Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

nem gyors, csak fura méret. 205 70 14 egy buszra = drága.

conti 4 évszakost 19ért vettem tavaly
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
nyomással én is bajba vagyok, most jöttem haza ausztriából, rallycrosson voltam( és 1méterre videóztam az 500+ lóerõs evókat meg még pár gépállatot ahogy száguld, igen, jó dolgom van:D) és elõtte én is megnéztem a nyomást, én meg pont azt vettem észre /kb mindenhol 0.3-4barral kevesebb volt/, hogy miután felfújtam a gyári 2.2-2re mintha jobban fogta volna vissza, pedig gyári (185/60 R14) es kerekeim vannak...

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
nem gyors, csak fura méret. 205 70 14 egy buszra = drága.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
A mértéke is számít, de jobb lenne cserében gondolkodni. Mivel nem gyors jármû durva para nem lehet, de mivel magas a gumi, szépen meglibbentené a gépet.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
enyhén repedezett oldalfalú guma a 2 éve állt kisbuszon nyavalya? Müszaki ellenörzésen o.k volt. DOT pill. nem ismert (kb. vén)

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
ezen a guminyomás kérdésen én is gondolkoztam már párszor.

focus 195/60R15-re aszondja, h: elöl 2.2 hátul 3.1 teljes terhelésnél 3 fõ felett, 160km/h alatt. 160 felett pedig elõre 2.4-et hátra 3.3-at ír. érdekes.

savanya, vagyél kombi malac passatot.

Eladó használt VOLKSWAGEN PASSAT II Variant CL, 1993-as

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Majd fújnak az evós videókra.
Itt szakadok a röhögéstõl... :)

Fent az új papucs a gépen, most meg nem merem megint sok helyen otthagyni, és még jobban kerülgethetem az úthibákat.

De legalább szép! :)

Pontosan olyan messze állok az EVO-sok közlekedési moráljától, mint te az értelmes hozzászólástól!
Gyanítom valami városi értelmetlen 30-as táblát néztem be, de majd holnap megtudom. A 18 évbe végül is belefér az elsõ csekk.
Én is szakadok a használhatatlan vitrinautók tulajdonosain.:D

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
gyári méretre gyári nyomás. mi legalábbis eddig mindent úgy használtunk, azaz mindenben 2,2 volt kivétel anno a 206-ös pözsin a 195/50r15 mert abban 2,4 volt(gyári 175/65r14. ha nem gyári méret, akkor váltóméretenként(collonként) kel +0,2bar.

206-oson se a téli 175-el se a nyári 195-el ilyen kúszós mókát nem vettem észre, meg most az aurissal se kúszik a 205/55r16

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
üdv
újabb roncsot keresek 250 körül, kb
vki mondott itt errefelé egy öreg kombi karinát, de nem emléxem ki is volt
ha még megvan, érdekelne
más
F astrák nyócszeleppel?
kombi, vagy csapotthátú, paraszt vok, cuccolnom kell néha
rádió, elektromos faszomok, egyéb ökörségek nem érdekelnek, úgyis kidobálom, csak egy nem rohadó kasztni, egy értelmes vmi magasabb kompressziójú 1.3-1.6 benzinmotor, az se baj, ha vmi jobb karbis, négy kerék, egy kormány
óccsó alkatrészek, mert kaszkó nem lesz rá :-)

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
ha már gumi akkor bedobok egy témát a keréknyomásról.

1130kg az önsúlya a gépnek. 175/65 r14 hankook gumi
A kocsi könyvében az van írva h. elõl hátul
- 160 alatt üresen 2,5 bar
- 160 felett és megpakolva 2,9 bar

Véletlenül megtaláltam a kesztyûtartóban lévõ a matricát a guminyomásról
160 alatt 5 fõvel 2,2 bar minden kerék
160 felett 5 fõvel 2,5 bar minden kerék

Na akkor mi van, kinek higgyek :D

Személyes: Utálom ha kolbász a kerék és nagy az oldalkúszás. 2,2 nél már üresen is érezni h. nem gurul és a kanyarban leakarnak fordulni a gumik.
Ha még bepattan 400kg izomállat akkor világvége mintha lánctalpast vezetnék. Üresen, azonos guminyomásnál az elsõ kerék jóval laposabb és kolbász menet közben. 2 tized többlet elõre megszünteti ezt az érzést.
Após beszólt h õ 2,2-vel járt minden kerékben 6 évig egy ugyanilyen szekérrel, tökmindegy mennyire volt megrakva és milyen gyorsan ment.
Na most én vagyok a hülye h nem mindegy hogy viselkedik a gumi? Ti lennétek az etalon.

Üresen Elõl 2,5 Hátul 2,3. Megpakolva E 2,7 H 2,9 párossal kezes a szekér ha még a csomagtartó is dugig van szalonnával :P Persze terhelés után leengedem.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Majd fújnak az evós videókra.
Itt szakadok a röhögéstõl... :)

Fent az új papucs a gépen, most meg nem merem megint sok helyen otthagyni, és még jobban kerülgethetem az úthibákat.

De legalább szép! :)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ejnye bejnye
be kene tartani a kresz szabalyait!
mentek, mint az alalt veszelyeztetitek masok eletet!

