Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34283 hozzászólás a témában

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Vagyis a szemed...
:D

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás

No mindegy, azért hajrá!

Egy szóval nem írtam, hogy rossz kezdeményezés, csak egy két szó sértette a fülem.

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.246 hozzászólás

Szevasztok!

Iszonyú trehány vagyok, amilyen ritkán járok a fórumra, de most van egy kis hír ami közérdekû:

A Megyei Kerékpáros Szövetség múltheti ülésén tisztújításra került sor, és egypár elkötelezett ember került az elnökségbe. A város kerékpársportjának fellendítésére és összefogására tett javaslatot Nagy2 Zoli, akinek a nevét sokan ismeritek. Ezt követõen a beszélgetésen ....
Szóval, aki tud, jöjjön el!
Köszi: PP

Engem érdekelne, de ma tuti nem jó, mert ügyeletben vagyok... majd Csippó képvisel, ha megy:-D

földlakó

földlakó

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
Röfi, mielõtt felb....ám az agyam én is (mert már aludnom kéne :cool2:), leírom mégegyszer:
"A PRÍMA SE Kerékpáros Szakosztály néven futó dolog egy olyan kezdeményezés, ami tárt karokkal vár minden építõ jellegû ötletet!
Nem az az elképzelés, hogy egy maroknyi országútis klubot csináljon a saját céljaira, hanem az, hogy közös érdekeket figyelembe véve együttmûködhessen egy csomó kerékpározást szeretõ ember."

Lazulj. Csipisz megmondta a lényeget minden szempontból! :P (Kiteszem Idetekerj-re a versenyed! Látom Viniékkel meg itt a bót.)

Pontosan az ilyen f*lbaszódások végére kellene pontot tennie az emlegetett kezdeményezésnek. A szóhasználatért elnézést, ha valakinek nem tetszik: mivel én virsligumis, aszfaltbetyár, ... satöbbi fejjel gondolkodok, és a kezdeményezés ezekbõl a körökbõl jött, ezért nincsenek a tisztelt hegyikerékpárosok nevükön nevezve, illetve a verseny fogalmát is nyilván szûken értelmeztem :P
Hegyikerékpáros túrák, miegyéb: én pl. bárhova szívesen megyek, amire van bringám, de erre nincs, és nem erõlködtem eléggé, hogy kölcsönkapjak egyet...

Egyébként: bármilyen hegyikerékpáros túráról szóló hírt küldjetek el nekem, és kiteszem az Idetekerj-re. Annak az a célja (egyre inkább), hogy ezeknek a híreknek (is) gyûjtõhelye legyen. Mint ahogy pont te írtál egyszer egy Iron Bike Oradea beszámolót Röfi, na milyen jól emlékszem...

Ennyit a felb*szódásról, "dióhéjban". Jó éjszakát :cool2:

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Röfi, lazulj már.:D Nyilvánvaló, hogy a tereporientáltak egy külön állatfaj, ugyanúgy, mint az országútisok. A megfogalmazás szerintem nem gáz, lehet hogy a megírója nem mozog otthonosan terepen, mint ahogy pl ha én írom, akkor leírom hogy cross country, meg maraton, meg 24 órás, de az országútiról csak annyit írnék, hogy országúti. (és akkor megsértõdnének, hogy van ám kritérium, meg triathlon, meg mittoménmi...) Jobb mintha beírnák, hogy déhá meg ilyenek, akkor meg azon menne a kötekedés.
Az említett Kassa-Dragan-Zemplénötven pont egy jó példa arra, hogy eléggé zárt a közösség. Kb fórumteam események szoktak lenni. Persze ez nem baj, de azért lehet jönne más is, csak nem is tud ezekrõl-pont erre lenne jó egy kicsit pörgõsebb, bõvebb információ megosztás.
Én remélem hogy lesz valami létszámbeli gyarapodás, és nem csak arról fog szólni a dolog, hogy a "profik" összeklikkesednek. Nem tudom hogy áll az utánpótlás országúton, de nem rémlik hogy a junior mezõny elérte a 10 fõt évadzárón pl. És ez igaz mtbre is. Ha nem lesz valami, kihalunk mint a fiGzisek. (ja, azok még nem haltak ki.) A "túrás" részleg szerintem szerencsés lenne ha kicsit jobban pörögne, nem mindenki vállal be egy "versenyt" elsõre.
Ha már itt tartunk, egy kis reklám: készül a versenyem. Jöhetnek azok is, akik amúgy nem nagybetûs versenyzõk, mindenkinek jó futam lesz.

