Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
34283 replies to this topic

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Hétvégi tekerés:
Gréta Gardrób szeretne menni a hegyekbe. Elsõsorban Gusztiékkal Románba, de nem tudja az elérhetõségeket. Vagy ha minden kötél szakad akkor valahova itthon. Légyszi segítsetek neki. Oszi: 20háromhuszonnégy11huszonnégy

Köszi!

Szombaton Nagy Bihar, ha érdekli, és szombaton vállal egy korai ébredést, vagy lejön péntek este, szívesen látjuk. :)

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
És ezt a felvételt nem lehet ide is betenni? Szivesen megnézném.

Akkor Ferinek szereztetek egy pár kellemes percet. :S

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Ez a mai nap akkor egész jóra sikerült. Itt a másik lelet. Igen, bemásoltam ide a skidmarkos kommentet, mert már fáradt vagyok...:D

Kisebb beszámoló következik most.
Történt egy gyönyörû, napsütéses napon, vagyis egy épp ideálison mindenféle bicajozásra, de pokolin számomra a légmozgásmentes mûhelyben, hogy jött lassan a délután öt óra. Ilyenkortájt már rendes embernek nem sok kedve van a melóhoz egy végigpörgött nap után, de mivel félfüllel hallottam hogy csak egy hajtómû és középcsapágykiszedésre jött be a kliens, gondoltam rántok egy kesztyût, aztán rendezem mihamarabb. az állványban már be volt fogva a váz, ími elsõre igen tetszetõs darab volt, aztán hozzá közelebb lépve feltûnt elõször a ragacsnyom az alsó és nyeregvázcsövön, majd a lilás árnyalat a sötétkék-fekete vázon. Na álljunk meg egy szóra, ez a patai lesz. Egy szem 600 as hajtókar volt az egyetlen dolog ami hirtelen azonosításra került, de ha valaki megkérdezte volna hogy milyen kar van a Patain, meg kék kulacstartó, meg 520 as shimano pedál van-e rajta, nem tudtam volna válaszolni õszinte igennel. felvittem azonnal a pulthoz, mondom, ez lopott. Mondtam a gyereknek is aki behozta, hogy bizony itt bukóba lesz a cucc, és a gyors távozást sem javaslom, a bolt be van kamerázva, így ez nem vetne rá túl jó fényt. Lelépett, majd jött vissza az öccsével, aki a vázat elmondása szerint a zsibin vette négyezerért reggel, a hajtókar miatt. Egy percig sem hiszek amúgy nekik, ez amolyan megérzés. Hívtam a tulajt, mondtam, rendezze ide a jardot is. A bolti gépen megmutattam a körözést is nekik, persze gyorsan elgörgetve a skidmark fejlécet, nehogy ez alapján csekkolni tudják újabban igen élénk forrónyomos bicajainkat, hátha épp a tolvaj áll velem szemközt. Javaslatomat követve bevárták a tulajt, majd a jardot, közben egyikük ismerõs volt fõnöknek, mint olyan személy, aki próbált már kisétálni ki nem fizetett árucikkel még a nyugati utcai boltból úgy 5 éve, és mint ilyen, guggolt is már lopásért. A szerv ismerõsként üdvözölte õket, így a közben betévedõ vevõk láthattak tarkóratett kezes motozást, meg bilincselést is. Remélem elõkerül még ez-az ezen a nyomon elindulva, minden a rendõrségen múlik.

Bónusz fejezet: a szerv érkezéséig Zsoci és a barnamagyar gyerek beszélgetésében felmerült pár dolog a gerázsfeltörés kapcsán. Nem tudom egy ilyen kérdés egy gyanús egyéntõl, vagy úgy általában, egy garászfeltöréskor nem érdekes-e? (gondolom nem túl elterjedt a bekamerázott garázs?)
-Kamerafelvétel van a feltörésrõl?
Azért kicsit fura. Nekem legalábbis.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Lecsa

Lecsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 888 posts
Epcibogyó: Köszönöm érdeklõdésedet, megvagyok, tanulok, alszok. Kb. ennyi egy napom. :)

Guszit elérhetõsége: 30/ötvenhárom97854

Tudom, tripla poszt, de leszarom.

Menõ vagy, megteheted! ;)

Biking may be hard, but it's easier than growing up!

http://porcsinbros.aminus3.com

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts
No!!

