Jelentkezz be Regisztrálj

Debreceniek ide! #2
Posted 2010. February 18. - 19:58

Posted 2010. February 18. - 17:01

Intimtorna Illegál: "Kedvenc mindenem a biciklim "
HegyiKecske
Hajdúsági KTE
Posted 2010. February 18. - 16:37

Posted 2010. February 18. - 15:05

mi a gép az a pályaagy?
A nagy sebességre tervezett kerékagy, ami az erõsebb csapágyak miatt bírja tartósan a 100 fölötti tempót. Innen a (autó)pályaagy, vagy más néven a Coldi-agy elnevezés.

Általában magas agyperemû agy. A hátsóra csak fix fogaskereket tudsz rögzíteni, lévén pályaversenyen kötelezõ a fix hajtás.
"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/
Posted 2010. February 18. - 14:57

Posted 2010. February 18. - 14:51

Egyszerû rövid bringás kérdés, bár tudom ez itt szokatlan (
:D:D:D) Pályaagyhoz létezik külön kapható rozsdamentes acélból tengelyanya?!
Trendix csavarbolt. Ha ott nincs, akkor Matuznál tuti akad. Elvileg a Mavic rozsdamentes.
Ha van fék a biciklin, nagyobb eséllyel tudod kikerülni a hülye gyalogost.

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/
Posted 2010. February 18. - 14:41

Posted 2010. February 18. - 14:38

Posted 2010. February 18. - 13:43

ebbõl mindig nagy vita van hogy miért mászkál a gyalogos a kerékpárúton és miért nem takarodik le róla. a megoldás nagyon egyszerû: csengõ
nem akarok megint hollandiával példálózni, de itt is összevissza mászkálnak, nem mindig figyelnek, de ha csengetsz, szépen félreáll és elnézést kér. ennyi.
mindenki boldog, te sem halsz bele ha fékezel, de abba lehet ha nem kerékpárúton mész...
Ha a csengõ alatt gázkürtre gondolsz, ami elhallatszik 500 métert, akkor rendben.Merthogy az esetek 70%ában a reakció
0mp:kerékpáros CSENGETÉSBE kezd, addig abba sem hagyva, amíg észre nem veszik
3-5mp:kerékpáros csuklója leszakad a pengetéstõl, gyalogos kezdi meghallani.
+2-3mp:gyalogos hátrafordul, megnézni, mi van, közben valami okból kifolyólag olyan irányba lép, hogy a kerékpáros addigra elkezdett kikerülõ manõverét megakadályozza.
+2mp:a gyalogos rájön mi van.
+2-3mp:a gyalogos eldönti vagy ösztönösen, de legnagyobb valószínûséggel átlép a kerékpáros elõtt, úgy gondolván, hogy az a biztos.
+1-3mp(kékhalál, opcionális):a gyalogos jobbra-balra ugrál a már egyhelyben álló kerékpáros elõtt, mivel képtelen eldönteni, mi van.
+1-1623mp:a gyalogos hosszasan anyázik, esetenként tárgyakat hajít a kerékpáros után, és megjegyzi, hogy CSENGETNI KÉNE!!!
a fent vázolt eset szereplõi létezõ személyek, és a gyalogos egyedül sétált, nem telefonált, vagy használt fülhallgatót, nem viselt semmiféle ruházatot, ami a hallását akadályozta volna.És elvileg süket sem volt, mert tisztán hallotta hogy a kerékpáros b.zmeg-ezett amíg õ a kékhalál állapotot élte meg.A kerékpáros nem haladt gyorsabban 25 km/h nál.
http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."
Posted 2010. February 18. - 13:14

Korcs: te sem hiszed el ugye, hogy ha kerékpár úton elütnél egy gyalogost, hogy nem vennének elõ téged is(keró állapota, csengõ, prizma, fékek, figyelem..stb)
van csengõm, fékem, prizmám (keréken is (borostyánsárga)), de egy mosás ráférne:-D
Egyébként én voltam hülye, mert tényleg már nem kötelezõ a kerékpárút... bocsika.
Letoltam a gatyám, várom a büntiket ciccccafijúk!
Posted 2010. February 18. - 13:10

