http://www.origo.hu/...etokepzest.htmlnem is rossz, nem is rossz...az órák egységárasítása tetszik, a vizsgadíj drágítása szintén. akinek bármi áron kell a jogsi, az ígyis úgyis megszerzi. de ma tényleg annyira "olcsó" a jogsi, hogy tényleg szinte gáz, ha az érettségid évében még nincs jogsid. csak nem szabad túl megdrágítani, mert akkor meg csak az elsõ, önálló keresetébõl lesz majd jogsija, és a leendõ gyerekét meg csak 3-4 év vezetési tapasztalattal fogja fuvarozni.
a bemûszerezésbõl ombudsman is lehet, de jogos a dolog abszolút - én szinte csak városban vezettem, meg párszor itt a bevezetõn autópályán. és sokszor ugrott be az oktatóm cigiért vagy valamiért - igaz, ekkor ténylegesen is hosszabbak voltak az órák, szóval a 2*50 perc az inkább 2-2.5 fél óra volt, ha beugrott valahova.
utóképzés jó, errõl beszélgettünk itt régebben. két-három év után elvinni egy egyszerû, alapszintû vezetéstechnikai tréningre - nem túl drága, viszont életeket menthet a hibás mozdulatok kijavítása és a vészhelyzetekben történõ helyes manõverek rutinná válása. a vészfékezést meg már a rutinpályán is oktathatnák, 80-90rõl már tisztes nagyot lehet fékezni. a megcsúszás meg vicces, én valamelyik nap szórakoztam este azzal, hogy egy elhagyatott, de széles körforgalomban direkt több gázt adtam (nulla forgalomban, se ember, se kocsi a környéken!), és határozottan érezhetõvé vált, ahogy elkezd szépen csúszni a hátulja a kocsinak. meg a vészfékezésre is találtam egy jó útszakaszt - ember nem jár arra, de jó minõségû az út, hosszú, belátható és világos. elõször fura volt, hogy az ABS visszarúg, de aztán megszoktam...
más: az M7 ennyire gumigyilkos lenne? jómúltkor egy személygépkocsinak szállt el a jobbelsõ gumija - résen volt mindenki, nem történt komolyabb baj. a minap meg egy kamionnak a jobb hátsó - szép nagyot szállt, az tény. a sofõr felnin ment még vagy 500 métert, mire megállt a kamion - szerencse volt, hogy senki nem ment mögötte...