Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Na sikeresen kicseréltem az olajat, most kezdett el mozogni a teló :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Most a SID hogy jön ide? Ne kezdjünk offolni és flémelni.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
nekem ugyan egál... legutoljára úgyis múlt nyáron kerülgettem a Foxokat, akkor nem voltak vmi meggyõzõek, de ez teljesen szubjektív
ma viszont pont megyek Fucktorba, aztán majd ismerkedem velük újra, elvileg van benn náluk még 1 36os is a MOMban

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

mozgás? mondjuk egy sid? egyebekben lehet, sokkal gyengébb (merevség) de pl. súlyban és mozgásban odaver egy 1.2kg-s 80-as SID egy 1.53-as 80-as FOXnak sztem

mozgásban nem ver oda, erre mérget vehetsz....egyedül súly elõnye van, de ne nyissunk 8 oldalas vitát
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
mozgás? mondjuk egy sid? egyebekben lehet, sokkal gyengébb (merevség) de pl. súlyban és mozgásban odaver egy 1.2kg-s 80-as SID egy 1.53-as 80-as FOXnak sztem

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 posts
Szerintem is a legjobban a foxok mozognak, nekem egy talast volt alkalmam kiprobalni, es gyonyoruen mozog.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

'07 36 Talas RC2 - 979USD
'07 Lyric 2Step Air - 1050USD
'07 Lyric Solo Air - 960USD
Itt azt hiszem nincs sok értelme gondolkodni. A FOX-ok már rendesen bizonyítottak, kiforrott típus, a Lyric viszont vadonás új, drágább és "csak" két útja van, szemben a FOX három állásával.

és lehet elfogult vagyok elõre is, de azt most borítékolni merem hogy egy levegõs RS soha nem fog úgy mozogni mint egy fox....csak majdnem....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 posts
Nekem is tpc+ os a manitou blackem(2003-as) es hala egyszeru az olaj csere. A jobb szarban van az olaj, lecsavarom a felso kupakot, azzal kijon egy rud is, kiontom az olajat, masik bele, vissza tekerem a kupakot es mar kesz is.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

nekem is a marzok tetszenek :)
az eszemre hallgatva viszont rs-t vennék.

'07 36 Talas RC2 - 979USD
'07 Lyric 2Step Air - 1050USD
'07 Lyric Solo Air - 960USD
Itt azt hiszem nincs sok értelme gondolkodni. A FOX-ok már rendesen bizonyítottak, kiforrott típus, a Lyric viszont vadonás új, drágább és "csak" két útja van, szemben a FOX három állásával.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
csak az aggaszt, h elméletileg a csilli egy teljesen zárt egység az X-vertben, és pl. annak állítólag teljesen légtelennek kell lennie majd, h szépen mozogjon

na ilyen szempontból 1szerûbb a nyílt olaj

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
képet még talán talán tudok linkelni, lefotóztam, de hidd el kb semmire sem emléxem belõle, történt úgy lassan talán 2 évvel ezelött:)
apró darabokra lett szétkapva a villa, majd elemeibõl újra. less rá egy PDF-re, így látod mit kell majd találnod belle, és mire számíts.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
pöpec :) de akkor akár le is írhatnád, h hogy történt a dolog, és akkor nem teljesen vakon vágnék neki a dolognak :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
követtem már el, minimális müszaki érzékkel(amit szétszedsz ugyanúgy rakod is össze) meg tudod oldani.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
TPC+ olajcsere nagy ördöngõsség, vagy neki merjek vágni itthon? esetleg vki tippek, tanácsok, tapasztalat?

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Feltölteni feltudom, csak a szétszedés az ugyanúgy megy-e mint a boxxinál? Nemsokára nekilátok.

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 posts
Nekem mar volt szerencsem 888 szetszedeshez, es akkor tudtam kionteni az oljajt felul, ha osszebb nyomtam a villat. amikor vissza toltottuk az olajat, akkor alulrol toltottuk, amikor fejjel lefele volt a villa, de lehet, hogy rosszul csinaltam, de mukodik a villa azota is.

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
A 888-at ugyanúgy kell szétszedni mint a 02-es boxxert?
Kiöntöm az olajat felül, kicsavarom alul a csavarokat és széthúzom? Csak kitakarítani akarom.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nekem is a marzok tetszenek :)
az eszemre hallgatva viszont rs-t vennék.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Jelenleg FOX 80%, RS 20%. És a legtöbb 6Pack-ben és RFX-ben 36 van.
'07-s 36 Talas RC.:clap: Csak az ára...:chin:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Aki ismer, tudja, hogy ahonnan lejövünk, oda szeretek magam felmászni. Ezért jó, ha állítható az útja a telónak. Viszont erõsen rugós párti vagyok. Ezt kéne összeegyeztetni. Nálam is a 36 az etalon, de ha fontos az útállítás, akkor csak levegõs Foxiról beszélhetünk. Az RS-rõl eddig jó tapasztalataim vannak (Pike és Reba), és tetszenek a bennük található innovatív megoldások. Iljiccsel értekeztünk már róla, és végül abban maradtunk - mivel a vásárlást majd csak egy jó félév múlva tervezem -, hogy megvárjuk az új RS telókról a tapasztalatokat, kompetens véleményeket, és ennek tudatában döntök.

- No, nekem meg a Marzók nem tetszenek. Szerintem nem csúnya a 36.:)
- shock size: 7,5" x 2,0"; travel 6,0" - én is kíváncsi vagyok

Drusza a levegõs rókához annyit, hogy nekem a float 100 RL szebben mozgott mint a pike kieresztve 140-re, a félig rugós marzo maraton xc-t pedig lazán csuklóból agyonveri....
de nem soká nekem lesz vagy talasom, vagy 36 talas-om legfeljebb kipróbálod.....