Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Magyarul ne vegyek 2005ös Pike-ot.... Az a baj h amit boltban láttam vagyis ajánlottak 80.000-ért az nem tudom, hogy 2005 vagy 2006volt...:S Tényleg hallottam én is h 2005ös széria egy része anyaghibás.

Nekem 2004-es pike-om van (a váll alján van a gyártási év és néhány csillag, ami nem tudom mit jelent). Az elsõ szériából tényleg sok törött el, de nem csak a konstrulciós hiba miatt, hanem a nem rendeltetésszerû használattól. Az elsõ szériásokat csak AM-re vagy lazább endurora érdemes használni, a fékhíd kb. olyan mint a rebak-on, a rossz érkezéseket egyáltalán nem torelálja.

még egy szavazat Tora, RS-t mindenkinek.

A sebesség mindent megold.

Smallfont

Smallfont

vendég

• fórumtag
  • 74 posts
Sokkal inkább a Tora mint Axel! De elgondolkoznék a helyedben a Reconnal kapcsolatban is.
*

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
+1 szavazat tora.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Probléma elõtt állok. Vennék egy telót CC-re. 100+ vagyok + 185-ös tárcsa lenne rajta. Most egy Manitou Six-em van amit használtan vettem és mára
már kiszolgált engem.

Eddig egy 05-ös Manitou Axel Super RTWD-d néztem de nagyon vegyes amit olvastam róla.

Mit ajánlotok???

szvsz . rs tora-t vagy recont attól függ mennyit szánsz rá....

axel, mázsa alá, 7" os tárcsával lehet karcsú lesz...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts
Probléma elõtt állok. Vennék egy telót CC-re. 100+ vagyok + 185-ös tárcsa lenne rajta. Most egy Manitou Six-em van amit használtan vettem és mára
már kiszolgált engem.

Eddig egy 05-ös Manitou Axel Super RTWD-d néztem de nagyon vegyes amit olvastam róla.

Mit ajánlotok???

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 posts
Nekem 03-as race van, és én elvagyok vele. Persze nem egy 888rc, de azért ez is mozog.
Nekem is hátul 200-at mozog a váz, elõl csak 178-at és jó.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

lehet esetleg gond az elöl 178mm hátul 218mm böl?
vagy van erre valami javallat?

rugóstag áthelyezés, hogy kevesebbet mozogjobn?
amugy nem hiszem hogy nagy gond lenne.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs

egy (volt) '04 boxxer tulaj jelentkezik:
én

igen, csak a visszaut állítható.
progresszio elég jól belõhetõ olajszinttel.
alap mozgásra képes, nem kell csodákat várni. fõleg nagy sebességnél nem. kis sebesség mellett a kis fordulókör jelenthet gondot, kell rá egy régebbi team/wc váll.

köszi

próbálkozom inkább a 03as wc-vel.azért jó lenne ha normálisan mozogna...
mert az hogy otthon jól mozog még nem jelenti hogy terepen is szépen fog
az a baj hogy a mostani villámat eléggé jól sikerült belõni és álom szépen követi a talajegyenlõtlenséget,aztán persze ebböl nem akarok engedni....

lehet esetleg gond az elöl 178mm hátul 218mm böl?
vagy van erre valami javallat?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
egy (volt) '04 boxxer tulaj jelentkezik:
én

igen, csak a visszaut állítható.
progresszio elég jól belõhetõ olajszinttel.
alap mozgásra képes, nem kell csodákat várni. fõleg nagy sebességnél nem. kis sebesség mellett a kis fordulókör jelenthet gondot, kell rá egy régebbi team/wc váll.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
volt valakinek 04es boxxer race?attol kicsit tartok hogy semmit nem lehet álíltani rajta csak a csilit...

vagy valameik szériás butább boxxer?

mivel nincs elég pénzem 66rc-re vagy 888rc-re marad a csere,viszont az úgy néz ki csak boxxera jön össze,ráadásul csak a butábbikra.
viszont nagyon uj nekem a téma(ami nem marzo)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Van valakinek tapasztalata a White Brothers és Bergman telókról? Esetlen csak vélemény?

véleményem van: a white nyilt patronos, ennek megfelelõen mozog (nem mozog)

Mistral89

Mistral89

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
75-öm akarommondani, még írnom is meg kell tanulni

Mistral89

Mistral89

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
Sziasztok.
Van egy Suntour XCP 76-öm, ami már nagyon a végét járja.Kotyog mint az állat.Azt mondták, nagyon nem lehet vele mit csinálni.A közeljövõben szeretnék beruházni egy hasonló kategóriájú teleszkópra, viszont az lenne a kikötésem, hogy télen is használható legyen.Gondolom erre az a megoldás, ha olajos telót veszek.Nem vagyok perfekt ebben a témában:ha a csillapítása olajos a telónak, ez megfelel a kikötésnek miszerint télen ne viselkedjen merevvillaként?Vagy ha nem, akkor minek?Oktassatok ki, világosítsatok fel, csak keményen.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs

Ma már 100e körül lehet kapni tökéletes állapotban lévõ 888rc-t, majdhogynem újat. És nem boxxert kapsz érte...

Hhmm az nem is lenne rossz!!
Shivert lehetne még enyiért,de akik használják azt mondják hogy kolbász.Énm eg 90kiló vagyok...

AC-be van egy nagyon jó tippem,z150 fr nekem nagyon bevált!Ha most tovább írnám akkor azt mondanák a modik hogy ez nem apró.Szal remélem vágod mire gondolok ;)

A két boxxer kifelé állt,ami nem rendeltetés szerû használatot sejtet,pl dirtön kiakadást...

Boxxerekben milyen rugó van alapbol?nekem kb mi kellene?Meg milyen olaj stb...

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Ma már 100e körül lehet kapni tökéletes állapotban lévõ 888rc-t, majdhogynem újat. És nem boxxert kapsz érte...

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
És nem anyaghibás hanem konstrukciós hibás.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Magyarul ne vegyek 2005ös Pike-ot.... Az a baj h amit boltban láttam vagyis ajánlottak 80.000-ért az nem tudom, hogy 2005 vagy 2006volt...:S Tényleg hallottam én is h 2005ös széria egy része anyaghibás.

Ez meg így hülyeség. Én 2005 júliusban vettem, és már az újat kaptam. Ennyi.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Van valakinek tapasztalata a White Brothers és Bergman telókról? Esetlen csak vélemény?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Desszert

Desszert

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Akkor szerintetek a boxxer jó? Vagy kb ilyen árkategóriában van jobb?
Egyébként árban annyit rászánnák amennyibe a boxxer kerül, vagy egy kicsit többet is ha annyival jobb valamivel többért.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
most elokerult 2 torott boxxer. az nem jelenti azt, hogy te is el fogod torni.

gondolj bele vilagszerte hanyan hasznaljak teljes megelegedessel.

persze vehetsz szarul mozgo Kingpint is, vagy arany arban 888-t, travist, stb.

szimplavallas miert nem jo?

mennyit szansz ra egyebkent?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F