Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
34283 replies to this topic

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts
Pedig én hittem benne. :( Összetörted a lelkem.....

Az biztos, hogy Angyalok léteznek!

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Hogyan is létezhetne a Mikulás?

Egyetlen fajta szarvas sem tud repülni, de több mint 300 000 olyan élõ organizmus létezik, amely még besorolásra vár, bár
ezek nagy része ízeltlábú vagy baktérium. Tehát nem zárhatjuk ki azt, hogy a Mikulás mégis repülõ szarvason közlekedik.

A Földön 2 milliárd 18 éven aluli gyerek van, de minthogy a Mikulás nem törõdik a hindu, zsidó, buddhista vagy mohamedán
gyerekekkel, így a munka a 15%- ára csökken (378 millió). Háztartásonként 3.5 gyerekkel számolva ez 91.8 millió otthont
jelent. Fel kell tételeznünk, hogy mindenhol akad legalább egy rendes gyerek.

A Mikulásnak - hála a különbözõ idõzónáknak és a Föld forgásának - (24 helyett) 31 óra áll rendelkezésére az csomagok
kihordására (ha feltételezzük, hogy keletrõl nyugatra halad, ami logikusnak tûnik). Ebbõl az következik, hogy 822.6 látogatást tesz másodpercenként. Ez azt jelenti, hogy 0.001 másodperce van minden egyes háznál, hogy leparkoljon, beugorjon a kéményen, megtöltse a zoknikat, a többi csomagot szétszórja a fa alatt, visszamásszon a kéményen keresztül, és felpattanjon a szánra. Ha feltételezzük, hogy a szóban forgó 91.8 millió otthon egyenletesen helyezkedik el a Föld felszínén (ami persze nem így van), akkor két ház között a távolság 1,2 km, a teljes út pedig 117 millió km, nem számolva azokat a kitérõket, amiket még a Mikulásnak is meg kell ejtenie.

Ez azt jelenti, hogy a Mikulás szánja mintegy 1 000 km/s sebességgel halad, a hangsebességnél 3 000-szer gyorsabban.
(Egy hagyományos részarvas kb. 25 km-t tesz meg egy óra alatt, ha nagyon siet...)

A szán rakománya egy újabb érdekes kérdés. Feltéve, hogy minden gyerek egy kb. 1 kilogrammos csomagot kap
(ami röhelyesen kevés), akkor a Mikulás szánja mintegy 321 300 kilogrammot nyom. Nem számítva a Mikulást
(aki ha tényleg minden otthonban eszik egy kis édességet, mondjuk 2 szaloncukrot, akkor az út végére pontosan
2 943 000 kg-ot hízik, de ettõl az apróságtól most eltekintünk). Egy hagyományos szarvas max. 150 kg-ot képes elhúzni
a földön. Még ha feltételezzük, hogy a repülõ szarvas (lásd fentebb) tízszer ennyit képes elhúzni, akkor is minimum
214 200 kell ahhoz, hogy az egész szánt (Mikulás nélkül) elhúzza. Ez a sok szarvas 353 430 tonnára növeli az egész
pereputty súlyát. Csak összehasonlításképp jegyzem meg, hogy ez négyszer olyan nehéz, mint az Enterprise nukleáris
meghajtású anyahajó.

Ha ez a 353 430 tonna súlyú szán 1 000 km/h-s sebességgel közeledik, akkor nagy légellenállásba ütközik.
A légellenállás felhevíti a szarvasokat. A két vezér szarvas másodpercenként 143 000 000 000 000 (143 tirllió) Joule
energiát nyel el. Elhanyagolható idõ alatt égnek el (eközben 234 000 000 000 decibell erejû robbanás hallatszik),
kigyújtva maguk mögött a többi szarvast. Az egész szán a szarvasokkal együtt 4.26 másodperc alatt ég el.
A Mikulást, akire eközben 297 500 N centrifugális erõ hat, 120 kg-os Mikulás esetén (ami nagyon kevés) 8 207 123 kg-os
erõ préseli a szán hátuljához...

Összegezve: A fenti számítások bizonyítják, hogy a Mikulás -Bocs az offért, de ezt el kell fogadnotok!- nem létezik.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Atusch

Atusch

törzsvendég

• fórumtag
  • 400 posts
Tyû..., Skacok!

