Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
34283 replies to this topic

Tonee

Tonee

vendég

• fórumtag
  • 70 posts

...a külön jogszabályban meghatározott lámpákkal kell kivilágítani és a kerékpárt hajtó személynek - lakott területen kívül - fényvisszaverõ mellényt (ruházatot) kell viselnie...

Tehát... Ha én kimegyek tekerni a 33-as útra, nappal, nem ködben, nem füstben, akkor kell a kukás mellény vagy nem???
Mert ez, ahogy meg van fogalmazódva k***** nem egyértelmû! :D
Tulképpen ezen passzus szerint a városban is kell a mellény sötétben és stb. idõben.

Közben felhívtam a Yardot.

Tehát. Igen, lakott területen belül este és korlátozott látási viszonyok közt, a bringát ki kell világítani és a kerékpárt hajtó személynek a mellényt viselnie kell!
Lakott területen kívül pedig, tök mindegy milyen az idõ, nappal van, vagy este, süt a nap, vagy köd van, a mellényt minden körülmények közt viselni kell!

... meg a kedves feleségét is!

Ez egy elég szolíd darab a Decathlonból:

Feltöltött kép

De divatot is lehet csinálni belõle :D :

Feltöltött kép
¤ Trek ¤ Kross ¤ шkoьнцк ¤

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
és ha nappal hagyom el a várost?

javítottam, tényleg mást írtam, pedig most józan vagyok:D

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,122 posts

szerintem direkt van úgy megfogalmazva, hogy kétféleképp lehessen értelmezni.

nem egyértelmû, hogy a hajtó személynek mindig (2. mondatrész), vagy csak éjjel és korlátozott látási viszonyok esetén (1. mondatrész) kell viselnie a mellényt

nem hiszem, hogy direkt hagyták így, egyszerûen nem figyeltek az egyértelmû megfogalmazásra.

Tehát direkt nem figyeltek. :)

Nekem egyértelmûnek tûnik, hogy sötétben és korlátozott látási viszonyok közt lámpa kell, ha ilyen körülmények közt elhagyod a falutáblát, akkor mellény is, vagy valami fényvisszaverõ ruha.

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

Konkrét passzus:
(6) A kerékpárt éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a külön jogszabályban meghatározott lámpákkal kell kivilágítani és a kerékpárt hajtó személynek - lakott területen kívül - fényvisszaverõ mellényt (ruházatot) kell viselnie.

szerintem direkt van úgy megfogalmazva, hogy kétféleképp lehessen értelmezni.

nem egyértelmû, hogy a hajtó személynek mindig (2. mondatrész), vagy csak éjjel és korlátozott látási viszonyok esetén (1. mondatrész) kell viselnie a mellényt

innen kitöröltem egy mondatot, mert ellentmondásba keveredtem:D:D

a rendõrnek magyarázhatod, hogy de az nem úgy van, úgyis mindig neki van igaza.
bíróságon már lehetne másképp, de ha valaki odaviszi az ügyet, többe kerül a leves, mint a hús

valakit büntettek már emiatt?

közben továbbolvastam:

"A lakott területen kívüli út úttestjén, leállósávján, útpadkáján tartózkodó gyalogosnak/személynek - ide nem értve a gyalogosok zárt csoportban történõ közlekedését - éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén fényvisszaverõ mellényt (ruházatot) kell viselnie."

na itt egyértelmû a dolog, mert szépen egy tagmondatban elmondja, hogy mi a stájsz

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 posts
Csipisz!
Privit nézd meg...
Köszi!:)

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Konkrét passzus:
(6) A kerékpárt éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a külön jogszabályban meghatározott lámpákkal kell kivilágítani és a kerékpárt hajtó személynek - lakott területen kívül - fényvisszaverõ mellényt (ruházatot) kell viselnie.
magyarul nem muszály felvenni a kukásmellényt, ha van esztétikusabb és hasonlóan jó fényvisszaverõ képességû cuccod.
Ez innen volt:Dokumentum

Láthatóság, egyéb jótanácsok: http://plasma.szfki....ekpar_KRESZ.pdf itt a 13. oldal.

