Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tour de Pelso Balaton Maraton | Siófok

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1137 hozzászólás a témában

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás
Kedves Sporttársak, Tisztelt érdeklõdõk!

A TdP szerezõbizottsága 2009. január 23-ai gyûlésén - rajtuk kívülálló okok (EU Parlamenti választás) miatt - úgy döntött, hogy a Tour de Pelso rendezvény idõpontját megváltoztatja és 1 nappal korábban rendezi meg a sporteseményt.
A TdP idõpontja
2009. június 6-a szombat.

Ezzel az idõpont változtatással az elmúlt években megszokott rend szerint lesz a helyszíni nevezés lehetõsége: a verseny napján 1/2 8 h-ig,
a rajt idõpontja: - Balaton Maraton 9 h.

A 250 km-es Malaton XL Maratont elõzetes terveinkkel szemben csak akkor tudjuk elindítani, ha min. 150 fõ nevez be rá.
Ezért minden 250 km-en indulni szándékozó csak akkor nevezzen be, ha a 250 km-es táv esetleges elmaradása esetén a 200 km-en is szívesen elindul, mert a nevezési díjat nem áll módunkban fisszafizetni!

Üdv:

Prohi

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Hello!

Nagy kéréssel fordulnék hozzátok ! Valaki belinkelne 1-2 képet az elmúlt évek mezeirõl (természetesen az itt kapott mezre gondolok).
Köszi elõre is!:prosze:

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

Köszönöm az információt, akkor indulnék is egy tadpole-al( rekumbens 3 kerekû, aminek elöl van két kerék), viszont a nevezésre jelentkezésnél oda jutok , hogy on-line nem lehet már. ????

Gondolom még nem lehet. Várj türelemmel, van még idõ a versenyig :)

Igen, még nem lehet, csak így maradt májusban amikortól nem lehetett már nevezni.

Itt is jelezni fogjuk, hogy mikortól lehet majd nevezni.

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 hozzászólás

Köszönöm az információt, akkor indulnék is egy tadpole-al( rekumbens 3 kerekû, aminek elöl van két kerék), viszont a nevezésre jelentkezésnél oda jutok , hogy on-line nem lehet már. ????

Gondolom még nem lehet. Várj türelemmel, van még idõ a versenyig :)

Karesz74

Karesz74

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

Sziasztok!
Újoncként egy banális kérdés. A versenykiírásból nem derül ki tisztán, milyen "kerékpárral" lehet, illetve nem lehet elindulni?

Bármilyen kerékpárral indulhatsz ami közúti közlekedésre mûszakilag alkalmas. Ami nincs tiltva, az engedélyezett, ezért nincs kategorizálva.
Egy dolog tiltott: a kormányrátét, azaz a könyöklõ! Ez a tiltás megtalálható a (még tavalyi) versenykiírás "10. egyéb" pontjában valahol.

Üdv:

Prohi

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
triálgéppel ne menj, bmx-szel sem.
mtb, trekking, fekvõs, tandem, országúti mehet szerintem.
lényeg, hogy tartsd a 25ös vagy milyen minimumátlagot :)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Karesz74

Karesz74

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Sziasztok!
Újoncként egy banális kérdés. A versenykiírásból nem derül ki tisztán, milyen "kerékpárral" lehet, illetve nem lehet elindulni?

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

...Ezexerint lesz új honlap is?:)

Tervezzük.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Természetesen lesz elõnevezés, és mint minden évben lesz kedvezmény is. Azt még nem tudjuk, hogy a kedvezmény mellé mit tudunk majd adni.
Terveink vannak, de ez leginkább a támogatók befogadóképességén és adakozókedvén múlik.
Amikor a jövõ évre szóló hivatalos honlap elindul, már benne lesz a versenykiírásban minden.

köszi a tájékoztatást ! Ezexerint lesz új honlap is?:)

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

Jövõre is lesz elõnevezés? És mit kapunk érte pl póló lesz?:)

Természetesen lesz elõnevezés, és mint minden évben lesz kedvezmény is. Azt még nem tudjuk, hogy a kedvezmény mellé mit tudunk majd adni.
Terveink vannak, de ez leginkább a támogatók befogadóképességén és adakozókedvén múlik.
Amikor a jövõ évre szóló hivatalos honlap elindul, már benne lesz a versenykiírásban minden.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Jövõre is lesz elõnevezés? És mit kapunk érte pl póló lesz?:)

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás
A Balaton XL Maraton útvonala: http://turasite.megaweb.hu/trip/324

A Balaton Maraton útvonala: http://turasite.megaweb.hu/trip/322

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
na most összekavarodtam:)

mindegy akkor az a lényeg hogy egymás után lesz....

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

De jó, végre én is körbetekerhettem a Balatont. Már 3-4 éve el akarok menni, de mindig egybe esett a Szilvásmarcival.
Proha: majdnem el is felejtettem. Jövõre a szilvási maraton pünkösd hétvégéjén lesz megtartva, egy héttel hamarabb, mint máskor. ezért lehet hogy nem kellett volna idõpontot változtatni? Mindegy, én is biztos hogy lemegyek.....:)

Igen, tudtommal is Pünkösd hétvégéjén rendezik, ami május utolsó hétvégéjére esik 2009-ben. Tehát nem elõbb rendezik, ha Pünkösdkor lesz.
Vagy Te tudsz valamit amit mi még nem és most május 24-én rendezik meg, ahogy a honlapjukon is évek óta szerepel, idézem "...A Szilvásvárad – Aggtelek teljesítménytúrát tíz éve rendezzük a Bükki és az Aggteleki Nemzeti Parkkal közösen. Az idõpont nem véletlen, május 24. az Európai Nemzeti Parkok Napja. Természetes volt, ez a nap lesz a maraton napja is. ... "
Hát eddig nem igazán sikerült azon a napon vagy a hozzá legközelebb álló vasárnapon megrendezniük...:chin: sõt a Pünkösdöt is csak akkor keresztezik, ha május utolsó hétvégéjére esik. Pedig hat évvel ezelõtt még azt ígérték nekem, hogy a Pünkösdhöz igazítják a rendezvény idõpontját, egy évvel késõbb már a Eu-i. Nemzeti Parkok napját nevezték meg mint dátumot, de maradtak május utolsó hétvégéjén... és azóta én nem is :no: hiszek a mesékben sem...
Eddig mi mindig (15 éve) május utolsó teljes hétvégéjén rendeztük a tókerülést. Most sem kimondottan a Szilvás miatt megyünk arrébb egy héttel, hanem azért, mert Pünkösdkor a Balaton körüli fõutakon iszonyatos nagy forgalom van :brum:és az ezres nagyságrendû résztvevõ biztonsága :aniolek_nnekem mindennél többet ér.
Az már külön öröm:clap:, hogy így a két rendezvény külön hétvégén kerül megrendezésre. De mint írtam így egy országúti TT-vel, a Velence10x-rel esik egybe a TdP.

Remélem nem veszünk el egymástól sok bringást.

Pünkösdrõl, és dátumok: http://www.unnep.eu/...id=38&Itemid=60
2007. május 27.; 2008. május 11.;2009. május 31.; 2010. május 23.; 2011. június 12.; 2012. május 27.; 2013. május 19.
2014. június 8.; 2015. május 24.

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
De jó, végre én is körbetekerhettem a Balatont. Már 3-4 éve el akarok menni, de mindig egybe esett a Szilvásmarcival.
Proha: majdnem el is felejtettem. Jövõre a szilvási maraton pünkösd hétvégéjén lesz megtartva, egy héttel hamarabb, mint máskor. ezért lehet hogy nem kellett volna idõpontot változtatni? Mindegy, én is biztos hogy lemegyek.....:)

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás
Kedves Mónika!

Nagyon sajnálom, hogy választás elé kell, hogy állítsalak titeket (Glockner v. TdP) és azt is sajnálom, hogy az új idõpont miatt egy hétvégére kerülünk a Velenc 10X teljesítménytúrával.

Tájékoztattam a Had Andrást a Velence 10x rendezõjét, hogy 2009-ben azonos hétvégére kerülünk. Azt mondta, hogy megérti az érveinket és õket igazából nem zavarja, hogy azonos hétvégén rendezzük a kettõ rendezvényt.

A montisok közül viszont sokan örülnek, hogy végre nem a Szilvással van egy hétvégén TdP.
Annak aki idõben megteheti edzésképpen érdemes részt venni szombaton a Velence 10x-en - csökkentett körszámmal, hiszen 55 km-re van a két rajthely egymástól.

Üdv:

Prohi

Renner Monika

Renner Monika

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Nagyon szomorú vagyok, hogy új idõpontra került a Pelso, mert már sokszoros résztvevõk vagyunk és ez a kedvenc hazai rendezvényünk, most viszont kicsi csapatunk meg kell h szavazza, h a nagyszerû Glockner marathonra menjünk, vagy a pont olyan hívogató Pelsora... Nehéz ügy lesz. Brühü... Még a kezdési idõpont se dönthet, ott is 7kor szoktunk rajtolni, állat hidegben... De elég hamar nem fázol aztán...

Na mindegy, ez a mi bajunk. Ami többeket érint: nem ekkor van a Velence 10-szer is? Vagy az szombaton? így egy hétvége alatt túl lehet esni a két legjobb magyar rendezésû bringáseseményen. Az jó???

Véletlenül se akarlak bántani, tudom, h brutál a helyzeted, mert mindenki mást akar. Egyszerûen csak sajnálom bármelyik eseményt kihagyni.

Hát megyünk megvitatni mi legyen...

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

...Tudom, hogy nagyon sok szempontot kell mérlegelned a szervezés folyamán, de én úgy érzem, hogy a 7 órás start mindenképpen visszalépés a verseny színvonalát tekintve.

:argue:Akkor 6 h-ra teszem a rajtot és remélem ettõl olyan visszalépést csinálok, hogy elérem a Dolomit Maraton színvonalát, + elindul 9000 ember. :bananadan
Biztos nem olvastad el a 2008-11-06 21:54-kor írt 2. bekezdést, mert ott arról volt szó, hogy bizonyos feltételek mellett meg lehet a 8 h-s rajtot próbálni, de késõbb semmiképpen sem. ehhez is az kell, hogy Ti a lassabb társaitokkal megértessétek, az õ védelmük miatt kell Balatonfüredtõl 14 óra után a bringautat használni.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
srácok, este nem kell lefeküdni aludni és máris nincs korán az a 7 óra :)
tavalyelõtt nyomtam már így balcsikört :) éjszaka meló 6ig, kaja, fürdés, 7 kor indulás :)

jó lesz az a 7 óra! ;)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu