Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Szombathelyi Riderek

- - - - -

• Please log in to reply
12295 replies to this topic

KToMi

KToMi

törzsvendég

• fórumtag
  • 613 posts
Igggen :) Köszi, viszont!
Az nagyon jó, van nekem is. Egy a baj vele, hogy feltöri a fém sín a bõtz, egy idõ után sebes lesz, és fáj. Nekem kéne bicajhoz is mert terepen azért ki van téve csavarodásnak ( mondjuk egy keresztbecsúsztatás utáni lábletétel... egyébként nekem így is szakadt el, csak aszfalton ).
Gyere terepre, ott lesz hirtelen mozdulat is :)

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts
Mondjuk az hozzá tartozik, hogy sportoknál(ahol futni, ugrálni kell, bringán nem) használok térdszorítót(két oldalán vas merevítés:)) azzal sokkal stabilabbnak is érzem a térdem. Bringázásnál nekem nem kell féltenem, szerencsére outin nincs olyan sok hirtelen mozdulat:)
És jobbulást neked is!:) (sánták tartsunk össze!:D)

KToMi

KToMi

törzsvendég

• fórumtag
  • 613 posts
Képekben a mûtét után:
Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

KToMi

KToMi

törzsvendég

• fórumtag
  • 613 posts
brrrrr. Hát én már érzem a fájdalmat. Nagyon keményen hangzik ez így :( Az a rossz ebben, hogy a leg ártatlanabb szituban is alád fordulhat a lábszárad, és amíg a többi szalag fog, addig mocsok nagy fájdalommal jár, valamint az izmod is elszakadhat egy nagy ficamnál. Én a bicajozásnál ettõl tartok a leginkább!
Akkor erõs a lábad, és ez tényleg jó, mivel nem ad akkora esélyt a ficamra. Nekem is ez volt a szerencsém, mivel nagyon sokáig bicajoztam, és erõs volt a combom, viszont a végén már annyiszor ficamodott ki, hogy nem mertem/tudtam terhelni, aminek a vége - hozzád hasonlóan - az lett, hogy az izmom elkezdett sorvadni, és a végén már egy sima lépésnél is kiment.
Jobbulást kívánok és vigyázz a lábadra... én is most, ennyi idõsen látom ( 33 vagyok ), hogy a régi sérüléseim, amiket lábon hordtam ki, milyen károkat okoztak... késõbb visszaüt :)
De így legalább nem unalmas az élet :)

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts
Feltöltött kép
:D

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts

áhhhh. mit csináltál? Hogyan akadt be? Részleges-, vagy teljes szakadás volt? Sztem ilyen sportokat ne csinálj, mert ki fog menni újból, és viheti a többi szalagot, vagy porcot is a lecsóba! Nekem a végén már sima járásnál is ki tudott ficamodni!
Combot erõsítsd!
Igen. Mivel 10 évig éltem úgy, hogy a szalagom el volt szakadva, ezért a tapadási pontok is felszívódtak, ergó nem volt semmi, ami tartaná õket, ezért megfúrták a csontot, és tettek be egy fém karikát, egy lappal ( valahogy így mesélte a doki ), amit a csonthoz rögzítettek. A gyûrûn van átfûzve a szalag, amit a combom hátsó felébõl vágtak ki, hogy össze lehessen húzatni a két szakadt, és összement szalagdarabot.
Sztem ne várh sokat a varrással, nehogy így járj!
Amennyiben erõs a combod izmod, az át tudja venni a szalagok szerepét, de könnyebben ki fog azért menni, csavarodni!

