Jelentkezz be Regisztrálj

Debreceniek ide! #2
Posted 2010. April 13. - 11:02

28-as merev A-HEAD-es trekking villát keresek.
Ha valakinek lenne elfekvõben, kérem jelezze!
Kocka
Posted 2010. April 13. - 10:13

A szabványok "ingyen" elérhetõek bárki számára, csak be kell fáradni Pesten a szabványügyi hivatalba, és ott bármely magyar állampolgár elolvashatja ingyen. Az más kérdés hogy ha meg akarod tartani fizetni kell érte több ezer ft-t, vagy nagyon nagyon gyorsan kell futni.
Mint a vekengésemben említettem ellent mond annak a törvénynek, hogy minden törvényt, jogszabályt és ahhoz kapcsolódó anyagot ingyen és bérmentve közzé kell tenni interneten. Pontosan:
"E törvény célja annak biztosítása, hogy a közvélemény pontos és gyors tájékoztatása érdekében a közérdekû adatok e törvényben meghatározott körét elektronikus úton bárki számára személyazonosítás és adatigénylési eljárás nélkül, folyamatosan és díjmentesen közzétegyék."
Az meg külön röhej, hogy amikor én néztem ezt a szabványt, akkor nem volt lefordított magyar nyelvû verziója, de tervbe volt véve... arra meg elvileg nem kötelezhet senki, hogy megtanuljak angolul emiatt.
Utálom a bürokráciát!
Posted 2010. April 13. - 09:21

HalihóLefordítom nektek: Soma ma mindenkit szeretettel vár egy sörétmentes fácánlevesre!
Nem túzok volt,csak egy fácán...mindenkinek nem jut belõlle

Ma Hortobágy fele megyek,arra van túzok,szürke marha,racka..hétvégére csak összejön valami

Posted 2010. April 13. - 09:16

Egyszer már vekengtem errõl a szabványról, mivel csak pénzért hozzáférhetõ, angolul, miközben a jogszabály hivatkozik rá, ami kissé ellentmondó, azzal, hogy mindenkinek ingyen és bérmentve, magyarul hozzá kéne férnie....
Jól be kéne perelni az államot:D![]()
Csak nincs vér a pucámba ehhez
A szabványok "ingyen" elérhetõek bárki számára, csak be kell fáradni Pesten a szabványügyi hivatalba, és ott bármely magyar állampolgár elolvashatja ingyen. Az más kérdés hogy ha meg akarod tartani fizetni kell érte több ezer ft-t, vagy nagyon nagyon gyorsan kell futni.

Posted 2010. April 13. - 08:29

Halihó
Tegnapi nap is tartott a MÁV Trakció Zrt és Vadásztársaság egy kis helyi versenyt.Mi részünkrõl egy V-43-as mozdonnyal vontatott 6102-es számú gyorsvonat,a Püspökladányi Vadásztársaság pedig egypár szárnyast vonultatott fel.Püspökladányból elrajtolva,a gyorsvonat intenzíven gyorsult,hogy elérje a kívánt "versenysebességét" ().Az elsõ ívbõl kibukva,feltûntek a Pálya melett a vadásztársaság kissé tétovázó versenyzõi...Közelítve hozzájuk,kezdték érezni a helyzet komolyságát,és hogy ennek a versenynek komoly súlya van.(vagy 237 tonna)Némi tétovázás után 2 versenyzõ kiszállt az ûrszelvénybõl,de maradt egy bátor,mindenre elszánt fácántyúk aki kõkemény küzdelmek árán próbálta felvenni az "irdatlan" sebességgel a versenyt.Számos vitorlázó gyakorlat bemutatása(bár nem ezt a feladatot pontozta a zsûri) után mégis lelassult és már majdnem a verseny feladására kényszerült..A mozdony majd 120 km/h sebességgel közelített felé. Ez mégis csak sarkallta egy kis további szárnycsapkodásra,de a tolóerõ kevésnek bizonyult.Megsajnálva,segítségére sietett a Trakciós kollega,és élete legnagyobb sebességét érte el repülés közben,óóóriási tolóerõvel.Szegény,teljesen belefáradt és az út további részét a gép elején pihenve töltötte el.
Lefordítom nektek: Soma ma mindenkit szeretettel vár egy sörétmentes fácánlevesre!

