Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenõfal #3

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3224 hozzászólás a témában

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

En meg erre irtam, hogy nem erted a lenyeget. Hiaba van magankorhaz ha nem vihetem oda a tb-nek elkoltott penzemet. PLUSSZ penzt vihetek oda, a tb-t akkor is fizetnem kell ha egesz eletemben egyszer sem hagyom, hogy tb kontojara nezzen fogasz a szamba. Es ez igy nem jo. Azert fizetek, amit nem veszek igenybe.

Igazad van félreértettelek. Te azt szeretnéd, hogy aki magánkórházba szeretne menni, az ne fizessen TB-t. Ez így tényleg jó lenne, és jogos is.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
En meg erre irtam, hogy nem erted a lenyeget. Hiaba van magankorhaz ha nem vihetem oda a tb-nek elkoltott penzemet. PLUSSZ penzt vihetek oda, a tb-t akkor is fizetnem kell ha egesz eletemben egyszer sem hagyom, hogy tb kontojara nezzen fogasz a szamba. Es ez igy nem jo. Azert fizetek, amit nem veszek igenybe.

Erre írtam, hogy vannak magánkórházak, magánrendelések már most is. Ha akarsz mehetsz oda, sõt, van olyan biztosítás is, amivel elérheted, hogy magasabb szintû kiszolgálásban legyen részed, jobb körülmények között, külön osztály van az egyik kórházban erre.
Azért kevertem bele, mert ez egy általános eset. A pajzsmirigyproblémámra én is csak augusztus 1.-re kaptam idõpontot, tavaly májusban, de ha fáj a fogam, akkor azonnal ellátnak, nem kell bemennem elõzetes felmérésre, ami után adnak idõpontot röntgenre, azután meg kapsz egy idõpontot, amikor kifúrják a fogad (nem vicc, minden fogászati beavatkozás elõtt röntgeneznek), mindezt a biztosításodra, ami ettõl aztán rohamosan megcsappan.

Nyilvan arra volt utalva, hogy ha nem megfeleloen banik a holgyel es a gyermekkel, akkor az apuka es masok nagyon morcosak tudnak lenni. Ez nem muhiba kerdes, hanem tetu ellatas vagy rendes.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
egy gyógyszer, injekció, ami megindítja a szülést, hogy õ lehessen ott.
tiszta ügy, hétközpani bevett szokás.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Kislust: hja, egyszer, mikor felmásztam az üvegházra és beszakadt aladtam, szanaszét szabdaltam az idegeimet a kezemben és 2-t szarul raktak össze. A mai napig szar a bal kezem. Biztos direkt volt, mi?! Most pereljem be? Nekem nem lesz jobb, hogy õt tönkreteszem, mrt valami nem jött ösze. Persze nekem sem könnyû...

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

blikk style..:D
mit programoz át? azért ez szerintem nem számítógép, hogy így be lehessen állítani...bár én nem értek hozzáá..biológusok?

Nem nehéz. Ha nyitott a méhszáj, akkor ujjal tágít rajta kicsit, és ettõl órákon belül beindul a szülés.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Jo par gyermek szuletett az elmult evben a barati koromben es volt amelyik ingyen volt. Persze a noverek kaptak, hogy a korhazban jol erezze magat, de a dokiknak nem. Miert ne lehetne merni? El vagytok tevedve kicsit, sok a media info es keves a sajat tapasztalat. Mondjuk adott szulesnel kozolve lett a dokival, hogy minden hiba az o szamlajara lesz irva es nem birosagon rendezodik a tartozas ha netalan.

Al: egy dolgot elfelejtessz az utolsó mondatodban
a gyereket nem viheted vissza gyári hibával, szériahibával garanciális cserére/javításra....
ellenben egy neked készülõ YASEC vázzal pl.
hanem még 30-40 évig gondozhatod....

érted...
és igen, Kislust most megmondta a frankót.
egyszer lesz egy kis baj, és heló'.. megy is a pénz.
ha nem fizetnénk, csak rosszabb lenne minden.
állam meg bármit támogasson az AUDI, és a NOKIA gyáron kivül?
utópia lenne

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nem érted. Nem azt mondom, hogy baj, hogy vonják. A baj az, hogy ha vmi bajom lenne akkor is csak akkor lennék nyugodt, ha ismerõs dokihoz mennék, nem az SzTK-ba. Az pedig, hogy ha vmi nagyobb baleset érne, a TB fiezetné mások befizetéseibõl? Hát basszus, ezért hívják õket biztosítónak...