Posted 2010. February 18. - 12:35

Posted 2010. February 18. - 12:12

http://www.origo.hu/...z-uj-kresz.html
Olvassátok el az egész cikket, szinte mindenre van benne válasz, amirõl itt értelmetlenül vitázunk. Csatlakozom az elõttem szólóhoz:
Itt a tavasz, ideje ismét a tekeréssel foglalkozni!
Az kritizálja közülünk a többi közlekedõt, aki mindig minden szabályt betart! :chin:
Számos újdonság bekerült a korábban véglegesnek szánt KRESZ-módosítások közé, amelyek mind a kerékpárosokat védik az autósokkal és a gyalogosokkal szemben. Az autósoknak elsõbbséget kell adniuk kanyarodáskor a bringázók részére, a járdákra festett kerékpárutakon pedig a gyalogosok nem akadályozhatják õket. A kerékpárosok érdekvédõi nagyon örülnek, a volt közlekedésbiztonsági fõrendõr szerint viszont több változtatás balesetveszélyt okozhat.
Érdekes újdonság, hogy a jövõben nem lesz kötelezõ a kerékpárút használata a bringások számára a közutak mentén, ott, ahol csak az egyik oldalon van kerékpárút. Mivel a valóság az, hogy Magyarországon jellemzõen csak ilyenek vannak, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a két irányba közlekedõ kerekezõk mindig az utak egyik szélére kényszerülnek.
HegyiKecske
Hajdúsági KTE
Posted 2010. February 18. - 12:09

51 másodperctõl.KKrisz: perc, másodperc? Én nem találtalak meg.
Ne általánosíts. Azért nem mindennap halnak meg 8 éves gyerekek.A kismamákkal semmi bajom, mert kerékpárosként és autóvezetõként is odafigyelek rájuk, de ha egy szülõ a gyerekének kicsi korától kezdve nem kezdi el tanítani a közlekedési szabályokat és hagyja hogy akár uttesten szaladgáljon át, vagy kerékpár úton kolbászoljon, akkor ne csodálkozzunk, hogy 8 évesen majd Rába kerékõl vakarja le a helyszínelõ.
ha van bringaút az úttest mellett, akkor muszáLY a bringaúton közlekedni?
(ha az úttesten nem tiltja semmi)
Ha úgy ítéled meg, hogy a bringaút kerékpáros közlekedésre alkalmatlan, akkor lemehetsz az úttestre. A Sámsoni úti bicikliút helyett sokat megyek az úttesten, találkozom mindig rendõrrel, de még SOHA nem szólt, hogy húzzak visza.
Posted 2010. February 18. - 11:35

(ha az úttesten nem tiltja semmi)
Posted 2010. February 18. - 10:37

Mazsi: igazad van a megoldás csengõ, meg úgy gondolom alapvetõ szemléletváltás
Korcs: te sem hiszed el ugye, hogy ha kerékpár úton elütnél egy gyalogost, hogy nem vennének elõ téged is(keró állapota, csengõ, prizma, fékek, figyelem..stb)
A véleményem pedig az, hogy a kerékpár közlekedési eszköz, és nem más, mint ahogy azt sokan gondolják, ha pedig közlekedési eszköz akkor igenis ne lehessen megszabni, hogy kerékpár úton, vagy az úttesten közlekedjek.
A gyalogos-kerékpár úton azt verném végig aki azt kitalálta ( a hülye)
Az hogy sok autó csodálkozik, hogy a kerékpáros nem az útpadkán közlekedik, csaka annyit, hogy ha lenne normális, akkor mindenki ott menne, meg ha nem magyar sajátosság lenne , hogy a lefolyókat is oda teszik ja persze hogy úgy a 622/23 simán belemegy:)
A kismamákkal semmi bajom, mert kerékpárosként és autóvezetõként is odafigyelek rájuk, de ha egy szülõ a gyerekének kicsi korától kezdve nem kezdi el tanítani a közlekedési szabályokat és hagyja hogy akár uttesten szaladgáljon át, vagy kerékpár úton kolbászoljon, akkor ne csodálkozzunk, hogy 8 évesen majd Rába kerékõl vakarja le a helyszínelõ.
Ja és igen én azok közé tartozom, aki azt mondja hogy lehet nem ártana, ha a kerékpárosoknak is kötelezõ lenne egy kissebb kresz tudás:)
Mondjuk a piros színt én sem látom sajnos mindig:)(megkövetem magam)

