Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ne idegesíts. Annak meg mi értelme van?

hogy miután megvan az ügyszám, megnézhesd a fotódat a neten
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Ne idegesíts. Annak meg mi értelme van?
Majd akkor hétfõn kiderül.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ma találtam a postaládában egy értesítõt ajánlott levélrõl, feladó a rendõrség, Vas megye. Elkezdtem gondolkozni, hogy mi a bánat lehet és rájöttem, hogy életemben egyszer jártam arra a saját autómmal, augusztus 8-án, amikor jöttünk haza Salával a 24h-s dh-ról, biztos benéztem egy trafipaxot valami kedvenc helyükön. Elkezdett rémleni valami 60 napos határidõ a bírságolásra, a mai a 61. nap és majd csak hétfõn veszem át a levelet, ami a 64. nap lesz. Volt már valakinek ilyen és eredményesen fellebbezett, hivatkozva a kormányrendeletre? Ilyeneket találtam, több helyen is ugyan azt írják.
Változott a közlekedési szabályszegésekrõl szóló kormányrendeletet - Magazin
HírExtra - Hatvan nap alatt kézbesíteni kell a határozatokat
Itthon: Hatvan nap alatt kézbesíteni kell a közlekedési bírságokról szóló határozatokat - HVG.hu
http://www.kozlonyok...les/mk10087.pdf

nem biztos hogy ottjártadkor volt
ha jók emlékeim április óta szhelyen kezelik az összes ilesmit, úgyhogy õk küldik az örömhírt bárhol készült a célfotó

edit :ez pont egy bamás cikkbõl, úgyogy azért emlegetnek baranyát, de behelyettsíthetõ

"A régióban eddig a Baranya Megyei Rendõr-fõkapitányság volt az elsõ fokon eljáró hatóság a közigazgatási bírsággal kapcsolatos ügyekben. Ez a hatáskör az egész országot illetõen Vas megyébe került, vagyis az érintettek nem Pécsrõl, hanem Szombathelyrõl kapják a jövõben az értesítõket"

az meg hogy mikor veszed át nem lényeges, a postára adás számít. ha egyáltalán nem veszed át a második kézbesítési kisérletre sem akkor is kézbesítettnek számít a tértíves cucc. vagyis második kiküldés .
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Ma találtam a postaládában egy értesítõt ajánlott levélrõl, feladó a rendõrség, Vas megye. Elkezdtem gondolkozni, hogy mi a bánat lehet és rájöttem, hogy életemben egyszer jártam arra a saját autómmal, augusztus 8-án, amikor jöttünk haza Salával a 24h-s dh-ról, biztos benéztem egy trafipaxot valami kedvenc helyükön. Elkezdett rémleni valami 60 napos határidõ a bírságolásra, a mai a 61. nap és majd csak hétfõn veszem át a levelet, ami a 64. nap lesz. Volt már valakinek ilyen és eredményesen fellebbezett, hivatkozva a kormányrendeletre? Ilyeneket találtam, több helyen is ugyan azt írják.
http://www.mitortent...rendeletet.aspx
HírExtra - Hatvan nap alatt kézbesíteni kell a határozatokat
Itthon: Hatvan nap alatt kézbesíteni kell a közlekedési bírságokról szóló határozatokat - HVG.hu
http://www.kozlonyok...les/mk10087.pdf

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

végigszenvedtem a reggeli kifli mellett.
megnézném ezt a fazont, ez elképesztõ. és a végén úgy ítél, hogy megérte a pénzét. :D

egyébként meg "angol hülyééék" :)

hehe, most úgy érzem magam mint amikor gimiben lusta voltam nekiállni a kötelezõ olvasmánynak, és elolvastam rövidítve :-D

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts
6 körforgalom 5 perc alatt : youtube és igen...forditott

"just chillin killin"

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

Holnap megyek egy VW T3 Multivan Blue Star buszt megnézni.
1990-es 70 lovas TD motorral. Egy igazi bringás járgány, ha jó az állapota. Müszaki új.

Bocs a saját idézetért.
jövö 7végén kapom kipróbálásra és utánna döntök véglegesen.
Az elsö benyomás pozitiv, az eladó egy VW gyüjtö. 2 év alatt egyszer vezette, de beleölt egy rakás munkát. állapota a korához képes jó, müszaki ellenörzése hibátlan.

3 személy simán elalszik a kocsiban, felnyitható asztal hátul, minden eredeti.

