Csak egy dolgot nem írtál le, milyen telód van;)Sziasztok!
Ma megvettem életem elsõ telópumpáját, mert nem akartam az LBS-be menni mindíg, meg ott esetlenkedni, hogy a negatívba is fujjál már, vagy még egy kicsit bele, ki belõle, elegem lett.
Ezzel kapcsolatban lenne 3 kérdésem:
1. Ti milyen nyomást ajánlottok kb 70kg-hoz terepre, hogy jól mozogjon, de azért a 130mm útból maradjon a durvább helyzetekre is. MOst 140/80 körül van, és egy picit kemény, az elsõ 1-2 cm vajpuha, és így legalább nem fogyik sok az értékes rugóútból.
2. Normális az, hogy a negatív kamra sokkal kisebb, és emiatt pikk-pakk tele lehet fújni?
3. És szintén normális, ha a negatív szelepén keresztül telement a telópumpa csatlakozója olajjal?
Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Írta 2012. március 21. - 07:35
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. március 20. - 20:15
Ma megvettem életem elsõ telópumpáját, mert nem akartam az LBS-be menni mindíg, meg ott esetlenkedni, hogy a negatívba is fujjál már, vagy még egy kicsit bele, ki belõle, elegem lett.
Ezzel kapcsolatban lenne 3 kérdésem:
1. Ti milyen nyomást ajánlottok kb 70kg-hoz terepre, hogy jól mozogjon, de azért a 130mm útból maradjon a durvább helyzetekre is. MOst 140/80 körül van, és egy picit kemény, az elsõ 1-2 cm vajpuha, és így legalább nem fogyik sok az értékes rugóútból.
2. Normális az, hogy a negatív kamra sokkal kisebb, és emiatt pikk-pakk tele lehet fújni?
3. És szintén normális, ha a negatív szelepén keresztül telement a telópumpa csatlakozója olajjal?
Írta 2012. március 20. - 11:57
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
ui.: ha R akkor eladó
Írta 2012. március 20. - 09:13
A becsuszóban alulról felfelé van egy nagyobb átmérõjû rész, majd beszükül a dugattyú átmérõjére.
namost ha túl nagy nyomást raksz bele, a negatív rugót annyira összenyomja, hogy a dugattyú egészen a vállig lemegy.
Itt két dolog szokott történni:
1. beakad a vállba, lesarkazza vagy épp lehajlítja a dugattyú peremét + lábba átszökik a levegõ
2. csak szimplán átenged.
5mm-el magasabb dugattyú kell vagy a rugó közepén lévõ stoplerbõl kell hosszabb. Vagy egyszerûen testtömegnek megfelelõ negatív rugó
ennyi
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2012. március 20. - 08:52
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2012. március 20. - 08:13
a fox terralogic rendszere mennyire karbantartásigényes/érzékeny? használtan venni nagyon lutri, vagy kiforrott dolog ez, mint egy liter meleg víz?
Vagy FITes és akkor szerelhetp, vagy mint a speci brain-es, akor viszont nem bontható nitrogén patronos
fuck me, i'm famous!
Írta 2012. március 20. - 07:48
Sziasztok!
Garanciális kérdéssel fordulnék hozzátok. Tavaly márciusban vettem egy R7 telót, újként kerékpárüzletben, ahol a tulajt hosszú évek óta ismerem. Átvételkor nem kaptam semmilyen használati útmutatót, és a szervízben se tudták megmondani mennyire kell fújni, hogyan kell beállítani. Itt a fórumon Tõletek szereztem infókat hozzá (cca 70kg vagyok, 100 psi-n használtam). A használat rendeltetésszerû cc-maraton. Beszerelés után 1 héttel kifolyt az olaj, elment a levegõ, a szervízben azt mondták, hogy túl lett fújva, majd feltöltötték olajjal, felfújták az általam elmondott értékre,és mondták használjam.
Rá 2 hónapra a teló összeesett, bal szárából kilõtte a szimeringet. Ekkor hivatalos szervízben, nagykerben (ismeretség útján) javították, ott szétszedésnél kiderült, hogy a teló alsó szárába egy csavar bele van törve. Megcsinálták,visszakaptam, garancialevél ott maradt. A kerékpárt csak versenyekre használom (kb. 500 km), azóta is hetente kb 20-30 psi-t enged.
A napokban ismét kilõtte a szimeringet, visszavittem a kerékpár üzletbe, levitték a nagykerbe, ahol közölték, hogy nem garanciális, és 15e-ért megcsinálják. Állítólag túl lett fújva, ritkán cseréltettem olajat benne, stb.
Röviden ez a kálváriám. Ti mit tennétek a helyemben?
Elõre is köszi a válaszokat.
Üdv
egy elkeseredett rider
Szia
Sajnos nem ritka dolog ez a Manitou-knál :S
Ha jól emlékszem nem te vagy az elsõ ilyen emberke aki ilyen problémával küzd. Azt javasolták h meg kell nézni a levegõ oldalon a dugattyúfejet. Ugyanis az berepedezik, és onnantól nem tartja meg a levegõt, ami átáramlik a szárba onnan meg utat talál felfelé a szimeringhez.
Még utolsó próbaként esztergáltatnék egy új dugattyúfejet, de mondjuk vagy ku..va jó minõségû mûanyagból, de inkább aluból. Annyi a titka h több anyagot kell hagyni egy kicsit a rögzítõ stift és a dugattyúfej homlokfelülete között, mert ott keletkezek ezek a repedések.
Egy jó esztergályos megcsinálja neked, nem túl horror összegért. Szerintem még ennyit megér, de 15õt nem.
Ha nem válik be, el kell adni alkatrésznek, úgy is nagyon sokan vadásznak ilyen villára, mert "mindenkinek" tönkre megy :S
Sok sikert!
Írta 2012. március 20. - 07:35
Garanciális kérdéssel fordulnék hozzátok. Tavaly márciusban vettem egy R7 telót, újként kerékpárüzletben, ahol a tulajt hosszú évek óta ismerem. Átvételkor nem kaptam semmilyen használati útmutatót, és a szervízben se tudták megmondani mennyire kell fújni, hogyan kell beállítani. Itt a fórumon Tõletek szereztem infókat hozzá (cca 70kg vagyok, 100 psi-n használtam). A használat rendeltetésszerû cc-maraton. Beszerelés után 1 héttel kifolyt az olaj, elment a levegõ, a szervízben azt mondták, hogy túl lett fújva, majd feltöltötték olajjal, felfújták az általam elmondott értékre,és mondták használjam.
Rá 2 hónapra a teló összeesett, bal szárából kilõtte a szimeringet. Ekkor hivatalos szervízben, nagykerben (ismeretség útján) javították, ott szétszedésnél kiderült, hogy a teló alsó szárába egy csavar bele van törve. Megcsinálták,visszakaptam, garancialevél ott maradt. A kerékpárt csak versenyekre használom (kb. 500 km), azóta is hetente kb 20-30 psi-t enged.
A napokban ismét kilõtte a szimeringet, visszavittem a kerékpár üzletbe, levitték a nagykerbe, ahol közölték, hogy nem garanciális, és 15e-ért megcsinálják. Állítólag túl lett fújva, ritkán cseréltettem olajat benne, stb.
Röviden ez a kálváriám. Ti mit tennétek a helyemben?
Elõre is köszi a válaszokat.
Üdv
egy elkeseredett rider
Írta 2012. március 19. - 19:27
Sziasztok!
A Suntour NCX V2 teló az rugós vagy levegõs? Semmit sem találok róla.
Ha választhatnátok -e között és egy RS Tora SL között, akkor melyiket választanátok?
Van két gép ami felszereltségben azonos, csak a telóban térnek el és most el kéne dönteni melyik legyen.
Köszi!
Meg ha nekem jók az infóim akkor az SL Tora-t ki lehet húzni minden gond nélkül akár 140ig is. Bár én azt sokkalom, de az 120-130 szerintem reális.
Írta 2012. március 19. - 19:26
a fox terralogic rendszere mennyire karbantartásigényes/érzékeny? használtan venni nagyon lutri, vagy kiforrott dolog ez, mint egy liter meleg víz?
Hali
Én csak azt tudom, mert majd mostanság hoznak szervizelni egyet, h kell hozzá egy "spéci" adapter amivel le lehet légteleníteni a rendszert. Mivel ha levegõs marad akkor nem lesz hibátlan a kompresszió/lock.
Az meg h zárt az egész azt eredményezi h kevesebb az olaj benne, és TALÁN rövidebb idõ alatt kifáradhat az olaj. Így esetleg nõhet a szerviz igénye.
Írta 2012. március 19. - 18:27
Írta 2012. március 19. - 16:57
Írta 2012. március 19. - 14:55
A Suntour NCX V2 teló az rugós vagy levegõs? Semmit sem találok róla.
Ha választhatnátok -e között és egy RS Tora SL között, akkor melyiket választanátok?
Van két gép ami felszereltségben azonos, csak a telóban térnek el és most el kéne dönteni melyik legyen.
Köszi!
Írta 2012. március 19. - 10:59
Írta 2012. március 19. - 10:23
nekem fogalmam sincs mennyi olaj kell a villába, tökéletesen elvagyok a gyári adatok nélkül is
becsúszóra meg nem rakunk semmit!!!
Az elsõ mondatodat arra érted h te leméred azt az olajmennyiséget amit kijön a villából, és ezt az értéked töltöd majd késõbb vissza?
Írta 2012. március 19. - 09:56
becsúszóra meg nem rakunk semmit!!!
fuck me, i'm famous!