Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

érdekes, h a papíron leggyengébbnek tourannak lett a legjobb a gyorsulása 0-100ig

pár éve próbáltunk egy tourant, 1.4TSI, 140 lóval. szenzációs az a motor! gyorsulásra megenné mind3 elõzõt. fogyasztásra biztos nem, de padlógázas menetnél kért 11 litert, normális közlekedésnél pedig 7.5-8 között, szerintem teljesen korrekt.

2 + ülés pedig pénzkidobás, sehogy sem lehet oda normálisan beülni.

kocsi rángat idõnként alacsony fordulaton. ezt okozhatja a benzinszûrõ? mert legutóbbi olajcserénél elfelejtettem cseréltetni és már közel 40ezer van benne. vagy ez inkább gyújtás hiba? mert egyszer már cseréltem ilyen miatt a gyertyákat, pedig akkor nem rángatott olyan sokszor mint most. amúgy utána jó lett, mostanáig. esetleg gyújtó trafó lesz a ludas vagy a gyújtó kábelek?

Nem hiszem hogy szûrõ, alacsony fodulaton eleget kellene hogy szállítson ha magason sincs hiány. (Egyébként ha cserélsz és van a környéken, esetleg (max félig) vegyebe tankolhatsz 2-3× E85öt.)

Gyertyát kapd ki, ha ilyen gáz szemre is kéne hogy lásd hogy el van égve az elektróda. Trafó általában hamar meghal a bizonytalankodás kezdetétõl. (1-2 henger kimarad.) Ha gyújtás ok, még az EGR szelep dzsuvásodása is szokott ilyet produkálni, bár általában sárga lámpa jelzi is.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts
Sziasztok!

Tervezek egy kisebb körutat kelet-szlovákiában. (Miskolc-Kassa-Eperjes-Frics-Szepesváralja-Miskolc) Mivel ez az elsõ utam az északi szomszédunkhoz, minden tanácsot megfogadok, ami az utat zökkenõmentessé teszi. Gondolok itt pl a kinti kresz szabályokra, mire kell figyelni, sebességkorlátozások, kötelezõ felszerelés, határ, parkolás, kajálás stb. Minimális költségvetésû a prodzsekt :D Az autópályát mellõzném, autóúton mennénk nézelõdve. Ha van valakinek olcsó jó szállásötlete, az is jól jönne.
Gondba vagyok az üzemanyag kalkulálással is mivel nem éppen síkvidék lesz, visszafelé megmásszuk rendesen a hegyeket, és eddig csak a hazai dombokat másztam meg a kocsival, így nem tudom mennyi többletfogyasztással számoljak.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
érdekes, h a papíron leggyengébbnek tourannak lett a legjobb a gyorsulása 0-100ig

pár éve próbáltunk egy tourant, 1.4TSI, 140 lóval. szenzációs az a motor! gyorsulásra megenné mind3 elõzõt. fogyasztásra biztos nem, de padlógázas menetnél kért 11 litert, normális közlekedésnél pedig 7.5-8 között, szerintem teljesen korrekt.

2 + ülés pedig pénzkidobás, sehogy sem lehet oda normálisan beülni.

kocsi rángat idõnként alacsony fordulaton. ezt okozhatja a benzinszûrõ? mert legutóbbi olajcserénél elfelejtettem cseréltetni és már közel 40ezer van benne. vagy ez inkább gyújtás hiba? mert egyszer már cseréltem ilyen miatt a gyertyákat, pedig akkor nem rángatott olyan sokszor mint most. amúgy utána jó lett, mostanáig. esetleg gyújtó trafó lesz a ludas vagy a gyújtó kábelek?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

volt mar?
Wrecked Exotic Cars - Pictures of Expensive Car Crashes and Wrecks

Olyan 4-5 éve még linkelgettünk innen, aztán meguntuk. ;)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Miután össze jött Zafira, Mazda 5 és Touran is az oldalon, itt egy német nyelvü "összehasonlitás", ahol a járgányok is láthatók.
A Mazda 5 ös egy jól kinézö van, Zafirát "felütik" az országuton (üresen), de óriási, a Touran meg ügyes (a teszt szerint)
A használt motorok java az opelnél 120-125le, a Mazda 145le, a touran meg 105-140ke között mozonak ma.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
volt mar?

Wrecked Exotic Cars - Pictures of Expensive Car Crashes and Wrecks
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Azért a keddi lájf hangos és ... kulturáltabb autókhoz szokottaknak fapados. Sharan és tesói nem a magbízhatóság mintaképei, de ha nincs vele különösebb baj, akkor is relatív sûrûn és drágán kellenek hozzá alkatrészek. Örülök annak hogy lebeszéltem magam a C8ról, látom faternak is mi fogy hozzá (gumi, fék, minden ami kopó/elhasználódó cucc) és nem tudnám fenntartani. S-Max lehete még süti, de valahogy a galaxyhoz képest is elbaszták (megbízhatóság). Környéken 3 db van, mindenki köpköd rá.
Zafira/Grand Scenicet, ikszelném még be. (Bár gyerekkel még több értelme lenne tolóajtóst nézni, pl mazda 5, ami nem túl nagy; de legalább szép :D )
Ha caddy felmerült, akkor tán az új berlingo is játszhat, caddynél kulturáltabb, praktikusabb, kényelmesebb (nem beszélve a síléc/bringakerék tartóról a plafonon), 3 mft-tól indulnak itthon.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Ma voltam bontóban az Ivecohoz alkatrészt venni, de várni kellett a fõnökre, mert nála volt a számlatömb.
Addig körülnéztem és meggusztálgattam a mûhelyben a drift autóját. Elvetemült egy szerkezet!:D
Régi e30 BMW, agyig becsövezve, versenyülés 4 pontos övvel, sok kütyüvel az utastérben. V8-as, 4.4-es BMW motor az elejében nagymértékben megpiszkálva, fojtás nélküli kipufogó, ültetett gyári futómû kemény gátlókkal. Lábfék csak az elsõ gyári fékeket fogja, hátul 320-as tárcsa hidraulikus kézifékkel. A szerelõ elmondása szerint 100km/100liter fogyasztás, 1000 kiló alatti tömeg. Most épül a következõ gép, eggyel ezelõtti M3 kabrió kasztniban a régebbi M5 400 lovas motorja kicsit felidegesítve. Ahogy néztem, ez sem egy olcsó hobbi.:P

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
holnap megyünk Defendert nézni:) várom.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem azt mondtam hogy konkretan ezt kellene megvenned csak hogy A6bol is lehet kapni nem tul sokat futott dizelt 10000euro alatt.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
A 2.5 öst TDI motorok 2002 ig problémásak. A bütyköstengely okozott problémákat, de 2002 töl már edzett anyag.
Ki kell csavarni az olajbetöltö csavart és már látni is a tengelyt. Fekete o.k, fémszinü a gyenge.

A lenti a6 hoz miért nem jár garancia és mit rejthettek a "a kor miatt csak hozzáértöknek" mondatban el?
Nekem nem jön be.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Rebell: es az A6 miert nem jo?

Car Ad: Detailed Item View

RAUH-Welt
B E G R I F F

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
jah ezt az 1et találtam én is. nálunk nem nagyon veszik ilyen motorral

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
kicsit karcos az oldala

RAUH-Welt
B E G R I F F

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
Nemtudom, ilyet találtál-e?: Octavia II. 2.0 FSI, 150lovas

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
lexus állat! b oszlop mögötti beszívó nagyon cool

egyterû kérdés nehéz. én is inkább a sharan/alhambra/galaxy triumvirátusból válogatnék. zafira, de fõleg a touran kisebb egy számmal.

bár nekem rohadtul nem kéne, de egy avensis verso is jó választás lehet

de valljuk be, az igazi egy ilyen lenne :cool2:

Elad

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
A Caddy és a Touran egy autó két néven, eltérõ közönségnek. Elõbbinek tágasabb a doboza és tolóajtós, a Maxi Life kivitel nem is olyan kicsi és nem is olyan fapados. Touran helyett meg Alhambra vagy az eljövendõ ©koda változat, az lesz a legszebb. Persze egyik sem 10e.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
YouTube - 2010 Lexus Commercial: "Pitch"

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
10E Eut irtam, az új itt elesik.
A Caddy egy fapados konsztrukció, fóleg egy fullos Audi után.
Touran kandidátus lenne marketingileg, de hol van ott a csomagtér? én nemtaláltam sehol.

A Sharan/Alhambra/Galaxy volna (2002+) egy kompromiszum csomagtérben és árban. Opel Zafira esetleg....(mototcsordát nem ismerem)

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
Jaja, ugyan azt linkeltem, mint Lor