Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Bakker,sokszor elfelejtem átállítani.:-) Most már át van állítva.
Magellan-os

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Csak fölpöccintettem már én is a kis "sárgyûjtõt":
https://picasaweb.go...378214765112738
Sárférõhely is maradt.2.1-es gumi mellett 1-1centi,gumi fölött kicsit több is.Ma teszteltem is hóban...

Valamit állíts át a picasa-n ! Így nem tudjuk megcsodálni.
Marci

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts
Ma jutottam óccsón egy SR patronos 55-höz, amiben még mûködik a parton. Kihez vagy kinek adjam oda hogy defektet tegyenek rá hogy "nyílt olajfürdõs" legyen?
Kb mennyibe fájna egy ilyen mûvelet. Ezt inkább vmi szakibb emberre bíznám. Ill amikor lesz a bringaexpo akkor fel tudnám vinni akár.

Esetleg hol találhatnák képet róla mégis hogy néz ki kifúrva?

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Szerintem privátba van, mert nem látszik

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Csak fölpöccintettem már én is a kis "sárgyûjtõt":
https://picasaweb.go...378214765112738
Sárférõhely is maradt.2.1-es gumi mellett 1-1centi,gumi fölött kicsit több is.Ma teszteltem is hóban...
Magellan-os

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Magginak átküldtem egy szkennelt példányt, de együtt van egy forgalmival. Ha járatos a tudományokban (mint amennyire én nem) és le tudja választani a képrõl a forgalmit, akkor ezen a helyen felhatalmazom, hogy tegye közkinccsé a rajzot:-)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
azért ha valaki csinál jó tervrajzot, megoszthatná itt :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Mi gyûjti jobban a sarat egy tölcsér vagy egy gyûrû?

O.k. - DE!! az nem gyûrû ! A gyûrû az egy nagyon vékony dolog, az valóban nem gyûjtene sarat, hanem vágná. De a fékhídnál és a becsúszó tövénél nagyon szépen tud gyûlni a sár. (mint tudjuk :-))
Azt mondom, amikor már olyan ragadós sárban vagyunk, hogy beragad a fékhídnál, akkor úgyis nagy gondban vagyunk. A hátsó kerék is már beragadt olyankor. De ez a szitu egy évben nagyon ritkán és csak bizonyos területeken szokott elõfordulni.
És Jani ! Ne feledd a Hungary.Answer telókat ! A fékhíd kb. 3mm-re volt a gumitól, mégsem volt sok gond úgy sem vele. Mármint, a sárral nem, amúgy minden porcikájával volt baj.
Feltöltött kép
Marci

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
:-)
Ezzel a kis sárvédõvel még könnyebb lesz kikaparni a sarat!Egy szép,egyenes felület,nem töri meg becsúszó,fékhíd,akármi!A vékony kötegelõ pedig semmi!
Dunán jó pár éve Pilisszentlászló után a nagyfesz vezeték után be az erdõbe úgy beragadt az elsõ kerekem sárvédõ nélkül,hogy ihaj!Kézzel,kesztyûben húztam le a sarat arról a traktusról és b.sztam hozzá a hozzám legközelebb álló fa törzséhez mérgemben...
Magellan-os

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Segíts, ó Guru ! Könyörülj a kisemberen és oszd meg a tudást !
Tényleg nem értem, mi lesz a gond vele....

Mi gyûjti jobban a sarat egy tölcsér vagy egy gyûrû?

A sebesség mindent megold.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Gondold végig még egyszer.

Segíts, ó Guru ! Könyörülj a kisemberen és oszd meg a tudást !
Tényleg nem értem, mi lesz a gond vele....
Marci

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Ha küldesz egy fax számot átküldöm neked. Vagy A4-esen beszkennelem és email. Jöhet bármelyik privátban. (mármint email vagy fax)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Itózs: Egy szabásmintát tudsz adni néhány mérettel?

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Akik az irattartó mappa borítóra szavaztak azok járnak az eredetihez a legközelebb. Gyakorlatilag ugyanaz. Az enyém alapján már megvan a szabásminta itt is, úgyhogy született pár abból, tökéletesek. Gyárilag tépõzárat adtak hozzá, de ha kisebb lyukat vág hozzá az ember kötegelõvel stabilabban áll.
És MJani jól látja, azért érezhetõen szûkül a hely. Már egy gumiba ragadós magasabb kõ is karistolhatja, a hülye falevelekrõl nem is beszélve. Muszáj megállni kitakarítani ha beragad a sáros gumiba, mert idegesítõ a hangja.
Viszont folyékonyabb halmazállapotú cuccnál igen hasznos holmi.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
valamelyik hetvegen olvadt havas sarban mentunk ket es fel orat 6-an, ebbol 3 sracnak volt fent ilyen (vagy ehhez hasonlo ha mas is csinal ilyet). egyikuknek sem volt problema. Ez alapjan en is keszitem a sajatot nem soka, csak hagyom hogy szepen kikiserletezzetek a nyero alapanyagot :D ez a mappa borito jonak tunik
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

Ragadós sárban lehet nem lesz õszinte a mosolyotok, ha ez fent lesz. ;)

Ott lesz csak õszinte igazán. :D

Aprópopó, köszi a méreteket!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nem azon az 1mm-en fog múlni a mosolyunk. Ha a sár beragadna a sárvédõ alá, az beragadna a fékhídnál sárvédõ nélkül is. Kb. tökmindegy.

Gondold végig még egyszer.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Nem azon az 1mm-en fog múlni a mosolyunk. Ha a sár beragadna a sárvédõ alá, az beragadna a fékhídnál sárvédõ nélkül is. Kb. tökmindegy.
Marci

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ragadós sárban lehet nem lesz õszinte a mosolyotok, ha ez fent lesz. ;)

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Köszi annak aki felvetette a témát :) Már csak Salát várjuk a tákolmányával, mert tegnap õ is beígérte. A BMW-n dolgoztam, az csak a takarás volt hogy fusizok :)