Posted 2010. April 13. - 08:29

Nem úgy kell olcsó legyen, hogy gagyi, hanem mondjuk a mostani 14 E Ft-os (de már kopott) gumim helyett 5-10 E-bõl szívesen megúsznám. Az sem baj, ha nem dögnehéz, 500 gr körüli jó lenne...
esetleg ez? egy mindenes? mislen xc at 4000 ft/db
Posted 2010. April 13. - 08:08

Kár, hogy nincs hozzá kép!
A stucnit megdizájnoltad a matricákkal!Mikor látogathatlak meg?
Csütörtök 5 körül?!
Felhívtam rendõr ismerõst. Entének van igaza. Annyit mondott még, hogy õ személy szerint ajánlja esetleg azt ha erdei aszfalt úton ahol az út felé hajolnak a fák legyen egy valamilyen villogó hátul. De ezt csak mint magánszemély jegyezte meg. Ez sehol sincs benne a KRESZ-ben. Ami viszont vakfolt. Van ezeknek a mellényeknek egy MSZ-ISO száma, ami elfogadható a KRESZ szerint, de ez nincs leírva , és a rendõrök sem tudják mi ez a szám. Annyi infót kaptam ezzel kapcsolatba, hogyha a boltba vehetõ cuccot meg veszed az jó.
Egyszer már vekengtem errõl a szabványról, mivel csak pénzért hozzáférhetõ, angolul, miközben a jogszabály hivatkozik rá, ami kissé ellentmondó, azzal, hogy mindenkinek ingyen és bérmentve, magyarul hozzá kéne férnie....
Jól be kéne perelni az államot:D

Posted 2010. April 13. - 07:46

Tegnapi nap is tartott a MÁV Trakció Zrt és Vadásztársaság egy kis helyi versenyt.Mi részünkrõl egy V-43-as mozdonnyal vontatott 6102-es számú gyorsvonat,a Püspökladányi Vadásztársaság pedig egypár szárnyast vonultatott fel.Püspökladányból elrajtolva,a gyorsvonat intenzíven gyorsult,hogy elérje a kívánt "versenysebességét" (

Posted 2010. April 13. - 00:04

Panaracer-bõl érdemes szétnézni, ott tavaly volt úgy 6000.- Ft körül valami gumma aminek igazán jó mintája van. De holnap a Geax között is szétnézek.
Continental-ból csak a "B" kategoriás ami olcsó, de azzal vigyázni kell van közte rossz!
Köszi, Zozó!
Nem úgy kell olcsó legyen, hogy gagyi, hanem mondjuk a mostani 14 E Ft-os (de már kopott) gumim helyett 5-10 E-bõl szívesen megúsznám. Az sem baj, ha nem dögnehéz, 500 gr körüli jó lenne...

Dani ötlete ez volt.
Posted 2010. April 12. - 23:07

Panaracer-bõl érdemes szétnézni, ott tavaly volt úgy 6000.- Ft körül valami gumma aminek igazán jó mintája van. De holnap a Geax között is szétnézek.
Continental-ból csak a "B" kategoriás ami olcsó, de azzal vigyázni kell van közte rossz!
Posted 2010. April 12. - 22:21

gratula mindannyiótoknak!!

Posted 2010. April 12. - 21:53

Budára már kellene

Posted 2010. April 12. - 21:38

A Fandango közelében (Libakert utca... 8...

Üdv
Posted 2010. April 12. - 21:07

A telefon túloldalán ücsörgõ alkalmazott tökéletesen nem tudta a kérdésre a választ, így olyat mondott, amibe tutira nem köt bele a rendõr.Vagyis inkább túlzott biztonságra ösztökélt, ahelyett, hogy bevallotta volna hogy gõze sincs mi a válasz.
Ez itt a baj kérem, hogy azoknak akiknek szabályokat kéne betartatni, nem ismerik azokat.Így lesz a leütéses rablásból megélhetési lopás például.
Amúgy nem egy remek dizájn, mivel pl egy cruiseres testhelyzetébõl adódóan látszik a jólláthatóságiban, de egy montis vagy outis aki a kormányon hasal, így kb a repülõknek fényvisszaverõzget.
Mindegy, aki kibírja a kukásmellényben kerózást, annak jó, én se ezt, se a cicanacit nem vagyok képes hordani.mindkettõrõl tudom hogy hasznos, de kiver tõlük a víz!
http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."
Posted 2010. April 12. - 20:31

