Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts
Kela: Oké!
VéVé: rendicsek!
;)

árban persze nemcsak relatív, hanem abszolút határ is van nálam, és kb az említett telók áránál húzódik :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Szeretnék könnyíteni is a bicón, és a recon könnyebb, de tartok az alu becsúszóktól (nem kopnak nagyon? lehet hogy hülye kérdés..) , és a légrugózástól is...

szintén lehet, hogy hülyeség, de egy 30 ezres vázba csillagászati értékû telót amúgysem érdemes belerakni

elsõ bekezdés - hülyeség
második bekezdés - a Magellánomban a váz értékénél 2x, 3x nagyobb értékû telók voltak/vannak mindig

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Zolkow ha már úgysem sietsz.. remélhetõleg 1-2 héten belül hallhatsz a 100-mm-t mozgó Reconról friss tapasztalatokat...( levegõs)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts
telóvásárlás elõtt állok. olyannyira, hogy csak jövõre fogom meglépni :)

de addig is: ami árban nekem még elfogadható, és szimpi is, az a Tora (inkább az olcsóbb változatok), meg esetleg a Recon. úgy nézem, mindegyikrõl alapvetõen jókat írtatok. Szeretnék könnyíteni is a bicón, és a recon könnyebb, de tartok az alu becsúszóktól (nem kopnak nagyon? lehet hogy hülye kérdés..) , és a légrugózástól is, nomeg az drágább..
:help:

a 32-es becsúszók szimpatikusak, kistárcsával használnám, ja, és 100mm-en..
bár eddig a 28,6-os szárakkal se volt sok gondom, leszámítva, hogy mire kezdtem úgy érezni, hogy "jé, ez mozog!" addigra elkezdett kotyogni is..

szintén lehet, hogy hülyeség, de egy 30 ezres vázba csillagászati értékû telót amúgysem érdemes belerakni, úgy érzem.. a tartós, jó mûködés nekem fontosabb, mint a súly, de azért nem szeretnék sokkal 2 kiló fölé menni, ha lehet. ha meg alatta sikerül maradni, akkor bódottá.

nakamura

nakamura

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

dobj egy linket légyszi, hogy hol láttál xc700-at elérhetõ áron. :)

szia! már nem lesz meg, mert megvettem, de a vaterán volt. persze gondolom másra gondoltatok, ez nem az idei xc700, hanem kb az elsõ szériás 50mm rugóúttal..de mivel nem dh/street/dirt-re kell nekem, bízom benne, hogy megteszi. azért csak egy marzocchi:)
egy mûhelyben elõbb-utóbb mindenbõl kalapács lesz

Soto

Soto

vendég

• fórumtag
  • 106 posts

biketigger:
nem, csak igazából ezeket láttam számomra elérhetõ áron...és egyikrõl sem tudok sokat, ezért kérdeztem. Kösz az infót az xc-rõl!
Amúgy könnyû embernek számít 67kg?

_daci_: kösz!

dobj egy linket légyszi, hogy hol láttál xc700-at elérhetõ áron. :)

nakamura

nakamura

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Jó, még meggondolom:) igazából infót gyûjtöttem, azt tudtam, hogy a marzocchi jó (motoroknál is az egyik legjobb) de biciklis témában újonc vagyok, és a mozoról még nem hallottam..

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
mellesleg nem b200/500 hanem R :P

és szívesen elcserélem veled a mozom ha nem jön be a marzo :D

nakamura

nakamura

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
biketigger:
nem, csak igazából ezeket láttam számomra elérhetõ áron...és egyikrõl sem tudok sokat, ezért kérdeztem. Kösz az infót az xc-rõl!
Amúgy könnyû embernek számít 67kg?

_daci_: kösz!

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
sztem inkább nézz dropoffot v ehhez hasonlót, az ilyen olcsó mindenes villa..
mozo-t sztem felejtsd el az ilyen régi szar

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

sziasztok!

A kérdésem, hogy szerintetek egy marzocchi xc700-at, egy mozoz b200-at vagy egy mozo b500-at érdemes vennem? Estleg van-e valakinek tapasztalata valamelyikrõl?

Nekem igazából nem dirt/DH stb-re kellene, inkább kb 2/3 város 1/3 erdõs-hegyes vidékre..

köszi!

szerinted ez a 3 teló egy kategória ?

a marzo xc700 egy csúcs minõségû levegõs xc/am villa inkább könnyû ember alá...ahhoz viszonyíts.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

nakamura

nakamura

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
sziasztok!

A kérdésem, hogy szerintetek egy marzocchi xc700-at, egy mozoz b200-at vagy egy mozo b500-at érdemes vennem? Estleg van-e valakinek tapasztalata valamelyikrõl?

Nekem igazából nem dirt/DH stb-re kellene, inkább kb 2/3 város 1/3 erdõs-hegyes vidékre..

köszi!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
segítség kellene.egy magellan polarisom lesz egy régebbi, sárga szinû, piros rst telóval.na most a képen csak annyit látok hogy a telóra az van írva hogy rst ZE.ilyen telót nem találtam, esetleg valaki tudja a teljes nevét?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
sztem cseréld el...
egyrészt ha zsír új, akkor valószínûleg hibamentes, több ideig nem kell vele foglalkozni mint a mostanival. ha meg nem zavar a duplaváll, nincs sok hátránya.... erõsebb szerkezet, talán nehezebb, ha ez gond. 170 elõl 150 hátul rendben van, max hagyd az elejét puhábban kicsit

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

ezesetben én hagynám a 150est benne.
"pont jó"

Miert gaz egyebkent ha kicsit nagyobb elol a rugo ut ?
Szoval ha mar velemeny, legyen indok is hozza szerintem, hogy ertsem is az egeszet. Elore is koszonom. Tovabbi velemenyeket is varok.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
ezesetben én hagynám a 150est benne.
"pont jó"
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

beatbox: milyen vázba lesz? az mennyit mozog?

Scutumba lesz, jelenlegi rugostaggal 150et mocorog, tudom h pont jo a jelenlegi elol is 150mm, de ha 170mm meg belefer :)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
beatbox: milyen vázba lesz? az mennyit mozog?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

Hát csak azért mert a szimplavállassal lehet kormánypörizni:P. De ha a több út miatt kéne akkor jó. Télleg nagy jól mozog, nem tûnik nála hátránynak az alu becsúszó.

Aha ... na kiraly, mert ettol feltem hogy az alu szar befolyasolhatja a mozgasat negativ iranyban. De ha nem ... jo kene legyen, elvileg ugyanaz kene legyen belulrol mint a drop off 4. Es nem kormanyporizek , hanem gurulok lefele meg ugralok lefele, meg ez az :)

Norb

Norb

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Hát csak azért mert a szimplavállassal lehet kormánypörizni:P. De ha a több út miatt kéne akkor jó. Télleg nagy jól mozog, nem tûnik nála hátránynak az alu becsúszó.