Jelentkezz be Regisztrálj

Debreceniek ide! #2
Posted 2009. June 28. - 20:18

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Posted 2009. June 28. - 20:14

Posted 2009. June 28. - 20:00

kõ valakinek a trek 8000 vázam?
trek 8000 zr pontosabban, bordó, 19 colos
Miért gondolom azt, hogy le akarod nyúlni matej pyxisét?
Posted 2009. June 28. - 19:48

Posted 2009. June 28. - 18:26

Hût az a francokat, ha vontatod magad akkor hût :-) Különben meg ha biciklizel sohasem azt nézd, hogy mitõl nem megy!
tudom, hogy azt is hajtani kell. nem motor. vagyis az enyémben nincs:)
Posted 2009. June 28. - 18:17

nyáron viszont nem szeretek futni, és a bicajon hût a menetszél:)
Hût az a francokat, ha vontatod magad akkor hût :-) Különben meg ha biciklizel sohasem azt nézd, hogy mitõl nem megy!
Elismerésem Röfi!
Posted 2009. June 28. - 17:39

a futást azért szeretem jobban, mert ott nem szól közbe a technika ördöge, és ott nem számít, hogy a cipõd 10, vagy 20 rongyba került, ellentétben a kerózásnál, ahol nem mindegy, hogy 70ezeres, vagy félmillás keród van
nyáron viszont nem szeretek futni, és a bicajon hût a menetszél:)
Posted 2009. June 28. - 17:20

izomhod: a fék problémád nem nagy gond. Valszeg amikor ki lett véve a kerék, akkor benyomtad véletlenül a fékkart. A teendõ a következõ: szét kell nyomni a fékpofákat, majd miután betetted a kereket, menni vele egy kört, húzni egyet-kettõt a fékkaron és beáll magától a pozíciójába. A szétnyomást úgy tudod megtenni, hogy van egy kis piros távtartó, amit mellékelnek a fékhez, hogy amikor kiszeded a kereket, akkor ezt közé tedd, az ilyen problémák elkerülése miatt. Gondolom neked ilyened nincs és már fogalmad sincs, hogy mirõl beszélek
Keress egy lapos fejû csavarhúzót, majd állj oda a féknyereghez (tudod, az az ezüst, vagy fekete "eszköz" ami a vázra/telóra van erõsítve és amiben van maga a fékpofa). A nyeregben bent vannak a fékpofák és ha jobban megnézed, áll ki belõle két kis fogó. Meg fogsz õrülni a következõtõl: képzeld, ezzel tudod kihúzni majd a féknyeregbõl!
Ne, még ne rángasd, nincs értelme. Fogod ezt a két kis kallantyút és összenyomod, majd a fényereg MÁSIK oldalán (van ott egy kis nyílás, körülötte egy csillogó kis lemezke) lévõ nyílásba bedugod a lapos fejû csavarhúzót és miközben a csavarhúzót nyomod be, a másik oldalt húzod kifele a fékpofát a nyeregbõl. Rángatni-mozgatni kell, mert nem jön ki túl könnyen, közben a túloldalról csavarhúzóval segíteni a kijutását a pofának (ergo, nyomni). Ha ez megvan, akkor szedd fel a földrõl a rugót, ami szétfeszíti a fékpofát és amit elejtettél, amikor kiszedted
Ha bele kukkantasz a féknyeregbe, látni a fogsz a két oldalt két kör alakú kis hengert. Na, azok a munkahengerek, amik most valamennyire össze vannak nyomódva. Bedugod óvatosan a csavarhúzót és szépen elkezded tolni õket szétfele, ameddig csak lehet (kb. egy síkba kerülnek a nyereg belsõ falával). Ha ez megvan, akkor fogod a pofákat, közéjük rakod a rugót (az irányára figyelj oda!), majd bedugod vissza a helyére, utána visszarakod a kereket és örülsz
(ha ez így nem megy neked, akkor gondolkodj el valami olyan sporton, amiben kevesebb a technika és a minimálistól is kevesebb gépészeti ismeretet igényel)
elmondom hogy hogy csináltam
a 2 fékpofa közé babsztam egy csavarhúzót, megfeszgettem, ekkor már kijött a 2 pofa. dugattyút visszanyomtam (mosmár tudom hogy mi az).
aztán visszatettem a kereket, és felpumpoltam a fékkarral a nemtommit.
frankó, mer mostmár belement a kerék, mentem is egy laza 3 órát ma. viszont be kellkalibrálnom, hogy középn legyen a tárcsa, azt nemtom hogy kell, de legalább már gurul, és fog is
Posted 2009. June 28. - 17:02

