Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
I széria: Golf, Jetta Schirocco, 1,5 , 1,6, 1.8.
Ezek így készültek 1974-1983.-ig.
A karosszéria kialakítása nem volt változtatva.
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
és ha az 1.8 is bennevan ezekben az autókban, akkor az is belemegy.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts

golfba nem fér be golf2 motor, bláne nem egy g60as böszme fos
szerezz g40et, az befér me csak 1.3as

Nem értelek. Miért nem fér be??

Golf-1-be Golf-2 motor miért ne férne be?
Nehogy azt hidd, hogy volt bármiféle változás a méretekben!!
Max a belsejében. A Blokk maradt ugyan az.
Az 1.5 és 1.6 pedíg méretre ugyan az. A hengerfej is ugyanaz, csak a hengerfurat mérete más.
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

azé ,csak óvatosan.
fék, kormány futómû.
Nemhiszem, hogy otthon, egy végül is majdcsak rutin szerû gömbcsukló csere után tudnál pl. kerékösszetartást ellenõrizni, beállítani...még ha csak az özönvíz elõtti kamerás cuccosra gondolok, az sem olcsó..
Szal, a szakszervíz néha azért szakszervíz, mert arra van berendezkedve..
szerszámozottság,készülékek, tapasztalat stb..
Jójó, elhiszem, hogy miaz fényszóróbeállítás: mûszer-megnéz, csavaroz, megnéz-csavaroz 2-3-at számlát kiállít.
vagy:
ha értesz hozzá, megveszed az aktuális gépet, mittomén 1,2 milláért, aztán egy évben egyszer használod.
Más kérdés, gondolom, a lehúzós dolog.
De néha nem hiszem, hogy olcsóbb tudsz lenni otthon...
Ha csak egy kerékcsapágy cserét nézel, az is rögtön egy agylehúzóval kezdõdik... most vagy rohangsálsz esztergályoshoz, méretekkel, sublerrel a zsebben, vagy begurulsz "egy rendes alakhoz" aki egy 5ösért megcsinálja másfél óra alatt kézmosással együtt.
Egyszerûen csak azért, mert a 38as kulcsért csak a rutin helyre kell nyulnia, szintúgy a zégerfogóért, s közben leülhetsz mellé, s hallgatod a lágerrádiót..
Míg te szopnál a garázs elõtt a pokrócon fekve, így úgy, csõfogóval, meg cigánymegoldásokkal görcsölve.

nem ezt mondtam. kerékbeállítást nem tudok itthon megcsinálni, hogy is tudnék. ezért fog nemsokára odamenni, de a két kereket párhuzamosítani egész jól tudtam. ja és erre jó a nagy ismerettségi kör, mert valaki egy dologhoz tuti jól ért. és van szerszáma is. kinek ehhez, kinek ahhoz.
rengeteg dolog van amit nem éri meg, de szintén számtalan, melyet könnyüszerrel, kis müszaki érzéssel, és 30-50 ezer munkadíj megspórolásával megoldhatunk.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
ehh jó ez a honda civic.. öö saab
;)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
nekem senki se magyarázza meg hogy jobb otthon szerelni mint egy ehhez értõ emberre bízni a dolgokat.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
http://totalcar.hu/t...sztek/lancer16/

sztem egy korrekt autó.. hülyének fogtok nézni de elfogadnám
nem egy iylen látvány csúcsra járatott marketingolt izé

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
És ha esõbe szállsz ki/be akkor szépen beázik? :D

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Nah, vegre egy Saab ami tetszik es kene is:

http://totalcar.hu/m...6.03.29.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
azé ,csak óvatosan.
fék, kormány futómû.
Nemhiszem, hogy otthon, egy végül is majdcsak rutin szerû gömbcsukló csere után tudnál pl. kerékösszetartást ellenõrizni, beállítani...még ha csak az özönvíz elõtti kamerás cuccosra gondolok, az sem olcsó..
Szal, a szakszervíz néha azért szakszervíz, mert arra van berendezkedve..
szerszámozottság,készülékek, tapasztalat stb..
Jójó, elhiszem, hogy miaz fényszóróbeállítás: mûszer-megnéz, csavaroz, megnéz-csavaroz 2-3-at számlát kiállít.
vagy:
ha értesz hozzá, megveszed az aktuális gépet, mittomén 1,2 milláért, aztán egy évben egyszer használod.
Más kérdés, gondolom, a lehúzós dolog.
De néha nem hiszem, hogy olcsóbb tudsz lenni otthon...
Ha csak egy kerékcsapágy cserét nézel, az is rögtön egy agylehúzóval kezdõdik... most vagy rohangsálsz esztergályoshoz, méretekkel, sublerrel a zsebben, vagy begurulsz "egy rendes alakhoz" aki egy 5ösért megcsinálja másfél óra alatt kézmosással együtt.
Egyszerûen csak azért, mert a 38as kulcsért csak a rutin helyre kell nyulnia, szintúgy a zégerfogóért, s közben leülhetsz mellé, s hallgatod a lágerrádiót..
Míg te szopnál a garázs elõtt a pokrócon fekve, így úgy, csõfogóval, meg cigánymegoldásokkal görcsölve.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
és tudod hol?
SEHOL!
nem viszik szervízbe. a 2ik szétszedésnél akkora rutinjuk lesz benne, hogy simán megcsinálják. fazi sem szervíznél, hanem törpénél csinálta.
Übi is érdi ismerõsnél
megkérdeztem, nem tudtak mondani.
csak neked a beteges mániád hogy szervízbe kell vinni az autót.. max akkor kell, mikor még garanciális, és egyéb esetben elveszne a garancia.
na akkor el kell vinni, igaz akkoris te fizeted a szervíz díját