"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

zozoba

zozoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 575 hozzászólás
Te Röfi , egy éjszakai mûszak után aludnod kellene nem fórumot olvasnod! :) Amúgy beszéltél már Levivel fakormány - Hollandia ügyben?

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Tényleg lehet hogy túl érzékeny vagy Röfi !
Szerintem a "más szakágak barátai"- ba mi is kényelmesen beleférünk. Azt már úgyis megszoktam hogy aki simanónak öltözik úgysem köszön vissza, az elõre pedig esélytelen (természetesen vannak igen szimpatikus kivételek is), úgyhogy én mint apró porszem a béka pocsolyájában még ezt az egyéb kategóriába sorolást sem veszem rossznéven. Az én koromban már úgyis mindegy.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás

... versenyezni kívánó országútisok, de a "kerékpáros természetjárás", illetve más szakágak barátai is...

Nem csak versenyzõknek! Mivel a Mackófelsõ - Nagy2 Zoli nevéhez fûzõdõ túrák igen népszerûek lettek az elmúlt pár évben, ezért hangsúly lesz a mondjuk úgy "kerékpáros természetjárás" vonalon is, ezért a szabadidõs kerékpárosokra is számítunk!

Kicsit fel.aszott ez a megkülönböztetés... (Lehet túl szenzitív vagyok így éjszaka után)
Nem csak országúti versenyek léteznek, de ezt gonolom tudják az igen tiszteltek is... "Természetjárás szakágban" is vannak rendezvények, versenyek.
Egyébként is van már magyar neve a dolognak! Hegyikerékpár! Én sem úgy írom, hogy aszfaltbetyárok. Ha pedig a másikra gondoltatok azt kerékpártúrának hívják...
(Vannak népszerû montis túrák is! Igaz az Idetekerj.hu-n kívül szervezõdött, de azért még léteznek pl.: Kassa, Dragan, Zemplén50.)

No mindegy, azért hajrá!

földlakó

földlakó

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
Szevasztok!

Iszonyú trehány vagyok, amilyen ritkán járok a fórumra, de most van egy kis hír ami közérdekû:

A Megyei Kerékpáros Szövetség múltheti ülésén tisztújításra került sor, és egypár elkötelezett ember került az elnökségbe. A város kerékpársportjának fellendítésére és összefogására tett javaslatot Nagy2 Zoli, akinek a nevét sokan ismeritek. Ezt követõen a beszélgetésen jelen lévõk egy szándéknyilatkozatot írtak alá, a Szövetégnél bejegyzett klub alakításáról.

Most egy kis Copy-Paste:

Ha olvastátok az Idetekerj.eu híreit, láthattátok, hogy a már létezõ PRÍMA SE keretein belül egy kerékpáros szakosztályt sikerült létrehozni.

A szakosztály céljai:
1. Utánpótlás nevelés, tehetségkutatás
2. A szakmai munka irányítója Andó János
3. Jelenlegi versenyzõk - akik csatlakoznak - szakmai irányítása, versenyeztetése
4. Egyéb szakágaknak befogadása
5. Az egység megteremtése, és a kerékpáros élet minden formájának segítése

A tervek között szerepel még:
- Együttmûködés az Ifiházzal (közösségi tér) és a Kontra Projekttel
- Túrák, természetjáró programok szervezése
- Bringapolo és más bringás szakágakkal lehetõség szerinti együttmûködés

Tehát, egy nyílt sportegyesület, ahol helyet kapnak nemcsak a versenyezni kívánó országútisok, de a "kerékpáros természetjárás", illetve más szakágak barátai is.