Negativ dolgok:
asszony parázik --> bringás járgány, "mineköregszarmostcsavarozolmajdmegtekersz"
Adó 700Eu + biztositás/év. megoltható olcsóban is, ha a papirok lakójáranyra lennének átiratva.
Valószinü a merevbicó piacra kerül..

Szóval csak szeretni, vagy útálni lehet ilyen járgányt :)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

ANGLIÁBAN az óra járásával együtt forognak a körforgók vagy nem? :D[...]

Igen. Amúgy a baloldali közlekedést nem nehéz megszokni (jobboldali elõélettel), kivéve, ha egyedül van az ember az úton.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

Figy. Ha jobboldalt ülsz, akkor jó esetben baloldalt vezetsz.(kivéve pár itthoni Skyline, EVO, és hasonló gépsárkányt)
Balról nem fogsz jobbra keresztezni sávot, hogy jobbról mehess bele, és balra foroghass... :)

Nem nagyon fogom fel amit írtál, lehet rosszul kérdeztem és félreértettük egymást.
ANGLIÁBAN az óra járásával együtt forognak a körforgók vagy nem? :D

Közben ráakadtam az új kötelezõrendszerre:
http://www.origo.hu/...f-korlevel.html Kíváncsi leszek nekem lesz e olcsóbb vagy nem.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
végigszenvedtem a reggeli kifli mellett.
megnézném ezt a fazont, ez elképesztõ. és a végén úgy ítél, hogy megérte a pénzét. :D

egyébként meg "angol hülyééék" :)

Nem baj - Rover 25, 200 1995 - Totalcar autós népítélet
ez most komoly!?!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Figy. Ha jobboldalt ülsz, akkor jó esetben baloldalt vezetsz.(kivéve pár itthoni Skyline, EVO, és hasonló gépsárkányt)
Balról nem fogsz jobbra keresztezni sávot, hogy jobbról mehess bele, és balra foroghass... :)

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts
Reggel azon gondolkodtam, h. ahol jobb kormányosak a kocsik, a körforgalom forgásiránya fordított-e a miénkhez képest vagy nem? Ha abból az elvbõl indulok ki h a söfõr az út és a körforgalom közepe felé legyen akkor ott ellentétes irányba kéne forogni a a körnek :D
A jobb kéz szabály ott gondolom ugyan az lehet mint nálunk csak bal kézzel így a balra kis ívben szólhat a fáma. Helyes a gondolatmenet?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

1990-es 70 lovas TD motorral. Egy igazi bringás járgány, ha jó az állapota. Müszaki új.

Huhuhuuuu!

Az nagyon ottvan, imádtam. Egy kicsi pöckölés neki, és tuti kilinccsel elõre menõs járgány lehet belõle :)

Gumi kerestetik: 195/40 R17 v 205/40 R17. És eladó BBS RS 16' ha esetleg valaki gerjed ilyenre :)

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,694 posts
Nem baj - Rover 25, 200 1995 - Totalcar autós népítélet
ez most komoly!?!
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 posts

Hangváltó járt a szetthez, de azt egyedül nem vállaltam, szóval nincs, ha csak nincs a rádióba beépítve(?)

Akkor valószínüleg sikeresen kinyirtad a magas hangszóródat...
A hangváltónak pont az az egyik szerepe, hogy a kb.2-3000 Hz alatti frekvenciát ne engedje rá, az ezt elviselni nem képes magasra, ezzel óvva azt a lefüstöléstõl, és itt most még az akusztikai részét a dolognak nem is említem.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
szerintem megnézem még a bal mélyközépet, hogy rendesen rajta vannak-e a drótok, meg hogy nem a csipogón belül ereszett-e el valami...hátha

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Gyóvan, a szememen ülök, sorry. Sok baja lehet, érdemes inkább egy hozzáértõnek meglesnie, mint hogy itt távgyógyítsuk :)

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
meghallgattam, szól rendesen, de olyan mintha beleérne valamibe, vagy belepottyant volna valami. De ez ugye lehetetlen, mert van elõtte egyszer a kocsi gyári fémrácsa és arra van belülrõl felragasztva, zárt mûanyag tokba fémráccsal az elején, max porszem jut be hozzá.

Hangváltó járt a szetthez, de azt egyedül nem vállaltam, szóval nincs, ha csak nincs a rádióba beépítve(?)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Dugd át bele a másik csipogót. Ha szól, a csipogó füstölt el. Ha nem, akkor a hangváltó.
A fej nem szállhatott el, hiszen akkor abszolút nem müködne a bal1.