Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XVII. kerbõl van itt vki? #2

- - - - -

• Please log in to reply
1727 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

telót, mindent seperc alatt.

Barátoknak ingyen ;-)

Na majd akkor a SID lockoutomat légtelenítheted...:D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts

Kormánycsapágyba menetrögzítõ???????...

Mûanyagba kell is! :)

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Kormánycsapágyba menetrögzítõ???????

Megjegyzem nekem csak az elsõ/hátsó agy futásállítása és belsejének szétszedése a tabu, fûzni meg csak azért nem meg semmi idõm nincs.
Na meg most az új XT hajtókar - szerszám híján.
Fogsort, bowdenezést, telót, mindent seperc alatt.

Barátoknak ingyen ;-)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

M
Az egyetlen szerelõ, akiben megbízhatsz, az saját magad vagy. Évek alatt lassan megveszed a kellõ szerszámokat fontossági sorrendben, és mindig nyugodtan tekersz, mert tudod, hogy TE raktad össze, lelkiismeretesen.

Picit vitatom, igenis VAN megbízható szerelõ / boltos (több is), a RB nem ilyen. Ettõl függetlenül, menõ és praktikus dolog függetleníteni magadat, s a legtöbb dolgot (mínusz telószerelés, középcsapágybehajtás) magadnak elvégezni. Én most pl baromira meg vagyok elégedve a kormánycsapágy összerakási tudásommal, ilyen pöpecre kevés helyen lõtték volna be. (mindenhová megfelelõ zsír, ragasztó, menetrögzítõ stb...)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts
Fontos!

http://rakosmente.uw...msg2614#msg2614
"Nice boys don't play rock and roll"

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 posts
Köszönöm a válaszokat.
Azért kérdeztem,mert van bringám, ami évekig pincében volt becsomagolva,s most parázok, hogy van nyoma ennek a sok "álldigálásnak"...
Kéne segítség,vagy szervíz,vagy mi...

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente

Megmondom: kivették egy újból. Ez így megy.

Háát, nem tom, biztos így volt, bár elõttem csak annyi zajlott le, hogy kihúzta a k.csapágyas fiókot, aztán kivett egy kallódó központosítót.

FSA kormánycsapágy; azok meg dobozolva vannak, azért nem értettem hogy lófrálhat egy központosító szabadon.

Bár az is lehet, hogy a két eladó összebeszélt, hogy kéne nekik ez vagy az egy FSA korm.csapiból, aztán véletlenül azt adták el nekem, amit szét akartak szedni :D

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

hogy hogy volt abból nekik plusz azt nem tudom.

Megmondom: kivették egy újból. Ez így megy.
Sram láncoknál a patentszemet szokták "kilopni" belõle pölö.

Az egyetlen szerelõ, akiben megbízhatsz, az saját magad vagy. Évek alatt lassan megveszed a kellõ szerszámokat fontossági sorrendben, és mindig nyugodtan tekersz, mert tudod, hogy TE raktad össze, lelkiismeretesen.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
A RideBike-al targikus tapasztalataim vannak. Finoman szólva, nem én vagyok a célközönsége, pedig annó sokat nyerhettek volna velem. Nem tudom õket sajnos jó szívvel ajánlani senkinek. Az, hogy mi mennyiért kapható, az más tészta, de szerelést nem bíznék rájuk.

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts

Ott már raktak össze fordítva is kormánycsapágyat...

Nekem csak a fékpofáimat rakták be össze-vissza, de azon kívül semmi bajom velük. Mostanában csak vásárolok, a javításokat igyekszem magam végezni.

Na a Papnál meg nem tudták beállítani a kormánycsapágyat hugom zsír új bringáján még évekkel ez elõtt. -ha már a hibáknál tartunk. De a kerületben vegyesek a tapasztalatok vele. Van aki dicséri és van aki nem.

Kerti Misi az egy jófej ember, és lekiismeretesen dolgozik. Õ is sokat teker, és nincs benne nagyzási mánia. Bármikor segít ha bemegyek hozzá -igaz mostanában ritkán :( .

CM képekben egy szervezõ szemszögébõl!

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Kormánycsapágyról jut eszembe, hogy egyszer elkövettem azt a hibát, hogy nem néztem meg ott a cuccot tüzetesen (siettem) és lemaradt a központosító.

