Korcs, szép a moci, gratu hozzá!
Danyi, azóta is rendszeresen látom azt a rendõrnõt. Mindig a hangos 'Kéccsókolom' hallatán behúzza a nyakát!

Kaccsa, valamikor tavaly szeptember elején büntetett meg engem is a rendõr, mert sötétedés után mentem keresztül egy négysávos úton, a záróvonalon át, úgy, hogy elõtte a forgalomtól elzárt területen vártam a megfelelõ pillanatra, hogy átmenjek. Miután a Baross utcára kanyarodtam, utánam a rendõrautó is, ahol lányos (lámpanélküli) zavaromban felmentem a járdára, hátha nem miattam kanyarodott le és elmegy mellettem. Miközben a rendõrautót figyeltem, nem vettem észre, hogy csatornáznak és hullámlemezekkel fedték be a munkagördöket a járdán, mely szépen megvezette a kereket, miközben 20-al mentem. Épphogy talpra érkeztem.
Rám is kapcsolták a zene- és fényjátékot. "ÁÁjjon meg! Támaszza csak le a biciklit!"
Kérte, hogy vegyem elõ a papírjaimat és adjak magyarázatot a korábbi áthágásokra (amik pontosan: nuku lámpa, záróvonal és járdán közlekedés volt, eddig). Közöltem a Yardarin-nal, hogy az iratokat pontosan ott tartom, ahol a helye van....a fiókomban, jól elzárva az idióta igazolványképeket a külvilágtól, meg úgyis csak elhagynám, stb.
"Hát akkor, hogyan azonosítjuk, ha ne adj Isten elcsapják? Hogy mondjuk meg az édesanyjának, hogy a fiát elgázolták?!" (Ha kérhetném sehogy, úgy is szíjat hasítana a hátamból!

"Szokott ön rendszeresen kerékpározni, hogy nem tudta, hogy lámpa kell a kerékpárra?" Éreztem, hogy itt a helyes válasz az lesz, hogy most bicajozok elõször pótkerekek és szülõi felügyelet nélkül. ( :") ) Hitt nekem és a bûnbûnó magatartásnak és a "tudatlanságomnak" köszönhetõen, csak 3recsegõre büntetett meg. Gúdbájt széjjeltünk és tekertem tovább a csilibe, ahol a keróm volt, amit zárás után Zolival szereltünk és azért nem volt nálam lámpa, mert épp a szolgálati keró volt alattam, ami többnyire 9-18ig (csak is világosban!) van használatban.
Így a tanulság annyi, hogy mindig a rendõrnek van igaza, ha nem akkor is!