Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
szeompont marad, de nem kizárólagos. azaz nem vonatkoztathaszt el mindant affelé

figyelhetnénk a mozgás, a szervízigényesség, a szerelhetõség, és a masszivitás(nem merevség, hanem erõsség!) szempontjából is.
ott csúnyán elkenné a száját azért;)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
attól még, h az USD miatt eleve hátránnyal indul, a merevség még ugyanúgy szempont marad,a hogy a súly is
de a lényeg sztem látszott a képen, az izomból és az ésszel megoldások versenye :)

amikor a sima monster és a super majdnem ugyanaz... :x

mondjuk nem tudom, mi lenne, ha nyílt olajas lenne az X-vert és olajzárót kéne cserélni a karbon lábon eheh, a mûanyag kupak meg... nevetséges, de pont egy Marzo vállal sikerült befogni és kinyitni úgy, h ne nyalódjon el... :P :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

4 kilós Marzo Shiver összehasonlíthatatlanul hajlékonyabb, mint a 2 kilónál alig több X-Vert CARBON!! DH, pedig átmérõkben, anyagmenyiségben meg majdnem a duplája.Jó, a Shiver USD, de akkor is... :-/

az EXR meg... :P hüyyye Marzo híd, egyenesen adja magát, h két ponton is lehessen hajtogatni a lábakat...

ne felejts ki belõle egy nagyon nagyon fontos tényezõt!
a shiver USD villa.
innentõl kezdve a merevség nem fõ szempont hanem egy sokadik tényezõ!

mondhatni úgy hogy nem kéne egy egyforgáspontos bullit merevségét egy 4 forgáspontos konáéval, esetleg vegáéval versenyeztetni. mert más.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

egy szinten jó a hajlékonyság, mert ami betonmerev, az törik.

azért Te is tudod hogy itt nem errõl van szó....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
óóó, véletlenül sem nevezném a kárbon Manitout merevnek... :)

no, ilyesmire gondoltam

http://pix.bikemag.h.../625/nyakak.jpg
azért ilyen könnyítéseket a Shivernél is elkövethettek volna, nem lett volna tõle se gyengébb, se kolbászabb :)
Manitou-éknál inkább a megmunkálás a "hagyjuk" kategóriás... :P

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
egy szinten jó a hajlékonyság, mert ami betonmerev, az törik.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
4 kilós Marzo Shiver összehasonlíthatatlanul hajlékonyabb, mint a 2 kilónál alig több X-Vert CARBON!! DH, pedig átmérõkben, anyagmenyiségben meg majdnem a duplája.Jó, a Shiver USD, de akkor is... :-/

az EXR meg... :P hüyyye Marzo híd, egyenesen adja magát, h két ponton is lehessen hajtogatni a lábakat...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Mi baj van az erõsségükkel? Azért a többi gyártó cc/túra villáihoz képest nem kell szégyenkezniük...

az hogy ez az mx/maraton széria hajlik mint a kolbász, ami nem lenne baj ha 1200 grammos lenne, csak más gyártó 1900 grammból (nyilván ez nem vonatkozik a maraton race-re, de 1600 grammból is megoldják) azért (és annyiért mint az mx pro, maraton xc, maraton sl) tud nagyságrendekkel merevebb telót gyártani......konkrétan a maraton xc szárait egy kézzel össze tudom nyomni mint a marokerõsitõ gumikarikát, amit pl a rebával nem tudok olyan könnyen megtenni....

szal innentõl azt mondanám nálam az all mountainnál kezdõdik a marzo teló, de az meg közel 2,4 kiló, ami meg már egy fox 36 súlya......és onnan megint nincs partiban a 2 termék egymással /megint nem a marzo javára/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

marzonak a cc/túra kategóriás villái nem a merevségükrõl és erõsségükrõl hiresek,,,,cserébe legalább jó nehezek.....

Mi baj van az erõsségükkel? Azért a többi gyártó cc/túra villáihoz képest nem kell szégyenkezniük...

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Suntour Topic
Merida topic

Mindkét kérdésedre ott a válasz.

Omlás

Omlás

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
hali mindenki!
azt szeretném megtudni hogy duro-d-rõl mik a vélemények.
dirt/street-re használnám.
úgy tudom hogy nem nagyon drága de pontos árat eddig nem találtam sehol.

Aki tud vmit mondani róla írjon lécci.

És még annyit szeretnék megtudni hogy umf hardy 3-mas vázat érdemes-e venni mert ezt a kettõt venném... umf-rõl jót is rosszat is hallottam vegyesen és most nem tudom hogy kire halgassak.

kösz elõre az infókat mindenkinek.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

de én konkrétan nem 2m-es letöréseket akarok ugrálni.max 50 cm meg kisebbeket arra jó az mx comp?

sztem a tora jobban tolerálja.....

marzonak a cc/túra kategóriás villái nem a merevségükrõl és erõsségükrõl hiresek,,,,cserébe legalább jó nehezek.....

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

de én konkrétan nem 2m-es letöréseket akarok ugrálni.max 50 cm meg kisebbeket arra jó az mx comp?

Ha egyszer sem rontod el, akkor egy ideig igen. De ha ragaszkodsz a CC telóval ugráláshoz, akkor vedd meg nyugodtan. És közben tegyél félre pénzt, mert lehet hamar kell majd másikat venned. ;)

ati86

ati86

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Úgy hallottam hogy ugrálásra nem igazán ajánlott a levegõs teló.igaz ez?Fõleg nem a Marzó Mx Comp mert az cc-s villa?

ez ma már nem feltétlen van így
lásd Totem 2StepAir vagy Boxxer WC 2006-2007 vagy Argyle 409 Solo Air

de a MX Comp télleg nem, mert az kicsi villa

ati86

ati86

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Úgy hallottam hogy ugrálásra nem igazán ajánlott a levegõs teló.igaz ez?Fõleg nem a Marzó Mx Comp mert az cc-s villa?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hello rob
Igazán most akarok összerekni egy bringát.Kona Hoss vázba raknám bele a telót.Csak nem tom eldönteni hogy melyiket, mert 100mm ajánlanak a Konákba.Én amúgy 70 kg vagyok.
Ezek után melyik telót alyánlod?

a tora jobbnak tûnik, fõleg ha tárcsafékkel használod.
mondjuk a súlyban kicsit áldoznod kell (nem néztem utána) de szerintem 100-200g lehet a marzo elõnye.

mod: tigger köszi szépen. 2mm nem sok, de ennyivel kell beérni :) azért nem akarok összenyomható villát, mert a 130mm rugóúthoz ragaszkodom.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Még nem vettem hoss vázat.miért akkor mit ajánlanál?

vázas topik

ati86

ati86

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Még nem vettem hoss vázat.miért akkor mit ajánlanál?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Hello rob
Igazán most akarok összerekni egy bringát.Kona Hoss vázba raknám bele a telót.Csak nem tom eldönteni hogy melyiket, mert 100mm ajánlanak a Konákba.Én amúgy 70 kg vagyok.
Ezek után melyik telót alyánlod?

70 kg alá minek vettél hoss vázat ?

egyébként szvsz a tora minden tekintetben magasan veri a marzót, mozgásban merevségben sztem élettartamban is......és túl nagy súlykülönbség sincs....