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Nem, szerintem nem elbaszott, csak a majmok nem ülhetnek hónapokat a dolgok fölött, lustaságból, hanem kénytelenek dolgozni is. Akkor amikor egyébként is kéne és úgy ahogy egyébként is kéne. Gondolom számítógépen, adott programmal dolgozzák fel az érkezett szabálysértéseket, nem nagyon lehet kifogás, hogy nem gyõzik. Mert az sem volt állapot, hogy régebben fél év is eltelt egy szabálysértés után, mire megjött a határozat.
Ahogy Tig írja, most már nem ülhetnek rajta lustaságból, kényelembõl, mert elévül oszt' akko nix mani.

Arra gondoltam, hogy továbbra is a határozathozatalra kellett volna új határidõt hozni, vagy max a postára adásra, és akkor továbbra is rövidebb pórázra vannak fogva, és nem lenne az a szerintem igazságtalan helyzet, hogy adott esetben az rosszabbul jár, aki hamarabb átveszi.
Mondom ezt annak ellenére, hogy a legtöbb határidõ az eljárásokban a kézbesítéstõl kezd el telni, így az irodai levelek 99%-át utolsó nap szoktuk átvenni a postán.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Sajnos úgy tûnik minden trafis csekket Szombathelyrõl küldenek a fakabátok mostanában. Múlt hónapban beleszaladtunk vagy 4-be :(
Gondolom fánkra gyûjthetnek a pigek. Jön a tél.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
mer mész mint a meszes, kitaposod a lelkét szegény astranak :D

én aludtam, nem emlékszem semmire :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Ezek szerint igazad van. Pedig ez egy nagyon elbaszott jogegységi döntés, azt büntetik vele, aki átveszi a postáját.

Nem, szerintem nem elbaszott, csak a majmok nem ülhetnek hónapokat a dolgok fölött, lustaságból, hanem kénytelenek dolgozni is. Akkor amikor egyébként is kéne és úgy ahogy egyébként is kéne. Gondolom számítógépen, adott programmal dolgozzák fel az érkezett szabálysértéseket, nem nagyon lehet kifogás, hogy nem gyõzik. Mert az sem volt állapot, hogy régebben fél év is eltelt egy szabálysértés után, mire megjött a határozat.
Ahogy Tig írja, most már nem ülhetnek rajta lustaságból, kényelembõl, mert elévül oszt' akko nix mani.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
tehát akkor gyakorlatilag a yardnak 20 max 25 nap után postára kell adnia ha mindenképp azt akarja hogy így vagy úgy kézbesített legyen.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
És tényleg, pedig ritkán nézek be az autós topikba :)
Sajnos a fenti 60 napos szabályt nem ismerem, egy reumás csiga sebességével és egy ideges kobra reakcióidejével vezetek, ha nagy ritkán autóba ülök, és másnak sem volt ilyen problémája még a környezetemben.
De a 60 nap valszeg nem a kézbesítésre, de még csak nem is a postára adásra fog vonatkozni, hanem a bírságról szóló határozat meghozatalára. Ne vedd készpénznek, de ez a logikus.

Hûûû, megnéztem a linked. (http://www.kozlonyok...les/mk10087.pdf)
„(4) A Kkt. 21. § (3) bekezdésében meghatározott határidõ jogvesztõ. A határidõ számítása során a bírság akkor
tekinthetõ kiszabottnak, ha a határozatot az ügyfélnek a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános
szabályairól szóló tör vény szerint kézbesítették.”

Ezek szerint igazad van. Pedig ez egy nagyon elbaszott jogegységi döntés, azt büntetik vele, aki átveszi a postáját.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A kézbesítés, szerintem, mint a nevében is benne van, a kézhez vétel idõpontja.
Ilyet találtam, a bírósági iratokra vonatkozik, gondolom a rendõrségre is hasonlóan.

"A postai úton megküldött bírósági iratokat a kézbesítés megkísérlésének napján kézbesítettnek kell tekinteni, ha a címzett az átvételt megtagadta. Ha a kézbesítés azért volt eredménytelen, mert a címzett az iratot nem vette át (az a bírósághoz "nem kereste" jelzéssel érkezett vissza), az iratot - az ellenkezõ bizonyításáig- a postai kézbesítés második megkísérlésének napját követõ ötödik munkanapon kézbesítettnek kell tekinteni."

majd jön Kala aztán értelmezi....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

az meg hogy mikor veszed át nem lényeges, a postára adás számít. ha egyáltalán nem veszed át a második kézbesítési kisérletre sem akkor is kézbesítettnek számít a tértíves cucc. vagyis második kiküldés .

A kézbesítés, szerintem, mint a nevében is benne van, a kézhez vétel idõpontja.
Ilyet találtam, a bírósági iratokra vonatkozik, gondolom a rendõrségre is hasonlóan.

"A postai úton megküldött bírósági iratokat a kézbesítés megkísérlésének napján kézbesítettnek kell tekinteni, ha a címzett az átvételt megtagadta. Ha a kézbesítés azért volt eredménytelen, mert a címzett az iratot nem vette át (az a bírósághoz "nem kereste" jelzéssel érkezett vissza), az iratot - az ellenkezõ bizonyításáig- a postai kézbesítés második megkísérlésének napját követõ ötödik munkanapon kézbesítettnek kell tekinteni."