Ilyen van nekem is, csak 2 tányérral:
http://piacter.bikem...t=256517&cat=98

Ez a figura is azt írja, hogy biopace.
Akkor nem is baj, hogy olyan furán mozog a lánt menet közben...?! :chin:
Ezexerint kár volt neki esni kalapáccsal. :D
A szerver túlterhelt picit. Próbáld egy perc múlva!

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

Valami irgalmatlanul bebaszhattad akkor a fejed......

többször is :rubik:

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

én anno takarmányoszsákkal csúsztam le a hortobágyi szabadtéri színpad dombjáról nagyanyámmal! :D

Valami irgalmatlanul bebaszhattad akkor a fejed......

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Természetesen kantáros, azt kerestél. Nem nagyon látom értelmét képet küldeni, mert egy sötét sígatyáról készült kép nem fog túl sokat mutatni. Berakom a Chilibe és ott megnézheted. Vagy megcsörgetsz és találkozunk.
06-30-9959-883
Inkább melegebb éghajlatra mentünk mászni telenként, de vagy 2 éve ez is elmaradt. Így marad a száraz hideg idõre várás és gyaloglás vagy porhóban kerózás. http://hga.debreceni...k.fotoalbum.hu/ Juhééé.

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,246 posts

én anno takarmányoszsákkal csúsztam le a hortobágyi szabadtéri színpad dombjáról nagyanyámmal! :D

Kormányt vitted e magaddal akkor? ...és most? Szerdán fizethetnél vagy 4 sört, csak úgy, a fürediben!

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

Bazz... él:-D A síelés nem alapsport egy magyarnak, max a szánkó forraltborral, az jó dombról is:-D
De lehet csúszkálni hóval tömött bevásárlószatyorral is!

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Hó se kell bele ha elég a bor....
Biciklizni meg télen is lehet.

"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,246 posts

na! és kantáros? tudnál 1-2 képet küldeni róla?

és télen mit csinálsz, ha nem síelsz?

Bazz... él:-D A síelés nem alapsport egy magyarnak, max a szánkó forraltborral, az jó dombról is:-D
De lehet csúszkálni hóval tömött bevásárlószatyorral is!

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

Columbia, kettõ alkalommal volt rajtam. De újból rájöttem, hogy már nem varázsol el a síelés. Szóval eladó. Ha jól emlékszem hasonló magasak vagyunk. (184cm) 28 pénz volt. 15-ért elviheted, mert csak a helyet fogja.

na! és kantáros? tudnál 1-2 képet küldeni róla?

és télen mit csinálsz, ha nem síelsz?

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
azert ott nem találni 5000 mmes cuccokat

olyan van most amúgy, turis. jó, ha nem esik a hó, de szeretnék beruházni egy viszonylag normálisra. asszem figyelni kell az akciókat

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Columbia, kettõ alkalommal volt rajtam. De újból rájöttem, hogy már nem varázsol el a síelés. Szóval eladó. Ha jól emlékszem hasonló magasak vagyunk. (184cm) 28 pénz volt. 15-ért elviheted, mert csak a helyet fogja.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Turi...

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
a hervisben 30-40ért volt csak tavaly, HT 20 a minimum. de alakul azért

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,246 posts

kantáros sígatyát tudtok-e jó áron, hogy hol érdeme megnézni? 15k max

Hervis bakker... de Heavy Tools tényleg jó!

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,122 posts
www.heavytools.hu

Van par cuccom toluk es nehany ismerosom a sicuccaikat is hasznalja, abszolut pozitiv a velemenyunk a termekeikrol. A honlapjukon pedig eleg jo akciok szoktak lenni, ugyhogy konnyen kijon a 15 ezres hatar.

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
kantáros sígatyát tudtok-e jó áron, hogy hol érdeme megnézni? 15k max

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Nekem is fenn van ez a valami, bár sok értelme nincs szerintem.Az iwiw amúgyis instabil meg lassú, célszerû óvatosan kattintgatni, pl az én stílusomat (katt valamire--ááááá, nem is ezt akartam--katt visszaugrásra vagy egyébre) abszolút nem bírja.
Köszi a szavazatokat....Sunnynak a fixim is ötös volt!Pedig de útálja.....:-)

Luna: itt a kommente: * Nyüsti István [Csipisz]

Szépek ezek az arany ac agyak.Bár nem látszanak....

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
nem vársz eleget......
Mert a iwiw is ,mint t-mobilos szar....
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers: