Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Lenne még egy buta kérdésem:
A Lizard Skins féle becsúszószár védõhuzatnak van értelme? csak mert néha ha kap a gép sarat rendesen, akkor a becsúszó tövében (is) megül rendesen a kavicsos dagonya és hát félõ hogy megkarcolódik. Meg persze ha eldõl a gép, stb, akkor adhat valami minimális védelmet....? Vagy tök felesleges?

SZVSZ a kosz így is úgy is be fog menni. Én meglátásom szerint ezek a cuccok addig jók míg újak.
Ugyanis egyszer lesz koszos, pl saras hiába mosogatod így meg úgy a kis "kosz" darabok benne fognak maradni és az folyton "csiszolni" fogja a becsúszót.
Nem beszélve arról az esetrõl mikor ugye dagonyába megy az ember, ez az eset halmozottan igaz. Megreked a "védõ" és a becsúszó között a sár, kosz.... és mint egy polír paszta fog mûködni.

Vagy hagyj tök szabadon, vagy ha már nagyon védeni akarod a becsúszót akkor ilyen gumiharangot rakjál fel.

Ui: eldõlés ellen meg: támaszd le a földre! Inkább a markolat széle legyen lekopva mint h összetörje magát a gép.

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
Lenne még egy buta kérdésem:
A Lizard Skins féle becsúszószár védõhuzatnak van értelme? csak mert néha ha kap a gép sarat rendesen, akkor a becsúszó tövében (is) megül rendesen a kavicsos dagonya és hát félõ hogy megkarcolódik. Meg persze ha eldõl a gép, stb, akkor adhat valami minimális védelmet....? Vagy tök felesleges?

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

10W-s olajam van itthon. Kicsit többet rakunk bele az baj lenne?

Ez a mennyiség már amit írtam "bõven" elég. Többet raktok bele az már az út kárára mehet. Nem próbáltam ki, de szerintem sok lenne már bele. Persze ez a csillapítás oldalon érvényes, a rúgónál maximum leoldja a felhordott zsírt.

Még annyi h mikor össze felé rakjátok kenjétek meg olajjal a perselyeket, ne szárazon rakjátok össze!!!

Ezt olvassátok át elég tüzetesen, fõleg akkor ha bele akartok nyúlni a csillapításba is. (és még egy jó tanács: ami olaj kijön a csillapításból fogjátok fel és mérjétek le h hány ml. Fõleg akkor ha addig mûködött a csillapítás. Ugyanis nekem még egyszer sem sikerült a gyári adatokkal mûködõ Manitou-t kapni :S)
http://www.spoke-n-w...vice Manual.pdf

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
10W-s olajam van itthon. Kicsit többet rakunk bele az baj lenne?
XC Fully

"Kussolj Brian!" :D

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

OK, szétszedjük és megkenjük... milyen zsírt érdemes rakni a telóba?

Legfõképpen semmilyent!
Én legalább is nem szoktam zsírt rakni bele. Természetesen a rugót megkennem, de inkább száranként 20-30 ml 10W olajat adok kenésnek.

És ezt elég sûrûn érdemes megcsinálni, h nem legyen probléma a kenéssel.
De természetesen lehet vásárolni gyári Manitou kenõanyagot, ami egy "zsír+olaj" szerû anyag.

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
OK, szétszedjük és megkenjük... milyen zsírt érdemes rakni a telóba?
XC Fully

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Havernak van egy Manitou R7 Elite telója (2005-2006 körüli full fekete verzió), nagyon durván le tud tapadni...

Ennek mi lehet az oka?

Nulla kenés!

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Havernak van egy Manitou R7 Elite telója (2005-2006 körüli full fekete verzió), nagyon durván le tud tapadni...

Ennek mi lehet az oka?
XC Fully

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
Köszi a választ! Akkor hagyom így. :)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Sziasztok!
1,5 collos villához keresek hézagoló gyürüt,ami a nyakára szoktak húzni,mielött bekerül a villa a vázba.Sajnos most összeér a villa válla és a homlokcsö alsó pereme.Merre keresgéljek,mi a neve egyáltalán?Elöre is köszi.

CRC-n volt karbon 2e körül/db

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
nem kell, belül kenve van. az nem jut ki, amit kint rákennél nem jut be. így van jól.

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
Néha érdemes az elsõ teleszkópos villa becsúszó szárát valamivel "kenni"? Néha 1-1 csepp telóolaj vagy valami jó lehet?
(A villa egy Muagura Durin Race.)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
2. találat

http://www.endurofor.../01monstert.pdf

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Sajna Magginak kell igazat adjak, vidd szervízbe

alapvetõ dolgokkal sem vagy tisztában, kár volt nekiállnod

Szerelõnek nem az idejét, nem a rezsiköltségeket fizeted, hanem a TUDÁSÁT. Azt hogy Õ egybõl tudja mit kell csinálni, mennyi olajat hová kell tölteni.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

szedrik5

szedrik5

vendég

• fórumtag
  • 107 hozzászólás
Hát mondjuk azért mert ,ha meg tudom sporolni azt a pénzt és én is meg tudom csinálni akkor miért ne tegyem ? !
Amugy ha segiteni nem tudsz , akkor legaláb ne kérdez ekkora okosat !
szedrik

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Nem 200-at kéne annak mozogni?
Amúgy ha nem értesz hozzá, miért nem viszed el szervízbe? 2-3 ezer egy olajcsere többnyire. Nem egy horror összeg, és sok fejfájástól megkímél.

szedrik5

szedrik5

vendég

• fórumtag
  • 107 hozzászólás
Segitség !
Volna nekem egy 2003-as monsterem.
Hogy kell szabájszerüen szétszedni és összerakni ?
Már egyszer nekiálltam ,de az alsó csavar kitekerésekor ,a nyomás elöte a csavart a picsába.
Összeszereléskor felülröl töltötem 430ml olajat száranként, rátekertem a felsö szabályzo anyát.
A villa igy 140mm mozog .
szedrik

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Egy jó RS Recon szerintem mindenre elég lenne. Solo air, 80-100mm úttal, jó strapabíró darab.
40-50.000 Ft környékén beszerezhetõ.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

lauloises

lauloises

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Villa/teló ügyben szeretnék segítséget kérni. Egy Kellys Viper SF 2008 at használok, amin egy suntour xcm villa van. Eddig általában városban vagy túrázni használtam, de tavaly kimentem vele terepre és eléggé megrázó élmény volt. Szeretném lecserélni valami jobbra. Mit javasoltok milyet vegyek? És mit kell nézni egyáltalán vásárláskor? XC-re szeretném és alulról súrolom a 100 kg-t. Elõre is köszi a segítséget!!
L.

A bringa:
Katalog Rowerowy 2008 - Kelly's Viper SF

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás
Sziasztok!
1,5 collos villához keresek hézagoló gyürüt,ami a nyakára szoktak húzni,mielött bekerül a villa a vázba.Sajnos most összeér a villa válla és a homlokcsö alsó pereme.Merre keresgéljek,mi a neve egyáltalán?Elöre is köszi.