Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Szombathelyi Riderek

- - - - -

• Please log in to reply
12295 replies to this topic

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,667 posts
Mert ha egy 3-6 éves kiskölök nekedmegy, akkor max megfájdul a lábad. De ha te elütsz egy 3-6 éves kiskölköt, akkor lehet, hogy komolyabb baja lesz. Normál esetben te vagy az okosabb, illik neked felnõtt módjára viselkedni.
Nem tudom megnézted-e a felvételt. Nem este, az üres fõtéren készült.

Mindegy, úgy látom itt megint nem lesz egyetértés.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
a fõtéri bringázáshoz hozzá tartozik az is, hogy a 3-4-5-6 éves kiskölkök a minibringákon úgy száguldoznak a legnagyobb tömegben, mintha otthon tekernének az udvarban..(ide tartoznak még a lökködõs 3kerekû motorosok is)
ha valakinek neki mennek akkor ki lesz a hibás?
a kis szaros? a járókelõ? esetleg apuka-anyuka, aki nem bírja felfogni hogy ne a zsúfolt fõtérre hordja a kölkét bringázni?
csak egyszer jön nekem egy ilyen kis szarházi...az apja nem teszi zsebre amit kap...
egyébként este simán végig lehet tekerni a fõtéren hosszában is...
a múltkor még a zsaruk se szóltak be...lehet mert volt lámpám...:)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,667 posts

YouTube - Teker
YouTube - Teker

Õszintén? Ez egy nagyon jó példa arra, hogy miért utálják meg az emberek a bicajosokat. Én tuti leszedtelek volna a bicajról, ha a békésen sétálgató emberek között bicajozgatsz csak úgy, meg a kisgyerekeket kerülgeted. A fõtérre nem megyünk be bicajjal, csak a kijelölt bicikliúton. Fõleg ekkora tömegben. Olyan nehéz ezt felfogni? Aztán ha meg elkap a rendõr és megbüntet, akkor még õ lesz a köcsög. Persze úgyis apuci anyuci fizeti a bírságot. Aztán meg okosan szlalomozol a kocsik között. Az eszedbe sem jutott, hogy valaki kiszáll és kinyitja eléd az ajtót, esetleg egy autó éppen elindul a parkolóból. És az is jogosan lesz morcos, akinek lekarcolod a lökhárítóját a pedállal, mert valami nem úgy jött ki, ahogy eltervezted.

Persze korábban mi is csináltunk hülyeségeket, de nekem pl. eszembe nem jutott a zsúfolt fõtérre bicajjal bemenni. Eleve nem tudom miért jó kerülgetni a sok gyalogost.

Ennyire vitézkedni akarsz, menjél ki a parkosba, vannak ott jó kis ösvények, aztán kerülgetheted a fákat.

Ráadásul amíg nem tudsz egy vészfékezést fejreállás nélkül kivitelezni, addig végképp nem kéne ezt erõltetni.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
én csak azt nem értem, hogy ha az út közepén mentél a kocsik közt akkor miért para ha lelép valaki az útra a szélén. van ezer hely hogy elõtte vagy mögötte kikerüld. meg ha tartható volt a tempó autókkal akkor gondolom nem 40-50nel mentél.

biczó, elküldtem a cuccost ;)

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts

Off: megkaptam a fényképezõt pénteken, összeraktam még akkor este, rengeteget kísérleteztem vele ma reggel pedig már el is vették.... De nagyon tetszik, megtanultam mindent manuálisan csinálni rajta

ÚÚ az szívás, mire fel?

Videókban van egy két érdekes jelenet:D
A lelépõs-nénikel(:D) meg vigyázni kell, én volt hogy sprinteltem(50km/h körül mentem) városban, kiléptek elém és a lélekjelenlétnek köszönhetem(nem megrántottam a fékeket hanem szép fokozatosan fékeztem le 15 méteren belül annyira hogy elférjen) hogy egyben maradt a bringa(meg persze én)

maxireka

maxireka

vendég

• fórumtag
  • 140 posts
Egy kicsit elmaradtam a fórumozással, nem nagyon olvasgattam mi folyik itt, nem volt jó a böngészõm úgy igazán, de már megoldódott - úgy ahogy...
2 héttel ezelõtt pénteken (7-én) bringával mentem a Fõ térre, apuhoz, mert ott dolgozott akkor éppen. Gondoltam csinálok videót, út közben. Fényképezõ a kezemen volt, de csak a kezdeti szakaszt videóztam. Utána végig a kezemen lógott (azért írom le, hogy a késõbbiekben ne kelljen magyaráznom vmit). Biztosan tudjátok, van egy út a városban, ami a templommal majdnem szemben ér ki. Én a könyvtár felõl mentem, út közepére bementem, tartható volt még számomra is a tempó az autók között. Egyszer csak a nénike gondolt egyet, lelépett. Automatikusan fékeztem, de azt hiszem az elsõ fék túl erõsen foghatott, ugyanis szépen átestem a bringán.... Fényképezõ (a szappantartós Nikon) "kicsit" sérült. De már megcsinálta apu... megkért, hogy mindent meséljek el , ez részben meg is történt... De ezt csak szombaton tudta meg, mert akkor mutattam (ismét a Fõ téren) a fényképezõt, elõtte nap panaszkodtam a sok lelépkedõre (tényleg sokan lépnek le, még körül se néznek....), nagyjából összerakták a szitut.
Egyébként semmi komoly.... :D
*szerk: egyébként azóta nem igazán engednek tekerni, pedig tényleg semmi bajom nem volt, az eset után még elbringáztam odáig, meg haza, és másnap is megtettem az utat...

Szombaton videóztam, kicsit nagyonnagyon rossz, de hát erre futotta, rögtönzött dolog volt :D Az állandó rázkódáshoz egy idõ után hozzászokik a szem, legalábbis esetemben...:D
YouTube - Teker
YouTube - Teker

Off: megkaptam a fényképezõt pénteken, összeraktam még akkor este, rengeteget kísérleteztem vele ma reggel pedig már el is vették.... De nagyon tetszik, megtanultam mindent manuálisan csinálni rajta

McClane

McClane

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,710 posts

sátorral a csomagtartón megfelelõen nagy kihívás is.

na, amit igazán tudok utálni, az a csomagos túra, biciklivel
még hátizsákot sem szeretek vinni, ha bringázok
Come on! It's on

Korn

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,017 posts
A lift honnan indul??
Óvakodj a részeg AutóStohl !!!

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,667 posts

Az osztrák Tour megint érinti a Grossglocknert. Azt is érdemes lenne egyszer megmászni.

Én ezt már megtettem. Vagyis a Grossglockner melletti Hochalpenstrasson bicajoztunk végig. Gondolom õk is ezt fogják megmászni. A déli oldalról indultunk, még aznap át Zell am See-hez, ott aludtunk. Aztán másnap ugyanazon az útvonalon vissza, és a Hochtornál sátoroztunk a hágó tetején. Aztán a harmadik napon lezúztunk és irány haza. Csináltunk róla jó kis videót is. Egyébként gyönyörû hely. És montival, sátorral a csomagtartón megfelelõen nagy kihívás is. De aztán a lefelé zúzás mindenért kárpótol.

etilin

etilin

vendég

• fórumtag
  • 228 posts
McClane a futás nem az én sportom.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts
Fox Racing Shox Course Walk: Maribor DH 2010 - MTB - Freecaster.tv powers extreme.com
elég jó minõségû vidi mariborrol. durvákat mennek benne.iszonyat meredek a pálya, kb triplája annak ami videóból átjön, gyökerek, sziklák mindenhol, és 20- 30 centi mély sár:D mi kb gyalog nem tudtunk lemenni a pályán úgy hogy 2méterenként hanyatt ne estünk volna. mindjárt a rajtnál egy több mint 2 méter magas elugró, amibõl legalább 15 m hosszt kell ugrani a rendes érkezõ ívig, ha nem akarod hogy kiszakadjon alólad a kerék:DD
nagyon elmebeteg hely, megéri kimenni.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

McClane

McClane

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,710 posts
Hulp ez szvsz vmi fényképezõgéppel lehetett felvéve, én nem voltam ott
ne full screen-be nézd :)

etilin van grossglockner futás, nem jössz?
Come on! It's on

Korn

etilin

etilin

vendég

• fórumtag
  • 228 posts
Tegnap szétnéztem a Vashegyen. Igen szép kis falak vannak arrafelé is. Nem hosszúak de igen meredekek 15%-os táblát láttam valahol.
Rendesen megdolgozott.

Az osztrák Tour megint érinti a Grossglocknert. Azt is érdemes lenne egyszer megmászni.

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,017 posts
4sport: Az OTP versenyen jelen voltunk, képek az intra oldalunkra is felkerültek..

Idézem:

Szombathely 2010. május 9-én vasárnap rendezték a hagyományos 11.OTP Maratoni Stafétát.

A Vas Megyei Rendõr fõkapitányság Bûnmegelõzési Osztálya a rendezvényen bûnmegelõzési elõadást tartott a gyerekeknek, illetve bûnmegelõzési kiadványokat és szóróanyagokat osztott szét köztük.

A Family SE hagyományos rendezvényén minden adott volt a jó hangulathoz: sok futó - akik zömmel vasiak voltak, de Budapestrõl, Gyõrbõl és Keszthelyrõl is érkeztek -, pezsgõ versenyközpont remek zenékkel és esõmentes, nyárias idõjárás. A 42 km-es maratoni távot 24 négyfõs csapat körönkénti váltással teljesítette (a kör a Fõ térrõl indult és 2 km hosszú volt). A legjobbnak sorozatban harmadszor a 4sport - ker bizonyult.

Gratula!

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,667 posts
McClane, mivel vették ezt fel/tömörítetted le? Teljes képernyõn élvezhetetlen, annyira pixeles. Illetve nem is pixeles, hanem 2x2 centi négyzetek vannak a képernyõn.

Amúgy tuti nagy élmény volt élõben látni a profikat. Én a 4X-t láttam a tv-ben szombaton. Jó 20 centi mély folyós sárban mentek. Durva volt. Aztán vasárnap estére írták a DH futam közvetítését, de foci volt helyette. Gyûlölöm ezt a kurva focit. Ha éppen nincs élõ meccs a 87millió bajnokság egyikében, akkor szezonösszefoglalót, meg szezonelõzetest adnak. Csak egyszer lenne valami fontosabb ennél a szarnál.

McClane

McClane

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,710 posts
2010 Maribor DH World Cup videó
4sport web

helyenként Pubyék kommentjeivel :)

ezen kívül a képek között:
2010 Maribor DH World Cup
OTP Maratoni Futófesztivál
Epcos-spinbicaj országúti verseny
MTB Diákolimpia
2008 Grossglockner futás
2009 Grossglockner futás
Leogang :)
4sport web
Come on! It's on

Korn

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts
Ja amúgy nyugodtan szóljatok/írjatok rám ha sokat rinyálok:D

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts

senki ne nézzen le senkit

Ámen!

Más: Mostanában nagyon rám jár a rúd... Kezdõdött minden a szalagszakadással, abból nagyjából felépültem, de pénteken sikeresen kifordítottam a térdem(még most is sántítok...), ma reggel meg amikor beb@sztam a kocsiajtó otthagytam az ujjam(hogy miért nemtudom vagy hogy hogyan...) és az egész köröm be van lilulva a hüvelykujjamon... Fáj mint az állat, fogni is nehezen tudok vele, de ami a legrosszabb, hogy váltani abszolút nem tudok(ilyenkor utálom a campa váltókart...) De legalább szar idõ van és így nem idegesítem annyira fel magam...
És még én szekáltam régen Rékát, hogy vele minden megtörténik...

McClane

McClane

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,710 posts
senki ne nézzen le senkit
Come on! It's on

Korn

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,017 posts
Háát ezek érdekes oldalak voltak.. már megint ez a dh-s nem dh-s unalmas maszlag.. meg kondíció..

Na erre az én véleményem: SCROLLING=YES
A bicajozás az én szemszögembõl kondíciófüggetlen:mivel nem mindenki vágyálma a pulzusmérés, tempófigyelés és km számlálás, valaki csak szeret tekerni, pl Hulp, vagy Én, van hogy neki is nekem is jobb a kondim, van hogy rosszabb..van hogy Dh géppel cc-zünk van hogy cc géppel dh zunk-(lefelé gurulunk helyes szóhasználatban-mert Dh zni csak a dhsok tudnak az meg nem vagyok):) -csak a szerénység kedvéért-. Tehát nem értek egyet Andrissal, és a másik mûfajt lenézõekkel..
ez most pont olyan volt mint az ejtõernyõ sport-amikor ugrottam.
Az ejtõernyõs utálja a siklóst, a siklóernyõs meg az ejtõernyõst..-miért mert az egyik azért használ ernyõt,hogy túlélje a másik meg a repülés kedvéért, na és akkor..
Az én Egeremen van egy kerék középen amit tekergetek ha nem érdekel a forum egy bizonyos része, mert engem sem érdekelnek az Ou-is versenyek, de miért tenném ezt szóvá!?És minden tiszteletem az OU-soké, mert én befosok a OU-in..úgy félek azon a típusú bringán mint a fene..

Azon kívül hogy ki mennyit teker->mindenki annyit amennyi neki jólesik, vagy akar.. vagy ez egy olyan klubb ahol aki nem teker évi 10ezret nem lehet a tagja?mert akkor nyitok egy külön topikot hogy : ,, szhelyi- táposok"..

Bocs de a DH-s OUval edz-akkor most ellentmond egy Õsi törvénynek, miszerint utálják egymást.. én mindig köszönök a stabrõl is a vékonykerekûeknek.. tökre nem érdekel mivel van-- viszonzást is kapok mindig-ez is egy ellentmondás?

Na nem értem, és igazat adok annak aki azt mondta menjünk hegyre ki mivel akar, aztán le lehet nyugodni..
Én etekertem évi 200km-et most elbújjak, pedig szeretem a bringát.. nem hiszem hogy szégyelném magam miatta..
Ja és Nem tudok különbséget tenni egy 200km-es OU-is ride és egy 40 km-es kõszegi ,,DH" (tolás,gurulás) között sem,mert szerintem pont egyforma teljesítmény-aki próbálta mindkettõt szerintem tudja..
Személy szerint meg, egy Dh versenyen jobban elfáradok a 2 perc alatt, mint egy kõszeg maratonon 65km alatt..ez személyes megélésem..
De ha ezen is továbbmegyek, akkor már lehetne vitatni egy 25-ös tempóban megtett 200 km-ert egy 60-as tempóban megtettel..
Van értelme..Û?????

Na ezt hosszú értelmetlen, és ökör véleményt át is lehet szkróllozni...