Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
putoline-ból van 40W-s is. motorosbolt.

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Az normális sztetek ha a Santour Duro D 100as telóból 70ml olajat csapoltam le? Mondjuk így szétszedés kipucolás újraolajozás után ég és föld a különbség! Sokkal finomabban mozog! (még nem volt szétszedve-újratöltve)
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás
Hali!
Tesóm 3 hete vett egy új RST Omega TnL telót. Tudnátok adni vmi tippet hogy a 100 milibõl ne csak max 50et rugózzon ki? Ráadásul elég gyakran nagyon bekeményedik. Mit lehet tenni??? Segítsetek lécci!
Köszi!
B.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Stinkypapa: kevés az olaj benne

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Ha 15ösel kikoppan akkor sztem 20asal is kifog....
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
de az motorolaj, NEM telóolaj

telóolajból ha jól tudom 20WT a max sûrûségû ami itthon kapható, pont ma vettem, Motul, 3000ft/L
Autist Team:)

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Ez elég érdekes, mivel öszes tesztben azt irják, hogy fuh de rohadt lassu nekem meg kikoppan! Láttam benzinkutakon motorolajat amikre azvan ráirva, hogy 40w, ezt használhatom telóba? Szerintem motorexnek nem nagyon van 40-es olaja...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ha szétszeded, és megnézed a rajta levõ lyukakat, rájössz. félcentis lyukból rögtön 3 nyomórudanként.. ha esetleg valami pl juharszörppel(nem higított, sûrítmény!) töltöd ki, akkor már lesz változás.
legalábbis a sima dropoffnál ez volt(nem Z1)

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Hali!

Miért van az, hogy a Drop Off Triple villám ugyan ugy mozog 7,5-es olajal mint 15-ös olajjal????? :-S

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Ahamm.Értem nagyjából de nemtudsz véletlenül valami oldalt ahol ezt képen is ábrázolják?Ez a sebességérzékeny szelep, ebben tulajdonképpen van valami érzékelõszerûség mert nemtom szal az egész olyan finomnak tûnik közben azért kapnak a telók tisztességesen letörésugrás, jancsihegy stb. szal ezért kezdtem utánajárni ennek mert ha ez ilyen finom technika lenne akkor hogyan bírja ezt a kiképzést szal nemtom érdekes???!!!

pedig halál egyszerû technikailag, legalábbis a régiek, amiket még ismerek... A csillapító fej felett van egy "sisak", ami kisebb lyukkal van ellátva, tehát azon keresztül lassabban áramlik az olaj, ez nagy behatásnál rányomódik a fejre, és hopp máris lassul a villa mozgása a megszokotthoz képest
ha nagyon távolról is, de hasonló elven mûködnek a pogózáscsökkentõ tagok, azoknál légnyomással szabályozni is lehet, h minél legyen túlcsillapított (pedálozás közben) és minél próbáljon meg aktív maradni

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
albertfish: kívánságod parancs :) fújj bele egy kis levegõt, tényleg csak picit, nekem az segített a do-nál

[ATTACH]221[/ATTACH]

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
érdekes de mûködik :)
tod mint a légköri nyomás

Endroo nekem kõne az a szervízmanuál!!

az elvileg normál hogy pár milit befelé "kotyog"befelé és nem elõre-hátra (nekem is z150fr van)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Ahamm.Értem nagyjából de nemtudsz véletlenül valami oldalt ahol ezt képen is ábrázolják?Ez a sebességérzékeny szelep, ebben tulajdonképpen van valami érzékelõszerûség mert nemtom szal az egész olyan finomnak tûnik közben azért kapnak a telók tisztességesen letörésugrás, jancsihegy stb. szal ezért kezdtem utánajárni ennek mert ha ez ilyen finom technika lenne akkor hogyan bírja ezt a kiképzést szal nemtom érdekes???!!!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
a sebességérzékeny nagyobb sebességnél (nagyobb intenzitású bemozdulásnál) lassabban jön vissza, h ne rúgjon el a teló

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
a nyiltolajfurdo lenyege, hogy a becsuszoszarak olajban furdenek, es az az olaj a csillapitasban is szerepet jatszik. A sebessgerzekeny erzekeli, hogy mien gyorsan ment be a villa, nagyobb sebessenel lassabban jon vissza

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Sziasztok!

Restellem nem olvastam végig a topicot elnézést, lehet hogy volt arról szó amit kérdezni szeretnék!Pontosabban mûvelõdni szeretnék egy kicsit!Egészen pontosan mit jelent az hogy nyílt olajfûrdõs cartridge?Hogyan kell ezt a csillapítási rendszert technikailag elképzelni ill. a sebességérzékeny szelepet?Tud errõl valaki mesélni nekem vagy az is jó ha ad valaki valami linket mert télleg érdekelne a dolog technikai része is!Elõre is köszi!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

ja, és akkor inkább Recon, vagy BLACK?

recon.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nem a geon kell gondolkodni, hisz pl egy boxxer majd hogy kisebb is mint egy dropoff, vagy egy pike..
az értelmén kell gondolkodni.
elöl 17 cm vajpuha rugóút(boxxernél kevésbbé vajpuha:p) hátul meg lerázza a lábát... emellett nem se merevgépekhez való tulajdonságai nincsenek(kezelhetetlen, merevgéphez hosszú, és nem fordulékony) se össztelóshoz való nincs(nem mozog ki mindent, még ha nagyon be is akarják ezt nekünk beszélni - eleje hiába mozog, ha hátul a sz*rt is kirázza belõlünk...)
tehát teteje nincs a dolognak, optikailag mégrosszabb.

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás

Inkább vegyél bele egy Torát vagy Recon-t.....jobban illik bele ésszebben is fog mozogni egy Suntour-nál.....amúgy elkurna a bringán minden jót egy 150-es villa.....

Kösz, megmondom õszintén, én is a recon ba gondolkodom a suntourt max azért néztem, mer duplavállas, amúgy nagy szarok.
csak még kiváncsi voltam hogy ti is így gondoljátok e.
Azoknak a srácoknak vajon hogy áll a geometriája, akik egy merev dirt gépbe raknak 170 mm es duplavállas telót?

ja, és akkor inkább Recon, vagy BLACK?

vadkanur

vadkanur

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 hozzászólás

légyszives írd be a kérdést még 4 topikba, /eddig csak 3ba sikerült/ de akkor is 502 mm lesz /ha nem akkor reklamálj a bike-nél/

A valaszt koszonom! a tobbit megtarthattad volna magadnak...

peace
vadkan
"This was a fuckin' bomb
For a few seconds this place was Armageddon
There was a FIREFIGHT!"