Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
http://totalcar.hu/m...6.03.14.
ez nagyon kemény :)

Ilyen pici mociból ennyi pacit kicsalni :P
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts

én meg találtam egy jó fényezõt, és átszintereztettem a pögót.....:)
http://img.tar.hu/bi...e2/20421142.jpg
http://img.tar.hu/bi...e2/20421141.jpg

Legalább a rendszámot átrakhattad volna...
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

A kocsi motorja es kipuff rendszere volt szar vagy a haverod csak padlogazon tud kozlekedni? 15 felett meg senkinek nem fogyasztott pedig a barati koromben van nehany (E32 es E38 is). 750-esekkel szoktak 16-18-bol eljarkalni.

enyém 13at evett, 1.5ösösként, karbival:)
már asszem 9 alatt van.
hangyaf*sznyit lomhább, de megy még így is mint egy golyó:)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Aztan rajossz, hogy hoban/jegen a feket taposva az ABS-el auto alig lassul valamit mert allandoan elveszi a fekerot, mig csuszva lassulnal.
De nyugodtan cafolj meg, te is biztos vezettel mar 30e km-ert (ebbol harmada ABS-el cegauto, a tobbi anelkuli nalam).

Valóban nincs sok tapasztalatom, vezetõként, így hát megkérdeztem egy tanultabb "ismerõst"

Télen abs hátránya: sokkal hosszabb a fékút, viszont elõnye hogy erõteljes lassulás közben végig irányítható az autód.
abs nélkül: Télen valószínûleg rövidebb idõ alatt meg tudsz állni, viszont erõteljes fékezés esetén csúszó kerekekkel irányíthatatlan az autó.
(tapasztalat:2millió km-er után)

lor: 2.2-es (nem turbo) Legacyval húzva tréleren "A"Corsa-t, Pécs-Sopron (~300km) 3óra, az jó? ;) (télen totál jégbordás úton)

A mai napig sokan ugatnak pl. amikor mi kirongyolunk az elso hora es driftelgetunk, de ezt forgalomtol elzart teruleten tesszuk es ezaltal sokkal tobbet tudunk a teli autozasrol, mint a muki aki ilyenkor inkabb 20-al totymorog es majd ossze fossa magat.

lehet hogy Te és a haveri köröd így tesz, de sokan nem. és innen van az elõítélet..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
szal 1.4 mpi-t kerülni
okés

bár bekerült a képbe a nubira is
mert olcsóbb, nagyobb és több extra van benne

jó kör lesz...
Autist Team:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
én meg találtam egy jó fényezõt, és átszintereztettem a pögót.....:)
http://img.tar.hu/bi...e2/20421142.jpg
http://img.tar.hu/bi...e2/20421141.jpg
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
A kocsi motorja es kipuff rendszere volt szar vagy a haverod csak padlogazon tud kozlekedni? 15 felett meg senkinek nem fogyasztott pedig a barati koromben van nehany (E32 es E38 is). 750-esekkel szoktak 16-18-bol eljarkalni.

Haver mondjuk épp azért adta el a 730-asát, mert simán 25 fölött evett.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Haver mondjuk épp azért adta el a 730-asát, mert simán 25 fölött evett.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
En is tudom, de eppen ezert vicces, hogy 10-bol 9 embernek az az elso kerdese, hogy nem eszik az sokat, amint a BMW szoba kerul.

Al: akkor vidám életed lehet, sok nevetéssel, mert 1.6-os autók simán megesznek 8 lityiket :D

Enyim Paripa

Let the people speak

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Az enyém 10-11 et eszik, pedig 1.6-os.:D

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
a hengerûrtartalom nem arányos a fogyasztással
Jé, a tied felisa motor, mpi vezérléssel, a vw mpi meg golf 1.3as felfúrt idétlenség, ezért lehet más

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Al: akkor vidám életed lehet, sok nevetéssel, mert 1.6-os autók simán megesznek 8 lityiket :D

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Jobaratom amugy most vett egy E39 523-at. 2500ccm, 172 paci, 200nm nyomatek, 1.8 tonna. Elso tankra 11.2-es fogyi. Szoval 10,5 korul lesz az atlag, ha megszokjak egymast. Ehhez kepest szamomra rohejes amikor egy 1600ccm vagy kisebb motor, egy kis kasznival akar csak 8 lityot is eszik.

