Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szombathelyi Riderek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12295 hozzászólás a témában

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Felnim van, meg talán még a Magura Julie hátsó fékem is megvan. De ez nem biztos.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nálam még mindig itt van hulp alivio hátsóváltója :o
akad pár gagyi fékkar, author nyeregcsöbilincs, véféktüskék, meg ilyen aproságok.
kerékfüzést vállalom szívesen ha az van :)

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
jah, régen jártam erre.

Srácok, nemtom Cornel barátunk olvassa-e a topikot, remélem nem.
Egy olyanra gondoltam, hogy összedobhatnánk neki egy biciklit, mert a családi körülményei miatt el kellett adnia neki ami volt.
Na nem valami millás gépre gondolok, de valami kis tekerõs, amivel õ is tudna bringázni.
nekem van pár alkatrészem amik vagy nem is voltak használva, vagy teljesen jók.
pl.: felnik, külsõk, váltókarok, stucni, nyeregcsõ, elsõ merev villa, nyereg...
Nemtom ti hogy álltok a dologhoz, illetve alkatrész ügyileg, lécci nyilatkozzatok ezzel kapcsolatban, van-e ilyen hajlandóság, illetve alkatrész, amit ilyen célra beáldoznátok.

üdv
t
"ezek ám a gondok, nem a faláb!"

McClane

McClane

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.710 hozzászólás
üdv bocika, ezer éve.... :)
Come on! It's on

Korn

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
azé is mertem megvenni, mert ez volt rajta, ismerem, a célnak tökéletesen megfelel.
ilyen kis lightos "freeride" tekerés, amit itt a környéken lehet csinálni ugye.
a konámon is az van, teljesen jó, csak azt most asszony tekeri, ha megyünk bringázni.

Van könnyebb gumi is ami jó, csak az áron nagyon meglátszik, egy jobb 2.1-2.2-es gumi, ami minõségben és súlyban is top, azok 10-15 ezer Ft-ok!, annyit meg én sem adok érte.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
keréken kúva sokat számít a súly. viszont szerintem gumin spórolni elég nehéz. volt 500g-os conti explorerem és utáltam. az egyiket szét is vágtam késsel, nehogy eszembejusson valamikor is újra feltenni. :)
ami nagyon könnyû, azon vagy nincs minta és nem tapad, vagy vékony az oldalfala...
mondjuk lájtosabb felhasználásra talán jók ezek is, de ha kell a tapadás vagy a ballonosság akkor 700g alatt sztem nem lehet megúszni egy külsõt.

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
Jah, már be is szereltem, sokkal jobb lett.
az is számít valószínû, hogy a hátsõ eddig 24-es volt, most meg 26-os, de az én koromban a tekerés már fontosabb, örülök, ha etók menni párszor tekerni kicsit már annak is örülök.
jó ez a gumi, kevlár oldalfala van, hajtogathatós. akciós. gondolom valami régi elfekvõ cucc.. :)

Tényleg nem kell valakinek egy brutál 24-es kerék, keveset használt csúcs alkatrészekkel kompletten?

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Tuti érezni fogod a különbséget, fõleg gyorsításkor, mert sokkal könnyebb lesz felgyorsítani a kerekeket.

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
Nahát annyit nem tudtam lefaragni, mert virsli gumit nem akartam a jennyre rakni.
Contiental vert. pro 2,3 kerül rá (ami gyárilag is volt :)
a belsõ kicsit több lett mint gondoltam, 400 gramm a kettõ.
Tehát kerekenként 400 grammal kevesebb, ami szerintem kell, hogy számítson, azért az elég sok.

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.017 hozzászólás
Hi, hát persze akácia ellen nincs nagy védelem..meg a 100asszeg ellen sem.:)
a Dh gépen nem is psórolok a külsõ gumi súlyán, meg a belsõén se..amilyen a mostani belsõm, ennyi erõvel egy vastag slagot is beletekerhettem volna...
Óvakodj a részeg AutóStohl !!!

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Na azt azért számold hozzá, hogy szúrásos defektet (tüske, üvegszilánk) tuti, hogy könnyebben kapsz a végkonyabb külsõ-belsõ párossal. A felütéses defekt ok, hogy nem érint annyira a hegyen, de szúrásos defektet a városban is összeszedhetsz. De persze abszolút defektmentes megoldás nincs. Nekem az utóbbi idõben sikerült pár tüske okozta defektet beszedni vastag DH-belsõvel is. Igaz, hogy elõtte 4 évig nem volt egy sem, pedig mentem én is árkon-bokron. Szóval azért pumpát meg defektszerelõ készletet is szerezz be, és hordd is õket magadnál.