Szubjektív:Nem kell, mert erdõben járok!És amúgy is ronda!:D

Korlátozott látási viszonyok, amelyek a sofõrt befolyásolhatják: köd, erdõtûz, szürkületi vakság, szürkehályog, kancsalság, tudatmódosult állapottal járó vagy skizoid hallucináció, részegség, napszemüveg, k..vák az út szélén bármely esztétikai minõségben, szexuálisan aktív szájberendezésû utitárs a kormány szintje alatt, vezetni tanított 2 éves gyerek az ölben,menetlevél kitöltése menet közben, veleszületett arrogancia, és végül teljes vakság.
Utóbbit még nem láttam biztosan, csak sejtem hogy az volt.:D

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
hasonló nyerget keresek, az se baj, ha kopott

István74

István74

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts
Tisza-Tó Bike fest

Ha valakinek nincs még programja.

Tonee

Tonee

vendég

• fórumtag
  • 70 posts
Valaki mondja már meg (és ha lehet linkelje is be az ide passzoló passzust),
hogy a megváltozott kresz szerint kell e nappal, nem korlátozott látási viszonyok mellett,
lakott területen kívül a láthatósági mellény?

(Nem szubjektív vélemenyéket várok, hanem konkrétumokat.)
Elõre is thx.
¤ Trek ¤ Kross ¤ шkoьнцк ¤

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Én legalább már ismerem a pályát. ;)
Soma izzani, vagy izzadni kezdett a derekad, mert nagyon nem mindegy, legalábbis az én szempontomból. (Orrát befogó smile)

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts
[quote name='István74'][quote name='Kkrisz']Soma: Kassára nevezhetlek, de bírni fogja a derekad?[/QUOTE]
Halihó

Ha Röfi is megint a 90-esre nevez,akkor bírni fogja a derekam. :D
Ma voltam egy kicsit tekerni,félúton elkezdett izzani a derekam..késõbb rájöttem,hogy a tegnap esti krém meg az izzadság eredménye.Legalábbis remélem...

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts

Soma: Kassára nevezhetlek, de bírni fogja a derekad?

Persze, nevezd csak a 90-re, talán idén a saját feje után fog menni. ;)

István74

István74

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts
[quote name='Kkrisz']Megjöttünk Dinával Budapestrõl, duatlon versenyen voltunk. Futásban gyengébbek voltunk de bringában nem volt ellenfél.:)
Dina elsõ lett, én a 11.-ik. Jó volt.

Gratulálok Dinának és Krisznek! Szép teljesítmény! Nem is merek veletek tartani az idén a hegyekbe. Már tavaly is 1,5 órát vertetek rám a Zemplén TT-n.

Jövõre triatlon? ;)

Soma: Kassára nevezhetlek, de bírni fogja a derekad?

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts

Soma: Csatlakozol?

Halihó

Bajom nem lehet...

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Igen, ez az.Ha valaki kinézte magának, vegye, vigye, mert az állapota tényleg 100-as!

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

hapek

hapek

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts
Õ (MightyMan) a hirdetõ, de hogy az övé-e a bringa...
Biztos az lesz egyébként. Bár a tavaly õszi "keréktörésemkor" se ezzel volt a Bükkben.
Red Bull4ever

Lecsa

Lecsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 888 posts

Micimackós van
:-D

Kár, hogy nincs hozzá kép! ;)
A stucnit megdizájnoltad a matricákkal! :D Mikor látogathatlak meg?

Ez nem Padre lova?

Biking may be hard, but it's easier than growing up!

http://porcsinbros.aminus3.com

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,246 posts

Köszi, de sajna ez nekem nem jó. Vagy kék és piros kell vagy pókember mintájú. Levi köszi de a bandázst sem szeretném, de lehet hogy még meggondolom ezt.

Micimackós van
:-D

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Nekem pedig egy 1"-os carbon országúti villa kéne.

nefraz

nefraz

törzsvendég

• fórumtag
  • 821 posts

Ha ez montihoz kell, akkor van B+ egész jó. Bár nem tudom neked mi a sima...

Még mindig van olyan markolatom, aminek a két vége piros. Ilyen! Sõt nem ilyen, hanem konkrétan ez:-D

Köszi, de sajna ez nekem nem jó. Vagy kék és piros kell vagy pókember mintájú. Levi köszi de a bandázst sem szeretném, de lehet hogy még meggondolom ezt.

A tapasztalat az az iskola, ahol megtanuljuk, hogy milyen hülyék vagyunk .
A monti
A városi