Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Szarvas

Szarvas

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
nyár elején vettem 1 manitou axel super villát hibátlanul mozgott aztán egyre rosszabb lett!!!most kb mozog 3 cm t!!!mindenki azt mondja hogy olaj kell bele!szerintetek is??és milyet vegyek?mennyit?szeretném ha vajpuhán mozogna és fürge lenne!!!zsírból hova és milyet tegyek?lécci segítsetek!!!!!!!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
203-s vagy 205-s floating rotor-os tárcsát használsz? Meg vagy vele elégedve?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem tudom mit paráztok, nekem a minute-on van 203-mas hope pizza, egy olyan xt fékkel, hogy 95 kg haverom ráült, gyök kettõ sebességnél meghuzta a fékkart, és emelte a hátulját a gép...
ha a minute kibirja, akkor a dropoffnak semmi baja nem lesz.
csak szerezni kell egy csavaros tengelyt az elsõagyba.

(minute: 30-as becsúszók, levegõrugózás, 1602 gramm)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
a 2004esrõl tudom h nem a merevség mintapédánya, villanyak hajlik. a 2005ösnél már ezen javítottak elvileg

de neked fék nélkül van, szal az gondolom kisebb terhelés

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
összes dropoff azonos:D
ez a legszebb az egészben, az hogy milyen betüvel van ráírva..:)
amúgy a kis jelölés + 1 év a valós évjárata.
enyém '04-es volt.
(3-as jelölés)

szinte észrevehetetlen az amit egy ilyen kaliberü villával csinál egy fék.
szal említésre nem méltó.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Az mit jelent, ha erõs fékezésnél vagy kiálláskor ropog a teló? Kosz a szimering alatt? :confused:
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
Micsoda kétségbeesési hullám indult el :DDDDDDD
csak érdeklödtem..engem valami tesztelõs fazon rémizgetett...nem gond belerakok kiseb tárcsát..azé nem egy hulladék..:)) szeirntem..szal legflejebb v fék :DDDDD

csõõ

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Szerintem elbeszélünk egymás mellett. Én is 203as tárcsával használom 95 kilóval.
És sehol sem, írtam, hogy féltem, vagy óvatosan használom. Amin tudok/ahol tudok megyek, fütyülök rá, hogy mekkora tárcsa van rajta, hogyan kalimpál stb. stb.

De ettõl még kérem! Húzok egy erõs féket, látom, ahogy a lábak 1-1,5 centit hátravándorolnak.

Ettõl még baromira nem lesz semmi baja. Ugyanígy érezni a rugalmasságát lassú tempóban nagy huplikon (csiki-csuki powa) kanyarodáskor is.

Az meg hüleség, hogy kis súlyúaknak való Drop Off. Korábban megbeszéltük (1 olallal ezelõtt talán valahol), hogy a mozgás minõségére csak másodlagosan hat az elõfeszítés mértéke illetve a csillapítás/olaj minõsége, a legfontosabb a szerkezeti felépítés. Sõt, a levegõ miatt, a kis súlyúaktól, az egészen nehezekig mindenkinek megfelelhet, mert alig kell bele levegõ.

Én 2004esrõl beszélek.

Részemrõl punktum.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
ne ba....tok már ki, még a marathon xc-t sem csavarja a 6"-os tárcsa pedig az nem a merevség mintaképe.../és nem is az a kategória mint a DO/ .....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
mostn mgint lehet h fasság de szerintem a dropoff kis súlysúaknak való, mivel nekik kevesebb levegõt kell befújniuk ezáltal érzékenyebb a mozgás.
de tényleg így csavarja a 160as tárcsa????
akkor az én 185ösömet hosszútávon ugy h ne csavarja meg nagyon esélye nincs?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
az hogy kolbász nem igaz!
90kiló vagyok nem féltem lefelé minden átmenni 203as magal nem volt kolbász!
a 05ösröl beszélek

nem kell mindent elhinni,fõleg azoktol akik életükben nem használták csak halloták valkitöl hogy neki azt mondták hogy...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
A tied asszem nem ugyanaz az évjárat, ha ez számít. Enyémen sima fehér betûkkel volt a szöveg tieden meg a képrõl asszem úgy emlékszem cirádás betûkkel volt.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Kolbász villa, de használható. Most csavarja, nem csavarja... mit számít. Se nem átütõs se nem duplavállas.

Nyugodtan mehet rá.

kolbász?
akkor én valami átmatricázott 66ot kaphattam gyorszárral...
(lezúzva, csili és minden nélkül....)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Jah, vártam, de akárhogy is, ennyibõl ezt lehet kihozni. Mindettõl függetlenül megfelel. Igénytelen, jól néz ki, a nagyobb huplikat kimozogja, kövérek fel tudják könnyen fújni magukhoz. Én pl. sosem terveztem, hogy mondjuk streetelek vagy dörtölök vele, és ez asszem a jövõben sem lesz így. Ilyen AM/freeride felhasználásra kezdõ villának tökéletes.

Össztelósba tömegre még elmenne, de kevés az útja és érzéketlen. Merevbe meg nehéz. hehe

Visszatérve. Az, hogy csavarja a tárcsa, az egyáltalán nem katasztrófa. Az irányítás se így se úgy nem tökéletes, mivel fékezés nélkül is elég hajlékony. Vastag tengelyes/csavaros aggyal értelemszerûen lehet rajta javítani.

Lényeg a lényeg én mindezekkel együtt bírom a telót, UMFbe a 95 kilómhoz remek.

Smallfont

Smallfont

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
Nem túl merev villa. Ezért annyira nem ajánlatos rögtön 200-assal kezdeni. Nézd meg a 180-asat h azzal mit csinál... HA meg már meg van a 200-as és nem veszel bele újat akkor próba szerencse alapon. Mi szurkolunk érted! :D Nem értem srácok különben mik ezek a rémhírek manapság a Dropp-off telókról. Azelõtt sokan az elérhetõ remekmûnek tartották. És most így hirtelen jönnek ezek a csúnyaságok. Aske te is milyen elismeréssel vártad a DO telód és most meg csak nézem h miket írsz róla.
*

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Hy

Lenne egy olyan kérdésem...hallottam innen onna olyan parákat hogy a 05-ös drop-off-ot szétcsavarja még a 160 as tárcsa is...nos nekem 200as lesz benne ...elbirja még..ez igy :) azért egybe marad ? :D

köszi csao

Kolbász villa, de használható. Most csavarja, nem csavarja... mit számít. Se nem átütõs se nem duplavállas.

Nyugodtan mehet rá.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ahol a dh pályák!!!!
ne nevess véresen komoly!!!!!

:D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

jaja, a fogasnál valóban az összesre masnit kötött a 160as.
ezek a magyar hegyek, és dh pályák már csak ilyenek!

hegyek? HOL? :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Hy

Lenne egy olyan kérdésem...hallottam innen onna olyan parákat hogy a 05-ös drop-off-ot szétcsavarja még a 160 as tárcsa is...nos nekem 200as lesz benne ...elbirja még..ez igy :) azért egybe marad ? :D

köszi csao

jaja, a fogasnál valóban az összesre masnit kötött a 160as.
ezek a magyar hegyek, és dh pályák már csak ilyenek!

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
Hy

köszi csao