A szóban forgó Eszterrel már minden nap beszélek (erre nem kérek semmilyen megjegyzést! :D) a bringa miatt, ma lett meg, hála Levinek! KIRÁLY VAGY!
A rendõrökre (nyomozókra?) azt mondta Eszter, hogy iszonyatosan meglepõdött, milyen szinten rápörögtek a témára, nagyon segítõkészek voltak. Azt mondta nagyon keresik a bringákat, minden infóra ugranak, de Titty miatt (is) úgy tûnik, hogy ez sajna egyedi eset volt, de ne legyen igazam. De nagyon durva mennyire elszaporodott a lopások száma, tegnap 10 bejelentés érkezett hozzájuk :s.
Öröm-bódottá, nincs veszve a remény ;)

Jaa, az kimaradt, hogy elõször Csurkásra gondoltunk, hogy Õ használja, de kiderült, hogy nem. Neki ugye van 1-2 garázsa, tele használt bicókkal. A rendõrök házkutatást végeztek, minden bringát igazolt!!

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

Nem tudom, koki vagyok ezekhez, de ha valaki azt mondja "zsibin vettem" akkor ezt nem neki kéne igazolni? Ezt tényleg bárki mondhatja és ezzel le van védve? IZOM? HÁT HOGY VAN EZ???

Hétvégi tekerés:
Gréta Gardrób szeretne menni a hegyekbe. Elsõsorban Gusztiékkal Románba, de nem tudja az elérhetõségeket. Vagy ha minden kötél szakad akkor valahova itthon. Légyszi segítsetek neki. Oszi: 20háromhuszonnégy11huszonnégy

Köszi!

természetesem a zsibin is adnak számlát, vagy van vételi bizonylat. ha ezt a kedves vásárló fel tudja mutatni, akkor igazolta a vételt, ha nem, akkor ismeretlen eredetû a bringa.

mint oly sok a mieinkbõl is

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Tudom, tripla poszt, de leszarom.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts

(mert nem vagyunk amúgy összenõve,mindenki felnõtt ember...)

Ezt megjegyeztük...

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Nem tudom, koki vagyok ezekhez, de ha valaki azt mondja "zsibin vettem" akkor ezt nem neki kéne igazolni? Ezt tényleg bárki mondhatja és ezzel le van védve? IZOM? HÁT HOGY VAN EZ???

Hétvégi tekerés:

Köszi!

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts
Halihó

Zsibis duma csak egy nagy humbuk,talán mondanád,hogy a haver ajánlotta óccsón ezt a jó lopott kerót?
Nem rángatsz bele senkit,vetted a zsibin...se papír semmi,elviszed a balhét.
Szerintem nem sok értelme van a zsibire kiülni,ezeket úgysem ott passzolják el.
Ott azt sem tudják ki az a Krisz aki még király is...

Szállás:igen utálok mindenkit innen a fórumról,azért szerveztem külön szállást,és Zotyát is úgy kértem meg,
hogy 7-en megyünk és olyan szállás kell ahova csak 7 ember fér el,nehogymár valaki még bepofátlankodjon!!!! :D
(mert nem vagyunk amúgy összenõve,mindenki felnõtt ember...)
Hosszútávra is azért járok,mert kevés az olyan marha,mint én azt a keveset meg elviselem ;)

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
jó a medve is, de itt egy életszerûbb példa

látszani akarok, de már csak piros nyesedék-fényvisszaverõ csík van, amit a pedálomra teszek.

megállít a zsaru: fizessek 3 rongyot, mert nem borostyánsárga

jogos, nem?

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 posts

A rendõröknek tudniuk kell a jogszabályokat, hogy mi alapján büntetnek.

" (8) A kerékpár lámpák elektromos kapcsolásának olyannak kell lenni, hogy a lámpák együtt legyenek be- és kikapcsolhatók. "

2 kezem van és egyszerre is tudom használni :-) De ha ezzel a dinamót akarják erõltetni, akkor menjenek a jó büdös francba!

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

epyc, a teljes jogszabály linkjét told ki ide légyszi

hülyén van megfogalmazva, hogy KELL, pl kormány, fék, blabla, és SZABAD pl pedálra prizma

ha fel van sorolva, hogy mit kell, és mit szabad, nyilvánvaló, hogy ami nincs felsorolva, azt NEM SZABAD.

nem szabad tehát pl csomagtartót, c.mass-es levonót, és hasonló dolgokat:)

shit, nem?:)

Én meg egész egyszerûen nem hiszem el a történetet és ennyi. A rendõröknek tudniuk kell a jogszabályokat, hogy mi alapján büntetnek. Ha meg a névtábla miatt büntették meg, amit kötve hiszek, akkor meg is érdemli a 3e forintos tanulópénzt és legközelebb veszi a fáradtságot, hogy utána nézzen a KRESZ rá vonatkozó részének. Az 1985-ben készült Gazdálkodj Okosan!-ban még valóban volt ilyen, de azóta eltelt pár év.