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Egy sem volt. Egyebkent ez miert erdekes? A biztositasnal is adott osszeget fizetek es megis tobbe kerulhet egy kezeles vagy mutet. Es a 2 komoly betegseg/5 evnyi tb-t hagyjuk. Ket komoly mutet vagy olyan betegseg melyhez draga vizsgalatok vannak az tenyleg sok penz de meg mindig nem biztos, hogy 5 evi tb-met feleltem vele. Lehet, hogy az atlagberbol eloknel igy van, nem szamolgattam. Ilyenre meg sosem volt amugy szuksegem de mar iszonyat osszeget fizettem a tb-nek. Es elmondom megegyszer a tb es a biztositasi rendszer megfer egymas mellett. Siman lehet mind a ketto. Nalunk egyelore nem, de ez csak keleten mukodik igy. Jo lenne ebben is bevonulni az EU-ba.

Tin: énsem a háziorvosokra gondoltam, nem is azok járnak minimum 20 milliós autókkal.
tényleg elég kétes téma....szal általánosítani semmiképp sem lehet

Al: 2 komolyabb betegségeddel kb 5 évnyi TB-d árát éled fel...

Enyim Paripa

Let the people speak

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Azért az is meredek, hogy elõre közlöd a dokival: "Ha gebasz van, kinyírjuk a családod."

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

Jo par gyermek szuletett az elmult evben a barati koromben es volt amelyik ingyen volt. Persze a noverek kaptak, hogy a korhazban jol erezze magat, de a dokiknak nem. Miert ne lehetne merni? El vagytok tevedve kicsit, sok a media info es keves a sajat tapasztalat. Mondjuk adott szulesnel kozolve lett a dokival, hogy minden hiba az o szamlajara lesz irva es nem birosagon rendezodik a tartozas ha netalan.

mondjuk ez is fura..úgy is elõjöhet valami hiba, hogy õ a legjobbat akarta, de valahogy az orvosi tévedéseket/hibákat nem tolerálják, pedig olyan nincs, hogy egy ember soha ne hibázzon...://
Van állásom...:bananadan

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

En szeretnem ha eljutnank oda, ahol kanada van. A penzemert szeretnek ellatast kapni. Nem loszart, mint most. Es mi van akkor ha nem kapott azonnali idopontot? Magyarorszagon kap? Anyukamnak vernyomas problemai vannak es eddig a ket komoly vizsgalatra osszesen 6 honapot vart. Ez jobb? Nem igazan ertem mivel cafoltad a biztositasi rendszer mukodeset. Mellesleg nem muszaj elmenni a teljesen biztositasi iranyba. Lasd nyugdij, oda rakom, ahova akarom. TB-nel ugyanez lehetne. Sot, lehet megtartani a TB intezmenyet is, de onkentes alapon. Aki akar hagy mehessen biztositohoz. Szoval nem csak a ket veglet letezik viszont nalunk jelenleg nem mukodik ha en magasabb szintu szolgaltatast akarok tobb penzert mert a TBt kotelezo fizetni es EZ IGY NEM JO.

Erre írtam, hogy vannak magánkórházak, magánrendelések már most is. Ha akarsz mehetsz oda, sõt, van olyan biztosítás is, amivel elérheted, hogy magasabb szintû kiszolgálásban legyen részed, jobb körülmények között, külön osztály van az egyik kórházban erre.
Azért kevertem bele, mert ez egy általános eset. A pajzsmirigyproblémámra én is csak augusztus 1.-re kaptam idõpontot, tavaly májusban, de ha fáj a fogam, akkor azonnal ellátnak, nem kell bemennem elõzetes felmérésre, ami után adnak idõpontot röntgenre, azután meg kapsz egy idõpontot, amikor kifúrják a fogad (nem vicc, minden fogászati beavatkozás elõtt röntgeneznek), mindezt a biztosításodra, ami ettõl aztán rohamosan megcsappan.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

7 éve dolgozom, azóta fizetem a TB-t. Az még a kezdõ fizetéssel számolva is milliós összeg. Ezidõ alatt (hála Istennek) 3 vagy 4 torokgyulladásom volt, tehát a TB eddig (kopp-kopp-kopp) 6-8 levél Maripen árkülönbözetével támogatott. De, ha lemegyek az orvoshoz, akkor órákig ülök a göthös emberek között, hátha elkapok vmit, miközben csak azért megyek le, hogy megírja a táppénzes papírt a 2 napra, amíg lázas voltam. Azért ez sem egészen kerek így.

persze, csak egyszer (ne) legyen durva baleseted bicóval, és akkor másik 20 ember tb-je is rámegy a kezelésedre..
minden intenzív tele van, 1 ember napi milliókba kerül...
majd ha öreg leszel, te is kerülhetsz ilyen helyzetbe, akkor a akkori kisjorus fogja azt mondani, hogy túl sokat fizet..

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás

Te sem mertél volna pénz nélkül szülni!!!
Én sem merem Páromat majd anno odaengedni...
Az a gáz, hogy bevett szokás a hálapénz....elõre is....fixen tudva... sõt "árak vannak".

Hálapénz topic ;-)

Enyim Paripa

Let the people speak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Tin: énsem a háziorvosokra gondoltam, nem is azok járnak minimum 20 milliós autókkal.
tényleg elég kétes téma....szal általánosítani semmiképp sem lehet

Al: 2 komolyabb betegségeddel kb 5 évnyi TB-d árát élHETed fel...

