értem én, hogy mire gondolsz, csakhogy a bevándorló nem "más országában" van, ez így értelmezhetetlen. õk jogi értelemben otthon vannak Angliában, az identitásuk is a saját Brit társadalmi rétegükhöz köti õket, és az állam egyenrangúnak fogadja el õket. szerintem te az ideiglenes külföldi munkavállalóról beszélsz, de az õ szerepük ebben a balhéban egészen mellékes. a gyakorlatban õk inkább Kelet-Európaiak, akik dolgoznak a pénzért, és jobban is keresnek.
ez a bevándorló réteg sosem dolgozott, mégis van lakásuk, kajájuk, és nemhogy alul vannak fizetve, hanem az állam pénzén nõttek fel. most az is kell nekik, amit nem tudnak a segélybõl megvenni. elsõre paradoxnak tûnhet, de ha igazi munkával kerestek volna a segélynél csak egy egészen kicsivel többet, most nem lenne balhé. Anglia rá van szorulva a bevándorlókra, de kicsúszott a kezébõl a managed migration intézménye, és szerintem ez így is marad. lehet, hogy most véget vetnek a tüntetéseknek, de arra, ami most történik, nem tud egy állam felkészülni, bármikor elõfordulhat megint, ahol ennyire felborult a társadalmi rendszer.
és tegyük hozzá, hogy a gonosz néger bácsikhoz nagy számban csatlakoztak a tõs-gyökeres Brit hülyegyerekek, akik, ha éppen van otthon plazmatévéjük, nem rabolnak, csak éppen felgyújtanak ezt-azt.
ket nagyon nagy igazsag. az idezett reszben.
ez nem nepcsoportrol vagy borszinrol szol, nem elnyomasrol, hanem egy tarsadalmi retegrol aki hozzaszokott hogy ha kinyujtja a kezet akkor kap, es ha megsem, akkor joga van hoborogni. Ebben vegyesen van fekete es feher, itt szuletett es bevandorlo.
nincs itt szo elnyomasrol meg igazsagtalansagrol, ezek az emberek csak latjak hogy mit szeretnenek, de a torvenyes, tisztesseges uton valo megszerzeshez nem fulik a foguk. Ugyhogy elveszik erovel, es aztan ilyen-olyan politikai maszlaggal takaroznak.
kicsint szanalmas mikor arrol beszelnek hogy draga a felsooktatas, mikor 14evesen mar a 2ik gyerekkel terhes volt. Nem azert nem tanult mert nem volt ra lehetosege, hanem azert mert inni/fuvezni/bandazni/betorni viccesebb volt. Es most utolag meg rafogjak hogy nekik csak ez jutott. Lophaszt. Latom mi mindene van itt a gyerekeknek. Nekem a 80as evek Magyarorszagaban semmi ilyen lehetosegem nem volt [ingyen skatepark, fullextras jatszoter, igyenes sport/zene/kultur programok, csoportfoglalkozasok] es megse mentem fosztogatni.
mindenbol ingyen es sokat. az jar nekik.