Nem a rendõröket akarom védeni, de 10 történetbõl 9 az ilyen "haverom haverját már úgy büntették meg, hogy..." kezdetûek, ami enyhén szólva is kérdéses eredetû.

Te meg jogász diplomával rendelkezel, tudnod kell, hogy hol keresd az ide vonatkozó jogszabályt ;) Egyébiránt szerintem MEDVÉT kifejezetten tilos kerékpár tartozékként vinni :D Pedig jobb, mint a lakat!

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

tirA

tirA

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Esztivel találkoztam délelõtt az örsön. Õ is ma ment feljelentést tenni azzal a különbséggel,hogy õ ISMERT 'tettes' ellen. Na már most ehhez képest nem siették el a hatóságok az intézkedést. Ill. kérdéses hogy mennyire tettes ez a fazon.
Ez a zsibin vettem szöveg nem rossz 'alibi' mert annak azért nehéz utána járni,hogy ki mit honnan ad el.
Mindenestre összegyûlhetnénk fényképekkel,hogy kinek milyen bringáját keressük, és mehetnénk egy kört a Zsibin.

Kutya.7

Kutya.7

vendég

• fórumtag
  • 157 posts
Csak hogy mindenki lássa, a mini nefraz, mennyire ügyes kis kölök elkapta gyakorlatilag a Tepsis pultoslány ...Eszter bicajának tolvaját az õ elmondása alapján :

Megint megláttam a bicajt és utánna eredtem a nõvérszálló felé vette az irányt megnéztem hogy hova megy be és szoltam a rendészetnek akik értesítették a rendõrséget akik értesítették a Bûnügyieket a bringa végül eszternél van a csávó azt mondta hogy a zsibin vette egy 20-as ért.

remélem az összes többi is megkerül.

Röfi: Nem õ a Best Spy? :D

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
epyc, a teljes jogszabály linkjét told ki ide légyszi

hülyén van megfogalmazva, hogy KELL, pl kormány, fék, blabla, és SZABAD pl pedálra prizma

ha fel van sorolva, hogy mit kell, és mit szabad, nyilvánvaló, hogy ami nincs felsorolva, azt NEM SZABAD.

nem szabad tehát pl csomagtartót, c.mass-es levonót, és hasonló dolgokat:)

shit, nem?:)

mcsontos

mcsontos

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
Bezzeg ha a lopott kerók felderítésébe fektetnének annyi energiát, mint a brinyósok baszogatásába...

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Bullshit. Nem kell mindent elhinni, amit mondanak/leírnak.

Idézek a jelenleg hatályos KRESZ-bõl:

