Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
ja értem.. ha bringás vagyok, ne legyen sportautóm.
ha sportautóm van ne bringázzak.
meg ha sportautóm van, akkor tömegszám gázolom el a gyalogosokat, bringásokat.
meg úgy különbenis a jó k. nyámat..
aha.

(bocs kicsit szar napom van)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Ha nem voltam világos, akkor arra gondoltam, hogy egy évben 134-szer vonultok végig bringások a különbözõ tiltakozó felvonulásokon hol a gázolások ellen, hol a sport népszerûsítése mellet. Aztán hazamennek a nagytudásúak és azon gondolkoznak, hohy miként is lehetne az autóm papírjait megbundázni.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Azért én felhívnám a figyelmeteket kishazánk kedves regisztrációs adójára, ami motorcsere esetén is fizetendõ ha magasabb adókategóriájú a beépítendõ motor. Mégegy bõr ami lehúzható rólunk :( már ha le is akarja vizsgáztatni valaki. Mondjuk egy kispolák + többezer köbcentis böszme motor esetén lehet akár pár milla is a regadó szerintem.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
én meg már csak azt nem értem, hogy mégha arról is lenne szó (élesbe, komolyba), akkor miért is ne illene az egy bringás fórum Autós topicjába?

:rolleyes:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
meg a kispolák 1.9 tádéi, persze, ezek zártpályás mókákra pojjénosak, városba kevésbbé.

akkor elbeszéltünk egymás mellett kicsit.

(én magamból indultam ki - nem versenyautó készítése, csak a fogyasztás/teljesítmény optimalizálása)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Itt rohadtul nem errõl volt szó, hanem arról, hogy hogyan lehet például egy ladába beletákolni egy omega motort, utána meg bugázni hozzá papírokat, merthogy forgalomban is kéne használni ugyebár.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Remélem sikerül összehozni minél több ilyen autót. Micsoda drámai fordulatot vett ez a bicós fórum. Ezt akár a kritikus massza és hasonló topikokban is meg lehetne beszélni. Tanulságos.

Amúgy meg: http://www.videobomb.../Onparkolo_auto

nem értem teljesen a problémát. új autónál nincs ilyen gond, de ha már a 9x-es években készült, simán lehet olyan gond, hogy cserélni kell. nem szükségszerüen nagyobbra, nem szükségszerüen erõsebbre, nem más meghajtóanyagosra, hanem akár ugyanolyanra. és ezért nem sokan akarják kiadni akár az autó árának többszörösét.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Remélem sikerül összehozni minél több ilyen autót. Micsoda drámai fordulatot vett ez a bicós fórum. Ezt akár a kritikus massza és hasonló topikokban is meg lehetne beszélni. Tanulságos.

Amúgy meg: http://www.videobomb.../Onparkolo_auto

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

mondjuk a külföldi rendszám amúgyis gizda.

pár éve egy fehér 3as golffal kellett felmennünk sopronba.. deutsche rendszám.
a benzinkúton _kicsit_ kedvesebben álltak hozzánk.
buzi egy ország ez.
nyaljuk a külföldi seggét bõnyállal..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
akkor meg megjelenik a következõ probléma: elmúlt 5 éves, nem lehet honosítani:)
mondjuk a külföldi rendszám amúgyis gizda.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

határ van, a homlokfal, a motorháztetõ, meg a belsõ sárvédõlemezek - valamint a talaj:)

ott a pont! :D
mégiscsak bele kéne rakni a kispókba az 1,8 16v mocit :D

amúgy meg nem magyarba kell rendszámot szerezni neki és ennyi...
mondjuk a belgáknál könnyebben megy.. legalábbis nem gyenge vasak gurulgatnak ott, úto útfélen..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
határ van, a homlokfal, a motorháztetõ, meg a belsõ sárvédõlemezek - valamint a talaj:)

csak mindennek az engedélyeztetése az ami egy nagyon szép és hosszú folyamat.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

De van valami hatar is hogy milyen kasztniba mekkora motort lehet rakni nem?

hogylenne már? :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
sztem közel annyiszor ahányszor totálkárrá töröm saját hibából az autót - ilyen esetben valószinüleg - az autóból kiindulva úgysem élem túl az egészet:\

szal elég összetett dolog - kis hátrány viszont rengeteg elõny. kicsi kockázat mindig megvan, de akit ismerek, még egyiküknek sem volt gondja a motor miatt.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
"akik jobban csinálják, azok meg elviszik a forgalmit meg a rendszámot vizsgáztatni."

no igen 8-)

milyen gyakran utsz el embereket?
esetleg meg erhet ennyi kockazatot.
/egy jo ugyvedet szakerto ismerost/

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
lehetséges, ilyeneken még nem gondolkodtam:\

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Thez: szabálysértés akkor, ha csak szimplán közúti ellenõrzéskor, vagy hasonló esetben buksz le. Ha a papírjaid nincsenek meg, akkor a kocsi közúti közlekedésre alkalmatlan és ha egy ilyen kocsival csinálsz balesetet, akkor nagyon nagy gáz van.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

motorszámot már nem néz senki, csak motorkódot.

Igazából mindent meg lehet csinálni papírok nélkül, csupáõn van néhány hátulütõje.

1: nem tudod eladni
2: ha bármilyen baleset történik, akkor mindig az autó mûszaki állapota és a sofõr állapota az elsõ kérdés. Ha te egy ilyen papírok nélküli kocsival elütsz akár egy öntudatlan részeget is, akkor garantáltan lecsuknak.

úgytudom a motorcsere papriok nélkül már csak szabálysértés, mely pénzbüntetést von maga után.(legalábbis a legutolsó témában tett érdeklõdés ezt az eredményt hozta)

és ha van olyan hülye aki vizsgázni más motorral viszi, akkor:)
új motort ki kell kapni, régit visszatenni a helyére, vizsgán átmegy, motor vissza, és 2 évig újra semmi gond nincs vele.

akik jobban csinálják, azok meg elviszik a forgalmit meg a rendszámot vizsgáztatni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Igazából mindent meg lehet csinálni papírok nélkül, csupáõn van néhány hátulütõje.

2: ha bármilyen baleset történik, akkor mindig az autó mûszaki állapota és a sofõr állapota az elsõ kérdés. Ha te egy ilyen papírok nélküli kocsival elütsz akár egy öntudatlan részeget is, akkor garantáltan lecsuknak.

ott bukott az enyém is.....gondoltuk majd szépen levizsgáztztjuk, azt az egy szám eltérést nem nézi senki a motor kódján.....hát kiszurták....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts