Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenõfal #3

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3224 hozzászólás a témában

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Te sem mertél volna pénz nélkül szülni!!!
Én sem merem Páromat majd anno odaengedni...
Az a gáz, hogy bevett szokás a hálapénz....elõre is....fixen tudva... sõt "árak vannak".

Hálapénz topic ;-)

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

Én sem azt mondtam, csak már a szülésnél görbülnek a nullák...

Charon azért jól látja.... Magamtól én sem adnék. Ha jól végezte munkáját, sütnék neki sütit. :D Mert én meg abban vagyok jó.... (A dolog képletes.)

Karácsonykor kellett egyszer bemennem a dokihoz, mert kétujjnyira nyitva volt a méhszájam (harmadik gyereknél nem ritka), és ügyelt, mondta, hogy menjek be, megvizsgál, hogy minden rendben van-e. (ilyenkor nem kért pénzt, kizárólag, ha a rendelõjében vizsgált), és én tényleg vittem neki sütit. :)

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

:-(
Mi az, hogy maguktól adnának? Mi a fenének fizetünk tébét? :-P
Közvetve tõlem kapja a fizuját...
De flame off.

Nem mindenki ad, és õket is tényleg jól ellátják. Azt meg úgysem lehet megtiltani az embereknek, hogy hálásak legyenek ha figyelmesek velük.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Én sem azt mondtam, csak már a szülésnél görbülnek a nullák...

Charon azért jól látja.... Magamtól én sem adnék. Ha jól végezte munkáját, sütnék neki sütit. :D Mert én meg abban vagyok jó.... (A dolog képletes.)

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Az nem lenne hír, hogy annyit kérnek az embertõl, amit sokan maguktól is adnának.

:-(
Mi az, hogy maguktól adnának? Mi a fenének fizetünk tébét? :-P
Közvetve tõlem kapja a fizuját...
De flame off.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
és az nem elég? szánalmas.
az ilyen takarodjon el ebbõl a szakmából. a retkes ...-be. menjen tõzsdézni, esetleg politikusnak, ott annyi pénz van amennyit csak akar.
sajna mi sem voltunk gazdagok, de szerencsére meggyógyult akinél elkövettek mûhibát.

Al: magánkorházak. nézz vészhelyzetet. nicns pénze? takarodjon. pedig a TB-t fizeti....
de gyerünk, magánkorházakra fel.
legyen egészséges az akinek van sok pénze... logikus. a szegények pusztuljanak.

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

Sajat orvosnal szules, stb. Amugy aprobol es penz nelkul is szulnek naponta anyak es nincs muhiba. Szoval nem kell dramatizalni.

A helyzet megoldasa pedig a biztositasi rendszer a tb helyett es a magan korhazak.

Magán kórházak már most is vannak. Én nem szeretném, ha eljutnánk odáig, ahol Kanadában tartanak. Ráadásul Kanadában jobb a helyzet ilyen szempontból, mint az USA-ban, és még ott is heteket kell várnod, amíg bejutsz egy szakrendelésre, és simán csõdbe mehet egy család, ha az egyik családtag megbetegszik mondjuk rákban. A csõd ott szó szerint értendõ, magáncsõd is van. A barátnõmnek migrénje van, kedden fájt a feje, a dokija péntekre adott neki idõpontot. Addig meg álljon féllábra, vagy aludjon, vagy csináljon amit akar. Elment ambulanciára, egy kórházba, ott 11 órás várakozási idõt jósoltak neki, és azt mondták, hogy ez egész jó, több szokott lenni. Átment egy másik kórházba, 1,5 órás autóúttal, ott csak öt órát várt, és már el is látták. Én nem szeretném, ha itt is ez lenne.
Ja, és jó biztosítása van!

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Ma 23:50-kor az M1-en Pedálkirály

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
1etértek veletek,de azért a mûhibákat ne keverd ide...
nincs orvos aki ilyet szándékosan követne el
inkább az,h sokkal kevesebb figyelmet kapsz és körültekintést...