Február 21-én csütörtökön az Ifjúsági Házban, a pincében lesz egy gyûlés 19 órától (ezt Levi ajánlotta fel, köszi Levi!). Ez egy szakosztály alakuló ülés, másrészt kerekasztal beszélgetés lesz.

A PRÍMA SE Kerékpáros Szakosztály néven futó dolog egy olyan kezdeményezés, ami tárt karokkal vár minden építõ jellegû ötletet!
Nem az az elképzelés, hogy egy maroknyi országútis klubot csináljon a saját céljaira, hanem az, hogy közös érdekeket figyelembe véve együttmûködhessen egy csomó kerékpározást szeretõ ember.

Mindenki hozhatja az ötleteit, semmi nincs kõbe vésve!

A Megyei Kerékpáros Szövetségnél bejegyzett klub lesz ebbõl. Profil: amire igény van! Országúti, MTB, túra, bringapóló, goldsprint, miegyéb. Semmi nem kötelezõ, de minden lehetséges!

Nem csak versenyzõknek! Mivel a Mackófelsõ - Nagy2 Zoli nevéhez fûzõdõ túrák igen népszerûek lettek az elmúlt pár évben, ezért hangsúly lesz a mondjuk úgy "kerékpáros természetjárás" vonalon is, ezért a szabadidõs kerékpárosokra is számítunk!

Kell egy jó fotóriporter is, Darts rád gondoltam :P

Szóval, aki tud, jöjjön el!
Köszi: PP

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.246 hozzászólás

Tegnap tekerek kifelé a Balmazújvárosin...majd a Baumaxhoz érve látom,hogy "erõsen" közeledik egy lovaskocsi az áruház felõl,és ráfordul a kerékpárútra,majd laza ügetésbe fogva halad elõttem!
Kicsit elgondolkoztam,hogy ez mi a francot keres itt???
Elõzés közben amikor a ló mellé értem észrevettem,hogy begyorsított...na jó akkor nyomjunk egy sprintet!
Jelentem lehajráztam,de az sem volt semmi,és megszokott látvány ami a jelzõlámpánál kanyarodó autósok elé tárult...
kerékpáros sávon érkezett a lovaskocsi!:)

Ha esetleg lócitromos élményre is vágysz, hogy teljes legyen az összkép és az illat, ajánlom a Vámospércsi út melletti kerékpárutat;-)

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás
Halihó

Miért kell mindenen így kifakadni? :D

Dióbél kell e valakinek?
1.500 kg/huf...

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Tegnap tekerek kifelé a Balmazújvárosin...majd a Baumaxhoz érve látom,hogy "erõsen" közeledik egy lovaskocsi az áruház felõl,és ráfordul a kerékpárútra,majd laza ügetésbe fogva halad elõttem!
Kicsit elgondolkoztam,hogy ez mi a francot keres itt???
Elõzés közben amikor a ló mellé értem észrevettem,hogy begyorsított...na jó akkor nyomjunk egy sprintet!
Jelentem lehajráztam,de az sem volt semmi,és megszokott látvány ami a jelzõlámpánál kanyarodó autósok elé tárult...
kerékpáros sávon érkezett a lovaskocsi!:)

István74

István74

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

A kerékpárút nem azért van hogy a bringás jól érezze magát, hanem azért hogy a bringás ne zavarja az autóst. ?

Igazad van, helyesbítek. Autósként is ismerem a keresztezõdést, ráadásul itt dolgozok vele szembe. Sajnos történt már ott baleset. A tükörnek az autósok is nagyon örülnének.

Balmazújváros - Szoboszló között tavaly õsszel építettek valamit, meg is lepõdtünk rajta. Az a beruházás hol tar most?

