Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a két imbusszal szét lehet szedni.
a csillapitás nem állítható.
visszarugni pedig fog mindig.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
valaki segítsen!van nálam egy merida amibe egy rst gila t5 teleszkóp van.nagyon alap villa, csak az elõtöltés állítható.de viszont a villa iszonyatmód visszarúg, de visszafele nem koppan.a láb alján találtam mind2 oldalon egy egy 5ös imbusz csavart.ezek mire jók, illetve hogyan tudom csillapítani a visszautat, ha lehet?nagyon fontos lenne!köszi elõre is srácok csáó!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Dello

Dello

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
MC Pite!
A bb5 az Axelen vagy a Hungary-n volt?
Üdvözlettel:
Dello

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Hát; sztem nem lesz hosszú életû vele, én csak 1 köre próbáltam, de ott 160as tárcsával egy BB5 is csavargatta, a kerék 2-3milit balra mozdult mikor egy-egy normálisabbat fékeztem vele.

Szerintem egy Torára nevezz be ha vmi normálisan mozgó és tûrhetõen merev telót szeretnél nem drágán...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Sziasztok!

Lécci segítsetek eligazodni:
1. A gép, amely érkezik hozzám Manitou Axel Elite-tel ('06) lesz szerelve.
Abszolute nem ismerem ezt a telót, gyári leírásból látom, h. belépõ szintû modell. Nem tudom, h. a Juicy-7-et
rá merjem-e rakni, v. még a rágondolás is börtönbûntetést okoz?
2. Hungary: A szimplavállas telómhoz képest mire számíthatok az Elittel?

Köszönöm a válaszokat!

Az Axel egy 28,6-s, acél becsúszóval rendelkezõ, rugós/zsíros teló. Mozgása felejthetõ, nehéz, és a tárcsaféket se nagyon eröltétnem rajta. Ha igen, akkor csak max. "6-s pizzával.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Én sem a telóra mondom, hogy rugalmas, hanem a kerék kapcsolódására (az agy el tud mozdulni, ha csak egy gyorszár tartja, ha csavaros a rögzítés akkor nem).

A sebesség mindent megold.

Dello

Dello

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Sziasztok!

Lécci segítsetek eligazodni:
1. A gép, amely érkezik hozzám Manitou Axel Elite-tel ('06) lesz szerelve.
Abszolute nem ismerem ezt a telót, gyári leírásból látom, h. belépõ szintû modell. Nem tudom, h. a Juicy-7-et
rá merjem-e rakni, v. még a rágondolás is börtönbûntetést okoz?
2. Hungary: A szimplavállas telómhoz képest mire számíthatok az Elittel?

Köszönöm a válaszokat!
Üdvözlettel:
Dello

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
öööö.... tévedsz; ha a teló merev (mert mondjuk alacsony az egész teló, és brutál a válla meg a fékhídja), akkor, mivel az AGYTEST maga nem csavarodik, már csak maga a kerék tud, ami már nem függ a telótól
az átütõs sem azért merevebb, mert az agytest drabálisabb...
ettõl függetlenül persze sokkal könnyebb a merevséget egy átütõs telóval elérni,fõleg hosszú útnál...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nincs ilyenem :) (egyébként próbáltam már vanillát), képletem nincs, csak szimplán logika, a teleszkóp lehet bármilyen merev, ha a kereket csak egy acélpálcika tartja.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
és neked van ilyened? ;) ha nincs akkor milyen képlettel számoltad ki? :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Jó, lehet... ,de a kerék-teló kapcsolat lesz rugalmas, ha sima gyorszárral használod.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
meg ha nem akkor sem ;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ha alacsony beépítésû villa kell akkor nézd meg az új manitou-kat. A fox sem rugalmas annyira, ha csavaros aggyal használod.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
ne félj ;)

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

jah hát ez megnyugató
találtam még jó áron ami 140et megy,az a6colos vázba még jó lenne

csak téynelg tartok a rugalmasságtól,mert megszoktam a tank z150fr ot meg a boxxer rugalmasabb annál,ez meg simán gyors záras...

vagy várj egy kicsit és egy marzocchi 55-öt:D

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
jah hát ez megnyugató
találtam még jó áron ami 140et megy,az a6colos vázba még jó lenne

csak téynelg tartok a rugalmasságtól,mert megszoktam a tank z150fr ot meg a boxxer rugalmasabb annál,ez meg simán gyors záras...

mozgással nem hinném hogy gond lenne :)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 posts
hm... koszi a gyors reagalast :)
ugylatszik mindig te valaszolsz nekem 1st :)

Holnap reggel meg is nezem

"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
3 helyen eresztheti a levegõt.
1.Maga a szelep, ezt meg lehet húzni elvileg, haver staticján is szar volt.
2.A kupakon van egy O-gyûrû, lehet az adta meg magát, bár ha nem volt nagyon piszkálva akkor nem hiszem.
3.A nyomórúdon lévõ O-gyûrû lehet, sõt több mint valószínû h nem tömít rendesen. Kell rá egy egész picivel nagyobb átmérõjû, a staticon segített, és nagyon nem is mozgott rosszabbul utána.

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 posts
Kerdesem az lenne, hogy egy 2005 os Mani Stance kingpint, hogy tudnam ugy bealitani, hogy 2 nap alatt ne engedje ki a levegot, es ne koppanjon fel egy 150 centis szintkulonbseg leugrasa utan.
Hatsotag egy DHX 5.0 az az istennek sem lehet felkoppantani. Emiatt zavar hogy elol folyamat kitepi a kezemet :(

"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

fox vanilla R 130 rõl mik a tapasztalatok?
elég merev?boxxer wc helyére menne a tomacba,saját célra
203as tárcsa gond neki?

az meg tán kicsi lesz nem ?
számszerû merevségre /labormérés/ a pike-al, és a Z1-el van partiban gyorsszáras létére.....203-as tárcsa gond nélkül.

gyanítom mozgásra nem lesz olyan mint a boxi /bár azt nem próbáltam még/ de nem is ugyanrra vannak kitalálva...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való