Fociztam...:) Hát valahogy az izületbe(?) akadt be, nem tudtam mozgatni még 2 hét után sem, arthroszkópiával kikapták a beakadt részt. Eddig 2szer fordult ki, egyszer amikor még gyenge volt az izom simán járás közben, másodszor tesin floorball közben. Doki aztmondta van olyan állapotban a combizmom hogy csinálhatok amit tudok(ésszel nyilván, nem tank üzemmódban) és jövõre össze lehet varni.(azért csak jövõre mert a csont még nincs teljesen kifejlõdve(17 éves vagyok), addig meg jobb nem piszkálni, azzal nagyobb bajt is lehet csinálni)

KToMi

KToMi

törzsvendég

• fórumtag
  • 613 posts
áhhhh. mit csináltál? Hogyan akadt be? Részleges-, vagy teljes szakadás volt? Sztem ilyen sportokat ne csinálj, mert ki fog menni újból, és viheti a többi szalagot, vagy porcot is a lecsóba! Nekem a végén már sima járásnál is ki tudott ficamodni!
Combot erõsítsd!
Igen. Mivel 10 évig éltem úgy, hogy a szalagom el volt szakadva, ezért a tapadási pontok is felszívódtak, ergó nem volt semmi, ami tartaná õket, ezért megfúrták a csontot, és tettek be egy fém karikát, egy lappal ( valahogy így mesélte a doki ), amit a csonthoz rögzítettek. A gyûrûn van átfûzve a szalag, amit a combom hátsó felébõl vágtak ki, hogy össze lehessen húzatni a két szakadt, és összement szalagdarabot.
Sztem ne várh sokat a varrással, nehogy így járj!
Amennyiben erõs a combod izmod, az át tudja venni a szalagok szerepét, de könnyebben ki fog azért menni, csavarodni!

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Az kellemetlen lehetett!
Megoperálták és azért áll kifelé? :)

operáltak?
elintézték annyival hogy "nincs eltörve, ha nem tud menni dolgozni irassa ki magát a háziorvosával"...
magyar egészségügy
a háziorvosom mondta hogy szakadás(megint), pihentessem, meg minél elõbb jegeljem le róla a duzzadást..
szóval egy nap fájdalmas jegelés, meg két hét táppénz lett belõle..
jelentékenyen rövidebb a szalag, azért áll kicsit kifelé..
csak én veszem észre, más nem látja ha nem tudja mit kell figyelni..:)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts

Igen?
A kosár, fallabda, tenisz... mind nagyon veszélyes a szalagok szempontjából. Melyik szalag? Térd? Kereszt, vagy oldal?
Én 10 évig éltem szakadt kereszt szalaggal.... aztán 2008 Januárban plasztikázni kellett ( kivágtak egy darabot a hátsó részbõl, és azzal húzatták össze a megmaradt részeket. Csavarokat, fémlapot tettek a csontba.... 1éve kitekeredett az egyik csavar, de nem engedem kivenni.
El is hiszem, hogy félsz az újboli sérüléstõl, mert valami brutál fájdalmas!
Te "országutizol" ugye? Hogy állnak a sérült a részeid?

Csavarok, fémlapok?:o Nekem tavasszal szakadt el a keresztszalagom, beakadt és azt a részt ki kellett szedni, de akkor nem lett összevarva. Doki aztmondta semmi fém nem lesz bent ha meg lesz csinálva majd, valahonnan kiszednek egy darabot és azzal fogják majd összevarni. Azóta énis szalag nélkül élek, teljesen megszoktam hogy figyelni kell rá, már simán beállok kézizni, kosarazni, strandröpizni, csak a focit hanyagolom, rúgni nem tudok(próbáltam, sikertelenül:)) Bringázásban igazából csak annyiban zavar hogy szépen leépült a combizmom amíg nem tudtam tekerni és még most is picit gyengébb mint a másik, szal arra kell gyúrnom.

KToMi

KToMi

törzsvendég

• fórumtag
  • 613 posts
Az kellemetlen lehetett!
Megoperálták és azért áll kifelé? :)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
a jobb bokám külsõ szalagja szakadt el..
azóta kicsit kifelé csámpítok vele..:)

Flickr

KToMi

KToMi

törzsvendég

• fórumtag
  • 613 posts
Igen?
A kosár, fallabda, tenisz... mind nagyon veszélyes a szalagok szempontjából. Melyik szalag? Térd? Kereszt, vagy oldal?
Én 10 évig éltem szakadt kereszt szalaggal.... aztán 2008 Januárban plasztikázni kellett ( kivágtak egy darabot a hátsó részbõl, és azzal húzatták össze a megmaradt részeket. Csavarokat, fémlapot tettek a csontba.... 1éve kitekeredett az egyik csavar, de nem engedem kivenni.
El is hiszem, hogy félsz az újboli sérüléstõl, mert valami brutál fájdalmas!
Te "országutizol" ugye? Hogy állnak a sérült a részeid?