(ha ez így nem megy neked, akkor gondolkodj el valami olyan sporton, amiben kevesebb a technika és a minimálistól is kevesebb gépészeti ismeretet igényel

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Posted 2009. June 28. - 16:28

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2009. June 28. - 15:47

Hello! Gratulálok én is, nagyon ügyesek vagytok!Kulluz, Woody, akkor júl.11. jó nektek menni Tokajba? szombati nap, akkor már kulluz sem lesz táborba, remélem hogy mindenkinek jó lesz az idõpont. Aki akar még csatlakozhat nyugodtan.
gratu a kassásoknak!:clap:
Dave: nekem ok, de én mindig két három nappal elõbb tudom meg mi lesz... szóval ok, meglátjuk még
Posted 2009. June 28. - 14:11

gratu a kassásoknak!:clap:
Posted 2009. June 28. - 13:58

És gratula a fiúknak is!
:mmraise:
Posted 2009. June 28. - 13:40

A csajoknak meg külön gratula!
Én csak annyit tennék a dologhoz, hogy szinte egész nap egyedül mentem és egyszer sem tévedtem el, igaz néha lassítottam, merre is van az arra, de kijelölés és minden király volt... Az meg hogy az emeber egy 90-es távra nem visz magával felszerelést, hát... Hallottunk már hihetõbb kifogást is. :angevil:
Majd jövõre ugyanott!
Posted 2009. June 28. - 12:34

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2009. June 28. - 11:40

Onnan kezdve hárman jöttünk be a célba.
A táj lenyûgözõ volt, az emberek kedvesek. A tombolán nyertem egy mûhelypumpát is.
Az eltévedt embereket láttam visszafelé gurulni a célba. Nem is értettem mi a bajuk. Arra gondoltam hogy a sár miatt fordultak vissza. Pedig a rajt után kb. 20 perccel történt az eset. Valószínûleg Soma akkor maradt egyedül. Ha visszafordul, akkor pont találkozunk és mehettünk volna együtt. Mert nekem még az idõ kapu sem volt zárva, neki meg már igen.
Na majd legközelebb okosabban csináljuk.
Egyébként meg Röfi a legnagyobb király!! :clap:
Posted 2009. June 28. - 11:03

Tegnap este a Csajok csapata is hazaért a maratonról..
Részemrõl:amikor tartottunk oda,és Kassa után a hegy már a párában fürdött,gondoltam,hogy mi meg majd a sárban fogunk.Benevezés gond nélkül ingyen(mivel ki voltam zölddel pipálva

Amúgy az egész maratonra ez volt a jellemzõ:óriási segítõkészség,maximális kiszolgálás mindenhol,magyarellenesség meg csak a politikában létezik.
Pálya:óriási mászások,eszeveszett jó köves kemény lefelék,szóval szuper!Rengeteg pozitív élmény,magyar maratonhoz hasonlítani sem tudnám.
Jövõre....
http://2009kassa.deb...k.fotoalbum.hu/ egy pár kép tõllünk.
Posted 2009. June 28. - 10:30

Posted 2009. June 28. - 09:16

Posted 2009. June 28. - 08:55