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
jah, nekem sem volt soha lefelé, pedig kapott terhelést szegény kis kona épp eleget.
csak nem mertem a kollegának mondani, merhogy õ biztos ilyen nagy dh champion.

felütésem nekem a városi rideok során volt párszor, de az meg a súlyomnak köszönhetõ.
(és a tudásnak :) )

inkább tüske defektem szokott lenni, az azért gyakran.

szal holnap menek a kanyonba, aztán veszek gumikat.

majd ha van kedvetek emehetnénk biciklizni, napersze nem a bükk maratonra.... :)

t

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.017 hozzászólás
Szia Tamás!

Az elõzõ vitát nem értettem, mert az én cc gépemen még soha nem volt defeket, fõleg felütéses.->pedig ha átülök a dh géprõl a cc re akkor általában ugyanazzal a stílussal használom lefelé.A többiek ennek a megmondhatói, tehát a cc gépemmel se szoktam húzni a féket irottról lefelé, még jobban tekerem is mert azt lehet-mégsem kaptam még ott defektet. (1.9-es külsõ+belsõ harisnyavékony) Dh géppel már kaptam 1,5 kg -os belsõ mellett is..-akoor hogy van ez?okfejtést nem várok mert tudom.

Szóval Tamás véleményem szerint a keréken spórolt súly a leghasznosabb és a leginkább érezhetõ.Fõleg ahogy Hulp írta a külselyén...Gondolom Te se akarsz Amerikan agyakat(100g/db) mert nem a mi súlyunkra ill.,stílusunkra fejlesztették, és valószínû nem sokáig tartana a 100g -os anyaga..szóval ezen nem tudsz spórolni..meg nem is érdemes. a vázon lehetne még sokat fogni, persze a súllyodhoz-omhoz választva a legkedvezõbbet.
Könnyebre én nem cserélném az enyémet.
Szóval a kerék szélén érdemes spórolni.
Óvakodj a részeg AutóStohl !!!

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Plusz a defekt is garantált, ha ilyen szimpla falu sz*r ra cseréled a mostanit meg 140 g os belsö? , az mekkora? 1.9 es? :D kicsit jobban nekiereszted egy kövesebb sziklásabb részen és fel is ütötted... báár ha nem lejtõzésre kell akkor nemszoltam:)

miaz hogy szimpla falu szar? neked dupla falú a külsõ gumid?
140 grammos belsõ? az egy teljesen normális belsõ 2.3-as méretig.
a dupla vastagságú, dh belsõt lemértem tegnap, az 300 gramm.

van egyébként ilyen "szilikonos" (olyan mint a koton) belsõ is, ami "felütés gátlós", és szerintem még könnyebb is mint 140 gramm.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
Plusz a defekt is garantált, ha ilyen szimpla falu sz*r ra cseréled a mostanit meg 140 g os belsö? , az mekkora? 1.9 es? :D kicsit jobban nekiereszted egy kövesebb sziklásabb részen és fel is ütötted... báár ha nem lejtõzésre kell akkor nemszoltam:)
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
ok, konkrétan a gumikon fogok ennyit spórolni, mert a hátsó és az elsõ is (külsõ+belsõ) 1,2 kg.
azt néztem olyan 500-600 gramm körül van külsõ, belsõ meg 140 gramm.
szal fél kiló/kerék garantált.

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Igen, baromi sokat jelent, fõleg ha a kerék kerületén tudsz ennyit spórolni, vagyis könnyebb küllõket, felnit, gumikat használsz.

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
Hali!

Srácok, mennyit számít a kerék súlya?
Gondolok itt arra, hogy ha a 3 kg-os kerekeimet mondjuk 2,4-re tudom faragni az sokat jelent?

Megvan még a darkwoodi pálya? már egy ideje nem jártam arra....

üdv
t

Para!

Para!

törzsvendég

• fórumtag
  • 460 hozzászólás
Nyugodjék Békében!
The quick brown fox jumps over the lazy dog.

McClane

McClane

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.710 hozzászólás
jó kis cikk:
http://www.hwsw.hu/h...-biztonsag.html
sokat fognak tudni ezek a kocsik
Come on! It's on

Korn