régi autót fõleg nem éri meg elvinni, amennybe a javitás fáj, már megveszem újonnan az egészet. és mivel egyántalán nem is bonyolult, ezért ha lenne egy aknám akkor azt csinálnék meg rajta amit akarnék.
ennyi a történet, és mind1 is.
vigye szervízbe akinek két anyja van.

illetve aki városi, illetve nem szeret/fél hozzányúlni. eleget szoptam vele már ahhoz hgoy megcsináljam magamnak.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
én szervizt csak ismerõs ajánlásával vennék igénybe
pl megkérdezhetted volna fazit vagy übert hogy õk hol gányoltatták a szekerüket

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
zolle: olyan emberrel csinálom, aki már több motort is összerakott, és mind megy a mai napig. ennyi, több nem kell, nem akaork +50-70 ezret fizetni azért hogy egy olyan ember tegye össze aki vagy tényleg tapasztatl, vagy fél éve van a szakmában, és még csak most szerezte meg a papírját a szakközépben.
de vigyük csak szervízbe lol.

rob: azért egy benyás motor még nem tünik fel, de mikor kerepel az 1.5ös benzines motorom a forgalmimban, és dízelt tankolok bele, az már feltünõ baleset lenne:)

ha csak jó szervízek lennének reális áron, akkor rámondanám hogy, de hogy 4 nem épp olcsó szervízben mindenhol le akartak húzni pedig még csak nem is drága autó, na ez már tényleg durva.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a g-ladert tényleg sokat kell cserélgetni.
inkább egy egykilences tdi motorra pályázz szerintem ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
kiváncsi vagyok milyen lesz a 20ezres motorgenerálod:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
el kell vinni szerelõhöz,aki lehúz 80al egy vezérmüszíj és egy használt rugó betételével.
vagy egy szerelõhöz, aki nem tudja betenni a kuplungot, és nekem kellett betennem. szervízben!
vagy el kell vinni egy szervízbe ahol 20 rugóért tömítést cserélnek a karbin.
vagy el kell vinni szervízbe ahol felraknak rosszul egy kipufogót.

ez volt a negatív tapasztalat eddig szervízzel.
mindegyik máshol, és eddig így közel 140-et költöttem CSAK a munkadíjra. és ebben közel nem volt benne semimlyen anyagár, azt plusz fizethettem mellé

és a pozitív dolgok:
vagy el kell vinni egy mesterhez aki belövi a karbit(szétszedte, kitakarította, fúvókát cserélte egyebek). profi volt, 5 rugeszért.
vagy el kell vinni ismerõshöz, aki jól és olcsón berakja a lengõkart. ez sem szervíz volt.

szóval a szervízekkel a tököm kivan, olyan kb mint egy biciklisbolt, felvesznek valakit, aki vagy ért hozzá vagy nem, majd k*rvasok pénzt elkérnek érte.

a motor ahogy Révi is írta, 100 alatt nem jönne ki. inkább több. az ami most 20-25 ezer forintból meglesz.
vigyem szervízbe? sajnos olyan tehetõs még nem vagyok, hogy feleslegesen kidobjak az ablakon 75 ezer forintot, és elmondhassam magamról, meg az autóról hogy "szervízbe viszem!"

van aki azt is oda viszi, valakikbõl meg kell élniük, de mint ahogy a bringánál sem, itt sem belõlem fognak. majd másból, aki nem mer/akar hozzányúlni, mert béna, tapasztalatlan, vagy csak fél hozzányúlni.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
el kell vinni SZERELÕHÖZ aki nem KÓKÁNYOL

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
csak vannak az amerikai autók, amik 100km alatt esznek 10 litert, vannak a kopott motorok, amik szintén esznek,és vannak a jó állapotuak amik szinte semmit sem. csak picit kell nagyon néha utánatölteni.
és az utóbbira pályázok most,elegem van az elöbbiekbõl.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
mindegyik motor eszi az olajat.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
a pucera ingyé' van, az olaj egy jó motornál alap hogy drága, hisz az nem eszi, a spiráltöltõrõl nem tudok semmit. de ez még csak tervszinten van.