116. § (1) A kerékpárt fel kell szerelni
a) könnyen kezelhetõ, megbízható kormányberendezéssel,
B) két, egymástól függetlenül mûködtethetõ fékszerkezettel, melyek közül az egyik az elsõ, a másik a hátsó kerékre hat,
c) hangjelzõ berendezéssel, amely csak csengõ lehet,
d) egy elõre fehér, vagy kadmiumsárga fényt adó lámpával,
e) egy hátra piros fényt adó, sötétben, tiszta idõben legalább 150 méter távolságról látható helyzetjelzõ lámpával,
f) hátul egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színû fényvisszaverõvel,
g) legalább az elsõ keréken legalább 1 db borostyánsárga színû, mindkét oldal felé hatásos oldalsó fényvisszaverõvel (küllõprizmával).
A g) pontban elõírt fényvisszaverõt a kerékpárokra 1991. évi december hó 31. napjáig kell felszerelni.
(2) A kerékpárt fel szabad szerelni
- elöl fehér,
- oldalán borostyánsárga,
- mindkét oldali lábpedálon elöl és hátul borostyánsárga
fényvisszaverõvel, továbbá a kerékpár bal oldalán elhelyezett szélességjelzõvel, amely elõre fehér, hátra piros színû fényvisszaverõt tartalmaz.
(3) A kerékpárra felszerelt fényvisszaverõknek sötétben, tiszta idõben - olyan jármûbõl, amelynek távolsági fényszórója azt megvilágítja - 150 méterrõl észlelhetõnek kell lenniük.
(4) A kettõnél több kerekû és 0,80 méternél szélesebb kerékpárt mindkét oldalon fel kell szerelni az (1) bekezdés d)-f) pontjában említett világító, illetõleg fényjelzõ berendezésekkel. Ezek a berendezések a jármû legszélsõ pontjától 0,15 méternél távolabb, egymáshoz pedig 0,60 méternél közelebb nem lehetnek.
(5) A kerékpárra gyermekülés oly módon szerelhetõ fel, hogy az ülés és a rajta ülõ gyermek a vezetõt a kilátásban és a vezetésben ne akadályozza, a kerékpár világító- és jelzõberendezéseit ne takarja. Az üléshez kapaszkodót és lábtartót is fel kell szerelni. Az ülés, a kapaszkodó és a lábtartó nem lehet összefüggésben a kormányzott kerékkel, illetõleg az azzal együtt elforduló szerkezettel.
(6) A kerékpárhoz kapcsolható legfeljebb 0,70 méter széles és legfeljebb 70 kilogramm össztömegû, egytengelyû, két nyomon futó vontatmány (kerékpár utánfutó).
(7) A kerékpár utánfutót fel kell szerelni
a) hátul egy, az utánfutó középsíkjában, vagy attól balra, az úttest szintje felett legalább 0,35 méter és legfeljebb 0,60 méter magasságban elhelyezett piros színû, háromszög alakú - a pótkocsira elõírt - fényvisszaverõvel,
B) a kerékpárra elõírt hátsó helyzetjelzõ lámpával. A kerékpár utánfutó hátsó helyzetjelzõ lámpája elektromos kapcsolásának olyannak kell lenni, hogy bekapcsolása a kerékpár hátsó helyzetjelzõ lámpáját kikapcsolja.
(8) A kerékpár lámpák elektromos kapcsolásának olyannak kell lenni, hogy a lámpák együtt legyenek be- és kikapcsolhatók.
(9) A kerékpár világító és fényjelzõ berendezéseit a következõképpen kell elhelyezni:
a) Az (1) bekezdés
- d) pontjában említett lámpát,
- e) pontjában említett hátsó (piros színû) helyzetjelzõ lámpát és
- f) pontjában említett hátsó (piros színû) fényvisszaverõ(ke)t,
valamint a (2) bekezdésben említett elsõ (fehér) fényvisszaverõt a kerékpár hosszirányú függõleges felezõsíkjában úgy, hogy
- az úttesthez 0,35 méternél közelebb,
- a lámpák az úttesttõl 0,90 méternél távolabb,
- a fényvisszaverõk az úttesttõl 0,60 méternél távolabb ne legyenek.
B) Az (1) bekezdés g) pontjában említett, kerékre oldalsó (borostyánsárga színû) fényvisszaverõt (küllõprizmát) úgy, hogy annak távolsága a kerékabroncstól 0,10-0,15 méter legyen.
c) A (2) bekezdésben említett szélességjelzõt úgy, hogy az a kerékpár hosszirányú függõleges felezõsíkjától balra 0,30-0,40 méterre és az úttest szintjétõl 0,35-0,60 méterre legyen.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Kutya.7

Kutya.7

vendég

• fórumtag
  • 157 posts
Valaki valami információt szolgáltasson. Tehát, igaz e az az állítás, a rendõrség részérõl, hogy teljesen felszerelt kerékpárra kell névtábal is.

Mountainbike Challenge 2011

Kutya.7

Kutya.7

vendég

• fórumtag
  • 157 posts
Én nekem az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha összefutnánk mindannyian, mindenkinek összeírnánk, ha van vázszám, ha nincs, akkor egyedi azonosítókat, készítenénk fotókat, és az arra hivatott megbízható embereknél, több helyen is ezeket eltárolnánk, és lopás esetén, könyen lehetne ezeket elõszedni. Amennyiben közben a kerékpár változna, festés színe, vagy felszereltség, akkor azt hozzá lehetne rakni a keró dokumentációjához.

én úgy gondlom, a gépemen elfér biztonsággal ennyi adat, de szerintem sokunk gépén, lenne olyan is aki minõségileg lefotózza a bicajokat, és így egymáson tudnánk segíteni.