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
Kiwi most Gencsen foglalkozik a BMX-szel; úgy tudom..

én a suliban inkább kosaraztam, de az eltört kisujj, meg a második szalagszakadásom után azt se soha többet!! :)

Flickr

KToMi

KToMi

törzsvendég

• fórumtag
  • 613 posts
Nekem meg kimaradt ez az egész, de örülök is neki. Nálunk sohanem foglalkozott a családban senki a labdajátékokkal. Mi "technikai" clan vagyunk :)
17 éve motorozok, elõtte ( az elején közben ) pedig végig bicóztam. Voltam helyi BMX bajnok ( asszem 1991-ben ), amikor a Szabadidõben a pálya émegépült ( még Kiwi foglalkozott az egész dologgal ). Bicajozni mindig is imádtunk ( tesóm is ), és az egész gyermekkorunk errõl szólt, nagyon nagy élményeket adott. Amikor a haverok autóztak, én még akkor is bicóztam. Sokáig kitartottam :) Aztán kött a motorozás. Elõstör speed, cross vonal érdekelt, de mindig gyorsasági gépeim voltak. Aztán 2003-tól már csak a supermoto érdekelt, és 2005-tõl ezt csinálom.
Tesó megvette a biciklit, és eleinte engem nem is érdekelt, mígnem kipróbáltam, és megfertõzõdtem, újból. Mindez nem egészen 2 éve történt. Azóta újból biciklizek, és nagyon szeretem. Nem gondoltam volna, hogy valaha újból így fogom élvezni, de ez a freeride/DHvonal nagyon jó, de még rengeteget kell tanulnom! Tetszik az új kihívás, hogy jó helyeken járunk, a sebesség vékony ösvényeken, a kanyarok... minden.
Szóval ezért nem focizok... még kimondani is rossz a szót... foci :)

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,667 posts
Középiskolában mi minden tesiórán fociztunk. Nagyon szerettem. Sõt, régen még tévében is néztem, de valahogy mostanra nagyon megutáltam. Utálom, hogy a 6 sportcsatornából legalább 4-en foci van. És a sporthírekben is csak a fociról van szó. Pl. a digisporton én még nem is láttam talán mást a focin kívül. Persze max addig néztem, amíg a kapcsolgatás során felvillant. És mennyi pénz van ebben a szarban, számomra ez a hihetetlen.

KToMi

KToMi

törzsvendég

• fórumtag
  • 613 posts
Én ki nem állom..
Az élmények nekem máshonnan jöttek :)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Focizni jó. Nagyon sok boldog percet okozott gimiben minden tesióra :) Saját szabályaink voltak, és csomót nevettünk :D
Minden évben összejárunk egy meccs erejéig és jó móka.

Nézni én se szeretem annyira, de barátokkal játszani jó.

KToMi

KToMi

törzsvendég

• fórumtag
  • 613 posts
Igen, én csak a bicóval ( két kerék ) hasonlítottam. :)
A focinál minden jobb. Isten bizony inkább betonozok :)
Hála égnek én fociszûz vagyok. Soha nem néztem meg egy meccset sem, és nem is fociztam, még gyermek koromban sem :

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

Három ország, száz kilométer ? túra ? Bikemag
Kis kedvcsináló ha valaki errefelé szeretne bringázni:)

tavasszal lehet róla szó

Flickr

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts

Most komolyan.... :) Iszonyat ügyes a srác, meg nagyon nehéz lehet, de ebben mi a szar az élvezet? :)
EXTREME freeride UNICYCLING!! Video - Pinkbike.com

mindenkinek más tetszik:)û
még ez is 100 szor jobb mint pl a foci vagy a hasonlók:D
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.