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Pedig ez a Debrecen -Szoboszlói mocskosul kellene. Ebesrõl is sokan ingáznának mindkét irányba, de a városszéli ipari park is megközelíthetõbb lenne ami ha magában nézzük is többszáz embert jelent. Akkor még a Földes felé igyekvõkrõl és a túrázóktól nem is beszéltünk. Mondjuk úgy tudom elképzelni a beruházást, hogy letesznek egy sor járdalapot kiteszik a gyalog és kerékpárút táblát a fõútra pedig a bringáznitilost és kész. Pár év alatt amortizálódik annyit hogy "haladós" tekerésre teljesen alkalmatlan (ld.: Sámsoni úti, Vámospércsi úti, stb.), de pofa befog, van, uniós támogatás felvéve.

zozoba

zozoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 575 hozzászólás
Csak hogy én is "beleugassak" ebbe a témába: Hol volt-hol nem volt volt egyszer egy.... szóval Kutyásfalva kigondolta, milyen jó lenne H.szoboszló -Ebes-Debrecen kerékpárút, pályázat, stb, eleinte Szoboszló ódzkodott, majd mikor velük együtt meg volt a terv akkor meg Debrecen lépet vissza, addig meg teljes válszélességü támogatás! Csak a pénz beszél itt 1-1 kártyaparti alakalmával! Ott döntök el, ki mit nyerjen meg, és mit csináljanak meg , a köz érdeke magasról le van sz.rva!

A kis Chiliben 140-es szélességû nyeregbõl van kettõ is , igaz ez ne Speci! Selle Italia Q-bik és Velo Senseo Miles. Sõt van egy FeC pálcás jelöletlen Flite is, igaz sárga szinû bõrrel boritva.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
A kerékpárút nem azért van hogy a bringás jól érezze magát, hanem azért hogy a bringás ne zavarja az autóst. Talán az egyik legszebb példa a Hajdúhadház központján végigmenõ, minden elágazásnál padkákkal. Nem mintha a Mikepércsi-úti jobb lenne az ajándék üvegszilánkokkal és a villanyoszlopokat kerülgetõ gyalogosokkal. A Hatvan utcai is csúcs, fõleg ahol kifelé lejt és egybe vagyunk terelve a gyalogossal. Ezek a gyalogosoknak sem jók így együtt, akkor ki a f...sznak készültek ?

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Elnézést, tudom, hogy nem apróhirdetõ, de ha lenne valakinek százharminc mm széles Speci Alias vagy Phenom nyerge eladó, az szólhat, mert épp ilyesmit keresek, és nem baj, ha használtan jutok hozzá egy jó állapotúhoz jutányosabban. Köszönöm szépen és még egyszer elnézést az offolásért.

István74

István74

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

Nem mintha több kerékpárutat akarnék, de tök jó, hogy a "hülye biciklisek se akarják" lett felhozva mint egyik érv. Szerintem pont senkit sem érdekelne az a szakasz, nem úgy, mint a városon belüli útvonalak, a 2-300 méterenként beiktatott balesetveszélyes kényszermegoldásokkal. Ha mehetnék az úton, találkozhatnék maximum 2 tahó, vagy bamba sofõrrel, így meg szlalomozhatok a gyalogosokkal tarkított bicajsávban, kerülgethetem a billegõ nyomorékokat, és persze mind az én anyám nyilvános kéjelgési bizniszére utalgat emiatt.

Inkább az Ibolya-Egyetem sgt keresztezõdésbe tennének egy gömbölyû tükröt. Annak több kerékpáros örülne.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Nem mintha több kerékpárutat akarnék, de tök jó, hogy a "hülye biciklisek se akarják" lett felhozva mint egyik érv. Szerintem pont senkit sem érdekelne az a szakasz, nem úgy, mint a városon belüli útvonalak, a 2-300 méterenként beiktatott balesetveszélyes kényszermegoldásokkal. Ha mehetnék az úton, találkozhatnék maximum 2 tahó, vagy bamba sofõrrel, így meg szlalomozhatok a gyalogosokkal tarkított bicajsávban, kerülgethetem a billegõ nyomorékokat, és persze mind az én anyám nyilvános kéjelgési bizniszére utalgat emiatt.

Mackófelsõ

Mackófelsõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
Felhívnám a figyelmet az utolsó elõtti mondatra!
Negatív kritika? Azt még nem is tudják milyen, mert engem pl. meg sem kérdeztek...:D
Twelve times ironman