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

Nem olcsó a gyerek... :)

nem a szülés a drága...

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Sajat orvosnal szules, stb. Amugy aprobol es penz nelkul is szulnek naponta anyak es nincs muhiba. Szoval nem kell dramatizalni.

A helyzet megoldasa pedig a biztositasi rendszer a tb helyett es a magan korhazak.

gáz ja.
olyan mintha egy államilag finanszírozott egyetemen pl addig nem mehetnél be órára, amíg nem adtál X ezret a tanár kezében a terem ajtajában, mindneki látja, mégse tehet semmit, mert akkor hirtelen jön a bukás, az orvosoknál meg a furábbnál furább mûhibák.... amit senki sem kockáztat meg, inkább fizet.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

ingyen nem vágnak, de utána már tartják a markukat...
egy szülés meg ha jól hallom 100e alatt nicns is szinte...
legalábbis a média szeirnt

A média szeret túlozni. Az nem lenne hír, hogy annyit kérnek az embertõl, amit sokan maguktól is adnának. A sógornõm elment egy neves nõgyógyászhoz, gondolom abban reménykedett, hogy így kiszûrik az esetleges újabb szívproblémával fejlõdõ magzatot (ami miatt fölösleges volt oda járnia, a kariológiai intézetben azonnal felajánlották neki az ultrahangos szûrést, amint kiderült, hogy terhes, és annál jobban meg kevés helyen értenek az ilyesmihez), na az a fickó nagyon sokat kért, és nagyon keveset nyújtott. Õ az a kategória, akit a tévében emlegetnek. Az én dokim fele annyit kér még most is (ha jól tudom 5000 egy vizsgálat, és 50000 a szülés, hacsak idén nem emelt árat, ha igen, akkor 6e, és 60). Az elsõért nem kért semmi, a második 30ezer volt, a harmadik meg 40. És már akkor is 70-80-ról beszéltek.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
gáz ja.
olyan mintha egy államilag finanszírozott egyetemen pl addig nem mehetnél be órára, amíg nem adtál X ezret a tanár kezében a terem ajtajában, mindneki látja, mégse tehet semmit, mert akkor hirtelen jön a bukás, az orvosoknál meg a furábbnál furább mûhibák.... amit senki sem kockáztat meg, inkább fizet.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Nem olcsó a gyerek... :)

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Minimum 80. Amit hallotam legalacsonyabb. De ez is gáz.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Egyebkent jelzem senki ne ugasson, aki az elozo nepszavazason a mostani egeszsegugyi rendszert tamogatta a szavazataval. Pont emiatt kellene a korhazak nagyreszet magankezbe tolni, alapellatast es eletveszely eseti dolgokat dijmentesen es felszamolni a TB rendszert a picsaba (biztositasi rendszerre atterni). Es akkor megint a politikaig jutunk el. Ugye most mi van? Sokat keresek, sok tb-t fizetek es nem kapok erte minosegi ellatast (korhazak allapota mind felszereltsegben, mind minosegben). Vagy elmegyek magan korhazba es fizetek a szolgaltatasokert de ettol fuggetlenul fizetem a TB-t is. Marpedig nem akarom. Minoseget akarok a penzemert. Es ez nem az egeszsegugy, hanem az allam hibaja.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

mûteni akar, mert akkor kap tõled hálapénzt, amit amúgy tilos, mert meglopják vele az államot, és minket is megrövidítenek, miközben kapnak fizetést amúgyis.
tehát nekik az a jó ha mûthetnek, még azt is amit antibiotikummal helyre lehet hozni.
mert akkor tudnak venni újabb autót, alufelnit, vagy egy telket.
tessék befáradni pl a nagyváradtéri korházba, és nézni milyen autóval érkeznek az orvosok. nagyon durva.

A sebészek mindig vágni akarnak. A csuklómmal többször volt gondom. Ha a reumatológiára küldött a háziorvos, akkor kenjem, és fáslizzam, ha a sebészhez, akkor az meg mindig operálni akarta. Õk ilyenek, ingyen is vágnak. :)

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

Ez egészségügyben nem az a baj, hogy vannak tetûk is. Az csak tovább ront rajta. És õszintén kit érdekel, hogy mennyit ügyel, ha én meghalok, mert õ fáradt, de kipihenten meggyógyulnék?! Ezzel nem az orvost szídom, ha valaki esetleg félreértené..
Engem ami bosszant, inkább a hálapénz.. Most, hogy jön az utódom, azért elég jól látom, hogy mennyibe is kerül az ingyenes ellátás. Ha valakinek már van gyereke itt a fórumon, akkor tudja mire gondolok..

Jja, egy érdekes eset velem. Mindig begyullad a garatom. Elmentem egy profi fülorrgégészhez. Mondom mi a baj. Megnézni és azt mondja, be van gyulladva a mandulám, ki kell venni. Mondom neki, hogy de nem lehet-e, hogy azért van, mert.... Erre mondja, hogy de, ennek nagy a valószínûsége. Nna, megörültem, hogy megúszom a mûtétet, mert akkor elég lenne orvosolni azt, ami miatt kialakul. Erre a következõ kérdés: hétfõn 10-kor jó lesz a mûtét?

A szüléssel kapcsolatban csak annyit mondanék, hogy a nõgyógyászok, amennyiben a kórházban keresed meg õket, nem mondanak semmit, nem kérnek pénzt (elfogadják, de nem kérik), és elég rendesen dolgoznak. Más kérdés, hogy a nõgyógyász amolyan bizalmi állás, én mindhármat egynél szültem, csak hozzá járok, nem szívesen mennék a körzeti rendelõbe, hogy akármelyik belémnyúljon. Nála sem örömmel ugrok a kengyelbe.
Szóval a szüléshez ezt is hozzá kell venni. Amikor a második gyereknél a magánrendelésen kerestem meg, akkor konkrét árat mondott vizsgálatonként, és a szülésre is. Cserébe lelkiismeretfurdalás nélkül hívtam, ha bármi gondom volt (na nem éltem vissza vele, de azért volt rá példa, hogy õ is nyaralt, meg mi is, és beszélnem kellett vele, mert hasmenésem volt)
A sógornõméktõl nem kértek pénzt a szívmûtétért, pedig iszonyúan nagy mûtét volt, bár gondolom egy ilyen kaliberû dologból a dokik másként profitálnak, megnõ a presztizsük, az összes konferencián felmerül az unokahugom neve. :)
Viszont amikor a sógorom vállát kellett operálni az egyik doki, akihez beutalóval ment, kerek-perec megmondta, hogy 30000 forint a mûtét, 5000-et hagyjon ott foglalónak, és akkor elõjegyzésbe veszi. Ezen jobban felháborodtam, mint a szülés körüli kiadásokon, mert oda õt beutalták, nem választotta a dokit.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Most, hogy jön az utódom, azért elég jól látom, hogy mennyibe is kerül az ingyenes ellátás.

Nõgyógyász, szülész... erre célzol?
Hogy egy szülés pölö mennyibe kerül?
:-/

Más:
Vannak olyan orvosok, akik találkoznak a betegekkel, és õk tudják tartain a zsebüket, miközben egy laborban dolgozó, vagy röntgenes meg nem...
Tudod, hogy mennyi egy kezdõ orvos fizetése nettóban? Kevesebb, mint ami nekem az ösztöndíjam!!!!
Akiket látsz azok sem a hálapénzbõl szerezték kizárólag. Ez olyan, mintha a kisfalusi politikust és a parlamenti képviselõt hasonlítanád össze.
Egyébként sz@r az élet, ez van, ezt kell túlélni.