Igaz, másnap bementem és kaptam egy elfekvõt - hogy hogy volt abból nekik plusz azt nem tudom.

Szóval jólmegnézni mit kapsz.

Egyébként én is oda járok vásárolni.

Lao-Ce

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

R Bikeba.

Ott már raktak össze fordítva is kormánycsapágyat...

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente

Sziasztok!

Keresnék a kerületben kerékpárszervizt.
Ajánlanátok egyet-kettõt?

Köszi elõre.

A IV. utcában is van egy szervíz - ha még mûkszik.

"Ennyi bringás nincs is az országban".

Ezt én sem akartam elhinni :D

ÕÕÕ valamit elcsesztem, hogy töröljem az elõzõt?

Lao-Ce

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente

Sziasztok!

Köszi elõre.

A IV. utcában is van egy szervíz - ha még mûkszik.

Lao-Ce

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts

Sziasztok!

Köszi elõre.

Ott van a Pap a Kis utcánál (lakótelep), Kerti Misi a Csabagyöngye utcában Rákoscsabán, de én az Örsre járok a nagy bevásárlóközpontba található R Bikeba.

Rákosmente KerekSE;

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 posts
Sziasztok!

Köszi elõre.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Szervezõként nagyon más volt a CM. Rengetegen voltak a népek, oszt volt bunkó - agresszív állat is szép számmal. A legjobb mégis a Borárosnál a híd alatt rekedt autósok reakciója volt. 20 percig csak magukban puffogtak, 50 perc után már a rendõrrel ordítozott az egyik épelméjû. Dawnhoz is odament egy kötekedni, hogy miért nem lehetett errõl tájékoztatni õket. Végül is csak a tévék, rádiók és az MTI kapott értesítést... A 70. percben meg már: "Van ebben a városban még ember?", 80. perc: "Ennyi bringás nincs is az országban".
Hát, csalódott. :-)

Ami furcsa volt, hogy a rendõrök olyan helyeken zárták el az utat, ahova mi sem engedhettük a népet, amin meg javítani kellene, hogy inkább terelve legyen, mint lezárva. Bár azt a két órát meg kibírják a dugóban.

Befele Hápival mentünk 33-as átlagot, hazafele meg Dante húzott ezerrel, kellemesen be is égetve a lábunkat. Másnap reggel "ma sehova nem megyünk tekerni" érzéssel ébredtünk, aztán délután nyomtunk a Dombságban terepen egy jó kis 45-ös kört 16-os átlaggal.

Dante: Dawn már nyomja végkimerülésig. Tõletek hazafele azt hittem, hogy szétszakadok, mikor a lesavasodott lábammal próbáltam tartani a 30 feletti tempót Kistarcsa templomig. :-P

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts
http://www.freeweb.h...06/DSCF6299.JPG
Kamionos szervezõ:
http://www.freeweb.h...06/DSCF6297.JPG
A baromfi:
http://www.kep.tar.h...8834/21367823#2
http://www.kep.tar.h...8834/21367824#2
http://www.kep.tar.h...8834/21367825#2
http://www.kep.tar.h...8834/21367830#2

Akik biztattak:
http://www.freeweb.h...06/DSCF6270.JPG

És egy beszámoló:
http://plog.uw.hu/in...6Aprilis#222345

Rákosmente KerekSE;

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Áááá, ratyi nyeregcsövek nem szeretik, ha rázós-kátyús terepen sprintelsz. A fáradástól zakkannak meg, nem a hirtelen erõtõl, ezért nem úgy kell elképzelni, hogy egyszer csak reccs és elpattan, hanem úgy, hogy elõször fura hangja van a bicónak, majd észreveszel a csövön 1-2 repedést. Nyilván, ha még így is intenzíven használnád, elpattanna. Általában vannak a hajlós és a törõs fajták. A törõsök sokkal késõbb törnek, mint ahogy egy hajlós hajolni kezd, elhajlítani egyet nem egy nagy kunszt. Ha odafigyelsz a gépre, a törõs fajták szerintem jobbak, azokat azért elég nehéz megzakkantani.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Akkor a 73kilómmal már kezdhetek félni? Vajon mi reccsenhet meg elõször...:scared: