Jelentkezz be Regisztrálj
Szombathelyi Riderek
Posted 2010. May 20. - 13:44
Posted 2010. May 20. - 13:35
,, a más gyerek felgyújta a házam más eset.." De gondolom érzed, hogy azt a hosszú irományt nem neked szántam..
Nekem a biczaj egy tárgy karcokkal, és nem hinném hogy egy 3 kerekû mûanyag bringával fellökõ gyerek akkora kárt tenne benne amitõl annyira rosszúl lennék.. max bosszantana.de ennyi.ezzel persze lehet nem egyetérteni!
A fõtér nem a tömegben való bringázásról kell hogy szóljon.. ha meg elütik autóval Õ lesz megsértõdve..
Én figyelek a gyerekemre, de mindenre nem lehet számítani...és ha már lehet talán csökkenthetõ legyen a kockázat, ezért is nem fogok egyetérteni Rékával.. hecc-hecc de lehet nagy baj is vége.
Para mi ez a bicaj?
Posted 2010. May 20. - 11:50
Most így néz ki:
Imageshack - hpim1486b.jpg - Uploaded by Imageshack user
Imageshack - hpim1487.jpg - Uploaded by Imageshack user
Imageshack - hpim1489i.jpg - Uploaded by Imageshack user
Imageshack - hpim1490.jpg - Uploaded by Imageshack user
Majd még pedált, meg a bandázst cserélem fogom.
Posted 2010. May 20. - 11:11
Ha a barátaid gyereke eljön hozzátok és felgyújtja a lakást akkor is azt mondanád semmi baj majd legközelebb óvatosabban játszatok:)
Posted 2010. May 20. - 10:58
De ha mondjuk letámasztom valahova az outimat és annak megy neki a 3-6éves gyerek, elborul és lehúzza a vázat/szettet, akkor mi van?
-Hát mondjuk lemegy a festék -és??és? na és? ott nem lesz festék ennyi..
Mondjuk szülõként nem fizetném ki és nem is érdekelne a dolog..baleset-mert ugye ha egy kõfelverõdést kapsz akkor a kaviccsal fizetteted ki???
A másik meg hogy nem összehasonlítható az ha egy gyerek megy neked-akinek még nincs annyi esze hogy azt nem szabad, meg te sportból, heccbõl vagy versenybõl.. Már volt olyan-Hulp nagyon jól tudja mikor nem figyeltem, trükköztem és kifutott a gyerek elém..necces volt, és ha neki mentem volna bizony helyben jó nagy pofonnt érdemeltem volna azonnal a felelõsség többi részérõl nem is beszélve.. és akkor én is ilyedtemben beszóltam a szülõnek, pedig a hibás csak én voltam.. Megtanultam egy életre...
Én most már egy kicsit máskép látom ezeket a dolgokat, és a gyerekemér mindent ha kell a kínai-falat is.. ha kell behajítalak a bicajoddal együtt a szökõkútba-és még csak karcolás esetén se tudnám garantálni hogy egybe fogsz maradni..
Na ezt így látom most Szülõként.. Ehhez az kell hogy valaki szülõ legyen és érezze..
Nem nagyon kell szerintem ezen gondolkodni:
Egy pótolható tárgy sérülése kontra Egy Gyermek -emberi élet veszélyeztetése
A tömegben versenyõket meg úgy szedném le a bicajról-hogy csak úgy nyekkennek..aztán lehetne sírni apucinak-anyucinak hogy ,,a rendõr bácsi ezt csinálta meg azt a szemét állatja, pedig én nem is, én semmit, én anygyal vagyok,, és a rendõr bácsi a rossz-meg a dúrva, meg a szemét.. Talán nem véletlen mondja amit mond- erre talán még senki nem gondolt, talán az a szomorú hogy nem fogadnak neki szót.. enm azt mondom hogy nem fordulhat elõ olyan hogy Õ valamit másképp lát mint egy bicajos és nincs igaza, de ez nem jellemzõ.
Ez olyan hogy a helyszínelõ nem fog száguldozni az autójával, mert minden nap szembesül azokkal az áldozatokkal akik a száguldozás vétlen elszenvedõi.. és bizony ez kemény dolog csak Ti Réka és többiek még nem láttátok azt milyen könnyen meg is lehet halni..
Posted 2010. May 20. - 08:50
Amúgy szerintem nem is bicaj az a bicaj amin nincs még egy két karc. Bár amikor úgy borult a gép hogy elferdült a váltópapucs akkor én is szentségeltem.
Posted 2010. May 19. - 21:21
De ha mondjuk letámasztom valahova az outimat és annak megy neki a 3-6éves gyerek, elborul és lehúzza a vázat/szettet, akkor mi van?
Õszintén, ezt komolyan gondoltad?
Posted 2010. May 19. - 19:05
Posted 2010. May 19. - 18:09
Posted 2010. May 19. - 16:44
Nekem meg kész a nyeregcsövem a Reugeot-ba! Jó fej ez a suli így érettségi után. Csak anyagot kellett vennem, de anélkül is megcsinálták volna, mert lett volna a suliban is de ha már megvettem mit csináltam volna egy 25x400as alu rúddal?
A rúd az nem egy tömör valami? Mert akkor jó nehéz lehetett.
Posted 2010. May 19. - 15:13
A PDF fájl hasznos volt! Köszi!
Posted 2010. May 19. - 15:06
mit csináltam volna egy 25x400as alu rúddal?
Tarthattad volna az ágyad mellett, hogy ha betörnek hozzád legyen mivel védekezni:)
Posted 2010. May 19. - 15:00
Posted 2010. May 19. - 14:48
Mert ha egy 3-6 éves kiskölök nekedmegy, akkor max megfájdul a lábad.
Meg szerintem túlreagáljátok az egészet... ok, nem okos dolog bemenni gyalogosok közé, de ment olyan gyorsan hogy valakiben komoly kárt okozna(az más kérdés hogy a kocsiban tudna, de az meg más tészta...)
Posted 2010. May 19. - 13:28
A videó tényleg odabasz.
Az oké hogy valaki cikázik a gyalogosok között de ezt lefilmezi és felrakja. kb olyan mint a motorosok akik a gyorshajtásaikat filmezik.
A fõtéren meg át lehet menni bicajjal csak ésszel kell menni. Gyerekre papára kutyákra vigyázni. A baj az hogy ha át akarsz menni a városon bicajjal akkor nehezen tudod kikerülni a fõteret, vagy csak nagy kerülõvel.
Nekem igazán azzak van ki a t:)k:)m hogy a bicajúton héderezik az összek kutyasétáltató kisgyerekes meg vénasszony. Akinek muszály úgy menni hogy véletlenül se férj el melletük. Ha meg csengetsz akkor nem érti mi a bajod. Az útestrõl meg a múltkor a rendõr zavart le hogy menjek a bicikliúton (még szerencse hogy csekket nem adott). Integetett hogy menjek le a bicajútra, majd miután nem mentem megelõzött és befékezett elõttem (lejtõn kanyarban) majdnem belerohantam. Amíg magyarázott majdnem két autó ment neki:) Gratula.
A fõtéren van kijelölt kerékpárút. Azon szabad bicajozni, én is szoktam, ha a parkos után levezetésként arra megyek haza. (Mondjuk általában eléggé kihalt esténként a fõtér.) Más kérdés, hogy eléggé szerencsétlen helyen van az út, de sokkal jobb megoldás nem nagyon lett volna. Azért akkora kerülõt szerintem nem kell tenni, ha nem akarsz a térre bemenni.
Egyébként a kerékpárúton kóválygó gyalogosokat én is nagyon tudom utálni, és akkor általában nevelõ célzattal eléggé közel szoktam elmenni mellettük, hogy vegyék már észre magukat. De mondjuk hogy várhatnám el tõlük, hogy nem menjenek a bicikliútra, ha a bicajosok egy része meg a tömegben próbál sebességrekordot dönteni.
Bocs a korábbi stílusért, ahogy McClane rávilágított, lehet, hogy kicsit nyers voltam. De ahogy elnézem nem csak én tartom helytelennek a dolgot.
Posted 2010. May 19. - 12:42
Fõtéren keresztben van bringaút, nem? Hosszában meg ott van párhuzamosan mellette a Thököly vagy milyen út.
Erre a kiadványra gondoltam: http://magwas.freebl.../nothit_11o.pdf
Posted 2010. May 19. - 10:52
Az oké hogy valaki cikázik a gyalogosok között de ezt lefilmezi és felrakja. kb olyan mint a motorosok akik a gyorshajtásaikat filmezik.
A fõtéren meg át lehet menni bicajjal csak ésszel kell menni. Gyerekre papára kutyákra vigyázni. A baj az hogy ha át akarsz menni a városon bicajjal akkor nehezen tudod kikerülni a fõteret, vagy csak nagy kerülõvel.
Nekem igazán azzak van ki a t:)k:)m hogy a bicajúton héderezik az összek kutyasétáltató kisgyerekes meg vénasszony. Akinek muszály úgy menni hogy véletlenül se férj el melletük. Ha meg csengetsz akkor nem érti mi a bajod. Az útestrõl meg a múltkor a rendõr zavart le hogy menjek a bicikliúton (még szerencse hogy csekket nem adott). Integetett hogy menjek le a bicajútra, majd miután nem mentem megelõzött és befékezett elõttem (lejtõn kanyarban) majdnem belerohantam. Amíg magyarázott majdnem két autó ment neki:) Gratula.
Posted 2010. May 19. - 10:28
amúgy rohadt hülye állat biciklisek
utálom az összeset
Korn
Posted 2010. May 19. - 10:26
"A minõség se jó, a sebesség se az igazi. Mentségemre legyen a hangra, a sebbeségre, és a remegésre, hogy a kamera (ami nem teljesen 100%os, mert földhöz vágódott, nem kis lendülettel ....) a kezemben volt végig."
Most te komolyan a szombathelyi fõtéren ami sétálóutca akarsz sebességrekordokat döntögetni? Ez milyen sport, gyalogoskerülgetés? Tényleg nem értelek. Oké, szoktunk mi is utcázni, lépcsõkre fel-le ugrálni, parkban trükköket gyakorolni ahol gyalogosokba botlik az ember, de nem a tömegben száguldás a lényeg. Ha adrenalinra, sebességre vágysz menj ki az országútra, szerpentinre vagy ha monti akkor fel a hegyre vmi szûk ösvényre.
Múltkor volt szó valami moped vizsgáról. Azt megcsináltad? Csak mert akkor egy-két kresz szabállyal gondolom már tisztában vagy. Pl. hogy jobbról elõzni tilos és életveszélyes. Végig az autók seggében bujkálsz jobb oldalt, ahol rohadtul nem számít rád senki. Az meg hogy valaki parkolót keres és Te jobbról szeretnéd megelõzni nehogy már az õ hibája legyen.
"Mikor a gyalogosok miatt szinte már megállok, megelõzni nem tudom õket, hátranéznek, észrevesznek, majd nyugodtan sétálnak tovább"
Az egy JÁRDA bazzz! Miért ne sétálni valaki nyugodtan a JÁRDÁN? Semmi keresnivalód ott! Ha meg mégis ott kell menned akkor max 5km/h és ugyan nincs leírva sehova de illendõségbõl azért a gyalogosnak van elsõbbsége. Szerintem.
Mondom ezt úgy, hogy Bp-n nap mint nap közlekedtem szabálytalanul, akár piroson, záróvonalon át, szembeforgalommal, össze-vissza. DE úgy, hogy lehetõleg mást evvel ne korlátozzak, ne veszélyeztessek. Ha járdán megyek és nem férek el akkor HANGOSAN, jóóval elõtte, szólok, megkérem, hogy "Boocsi" vagy "neharaguudj" és ha félreáll akkor hangosan MEGKÖSZÖNÖM. Mert a járda a gyalogosé!
edit:
most mennem kell, de valahol van a gépemen egy PDF ami leírja, hogy hogyan közlekedjünk városban kerékpárral. Megkeresem délután. Érdemes elolvasni...