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
blikk style..:D
mit programoz át? azért ez szerintem nem számítógép, hogy így be lehessen állítani...bár én nem értek hozzáá..biológusok?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
7 éve dolgozom, azóta fizetem a TB-t. Az még a kezdõ fizetéssel számolva is milliós összeg. Ezidõ alatt (hála Istennek) 3 vagy 4 torokgyulladásom volt, tehát a TB eddig (kopp-kopp-kopp) 6-8 levél Maripen árkülönbözetével támogatott. De, ha lemegyek az orvoshoz, akkor órákig ülök a göthös emberek között, hátha elkapok vmit, miközben csak azért megyek le, hogy megírja a táppénzes papírt a 2 napra, amíg lázas voltam. Azért ez sem egészen kerek így.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

Az elsõnél csak annyit adtam, amennyi éppen volt 500-1000 forintokat (ez 11 éve volt). Kizárólag azért, mert nem akartam abban a kórházban szülni, ahová tartoztunk, a Szt. Istvánban szerettem volna több okból is. Ha a körzeti dokihoz jártam volna, annak nem adtam volna. A gyerekorvosnak sem adtam sosem, a háziorvosnak sem, pedig sokszor jöttek már ki házhoz is, de nekik nem adok. Bár valahogy sosem vettem észre rajtuk, hogy elvárták volna.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

ezt mondom énis...
ha nagyon nincs, akkor is összekaprnak valahonnan legalább egy 20ast...
ha meg már telik lakásra, esetleg kocsira, akkor már megvan a 100as....
kéne csinálni statisztikát. mert lehet mondani h számtalan ember szül fizetés nélkül, de én ezt nem hiszem el.
elvárják, sõt szinte kötelezõ.
egy véletlen figyelmetlenség meg sajna elõfordulhat bármikor....
és akkro jönnek azok hogy ugye kivizsgál, látja h semmi gond, de tudja mikor lesz kb a szülés, és átprogramozza h furamód pont a saját ügyeleti ideje alatt szülessen meg a kismamának, nehogy másnak fizessen a megelõlegezett kedvességéért....

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
En szeretnem ha eljutnank oda, ahol kanada van. A penzemert szeretnek ellatast kapni. Nem loszart, mint most. Es mi van akkor ha nem kapott azonnali idopontot? Magyarorszagon kap? Anyukamnak vernyomas problemai vannak es eddig a ket komoly vizsgalatra osszesen 6 honapot vart. Ez jobb? Nem igazan ertem mivel cafoltad a biztositasi rendszer mukodeset. Mellesleg nem muszaj elmenni a teljesen biztositasi iranyba. Lasd nyugdij, oda rakom, ahova akarom. TB-nel ugyanez lehetne. Sot, lehet megtartani a TB intezmenyet is, de onkentes alapon. Aki akar hagy mehessen biztositohoz. Szoval nem csak a ket veglet letezik viszont nalunk jelenleg nem mukodik ha en magasabb szintu szolgaltatast akarok tobb penzert mert a TBt kotelezo fizetni es EZ IGY NEM JO.

Magán kórházak már most is vannak. Én nem szeretném, ha eljutnánk odáig, ahol Kanadában tartanak. Ráadásul Kanadában jobb a helyzet ilyen szempontból, mint az USA-ban, és még ott is heteket kell várnod, amíg bejutsz egy szakrendelésre, és simán csõdbe mehet egy család, ha az egyik családtag megbetegszik mondjuk rákban. A csõd ott szó szerint értendõ, magáncsõd is van. A barátnõmnek migrénje van, kedden fájt a feje, a dokija péntekre adott neki idõpontot. Addig meg álljon féllábra, vagy aludjon, vagy csináljon amit akar. Elment ambulanciára, egy kórházba, ott 11 órás várakozási idõt jósoltak neki, és azt mondták, hogy ez egész jó, több szokott lenni. Átment egy másik kórházba, 1,5 órás autóúttal, ott csak öt órát várt, és már el is látták. Én nem szeretném, ha itt is ez lenne.
Ja, és jó biztosítása van!

Enyim Paripa

Let the people speak

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
beszélgettem a nõvéremmel errõl, azt mondta, hogy az esetek 90 százalékában az idõsek/szegények nyomulnak a borítékkal, anélkül, hogy erre kérte volna valaki õket..
egyébként meg többet keresek, mint a nõvérem, pedig õ életeket tud menteni, nekem meg egy szaros kis fõiskolai diplomám van, de még a diploma megszerzése elõtt is ennyit kerestem, és egész nap szinte intenetezem...ûno comment, a rendszerrel van a baj..

ui:volt nemrég egy cikk az indexen, ahol összeszedték, hogy a heim pál kórházban miket csináltak a feldühödött hozzátartozók...törtek zúztak...:/