Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a piros LAnd rover defender az brutal mi? :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Meg hogy van olyan hülye aki ilyen idõben elindul autóval....

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
orulet mennyire nincsenek hozzaszokva az ilyen idohoz

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Jó dolog a négykerékmeghajtás állóra fékezett 4 kerékkel :D
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
na ez a nem mindegy

YouTube - Cheltenham Ice Skating Cars - Snow Chaos 2010

az egesz orszag kb igy nezett ki szombaton. kozlekedesileg.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

occso kipufogos kellene.
kisflex, gány & tsa jáccik

nem jut eszembe a neve, de vannak a fogarasi uton a hid mellett, meg a szentendrein itt csillaghegyen
fater odahordta a fostalicska L200-ast és egész occsó vót. na jó nem utszéli sufni, de kibirható
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
occso kipufogos kellene.
kisflex, gány & tsa jáccik

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
egy autószerelõhöz épp jött egy rover 75 felforrt hûtõvel amikor ott voltam. tescos fagyállót vett, de félre volt címkézve és ablakmosó volt benne. necces e?

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

amikor használtam hóláncot akkor annyira feszesre húztam amennyire csak bírtam

megoldódott, mindenütt eltudtunk menni lánc nélkül is. A láncokat szûkebbre vettem és már a racsni is mûködik, és feszes is.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
amikor használtam hóláncot akkor annyira feszesre húztam amennyire csak bírtam
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts
Gyors segítség kellene személy hólánccal kapcsolatban, holnap meg kell mászni a bükköt és van olyan szakasz ahol kötelezõ feltenni a hóláncot.
Gondoltam gyakorlok mert még sosem raktam fel láncot.
A nyári kerekem ugyan az a méret mint a téli és most arra próbáltam fel. Meglepõdve tapasztaltam, hogy nem stimmel valami. Szépen és jól végrehajtottam a használati lépéseit és lógott mint tehénen a gatya.
A belsõ sodrony az oldalfal közepén van, ami a képek alapján nem is lenne gond, mert azon is ott van.
A futófelületen lévõ hosszanti láncszakaszok 5 centire vannak a szélétõl.
A külsõ láncot ha összeakasztom és megfeszítem a racsi feje már a futófelületi láncot is eléri mégsem feszes.
Addig kombináltam a lánc vezetését míg valahogy sikerült összehúzni h ne lógjon, de nem is nagyon feszes. Elég így vagy felejtsem el? Nagyon feszesnek kell lennie vagy kell neki egy kis mocorgás?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ezt nem is tudtam, mondjuk ez az õ esete már vagy 5-6 éve volt, én meg mindig naggyal megyek.
Most jut eszembe, büntették már tkg-val elõzni tilosnál és tgk-val behajtani tilosnál is. Nagyon szopóágon volt akkoriban.:D

az idén jan 1 elõtt jogos volt mondjuk. (gondolm a pajero is 2,5t +) de azért már nem tennék. de anno velem is el akarták párszor játszani még a fostaliscaska seat incá-val. csak nem jött össze mer ugye még 2t össz sem volt. én meg ismertem a kreszt. de volt aki beszopta.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Ezt nem is tudtam, mondjuk ez az õ esete már vagy 5-6 éve volt, én meg mindig naggyal megyek.
Most jut eszembe, büntették már tkg-val elõzni tilosnál és tgk-val behajtani tilosnál is. Nagyon szopóágon volt akkoriban.:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ja, hogy a 3500 kilogramm megengedett össztömegig egységesült a sebességhatárokról beszélsz? Attól még tgk. Az ivecohoz se mindig kérik a menetlevelet, de ha kérik kell lennie, a sajátnál is. Ha nincs és feljelent akkor így jártál, szemrehányást csak magadnak tehetsz. Rendõre válogatja, ha nem tetszel neki, sokkal elegánsabb ezért feljelentenie. Haver már kétszer fizetett saját Pajero-val, nem volt megírva a zsugája.

(de az iveco 3,5+os nem ?) nem csak sebességhatárokra gondoltam, hanem tgk-ra vonatkozó korlátozásokra, amik már nem vonatkoznak 3,5t alatt .
akkor havaerod valamit szarul csinál. bármennyire tgk forgalmiban ha 3,5 t alatt van , saját tulajdon, és nem vállakozó akkor nem kell menetlevél, asszem 2008 julius 1 óta. bizonyitani meg nekik kell ha feljelent.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Ja, hogy a 3500 kilogramm megengedett össztömegig egységesült a sebességhatárokról beszélsz? Attól még tgk. Az ivecohoz se mindig kérik a menetlevelet, de ha kérik kell lennie, a sajátnál is. Ha nincs és feljelent akkor így jártál, szemrehányást csak magadnak tehetsz. Rendõre válogatja, ha nem tetszel neki, sokkal elegánsabb ezért feljelentenie. Haver már kétszer fizetett saját Pajero-val, nem volt megírva a zsugája.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ja, hogy a súlyadópótlót kérdezted? Az is pasz.:D
Tig. Tgk az, aminek a forgalmijába az van beírva, az a szentírás.
A kresznek köze nincs hozzá, a rendõr a forgalmiból állapítja meg, hogy mivel áll szemben, és ha tgk akkor jobban jársz, ha van vezetett menetleveled. Hiába magánszemély, magáncélra.

olyan szempontból gondoltam hogy tavaly még 2,5t + tól számított "nehéz" tgk nak, idén meg ilyen (kresz) szempontból már 3,5-t ig gyakorlatilag személy. érdekes módón (az útóbbi 2 évben ugye) sose kértek még menetlevelet a furgonokkal se (pedig azok cégesek) se az L200-al közlekedve (ami fater nevén) . ha meg a saját l200 és hiányolja hát jelentsen fel.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Ja, hogy a súlyadópótlót kérdezted? Az is pasz.:D
Tig. Tgk az, aminek a forgalmijába az van beírva, az a szentírás.
A kresznek köze nincs hozzá, a rendõr a forgalmiból állapítja meg, hogy mivel áll szemben, és ha tgk akkor jobban jársz, ha van vezetett menetleveled. Hiába magánszemély, magáncélra.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
azt kéne tudni hogy akkor most ezek ilyen szempontból tgk-nak számítanak e ? mert ugy kresz szerint már nem

ebbõl meg a franc tudja értelmezni
de azért adószempontból jó eséllyel tgk

Autzsrl ltalban - Teljestmnyad

másik
http://www.cegesauto.hu/tartalom/82
és akkor :
3) Az adó alapja a tehergépjármû hatósági nyilvántartásban feltüntetett saját tömege (önsúlya) növelve a terhelhetõsége (raksúlya) 50%-ával.

(2) Az adó mértéke a 6. § (2)-(3) bekezdései szerinti adóalap esetén az adóalap minden megkezdett 100 kilogrammja után 1200 Ft.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nem kotelezot
hanem a sulyadot /mostmar talan teljesitmeny/ amit a lakcim szerinti onkormnak fizetsz

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Passz, netrisken kiválasztod a gépjármû fajtájánál, hogy tgk aztán dob rá valamit.