Enyim Paripa

Let the people speak

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Enyim MPi, (igaz Felicia), és városban araszolva 6-ot hammol. :)

Zé: haverod jól mondta, az azért van, mert a kis tágulási izébe is töltöttél, és onnan fogy elõször, aztán egyszercsak beesik egy negyed tankot. :)

(Nem megmondtam, hogy ne kezdjetek ABS-rõl lamentálni? :))

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Ahogy irtad havas-jeges uton semmire nem jo az ABS, csak szopat. Igen, elveszi a fekerot, arra van kitalalva, erre jo, hogy ne blokkoljon a kerek es iranyithato maradjon a kocsi.
Mellesleg amit irtal, ellenkormanyzas, igy van. En a BMW iranyabol kozelitem meg a dolgokat es bar elindulni nehezebb egy RWD-vel telen es konnyebben indul meg a segge megis azt mondom, hogy soha FWD-t. Az RWD ugyanis megindul de ellenkormanyzassal es gazzal ugy iranyitom, ahogy nekem tetszik (persze sperr difi nyilvan), nem esek le az utrol. Ehhez kepest egy FWD-vel ha megindul valamerre, akkor lofaszt sem lehet csinalni, mert a hajtott kereket kormanyzod. Ilyenkor dob el mindent altalaban az atlag sofor, a rutinosabb pedig probal a kezifekkel buveszkedni. Csak az a nem mindegy, hogy egy RWD-nel a gazzal iranyitom, az FWD-nel a kezifekkel pedig csak szeretnem iranyitani.
Egyebkent pedig nem csodak kellenek az autokba. Tanuljon meg mindenki vezetni es az ut viszonyoknak megfeleloen menni.
A mai napig sokan ugatnak pl. amikor mi kirongyolunk az elso hora es driftelgetunk, de ezt forgalomtol elzart teruleten tesszuk es ezaltal sokkal tobbet tudunk a teli autozasrol, mint a muki aki ilyenkor inkabb 20-al totymorog es majd ossze fossa magat. Ha az enyem keresztbe all, akkor visszahozom egyenesbe, akkor is ha az orra a kor kozepe fele nez.

Pff... jeges úton, ha tényleg annyira gáz, eszembe sem jut fékezni...motorfék azt kész (néha azzal is megcsúszik). Nem tud csodát tenni az abs, de hogy "elveszi a fékerõt" az nem igaz. Ha megcsúszol jégen rég rossz, nemtom miért kéne megcsúsznia, de ha mindenáron az kell, akkor markold a kéziféket, azért van:)
Akkor is rövidebb a féktáv, ha nem azért találták ki, mert hatékonyabb és kész.
Én is vezettem abs nélkül nem is keveset, nem is változott meg az életem mióta abs-es vasakat nyúzok, de jó tudni hogy ott van, párszor kerregett pályán, de akkor jól jött. Havas úton lehet hogy idegesítõ, de ott abs nélkül se mennél semmire fékkel.

Enyim Paripa

Let the people speak

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
De az MPi, az nem valami hatvan lóerõ körüli?Mert annak csak jónak kellene lennie egy ekkora kocsihoz...
Egyébként jó kis pörgõs motor, csak annyit eszik, mint egy 2000-es:)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
na akkor az MPi télleg fos:)
1.4 16v az meg jó, eddig 1x tankoltam, és nem rennázok most, 47.7km és nem mozdult még meg a benzinmutató :) - haver mondta hogy majd egyszer egybõl leesik a 3/4ig, kiváncsi vagyok mikor lesz az, remélem 120km körül

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

az nem az MPi volt?
hány lóerõs?

Asszem MPI-s

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
magam részérõl én szerettem vón abs-t az ótóba, anno 3 hónapot kellett volna várni rá mert nem volt raktáron abs-s, most meg az új megin abs nélkül volt aktionos , úgyhogy még egy két évig nem lesz....amiket vezettem az mind kölcsön cuccos volt....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
akkor húzni köll a botot, úgy blokkol a hátsó, szal ugyanott vagy:)
most komolyan nekem még sosem volt hogy csúszásnál jobb lett volna a feeling mint mikor még nem blokkolt a kerék. Lehet h lassul valamit, de az irányítást baszhatod, max ellenkormányzással próbálkozhatsz
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.