sansz a túlélésre!
Amit viszont Pcycle vetett fel, az nagyon megfontolandó!
Májusig készüljön fel mindenki képességeihez mérten ( egyénileg vagy ahogy tud),
aztán össze lehetne verödni, mondjuk próbaképpen akit érdekel és lehetne tesztelni,szervezkedni a nagy eseményre!
Mindenki képbe kerülne, hogy mit bir és nem lenne csalódás a végén.
A biztonságról nem is beszélve, ha többen vagyunk nagyobb a sansz a túlélésre!
Írta 2006. március 08. - 10:27
Scholtz: élboly? hát akkor nagyon kell készülnöd, mert az 40-es átlaggal ér be. Akár esik akár fúj, akár 36C meleg van. Jó sok "középtávos" résztáv a gyorsaságért, pár 200 km feletti az állóképességért. És valahogy meg kell oldanod a menés közbeni frissítést (és esetleg egyebet is) is (valszeg két kulacs nem lesz elég), ha kiállsz bármiért, kicsi az esély a visszazárkózásra. "Komolyan": érdemes összebeszélni hasonló képességû emberekkel, hogy menjetek együtt, ha leszakadtok a fõbolyról és nem egyenként kínlódni. Meggondolandó, meddig érdemes erõltetni a velük való haladást, mert az északi part dombos és szeles, onnan kezdõdik a neheze. Persze, aki erõs, arra ez nem vonatkozik, csak egy hobbista meglátásai. Sikeres felkészülést!
Írta 2006. március 08. - 08:36
Hello Proha!
Bocs ha türelmetlen lennék, de mikortól
lehet majd letölteni a nevezési lapot és mikortól lehet nevezni?
Megértem a türelmetlenséged, én is az vagyok! A Weblap készítõi sz...kodnak, de remélem, hogy már a jövõ héten fenn lesz az új honlap a régi címen. A honlap tesztelése már folyik, lesz az on-line nevezés is. Aztán, ha a "bank" is úgy akarja kártyás fizetés is lesz. Igaz az ígéretek szerint ez csak áprilisban tud elindulni, de már most bele kell integrálni a honlapba a modult.
A TdP - Balaton Maraton nevezési lapját a régi honlap oldaláról le lehet tölteni, az általános feltételek nem változtak, csak a nevezési díj.
Április 7-ig 3.500,- Ft/fõ, de az MKSZ tagegyesületeinek további kedvezmények vannak, de ezt csak az egyesület közös és egyszeri nevezés esetén veheti igénybe. Nekik érdemes egy pici türelemmel lenni még.
Az egyedi, emblémázott kerékpáros mezt április 7-ig 3.000,- Ft-ért lehet megrendelni, utána a nevezési díj és a mez ára is többe kerül!
Prohi
Írta 2006. március 08. - 07:46
Hello Proha!
Írta 2006. március 08. - 00:25
A Balaton Maratonon a célbaérõket 10 masszõrpadnál ingyenes gyúrás várja majd! A gyúrást Sixtus termékekkel sportmasszõrõk végzik 13 órától egészen 19 óráig.
Írta 2006. február 25. - 11:28
Nem, sajnos a Bettini nem volt és egyenlõre nem is valószínû, hogy pár éven belül itt lesz. A kép Svájcban készült, és csak azért került a régi honlapra, mert a TdP fõrendezõjével (velem) áll egy képen.
A rajtszámot viselõk az élmezõnytõl történõ leszakadás esetén is haladhatnak a fõúton, de nekik minden más kerékpározókra vonatkozó KRESZ-ben leírt szabályt be kell tartaniuk. (egy kivétel, a sebességhatár)
Én mégis azt mondom, hogy a túrázóknak - 20-30 km/h átlag - ajánlott a kerékpárúton való haladás. Legalább akkor, amikor a fõút és a bringaút 2 m-re egymás mellett halad.
Prohi
A rajtszámot viselõk az élmezõnytõl történõ leszakadás esetén is haladhatnak a fõúton, de nekik minden más kerékpározókra vonatkozó KRESZ-ben leírt szabályt be kell tartaniuk. (egy kivétel, a sebességhatár)
Én mégis azt mondom, hogy a túrázóknak - 20-30 km/h átlag - ajánlott a kerékpárúton való haladás. Legalább akkor, amikor a fõút és a bringaút 2 m-re egymás mellett halad.
Prohi
Írta 2006. február 25. - 01:24
Szia Proha!
Láttam a TourDePelso kezdõlapján Paolo Bettinirõl egy képet.Õ hogy került ide?Jött a csapat is?Most is jönnek nagyok?Nekem ez lesz az elsõ TP-m.Kiváncsi vagyok mit teljesítek.A nagy álmom, hogy az élbojjal menjek de kinek nem? Na de örülök ha a 10 órás limitbe begurulok.Edzettségem 0 most kezdtem el futni, tekerni.
Valaki kérdezte, hogy a lemaradtaknak muszáj-e kerékpárúton mennie.Te azt írtad rá, hogy ha beneveztél akkor nem.Tehát ezen az egy napon akinek van rajtszáma és azt látják is a rendõrök, szervezõk és igencsak lemarad mehet az országúton akkor is ha van mellette kerékpárút, nem fognak lezavarni megbüntetni?
Na bocs ha ez már a fórumból kiderült, akkor csak én vagyok gyökér.
Üdv.Péter
Láttam a TourDePelso kezdõlapján Paolo Bettinirõl egy képet.Õ hogy került ide?Jött a csapat is?Most is jönnek nagyok?Nekem ez lesz az elsõ TP-m.Kiváncsi vagyok mit teljesítek.A nagy álmom, hogy az élbojjal menjek de kinek nem? Na de örülök ha a 10 órás limitbe begurulok.Edzettségem 0 most kezdtem el futni, tekerni.
Valaki kérdezte, hogy a lemaradtaknak muszáj-e kerékpárúton mennie.Te azt írtad rá, hogy ha beneveztél akkor nem.Tehát ezen az egy napon akinek van rajtszáma és azt látják is a rendõrök, szervezõk és igencsak lemarad mehet az országúton akkor is ha van mellette kerékpárút, nem fognak lezavarni megbüntetni?
Na bocs ha ez már a fórumból kiderült, akkor csak én vagyok gyökér.
Üdv.Péter
Írta 2006. február 23. - 22:40
Helló!
Nincs kép a mezrõl vagy egy skicc, hogy fog kinézni?Csak, hogy megmozduljon bennem valami a rendeléshez:)
Köszi.
Egyenlõre csak tervek vannak, és amíg a szponzorok némelyikével nem írtunk alá szerzõdést (gépkocsis) addig a grafikust nem ugrasztjuk neki a dolognak teljes erõbedobással.
Elhiheted jól fog kinézni!
A rendezvény új logoját megmutatom: ott a bal sarokban!
Április 7-ig van a legkedvezményesebb nevezési idõszak, addig felkerül a mez látványterve.
Prohi
Írta 2006. február 23. - 19:20
Helló!
Nincs kép a mezrõl vagy egy skicc, hogy fog kinézni?Csak, hogy megmozduljon bennem valami a rendeléshez:)
Köszi.
Köszi.