Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás

Sziasztok!

Ma végre, elõrehozott karácsonyi ajándékként, hozott a Jézuska egy RS Reba SL-t. Mivel még nem volt levegõs telóm, segítséget szeretnék kérni. Mekkorára állítsam a légkamrákban a nyomást, melyiknek mi a szerepe, a csillapítást milyenre állítsam? Ja, 65-67kg vagyok.

nekem reba sl u-turnom van ami végülis ua mint neked megspékelvekülsõ rúgóútállítással..
a kérdéseidre a válaszok:
a +kamra az a testsúlyodhoz van/keménység/
a -kamra meg az érzékenységet befolyásolja/több levegõ jobb megindulás/
a teló beállításaihoz csak annyit tudok hozzáfûzni h én 82kg vagyok és hát a gyári ajánlott beállítás iszonyat kemény..nekem van beállítva kb egy 60kg os emberkének ajánlottra és így tuti
viszont az sem mind1 h mennyire van állítva a rúgóutad..a sima sl-t is lehet belülrõl
ésa gyári megadott adatok asziszem 115re vonatkozik szal az 85 v 100mmes beállítással mégkeményebb lesz
a csillapítás a tereptõl is függ..nekem inkább nyuszi mint teknõc:-)..de köves talajon a lassabb jobb/nem lesz oan pattogós/
mindenesetre sok sikert a beállításokhoz!! kis próbálgatás aztán rájössz neked mi a legmegfelelõbb..de ha konkrét kérdésed van csak nyugottan...

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Sziasztok!

Ma végre, elõrehozott karácsonyi ajándékként, hozott a Jézuska egy RS Reba SL-t. Mivel még nem volt levegõs telóm, segítséget szeretnék kérni. Mekkorára állítsam a légkamrákban a nyomást, melyiknek mi a szerepe, a csillapítást milyenre állítsam? Ja, 65-67kg vagyok.

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
ezt megérné megvenni ha jo állapotban leledzik ?
vagyinkább egy marzo EXR?

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
A matrica lesz az szerintem.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
én nem tudom...bikemaghirdetésen...
http://apro.bikemag....ct=29739&cat=14

ez ami kezembe fogható lenne...levonó...tökrébuszoskacat....

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
azért van stílusod, az biztos :P...szerintem porlehúzó lehet.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Matrica? :)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
hol hallottad, olvastad?

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
HELO!
Emberek mi a francósbuvalrágottszétcsapkodotttáptalanfos az a levonó???
teleszóp melyik része?
most azé elég kretén vagyok...de nem tudok rájönni sztem másnéven ismerem..

kösszi csõõõ

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

mi lesz, amikor majd a foxot írod le? :)

soha...a mai napig bánom hogy eladtam....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
mi lesz, amikor majd a foxot írod le? :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Én az erõsséget kérdeztem, nem a merevséget :) És szerintem azzal sincs semmi baj, pl. 100 kilós cimbi 185-ös pizzával 4 éve nyúzza nem túl visszafogottan a sajátját, azalatt szervízigénye 2 olajcsere volt, és soha nem volt gondja a merevséggel sem. Az MX amúgy sem egy mai sorozat, inkább a Duke és a Black a kortársai, bár gondolom nem sok változott az új XC villákkal. A mozgására pedig szerintem szintén nem lehet panasz. Az mtbr.com és mindenféle online weboldalak hozzászólásai is azt tükrözik, hogy az MX sorozat általában mint egy jól mozgó, jó ár/érték arányú teló él a köztudatban. Abban viszont van valami, hogy az RS fejlesztései nagyon megindultak az utóbbi pár évben, és jó áron adnak fasza kis telókat.

nekem azért fontos a merevség is....szeretm ha arra megy a bringa amerre szeretném.....és lehet jövõre pl szeretnék 7"-os tárcsát tenni a héjsz fékhez, azt meg pl a fritz bike sem ajánlja se az mx-re se a maratonra....kifejezetten csak 6"-ig....és engem az a fékhíd sem gyõz meg feltétlen az erõsségrõl.....

amúgy lehet jó mozgása van, és nekem voltak eddig túl jó telóim, de az az igaság többet vártam tõle,,,,,szal magam részérõl addig lesz a dawgban, mig összejön a pénz egy fox talasra, és teló kérdésben le is zártam a marzó fejezetet a bringáim építési naplójában....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
+ nyak 174 gramm(ha aluból)
az 1800 és 1990 gramm

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás
Amúgy nem vitatkozni akarok, engem is érdekel mi a jó választás túra telónak az 50-70e kategóriában. Az alábbiak alapján súlyban nem vészes az MX (mennyi is a CroMo nyak, olyan jó 300g körül?). A csillapításokat nem tudom összehasonlítani, de gondolom MC a nyerõ, utána SSV, majd a maradék. Én itt nem látok egyértelmû nyertest...

Recon 327 Solo Air, 60e, 1814, ?
Recon 351 Solo Air, 67e, 1905, MC
Recon 351 U-Turn, 60e, 2066, MC

Tora 302 U-Turn, 40, 2400, ?
Tora 318 S.Air PLoc, 60, 2071, MC
Tora 318 U-Turn, 47, 2221, MC

06 MX Comp, 50, 1614+CroMo, SSV
06 MX Comp ETA, 68, 1804+Cromo, SSV

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

az hogy ez az mx/maraton széria hajlik mint a kolbász, ami nem lenne baj ha 1200 grammos lenne, csak más gyártó 1900 grammból (nyilván ez nem vonatkozik a maraton race-re, de 1600 grammból is megoldják) azért (és annyiért mint az mx pro, maraton xc, maraton sl) tud nagyságrendekkel merevebb telót gyártani.

Én az erõsséget kérdeztem, nem a merevséget :) És szerintem azzal sincs semmi baj, pl. 100 kilós cimbi 185-ös pizzával 4 éve nyúzza nem túl visszafogottan a sajátját, azalatt szervízigénye 2 olajcsere volt, és soha nem volt gondja a merevséggel sem. Az MX amúgy sem egy mai sorozat, inkább a Duke és a Black a kortársai, bár gondolom nem sok változott az új XC villákkal. A mozgására pedig szerintem szintén nem lehet panasz. Az mtbr.com és mindenféle online weboldalak hozzászólásai is azt tükrözik, hogy az MX sorozat általában mint egy jól mozgó, jó ár/érték arányú teló él a köztudatban. Abban viszont van valami, hogy az RS fejlesztései nagyon megindultak az utóbbi pár évben, és jó áron adnak fasza kis telókat.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
az mx comp nem hiszem hogy 2 kiló alatt lenne, anyniért meg pontosan, kapni tora-t.
ami a súlyban is stimmel
de ez már csak szõrszálhasogatás, kinek a pap kinek a papné(nekem a lánya)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a recon nem kerül többe annyival, amennyivel könnyebb. (és szerintem jobban is néz ki)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

nemtudom, ilyen célra nekem valahogy nem a marzó jutna eszembe, hanem az RS Reba..:)

asszem az drága az mx comphoz képest, de akkor is inkább egy tora vagy recon....

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nemtudom, ilyen célra nekem valahogy nem a marzó jutna eszembe, hanem az RS Reba..:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

szeompont marad, de nem kizárólagos. azaz nem vonatkoztathaszt el mindant affelé

figyelhetnénk a mozgás, a szervízigényesség, a szerelhetõség, és a masszivitás(nem merevség, hanem erõsség!) szempontjából is.
ott csúnyán elkenné a száját azért;)

messze jutottunk a mx/maraton telóktól :)