Jogod van hozzá, amit a jogászoknak is köszönhetsz.továbbra is fenntartom a jogászokról alkotott véleményem:D

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2010. April 12. - 19:58

Engem még nem baszogattak idén sem és az országútisoktól sem hallottam még, pedig én sem és õk sem hordanak ilyesmit. Igaz most a csapattól kaptunk elég csinos darabokat.

Nem is olyan rég Mackó is megmondta a frankót. (Jelvényszám)

Posted 2010. April 12. - 17:10

Az elsõ tagmondat az és kötõszóval együtt már meghatározza, hogy a második mire vonatkozik, minek a kiegészítése.
igen, végülis ezt is ki lehet hozni, és a másikat is
és ez csak egy kis jogszabály kis része
bizonyos emberek azért tudnak elképesztõ mennyiségû értékben csalni, mert sok törvényben, rendeletben hasonló, vagy ennél nagyobb hibák vannak. van aki így értelmezi, van aki úgy.
szegény parasztbácsi meg úgy általában a magyar átlagember meg csak néz (én is sokszor)
továbbra is fenntartom a jogászokról alkotott véleményem:D
Posted 2010. April 12. - 15:42

Nos igaz, vagy nem igaz, ezt mondták, az automata rögzítette.
Egyébként azért dobdtam fel a témát mert múltkor Molnár Zoli is valami hasonlót mondott,
mármint hogy lakott területen kívül, minden körülmények közt viselni kell.
Mivel jelenleg nagyon ránk vannak szállva, nem szeretnék alapot adni egy jó pár ezres csekknek.
Esetleg, ha valakinek van ismerõse a médiában, talán meg lehetne szellõztetni a dolgot és ország-világ elõtt tisztába lehetne tenni, a mellényviselés témáját.
Egyebet nem tudok elmondani. Kérem kapcsolja ki!
Felhívtam rendõr ismerõst. Entének van igaza. Annyit mondott még, hogy õ személy szerint ajánlja esetleg azt ha erdei aszfalt úton ahol az út felé hajolnak a fák legyen egy valamilyen villogó hátul. De ezt csak mint magánszemély jegyezte meg. Ez sehol sincs benne a KRESZ-ben. Ami viszont vakfolt. Van ezeknek a mellényeknek egy MSZ-ISO száma, ami elfogadható a KRESZ szerint, de ez nincs leírva , és a rendõrök sem tudják mi ez a szám. Annyi infót kaptam ezzel kapcsolatba, hogyha a boltba vehetõ cuccot meg veszed az jó.
Posted 2010. April 12. - 15:32

Nos igaz, vagy nem igaz, ezt mondták, az automata rögzítette.Nem igaz, ez sehol sincs leírva. Mellény csak este vagy rossz látási viszonyok közt, kizárólag lakott területen kívül kötelezõ.

Egyébként azért dobdtam fel a témát mert múltkor Molnár Zoli is valami hasonlót mondott,
mármint hogy lakott területen kívül, minden körülmények közt viselni kell.
Mivel jelenleg nagyon ránk vannak szállva, nem szeretnék alapot adni egy jó pár ezres csekknek.
Esetleg, ha valakinek van ismerõse a médiában, talán meg lehetne szellõztetni a dolgot és ország-világ elõtt tisztába lehetne tenni, a mellényviselés témáját.
Egyebet nem tudok elmondani. Kérem kapcsolja ki!
Posted 2010. April 12. - 15:12

Az elsõ tagmondat az és kötõszóval együtt már meghatározza, hogy a második mire vonatkozik, minek a kiegészítése.szerintem direkt van úgy megfogalmazva, hogy kétféleképp lehessen értelmezni.
Nem igaz, ez sehol sincs leírva. Mellény csak este vagy rossz látási viszonyok közt, kizárólag lakott területen kívül kötelezõ.Közben felhívtam a Yardot...
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]