De az a lényeg, hogy jön a tavasz és lehet nagyokat tekerészni
Posted 2010. February 18. - 09:44

Nemrég olvashattunk leghozzáértõbb sporttársunk 1-2 hozzászólást ezzel kapcsolatban, illetve a helyi újságok is írnak errõl. Gyalogos, kismama nem közlekedhetne kerékpár úton, de azért nincs jogod elütni, mint ahogy az autósnak sem, ha közúton tekersz. Egyébként kerékpározásra szinte minden út használható a szabályok szerint, ahol az nincs tiltva. Általában a gyorsabb, nagyobb jármû vezetõjének kellene figyelnie a többiekre. Akik vezetésbõl élnek, be is tartják. Másrészt a kismamák sokkal rosszabb helyzetben vannak a kerósoknál. Simán "kitiltják" õket boltból, meg egyéb helyekrõl, ahová természetes, hogy be kell menniük. Szóval nem csak jogai vannak a közlekedõknek, hanem kötelességei is. Az én feleségemet párszor majdnem elütötték babakocsit tolva, pedig óvatosan közlekedik! :scared:
Mazsi:
Sajnos nem gyártanak olyan csengõt, ami a helyi erõk csúcs montijára vagy fixijére megfelelõ lenne.
Amúgy van jó tapasztalat is, Somával nyáron a Sámsoni útról jövet elsõbbséget adott a rendõrautó, mikor szabálytalanul befordultunk az egyirányú utcába.

KKrisz: perc, másodperc? Én nem találtalak meg.
HegyiKecske
Hajdúsági KTE
Posted 2010. February 18. - 09:27

nem akarok megint hollandiával példálózni, de itt is összevissza mászkálnak, nem mindig figyelnek, de ha csengetsz, szépen félreáll és elnézést kér. ennyi.
mindenki boldog, te sem halsz bele ha fékezel, de abba lehet ha nem kerékpárúton mész...
Posted 2010. February 18. - 09:02

a kisgyerekrõl jut eszembe
!
Babakocsis anyukák hajlamosak arra, hogy azt gondolják, babakocsival vannak ergo kispulyával, akkor nekik mindent lehet, mivel a gyerek az szent fõleg, ha babakocsiban van. Sajnos láttam már olyat, nem egyszer, hogy szinte pajzsként használják a babakocsit a forgalomban (nem akarok általánosítani, mert itt tényleg a két véglet van).
én már nem is nagyon megyek keróúton, több a balesetveszély ott, mint úttesten. (elédugró kisgyerek, "csakazértis családok", vagánykodó gyalogosok usw...) a megoldás nem keróút, hanem KERÓSÁV.
Hát majd jól elkap a rendõrbácsi és jól megb@sz, aztán meg is büntet. Én pl. megértem azokat a gyalogosokat, akik pl. télen a TK melletti bringaútra tévedtek, mert nem akartak térdig érõ hóban utat törni. Másrészt, ha keróúton gázolsz elédugrót, akkor nem te vagy a ludas (ergo semmilyen felelõséged nincs, sõt), ha keróút melletti úton gázolnak téged, lehet szabályosan közlekedtél, téged b@sznak meg (jogosan), mert mit kerestél ott!
De megértem ifjonti hév.... az ember addig vagánykodik amíg be nem viszi a jard.
Posted 2010. February 18. - 08:39

Szépjóestét!
Dear Chilisek...tartotok 623-as Kenda külsõt? Ha igen, mennyiért?
Köszi,
Kaccsa
623 asat nem......622 est esetleg?Kenda nem rémlik.
http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."